Ne erilaiset tanhut – Flow-fiilistelyä Nokia Loungesta ja dokkarin tekijöiltä

Aanen tiimi 15.8.2011

pikkukuva_lounge

HELSINKI – Lauantai oli Flow Festivalin suosituin päivä, ja ohjelma oli täynnä loistavia keikkoja. Lisäksi tiellemme osui jälleen mielenkiintoisia haastateltavia: Nokia Blue Tentiin tutustumisen jälkeen vierailimme Nokia Loungessa ja otimme selvää myös Nokia Flow Documentaryn edistymisestä.

Saadaksemme hiukan taustatietoja Nokia Loungen rennosta meiningistä jututimme levyjä ahkerasti pyörittänyttä Heikki Vahtia Top Billiniltä, joka suunnitteli musatarjonnan yhdessä kollegansa Taneli Suorannan kanssa. Vahtin mukaan Nokia Loungessa oli mukavasti tilaa soittaa, ja hän piti kokonaisuuden teknistä toteutusta onnistuneena. Yleisö näytti nauttivan olostaan, kukin omalla tavallaan.

Tunnelma on ollut loistava, ja fiilis on myötäillyt vuorokaudenaikaa – auringon paistaessa yleisö on fiilistellyt ja auringon laskiessa alkavat bileet.

Lauantai-ilta oli omistettu uudelle musiikille, jota ei ole klubeillakaan vielä juuri kuultu. Vaht kertoi, että Nokia Loungeen pestattiin vieraileviksi DJ:ksi rentoja tyyppejä, jotka osaavat reagoida yleisön fiiliksiin. Lauantain esiintyjäkaartiin kuuluivat Girl Unit, Sharkslayer ja Spoek Mathambo, ja sunnuntaina yleisöä viihdyttivät Motor City Drum Ensemble, Roberto Rodriquez ja Ionik.

Tapasimme Nokia Loungen nurkilla myös Henri Salokankaan ja Juho Konstigin Nokia Flow Documentarya toteuttavasta Pablo Films -tuotantoyhtiöstä. Miehet kertoivat kuvaavansa dokumenttia kaikkina kolmena festaripäivänä aamusta iltaan. Pitkät päivät eivät kuitenkaan tuntuneet haastateltaviamme haittaavan.

Otimme tämän työtehtävän suurella mielenkiinnolla vastaan, sillä nämä ovat kyllä meidän näköiset tanhut. Paras ja samalla haastavin puoli dokumenttia tehdessä on se, että Flow on niin erilainen festari ja niin kattava kokonaisuus – dokumentin on taltioitava koko Flow fiiliksineen.

 

Dokumenttia kuvattiinkin festarien välittämän tunnelman ehdoilla. Salokangas ja Konstig kertoivat, että kuvausporukka käy jokaisen päivän jälkeen kuvatun materiaalin läpi ja miettii valmiiksi mitä seuraavana päivänä tulisi kuvata. Festareilla lisähaastetta tuo kaluston siirtely ihmisiä parveilevalla tapahtuma-alueella.

Pablo Films oli Flow:ssa liikkeellä neljällä kamerapartiolla, ja lauantaina varustukseen kuului myös nosturi. Lisäksi mukana oli suurnopeuskamera Phantom Flex, jolla kuvatut osiot tuovat dokumenttiin näyttäviä hidastuksia. Dokumentti julkaistaan syyskuussa osoitteessa nokia.fi /flow.

Valokuvat: Make Laimio

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet