Symbian Belle – käyttöjärjestelmien seuraava aste

Ian 24.8.2011

Symbian Belle menu_pieni

HONG KONG – Symbian-käyttöjärjestelmän uusin versio, Symbian Belle, julkistetaan tänään. Tämän Annan seuraajan myötä Symbian-älypuhelimen käyttöjärjestelmä näyttää paremmalta ja toimii näppärämmin kuin koskaan aiemmin. Bellen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat upeat pienoissovellukset eli widgetit, entistäkin monipuolisemmat yksilöintimahdollisuudet, sekä car mode -tila ajonaikaista käyttöä varten. Tuorein Symbian-versio tulee tuttuun tapaan saataville uusien Symbian-älypuhelinten mukana. Sen saa myös ennen pitkää ilmaisena päivityksenä puhelimiin, joissa on Symbian Anna -käyttöjärjestelmä.

Symbian Belle jatkaa Annan viitoittamalla tiellä: uusin versio tarjoaa entistäkin edistyksellisemmän käyttökokemuksen. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä uudistuksista:

Siirrettävät ja säädettävät widgetit: Kellon, sähköpostin, musiikkisoittimen, yhteystietojen ja kalenterin kaltaiset widgetit on muotoiltu uudelleen. Nyt käyttäjän valittavana on viisi eri kokoa. Pienoissovellusten kokoa voi säätää ja niitä voi siirrellä vapaasti näytöllä. Näin käyttäjä voi luoda täysin yksilöityjä näyttöjä. Uusien tilanvaihtosovellusten avulla käyttäjä voi hoitaa esimerkiksi Bluetoothin kytkemisen ja käyttäjäasetusten vaihtamisen kaltaiset tehtävät.

 

Entistä enemmän aloitusnäyttöjä: Aloitusnäyttöjen enimmäismäärä nousee kolmesta kuuteen.

Entistä parempi tilapalkki: Tilapalkki on entistä ohuempi, ja sen ulkoasua on uudistettu. Tilapalkissa on alas vedettävä ilmoituspalkki, joka näyttää tärkeimmät asetukset, saapuneet viestit, vastaamattomat puhelut ja paljon muuta.

Uudistettu navigointipalkki: Näytön alareunassa olevan navigointi- ja valikkopalkin ulkoasua on uudistettu ottamalla mallia Nokia N9 -älypuhelimesta.

 

 

Uusia sovelluksia: Microsoftin uusi yritysohjelmisto tarjoaa tehokkaita sovelluksia. Näitä ovat esimerkiksi Lync (pikaviestitoiminnot yrityksille, kuten Microsoft Communicator), Sharepoint, OneNote, Exchange ActiveSync ja PowerPoint Broadcaster.

Monipuolinen lukitusnäyttö: Lukitusnäyttö ilmoittaa esimerkiksi vastaamattomista puheluista ja saapuneista viesteistä. Tilanteen voi tarkastaa yhdellä silmäyksellä. Myös lukitusnäyttöön saa nyt värillisen taustakuvan.

NFC-laitteet: Käyttöjärjestelmässä on sisäänrakennettuna NFC-laitteiden edellyttämä etätunnistusteknologia, joten kuvia voi jakaa koskettamalla laitteella toista laitetta.

 

Visuaalinen moniajo: Entistä suurempien ja selkeämpien ohjelmanäkymien avulla käyttäjä voi siirtyä nopeasti sovelluksesta toiseen ja tarkastaa tilanteen yhdellä silmäyksellä.

Ajonaikainen tila: Ajonaikaiseen käyttöön tarkoitetussa car mode -tilassa on tavallista suuremmat ja selkeämmin erottuvat painikkeet, mikä helpottaa musiikkisoittimen ja sovellusten hallintaa autossa sekä parantaa turvallisuutta.

 

Symbian Belle -käyttöjärjestelmän latausaikataulusta aiempiin Symbian-laitteisiin ilmoitetaan lähempänä saatavuutta. Belle tulee olemaan ladattavissa seuraaville laitteille: Nokia N8, E7, C7, X7, E6, 500 ja C6-01.

Ohessa videomateriaalia Bellen ominaisuuksista.

Muokkaus 26.8. Alkuperäiseen juttuun oli lipsahtanut käännösvirhe, jonka mukaan Symbian Bellen NFC-versio mahdollistaisi maksutapahtumat. Tämä ei pidä paikkaansa. Pahoittelemme virheellistä tietoa.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Vesa

  Voidaanko tätä odottaa joulun tienoille esim. N8:aan, vai voiko jo tehdä ennustuksen ensi kesälle Annaan perustuen :D? Näyttää todella hyvältä, monikohan malttaa odottaa :)!

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Latausten aikataulua ei ole vielä julkistettu, jutellaan niistä sitten kun se on ajankohtaista.

   • Anonymous

    Kai nokialta on tulossa paranneltu N8, nyt kun C7 on myös päivitetty 701. Ei kiinnosta keskivälin puhelimet huonolla kameralla.

 • FuelZ195

  Tuskin hirveen moni enään sympparia haukkuu bellen jälkeen. En malta oottaa koska saan ton änkasiin :) Hyvä NOKIA!

  • EsePoppa

    senhän saa jo.

   • Jorma Kerkkonen

    Jakaisitko tiedon, miten sen saa ladattuu?

    • http://aani.nokia.fi Heidi

     Belle ei ole vielä jakelussa. Netissä siitä saattaa liikkua jotain hämäriä pre-release-versioita, mutta emme missään tapauksessa suosittele lataamaan sellaista. Nokia ei ota nettiin vuotaneista epävirallisista versioista vastuuta, ja jos sellaisella saa laitteensa tukkoon, ei takuu korvaa vahinkoa.

   • C6-01

    ”Senhän saa jo” voi olla että saa mutta ns. ”epäviralliset” päivitykset tekevät puhelimesta varmasti tiiliskiven…

 • Pingback: Nokia julkisti Symbian Bellen ja kolme puhelinta – Nokia 600, 700 ja 701 | Mobnifo()

 • Aleksi

  Näyttää kyllä hyvältä. En malta odottaa. Kaverit eivät ole tosin jaksaneet vielä Annaakaan päivittää. Kolmella ystävällä on C7, niin olisi mukava jos edes yksi päivittäisi puhelintaan, että pääsis kokeilemaan tuota NFC:tä :D

 • Robert7

  Jääkö vanhemmissa puhelimissa aloitusnäyttöjen määrä kolmeen?

  Ja kun tuossa videossa näytetään tuota OTA:a, niin onko se jotenkin yhteydessä tuohon Ovi Suiteen?

  Kiitos vastauksestanne etukäteen.

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Kyllä Belle on sama kaikille laitteille. OTA tarkoittaa puhelimen kautta tapahtuvaa päivitystä, en ole varma mitä kohtaa videolla tarkoitat?

   • Robert7

    Kiitos, ihana tietää, että Bellen mukana tulee n8:sillekin se kuusi näyttöä! :)

    Videolla vaan näkyi niin hienosta, että tietokoneella jotain latasi ja päivitys asentui puhelimeen langattomasti. Taidettiin siis käyttää bluetooth-yhteyttä?

    Kiitos ilouutisesta! :D

 • Robert7

  Jääkö vanhemmissa puhelimissa aloitusnäyttöjen määrä kolmeen?

  Ja kun tuossa videossa näytetään tuota OTA:a, niin onko se jotenkin yhteydessä tuohon Ovi Suiteen?

  Kiitos vastauksestanne etukäteen.

 • Mika

  Koska tulee flägäriin proto jostakin julkaistusta belle-puhelimesta kokeiltavaks?

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Ei vielä tietoa, mutta kyllähän ne protot sinne tapaavat tulla käpälöitäväksi hieman ennen myynninaloitusta.

 • fbar

  Näyttää hienolta!!

  Voisitteko kuitenkin vielä vastata yhteen kysymykseen.
  Englanninkielisessä videossa mainittiin että valikossa ei ole kansioita.

  Kai siinä on kuitenkin mahdollisuus tehdä kansioita itse? 

  Onhan, onhan..

  Ihan hyvä että siinä ei ole oletuksena mitään. ( toivottavasti asetusvalikkokin on suht matalalla valikkopuulla :)

  Tuollainen olisi erittäin ikävä käyttää sitten kun on satoja ohjelmia asennettuna, ellei niitä saisi omiin itsetehtyihin kansioihinsa. Kansion avaus vaatii yhden klikkauksen per kansio. Vierytys voi vaatia monta klikkausta jos ohjelmia on paljon, ja koska vieritys on (epä)tarkka, niin lihasmuistilla ei tee mitään. 
  Kansioissa muistaa että Pelit-kansio oli tässä kohtaa ruutua ja Angry Birds oli siinä, kaksi klikkausta jotka voisi parin kerran jälkeen tehdä vaikka silmät kiinni.

  • Carita – Nokia Ääni

   On kyllä, Symbian Bellessa voit luoda omia kansioita.

   • fbar

    Ok, kiitos tiedosta :)

   • fbar

    Ok, kiitos tiedosta :)

 • Jiipee

  Symbian launch Hong Kong 2011 Nokia Hostin mukaan belle tulisi saataville alkaen viimeisestä neljänneksestä myös vanhemmille symbian^3 laitteille. Tai näin ainakin lukee tuossa chat ruudussa josta pystyi livenä seuraamaan Hong Kongin tapahtumaa. Toki varmaan samaan tapaan kuin Annan kanssa että ensin näille julkistetuille 3:lle uudelle ja sitä mukaa kun Belle muokataan sopivaksi vanhemmille versioille se tulee sitten ladattavaksi. Tahtoo.. näyttää niin hjuvalle :D

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Sama prosessi, eli uudet Belle-laitteet shippaavat ensin ja sen jälkeen softa tulee ladattavaksi aiemmille Symbian-laitteille.

   • Jiipee

    Nautitaan siis Annan suloista rauhassa. Iso kiitos Nokialle että jatkatte symbianin parannuksia. Toivottavasti vielä pitkään :)

   • Mikko Rouhiainen

    Ihmettelen miten teillä on nykyisessä markkinatilanteessa varaa moiseen strategiaan! Bellen julkaisu tässä vaiheessa jo E7:lle, N8:lle ja C6:lle olisi ollut oikea peliliike ja parantanut mahdollisuuksianne markkinoilla. Jengi on jo väsynyt näihin teidän “ennen pitkää” -kommenteihin ja vaihtaa luultavasti Android/Apple -laitteisiin.

    • Mikko Rouhiainen

     Tarkoitin siis tietenkin C7:aa :o)

    • http://aani.nokia.fi Heidi

     On aivan eri asia kustomoida softa vanhalle raudalle kuin sellaiselle, joka on optimoitu alusta saakka nimenomaan Belleä varten. Eipä sitä kukaan siis huvikseen panttaa. Tässä artikkelissa on hieman taustatietoa siitä miksi prosessi menee niin kuin se menee: http://aani.nokia.fi/2011/05/09/taustaa-symbian-annan-julkistusstrategiasta-2/ 

     • Mikko Rouhiainen

      Jatketaan hieman vääntämistä :o)

      Noissa julkaistuissa puhelimissa on ilmeisesti sama prosessoriarkkitehtuuri (kenties vain ylikellotettu versio N8:n ja E7:n prosessorista) ja muut sisuskalut lähes samaa tasoa edellisten mallien kanssa, joten en nyt ihan hirveän helpolla osta tuota antamaasi syytä. Uskoisin Symbianin kuitenkin skaalautuvan kohtuu hyvin/helposti noin pieniin muutoksiin. Näkisin, että teillä on kuitenkin sen verran kehittäjiä ja testaajia töissä (vertaa Google/Apple), että voitaisiin sitoutua jonain tiettynä ennalta määrättynä/ilmoitettuna ajankohtana julkaisemaan näitä päivityksiä. Varsinkin kun noita Symbian^3-puhelinversiota ei vielä ole ehtinyt kovin montaa tulemaan markkinoille.

      Eiköhän kyseessä ole kuitenkin strateginen veto, jolla teidän johto uskoo massojen ostavan näitä nyt julkaistuja malleja mieluummin kuin odottavan vanhoihin laitteisiin päivityksiä. Selvennyksen vuoksi käytän siis E7-puhelinta ja olen kohtuu tyytyväinen käyttäjä, mutta nämä teidän strategiset päätökset aiheuttavat harmaita hiuksia ja närkästystä.

      Voin toki olla väärässä, mutta purematta en niele noita antamianne syitä :o)

     • http://aani.nokia.fi Heidi

      Tässä täytyy muistaa myös se, että aiemmista Symbian-laitteista on maailmalla todella suuri määrä erilaisia variantteja, jonka vuoksi kustomointiin menee aikaa. Ei tässä ole mitään strategista syytä istua softan päällä yhtään sen pidempään kuin on tarvis. Meidän intresseissämme on luovuttaa softa käyttäjille niin pian kuin suinkin mahdollista, mutta puolivalmiina emme sitä halua kenellekään antaa. Siitä ei seuraisi kuin itkua ja porua.

 • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

  Vau en halua enään edes N9 :D
  Koska N8 pysyy tarpeeksi hyvänä ei muuta kuin uusi akku sisään.
  Kysymys onkin milloin julkaistaan ?

 • http://www.facebook.com/people/Jarno-Kylander/836209559 Jarno Kylander

  Onko auto-moodista kuvia?
  Entä jokohan musiikkisoittimessa voi helposti valita soitettavaksi kaikki biisit yhdeltä artistilta?

 • Topi

  “Ennen pitkää” – Julkaiskaa jo nyt. 701 on käytännössä identtinen C7 kanssa, sisuskalut ehkä vähän erilaiset. Julkaisuun ei voi mennä kahta viikkoa pidempään, eiks ni? Ehkäpä meitä odottaa yllätys ja vanhatkin kännyt saa sen jo tänään??? :)

 • Tommi Ijas

  Onko Bellessä mitään parannusta vallitsevaan Lotus Notes ongelmaan? S60 synkkasi kuin unelma suoraan Lotus Notes kalenterin kanssa, mutta E7 ei kirveelläkään. Suurin pettymykseni E7:ssa ja moni kollega on samaa mieltä.

 • http://www.facebook.com/people/Jarno-Kylander/836209559 Jarno Kylander

  Onko auto-moodista kuvia?
  Entä jokohan musiikkisoittimessa voi helposti valita soitettavaksi kaikki biisit yhdeltä artistilta?

 • http://www.facebook.com/people/Jarno-Kylander/836209559 Jarno Kylander

  Onko auto-moodista kuvia?
  Entä jokohan musiikkisoittimessa voi helposti valita soitettavaksi kaikki biisit yhdeltä artistilta?

 • Aleksi

  Erehdynkö, vai onko tuo Pure-fonttia?

 • Busty_london

  Ei hyvänen aika!
  Minulle ei ole vielä tullut annaa eikä puhelin toimi kunnolla!!!
  Pistäkää ensin kaikille ton anna ja sit julkaistakaa muuta!
  siis kysessä on C7 Tuotekoodi 059F3C9

  • Vieras

   Ainakin tyttären C7 olen päivittänytOTAna jo viime viikolla. Toimii huomattavasti paremmin kuin alkuperäinen sw

  • Vieras

   Ainakin tyttären C7 olen päivittänytOTAna jo viime viikolla. Toimii huomattavasti paremmin kuin alkuperäinen sw

  • Vieras

   Ainakin tyttären C7 olen päivittänytOTAna jo viime viikolla. Toimii huomattavasti paremmin kuin alkuperäinen sw

  • AT

   Pojan C7:aan Anna asentui ongelmitta ja toimii kuulemma hyvin. On tyytyväinen. Kommentti oli “Tässähän on paljon samoja kuin Applessa, hienoa!” Hyviä NOKIA !

 • AD

  Miksi ihmeessä uutta Pure-fonttia ei käytetä Bellessä? Toimisi paljon paremmin. Nokia sansin heittäisin mielelläni jorpakkoon . Vai säästetäänkö tämä WP7 launchiin?

 • Pentti

  Vaikuttaa tosi hyvältä tuo Belle!

 • Suomalainen

  Kun juuri latasin Annan joka paransi Symbian 3sta todella paljon, tulee seuraavaksi uusi Belle päivitys joka vaikuttaa 100 kertaa paremmalta! Kiitos Nokia!! :)

 • Aimo Tapani

  Tämä on taas tätä lätinää toimii paljon paremmin kuin symbian 3, sekin toimi ihan hyvin, annassa web selain parempi

 • C7!

  Mitä pitää tehdä, minulla on C7, enkä ole vielä annaakaan saanut ladattua?

  • Jiipee

   Joillakin operaattoreillahan ne tuntui olevan myöhässä noi päivitykset vaikka nokia on paketit heille toimittanutkin. Jos asia ei korjaannu lähiaikoina ni eikat siin muuta kuin puhelin nokia huoltoon ja saavat siel päivittää sen sun puhelimen. Toivottavasti asia tulee kuntoon.

   • C7!

    ok, kiitos tiedosta!

   • JR

    DNA saa varmaan sen Bellen kevääksi, jos muut saavat sen lähiaikoina. Jos nyt olisin vielä jostakin syystä ostamassa Nokiaa, nii tärkein kriteeri olisi päivitysten aikataulu.

  • juskott

   mullakin oli c7:ka ja kun latasin annan ovi kaupasta niin sitä kautta tuli se joku anna sovellus joka siirtyi suoraan päivityksiin ja siellä vain luki että puhelin on päivityksissä ajantasalla, mutta nyt juuri eilen sinne tuli se anna päivitys ja sain sen ladattu. Että kyllä se sinne päivityksiin tulee täytyy vain olla hiukan kärsivällinen :)

 • Pingback: Nokialta uusia Symbian luureja!! | Rakas sijoituspäiväkirjani()

 • Kennu-90

  Itse asensin Symbian Bellen mun N8. Haittana on se että se on ainoastaan englanninkielinen! Onneks siinä on kummiskin ääkköset saatavilla kuten aikaisemmin Symbian Annassa. Puhelin toimii vielä paremmin nyt kuin Symbian Annan aikaan. Huomattava ero. Aivan fantastinen kokemus pitää Belleä käyttiksenä, kaikki on paljon helpompaa ja kun itse saa sijoittaa minne vain niitä shortcutteja :D

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Tähän nyt sellainen kommentti, että kannattaa olla varovainen niiden netistä latailtujen pre-release softaversioiden kanssa. Kyseessä ei ole finaalisofta ja jos sillä saa laitteensa tukkoon, niin siinä ei sitten takuukaan paljon auta.

 • Anonymous

  Parannusta näyttäisi olevan paljon jopa annaan nähden, mutta yhtä vielä kaipaisin.
  Ainakin yllä olevissa näyttäisi olevan saatavilla widgetti wlanin kytkentään ilman valikkoselailua. Toivoisinkin että koko tilapalkin sisältö olisi saatavilla myös suoraan aloitusnäytön ruudulle, näin itse halutessaan.
  Myös profiilin vaihto, lähinnä yleinen ja offline tilan tulisi toimia samoin. Itse kun työpäivän aikana saatan vaihtaa puhelimeni offline tilaan ja takaisin jopa kahdeksan kertaa. Valikoissa juokseminen ei ole miellyttänyt ja jopa meinasin vaihtaa HTC:en kunnes näin bellen päivivityksen.
  Vastaan mielläni tarkentaviin kysymyksiin, silä haluan omasta E7:ni kaiken irti.

  • Anonyymi

   Profiilin vaihto ilman Annaakin on toiminut hyvin, kun sormella tökkäät siihen näytöllä olevaan profiilin nimeen ja valitset jonkin toisen profiilin. Ei tarvi mennä mihinkään valikkoon.

   • Anonymous

    Kyllä, mutta kun teet sen monta kertaa päivässä niin yksikin ylimääräinen liike on liikaa.
    Toisekseen offline tila on viimeisenä valikossa, joten kännykkä on aina otettava kokonaan pois suojakotelostaa.
    Jos puhelin on pitkittäin joutuu rullaamaan valikkoa.
    Nähdäkseni tuollaisen pikanäppäimen luonti ei olisi kauhean vaikeaa, mutta kuka sen tekisi.
    Sama koskee bluetooth:ia aina on mentävä valikoiden kautta sulkemaan ja käynnistämään yhteys. Toki ovi storesta saa eurola tuollaisen napin. 

    • Salonen_tero

     No huh huh. Kyllä on ajan hallinta hukassa, jos yhteensä 8 tökkäystä päivässä on liikaa. 

 • nimimerkkisi.

  kappas, android nokian puhelimessa.. oh wait.

 • Belle ja Exchange

  Tukeeko uusittu Exchange monta sähköpostitiliä ?

 • Mika

  Toivottavasti ihmiset ostavat näitä uusia puhelimia. Uuden stradegian julkistus helmikuussa tehtiin liian rajusti, joka on johtanut siihen, että ihmiset ovat siinä luulossa, että Symbian kuolee välittömästi eikä päivityksiä tule ja tukea ei saa.

  Ihmeelliseltä tämä Belle näyttää. Voiko se olla Symbian? :D

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Kuten Mark Twain aikoinaan totesi, “huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja”. Sama pätee Symbianiin. Tästä esimerkkinä vaikkapa se, että  Nokia aikoo tuoda markkinoille jopa kymmenen uutta Symbian-älypuhelinta seuraavien 12kk aikana ja on sitoutunut tukemaan alustaa vuositolkulla eteenpäin. Aiempia Symbian-laitteita tuetaan myös jatkossa softapuolella, tästä viimeisimpinä esimerkkeinä Anna ja Belle. Eli jos nyt ostaa uuden Symbian-laitteen, on sille luvassa tukea jatkossakin.

   • Mika

    Juu, kyllä minä sen uskon, mutta Q2:sen tulos kertoi vahvasti siitä, että moni ei usko. Toivotaan, että Anna ja Belle muuttavat asiaa. Itse olen ostamassa N9:n kunhan tulee (hiljaista on ollut sen suhteen, aiemmin oli kova hehkutus päällä)

    ps. Tuo “jopa kymmenen laitetta” on erikoinen ilmaisu yritysmaailmaan. Mistä se riippuu että tuleeko niitä niin paljon?

 • hewi

  Olen viikonvanha E7 käyttäjä – vaikutta hyvältä laitteelta. Onko “näytönkiertäjälle” sovellusta, mikä pyöräyttää näkymän oikeaan asentoon jos laite on ylösalaisin (eli esim headsetin kaapeli on itseäsi kohti puhelinta pidellessä?

 • Kysymys

  Sellainen kysymys että miksei päivityksiä julkaista silloin kun päivitys on jo valmis OTA:a varten? Esim. nyt kerrotte meille noin 2-4 kuukautta ennen kun päivitys on saatavilla, minun mielestä olisi järkevää kertoa päivityksestä silloin kun se on valmis ja saataisiin jo vaikka sillä viikolla päivitys ulos niin ei olisi niin paljon odoteltavaa.

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Ihan ymmärrettävä kysymys. Selvitänpä siis hieman taustaa. Bellen julkaisussa on kysymys muustakin kuin pelkästä softasta. Julkaisimme sen kanssa samaan aikaan kolme uutta luuria (Nokia 600, 700 & 701), jotka toimivat Bellellä ja ovat kohtapuoliin valmiita myyntiin. Softa on näille laitteille valmis ennen kuin se on valmis ladattavaksi vanhemmille Symbian-laitteille, koska näiden luurien rauta on tekovaiheesta saakka optimoitu nimenomaan Bellelle. Bellen saaminen valmiiksi vanhemmille Symbian-laitteille, joiden sisuskalut on alunperin tehty edeltävälle softaversiolle, vaatii enemmän aikaa ja hienosäätöä koodareiltamme. Lyhyemmin sanottuna Belle julkaistiin nyt sen vuoksi, että voimme laittaa uusimmat Belle-laitteet myyntiin mahdollisimman nopeasti – ja rautaahan ei tietenkään voi julkistaa ilman softaa… Tässä artikkelissa on taustatietoa siitä, miksi julkistuskuviot menevät sillä tavalla kuin menevät: http://aani.nokia.fi/2011/05/09/taustaa-symbian-annan-julkistusstrategiasta-2/  Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi :-)

 • sMk

  Mahtavaa! Nyt nokia tekee sen minkä kilpailijat teki jo vuosia sitten. Keskittykää nyt softan päivittämiseen, uusiin mahdollisuuksiin ja vaihtoehtoihin _OHJELMISTO PUOLELLA_ ja lopettakaa se uusien puhelin mallien väkisin vääntäminen!

  Mutta nyt jäädään innolla odottamaan jahka tämäkin päivitys tulisi N8 jo Q2 @ 2012.

 • Toiveikas

  Nokia!
  Pistäkää ihmeessä Symbia’n tosi massiiviseen jatkokehittelyyn Nokia/WP-puhelimien rinnalle. Näin varmistetaan Nokian tulevaisuus. Samallahan voi putkahtaa Symbian siivellä vielä tehokkaampi alusta tai jotain muuta fantastista…

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Kiitos palautteestasi. Kyllä Symbianin kehitys jatkuu edelleen täydellä tohinalla, kuten Bellen ja uusien laitteiden julkaisu todistaa :)

   • http://twitter.com/temetey T T

    Hei! Onko toiveita N8:n seuraajasta jossa belle ja yhtä hyvä, tai jopa parempi kamera?

    • (:

     N8 missä on vaikkapa suurempi ja kirkkaampi näyttö. kamera saisi olla ehkä vähän parempi, mutta eisitä paljoa tartte laittaa ! ja käyttis belle tai WP?

 • Pingback: Nokian NFC-sotku: uudetkaan puhelimet eivät sittenkään tue maksamista | Mobnifo()

 • Kamerankäyttäjä

  Jaahas… Kamerassa on kyllä “omat asetukset” -valinta, mutta aina kun kameran käynnistää, päällä on Automatic. Sitten täytyy kolmella painalluksella aina hakea ne omat asetukset käyttöön. Luulisi, ettei omia asetuksia täytyisi joka kerta hakea erikseen… Mikäs tuossa on pointti?

  • L22

   Sieltä kameran asetuksista kuvausohjelmista kun valitset sen ‘käyttäjän määrittämä’ ja muokkaat sitä niin ekana on valinta ‘aseta oletuskuvausohjelmaksi’ siihen kun laitat ‘kyllä’ niin se pysyy, vaikka käynnistäisit kameran uudestaan.

 • Sgssfin

  Mitä tuo visuaalinen moniajo oikein käytännössä tarkoittaa. Samanlaista kuin N9:ssäkin?

 • Janne Laakso

  Milloin Belle on saatavilla e7 puhelimeen?

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Emme ole vielä julkaisseet päivityksen aikataulua aiemmille Symbian-laitteille.

 • Antti Raski

  Vanhassa softassa oikean nimen valitseminen puhelinmuistiosta oli
  kaltaiselleni nakkisormelle helppoa; isot virtuaalinäppäimet ja vain ne
  joita oli tarjolla muistiossa ilmestyivät näkyviin. Nyt Anna
  -päivityksessä saimme puolikkaan ruudun kokoisen QWERTY -näppäimistön,
  jossa näppäimet ovat todella pienet. Jos puhelimen kääntää
  vaaka-asentoon, näppäinkoko toki kasvaa, mutta vieläkin koko on pieni
  verrattuna entiseen ja toisaalta ruudun kääntöön kuluu puhelimelta
  aikaa. Miksi ihmeessä päivityksessä otettiin QWERTY näppis ja luovuttiin
  erinomaisesta kokoruudun ennustavasta näppäimistöstä? Onko Belleen
  tulossa edelleninen versio takaisin (onhan please)??

  • Sauli Kosonen

   Onhan tuo vanha moodi yhä Annassa tallella! Pystynäytössä näppäimistön oikeasta alanurkasta kun klikkaa, saa valikon, jossa yhtenä valintana on “Aakkosnum. näppäimistö”. Tällä saa nakkisorminäppäimistön takaisin.

   Mielestäni nopeiten pääsee muutenkin soittamaan ystävälle klikkaamalla aloitusnäytössä “Soita”, jonka jälkeen ilmestyvässä numeronäppäimistössä alkaa näppäillä numeroita aivan kuin kirjottaisi yhteyshenkilön nimeä. Jo alkaa puhelin antamaan sopivia vaihtoehtoja!

   • Antti Raski

    Aakkonnumeerinen näppäimistö tarkoittaa siis sitä, kun painan vaikka numeroa 5 kolme kertaa, saan kirjaimen L jne = kivikautista ja tätä en tarkoittanut.

    Edellisessä N8 softaversiossa “nakkisorminäppis” tarkoitti siis sitä, että softa mietti itse mitä kirjaimia oli tarjolla ja vain niitä tarjottiin riittävän isoina näytölle (kuten nyt vaakanäytössä, ainoastaan isompana eikä siis QWERTY), kirjaimet hupenivat sitämukaan kuin mahdolliset nimetkin hupenivat. Tätä ominaisuutta kaipaan kovasti takaisin.

    Anna versiossa osoitekirjan alalaitaan aukeaa mitättömän kokoinen QWERTY näppis, jonka kirjaimiin on todella vaikea osua puhelimen normaalissa käyttöasennossa (pystyasennossa siis).

    • Sauli Kosonen

     Erikoista. Omassa yksilössäni tämä ei ole Anna-päivityksen myötä muuttunut, eli osoitekirja toimii molemmin päin nakkisorminäppäimistöllä, juurikin kuvailemallasi tavalla aivan kuten alkuperäisessäkin ohjelmistoversiossa.

     • Antti Raski

      Pitää viedä N8 taas kerran takuuhuoltoon (kolmas ja viimeinen kerta ennen uutta konetta).

 • Hello_yooo

  Hey.

  Kyllä, tässä olen jälleen :-)

  Ensinnäkin kaikki tukeni Nokian työntekijöitä. Olen syvästi usko tätä.

  “Belle” on hyvä uutinen :-)

  Käytin kirjoittamaan Nokia Conversations, kommenttini oli arvostavat lukijat (20 tykkää), ja ajatukseni käyttää nokialaisille.
  Esimerkiksi on kymmeniä, ehdotin löydy muutamaa uutta puhelinta värejä, ja että melko tummanpunainen olisi mukavaa ja äänestäjät laittaa punainen kuin ensimmäinen.
  Olen myös ehdottanut vaaleanpunainen, sillä suurin osa äänestäjistä oli miehiä, mutta puhelin ostajat ovat puoli naisia ​​:-)

  Joten rohkenen ehdottaa joitakin asioita tänään?

  1 / Uudessa Nokia PC Suite on mahdotonta tuoda luotuun soittolistaan. Hämmästyttävää.
  Silti olen luonut sitä ensin edellinen Nokia Suite CD minun N97. Täytyykö minun viettää useita päiviä luoda TAAS minun soittolistoja?!
  voitiin tuonti / vienti soittolistan tiedoston (m3u tai PLS) aiemmin
  Ole hyvä laittaa pikavalikosta “Tuo soittolista” Nokia Ovi PC Suite :-) Ja jos haluat vetää ja pudottaa (ei välttämätön)

  2 / sama: tuonti / vienti yhteystiedot, tekstiviestit, sähköposti, muistiinpanot , kalenteri jne. tekstiä XML-muodossa Ovi PC Suite olisi erittäin hyödyllinen.
  Sitten voisin poistaa kaikki sulkujen ja kaikki väärät muodot, joita Outlook laittaa minun Yhteystiedot surullista I synkronoitu edellisessä Nokia siihen.
  Ja paljon enemmän toimintaa ja käyttää uudelleen sitten voitaisiin tehdä ansiosta XML tekstimuodossa kaikki tiedot.

  3 / Minä olen mies, mutta en toimi tasa-arvon naisten ja miesten.
  Sitten vaikka se on symbolinen, näyttää aina vain miesten kuvakkeita ei ole reilua ja tuo hallitseva “malli”, joita ei enää ole.
  Ole hyvä ja seuraavassa versiossa, hahmot kuvakkeet on osoitettava miehet ja naiset samankokoiset ja samalla tasolla , ei mies hahmo etualalla ja jotkut naiset tausta.
  Erottaa miehet catacters naisilta mitä meillä on vain laittaa pitkät hiukset tai mielikuvia herättäviä hiukset. OK, pitkät hiukset on klisee, mutta tasa-arvo ei tarkoita identtisiä, ja aivan kaikki naiset eivät ole enää hait kuin miehet.
  En design, kaikki mun piirustukset. Haluatko minun tekevän osa kuvakkeista sinulle?

  4 / Olisiko mahdollista laittaa SHARE vaihtoehto “myspace” tässä , jakaa artikkeleita?
  Kymmenet miljoonaa ihmistä yhä käyttää sitä säännöllisesti: professionnals musiikista, suunnittelu, magazins ja kaikki ihmiset.

  Nokia “Belle” on mukava nimi (= kaunis ranskaksi ;-)

  Kiitos :-)
  Have a nice day.
  *
  Hello.

  Yes, here I am again :-)

  First, all my support to Nokia’s employees. I deeply think this.

  “Belle” is a good news :-)

  I used to write at Nokia conversations, my comment were appreciated by readers (20 likes), and my ideas used by the Nokia team.
  For example among dozens, I suggested a poll for some new phones colors, and that a rather dark red would be nice and the voters put red as first.
  I also suggested pink, as most of voters were men, but phone buyers are half women :-)

  So may I suggest some things today ?

  1/ in the NEW Nokia PC suite, it is impossible to import an existing playlist. Astonishing.
  Yet I created it first in the previous Nokia Suite from the CD of my N97. Do I have to spend several days to create AGAIN my playlists ?!
  It was possible to import/export playlist in a file (m3u or pls) previously
  Please put a context menu “Import playlist” in Nokia Ovi PC Suite :-) and if you want to the drag and drop (not necessary)

  2/ The same : import/export Contacts, SMS, Email, Notes, Calendar etc. in a text XML format from Ovi PC Suite would be very useful.
  Then I could remove all the parenthesis and all FALSE formats that Outlook put in my Contact the sad day when I synchronised my previous Nokia to it.
  And a lot of more operations and re-use then could be done thanks to XML text format for all the data.

  3/ I am a man, but I do act for equality between women and men.
  Then even if it is symbolic, showing always only men in icons is not fair and bring a dominant “model” that cannot exist anymore.
  Please in the next release, the characters icons have to show men and women of the same size and the same level, not a man character in the foreground  and some women in the background.
  To distinguish men catacters from women ones we just have to put long hair or an evocative hair. OK, long hair is cliché, but equality doesn’t mean identical, and quite all the women do have longer hait than men.
  I do design, an everybody like my drawings. Would you like me to do some icons for you ?

  4/ Would it be possible to put a SHARE option for “myspace” on this site, to share articles ?
  Dozens of million people still use it regularly : professionnals from music, design, magazins and any people.

  Nokia “Belle” is a nice name (= beautiful in french ;-)

  Thank you :-)
  Have a nice day.

 • C7!

  Sain viimein annan ladattua ja odotus kyllä kannatti. Nyt vaan odotellaan että belleä :D

 • Anonymous

  Bubbles vaikuttaa hyvältä kokelulta.  Muut ohjelmat mitä on tarjottu eivät edelleenkä sisällä tuota offline tilan vaihtoa. Muunmuassa Force Control toimii muuten loistavasti, mutta profiilin vaihto tapahtuu vain yleinen-äänetön-kokous. Ei offline!

  • Anonymous

   Eipäs se Bubbles kaan tarjonnut sitä offline tilan pikavalintaa.

 • Miuku

  Voi kun toivon että N8 Bellen kalenteri olisi samanlainen kuin N97 minissä tai C3-00:ssa! Sekä Symbian3:n että Annan kalenteri on mielestäni tosi huono käytettävyydeltään, minulla kun on siellä kymmeniä pysyväisluonteisia merkintöjäkin (kun ne on helpompi katsoa kalenterista kuin muistikirjasta). Merkinnät eivät ole missään loogisessa järjestyksessä – ei eri kalenterien mukaisessa, ei aakkosjärjestyksessä, ei aikajärjestyksessä. En löytänyt pikaisella googletuksella parempaakaan kalenteria.

  • AT

   Itselläni E7 ja tyytyväinen Annan kalenteriin ja siinä oleviin muutoksiin. En todellakaan kaipaa vanhaa N97 kalenteria ja sen kankeutta. Hienointa oli nähdä kalenterivarauksessa kenelle kutsu laitettu (myös muiden kalentereissa) :)

 • Robert7

  Nokialta Symbian Belle joululahjaksi kaikille vanhemmille (äly)puhelimille!
  Siinä olisi sitä jotain! Alkaa vanhatkin ihmiset odottamaan joulua ja sen ihanaa aikaa. :P (Y)

 • N8mies

  Onkohan N8 sis nfc sirua

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Ei ole. NFC-siru löytyy C7:sta, N9:stä sekä näistä uusimmista Symbian Bellen kanssa yhtä aikaa julkaistuista vehkeistä.

 • N8mies

  Voikohan Annalla tai Bellellä kuunnella Nettiradiota: Nuotta taajuushttp://www.nuotta.com/player/radio.html se tukee MMS-formaattia tukevaa mediasoitinta.

 • Vieras

  Joo on toi Belle ihan jees kyl käytössä, mutta silti jäi mielestäni asioita laittamatta tuonne…huoh. Omasta mielestäni tärkeä olisi ns. “Flight mode”.

 • Eesepe

  Täällä on ollut juttua kalenterin ominaisuuksista ja itse ainakin toivoisin kalenteriin tapahtumien listauksen erilaisten hakurajoitusten mukaan esim. alku- ja loppupäivämäärän tai vaikka vuoden ja kuukauden perusteella.

  Kaikkien tapahtumien listaus oli joissakin puhelinmalleissa muutamia vuosia sitten ja siitä oli näppärä poistaa vanhentuneita/turhia kalenterimerkintöjä kaikki/useita merkintöjä kerralla.

 • Eesepe

  Täällä on ollut juttua kalenterin ominaisuuksista ja itse ainakin toivoisin kalenteriin tapahtumien listauksen erilaisten hakurajoitusten mukaan esim. alku- ja loppupäivämäärän tai vaikka vuoden ja kuukauden perusteella.

  Kaikkien tapahtumien listaus oli joissakin puhelinmalleissa muutamia vuosia sitten ja siitä oli näppärä poistaa vanhentuneita/turhia kalenterimerkintöjä kaikki/useita merkintöjä kerralla.

  • Eesepe

   Unohtui laittaa kalenteriominaisuuksien toivelistalle myös se, että widgetin asetuksia olisi kiva päästä muokkaamaan.

   Toiveissa on, että kalenteriwidgetissä voisi valita, kuinka pitkältä ajalta seuraavia tapahtumia haetaan (päivä, viikko, kuukausi jne…) ja muuten se olisi tyhjä ilman mitään reunuksia ja tekstejä “ei merkintöjä nyt eikä seuraavaan 7 päivään”.

   Itse nimittäin haluaisin, että kalenteriwidgetissä näkyisi ainoastaan tämän päivän tapahtumat, jos niitä on, eikä mitään muuta.

 • Eesepe

  Toivottavasti Belleen tulee myös mahdollisuus poistaa esiasennetut sovellukset. Se on niin syvältä, ettei niitä tällä hetkellä voi poistaa.

  Esim. Yle Areenasta on olemassa uudempi versio eikä vanhaa saa poistettua. E! on niin turha kuin olla ja voi ja ärsyttää, että sitä ei saa poistettua.

 • Poju

  Miten tämän voi ladata?

 • Arttu

  Nokia 500 näyttää olevan ainoa Belle-puhelin, jota ei ole vielä myynnissä. Onko sen myyntiaikataulusta muuta tietoa kuin Q3, joka minun laskujeni mukaan alkaa olla loppupuolella?

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Myynti alkaa tämän kuun aikana, mutta korjaan sen verran, että Nokia 500:ssa on Symbian Anna. Luonnollisesti siihen saa Bellen ladattua sitten kun kyseinen käyttis tulee ladattavaksi.

 • Bibendum

  Samaa turhaa silmälumetta kuin Annakin. Ei se kuvakkeiden ulkonäkö ole sympparin ongelma, vaan koko systeemin käytön hankaluus. Joku kalenterin tehtävän muokkauskin vaatii ties kuinka monta peräkkäistä ruutua ihan tarpeettomasti. Saisi keskittyä vähän olennaisempiin asioihin.
  Toivottavasti tässä edes selaimen zoomaus toimisi, toisin kuin Annassa…

 • Arto

  Onko Bellen musiikkisoittimessa vihdoin biisien hakutoiminto? Tämä olisi loistava parannus. :)

 • N8mies

  Belles olis hyvä jos puhelun aikana korva tai poski ei pystyisi tekemään omia valintoja. Tällä hetkellä puhelun aikana se muuttaa (tai ainakin yrittää) herätys aikoja sekä lähettää tekstiviestejä ja sammuttaa tai laittaa pitoon puheluja jne…… 

  • NimiMerkki

   Laita näppäinlukko kun puhut. Puhelu ei lopu jos laitat näppäinlukon.

  • Toonie-s90

   kyllä minulla N8:ssa ainaki näyttö menee pimeäksi kun puhelimen laitan korvalle!.. joka taas silloin estää siloposkeni tekemästä mitään ylimääräisia juttuja kesken puhelun:) kun onhan siinä etukameran vieressä se valoisuuden”tunnistin” tai vastaava mikä nyt oikealta nimeltään on  :)

 • Ville

  C7:ssa on NFC-rautatuki.

 • –__–

  mistä sen päivityksen saa änkasiinO_o
   

  • Vieras

   Sitten kun Symbian Belle tulee ladattavaksi N8 menet vain Valikko, Sovellukset Ohjelmistopäivitys

 • Ka

  Parannuksia tullut, mutta vanhat softat tökkii alla, joten siinä on vähän vielä tehtävää vai pitääkö puhelin tyhjentää kokonaan ennen päivitystä. Toinen joka olisi todella toivottavaa että navigoinnin ohjeet saisi Bt kuulokkeisiin. On varsin erikoista että Nokian omat systeemit eivät toimi, mutta esimerkiksi Tomtom toimii myös BT kanssa.

 • JaniP

  Julkaiskaahan samankaltaisia päivityksiä vanhemmille Symbianeille kuten C5-03, N97 :) Jatkakaa samaan malliin :D

  • JaniP

   Siis niille joissa ei ole Symbian 3:sta tai Annaa

 • Polla

  Uutena E7:n omistajana olen kovasti pettynyt N900 puhelimen jälkeen. Onko Belleen tulossa kunnon pikaviestintä kattaisisofta joka myös facebookin ja msn messengerin? Kovasti kaipaan N900 puhelimen monia ominaisuuksia jotka Belleen ovat näemmä tulossa :) Kiitos!

  • Polla

   *pikaviestintä softa joka myös kattaisi facebookin ja msn messengerinP

 • Liesi71

  Toimiiko lotus notes synkronointi?

 • Kisti

  Hei, ja kiitokset jo toimivasta anna-käyttöjärjestelmästä. Oikeastaan ainoa asia, joka mättää on sähköpostiohjelman hitaus sekä viestien lataus-statuksen puuttuminen. Lisäksi musiikki-miehenä toimivan Spotify-version puuttuminen aiheuttaa turhaa ipod-touchin käyttämistä ;) Milloin belle on saatavissa e6- puhelimeen?

  Tsemia ja kiitos siitä, että joku vielä jaksaa kommunikoida kärsimättömien kuluttajien kanssa. Nykyään liikkeellä tuntuu olevan aika useita tee-se-itse mobiilimiehiä, joilla ideoita riittää. Hyvä homma tämäkin, kunhan osaa suodattaa asioita :)

 • Musiikkisoitinkuntoon

  Olisi hyvä jos uuden belle päivityksen ohella musiikkisoittimen muokattavuus paranisi. Esim. kun lataat puhelimeen musiikkia ja se menee “tuntematon” kohtaan niin menisi siihen “albumiin” ja voisi muokata niitä biisien tietoja,artisti,albumi jne…. Ja täten saada tuntemattomalta siirettyä musiikki oikeaan paikkaan =)

 • Jan

  Viitaten viimeiseen kuvaan, omassa 701:sessä jos yrittää laittaa jonkun kuvan tuohon contacts widgettiin (niinkuin ylhäällä Lisa ja David) niin kuvista tulee TODELLA suttusia. vaikka ne ovat ihan korkea tasoisia kuvia. Onko tähän tulossa korjaus? Onko vika tiedostettu?

 • n8omistaja

  Onko vielä mitään tietoa koska bellen voisi päivittää symbian anna puhelimiin? En malta odottaa….!

  • APH

   Ei oo enkä malta mäkään..

 • Eesepe

  Tuliskohan jakoon Nokia World -tapahtuman yhteydessä?

 • Pelejä…

  Saisinko vastauksen tähän minua askarruttaneeseen pulmaan:

  Miksi symbian belleä pyörittäviin puhelimiin (esim. 701) on paljon vähemmän pelejä saatavilla ovi storessa verrattuna annaa pyörittäviin puhelimiin (esim. C7)?

  Kun annahan päivittyy belleksi myöhemmin, niin eikö ne silloin ole käytännössä sama järjestelmä. Ja tietääkseni 701:ssä on jopa enemmän niitä asioita joita pelit hyödyntävät (java tuki ja kaikki), verrattuna C7:aan.

  Entä mistä saisi ladattua symbian^3:n aikaisempia taustakuvia belle puhelimiin? Ovessa kun ei ole ilmeisesti kaikkia…

 • Juhe10

  Mitä Nokia on tekemässä? MeeGo = maailman paras puhelin, mutta ketä kiinnostaa ostaa, kun se ajetaan valmistajan toimesta alas? Belle julkistettu, mutta saatavilla lähiaikoina (suomeksi sanottuna ensi vuodella). Tässä kirjoittelen C6-01 -Puhelimella , joka “korjaa” tekstit väärin. Nimin ; tuleva Applen omistajan, luotto Nokiaan mennyt.

  • kaikkitietävä

   viisainta varmaa olis oottaa kuiteski tuo bellen päivitys (en kyllä tiiä mite toimii c6-01 puhelimessa) .. epävirallisen päivityksen ladanneet ovat kehunneet käyttöjärjestelmää sulavammaksi ja paremmaksi kuin android 2.3.. ja 2.3 on kuulemma parempi entä iphonen käyttis.. siihen nähen ihan hyvä tuo belle voi olla.. ja sitä paitsi jos iphonessa ja n8 ois sama käyttöjärjestelmä, niin n8 veisi 100-0.. itse puhelimen ominaisuuksilta siis nokia pärjää vaikka käyttöjärjestelmässä (symbian^3) onkin parantamisen varaa..

 • Juhe10

  Mitä Nokia on tekemässä? MeeGo = maailman paras puhelin, mutta ketä kiinnostaa ostaa, kun se ajetaan valmistajan toimesta alas? Belle julkistettu, mutta saatavilla lähiaikoina (suomeksi sanottuna ensi vuodella). Tässä kirjoittelen C6-01 -Puhelimella , joka “korjaa” tekstit väärin. Nimin ; tuleva Applen omistajan, luotto Nokiaan mennyt.

 • Kake41

  Monilla sivuistoilla lukee, että Symbian Belle tulee saataville vanhemmille Symbian 3- laitteille 26.10.2011 Nokia World- tapahtuman yhteydessä. Pitääkö tämä paikkansa? Onko tämä vahvistettu missään?

 • ohimennen kommentoin..

  Anna oli loistava päivitys. Belle vaikuttaa vielä askeleelta eteenpäin. Mielestäni on harmi, että ihmisten luottamus Nokiaan hiipuu. Se on pelkkää mielikuvaa. Nokia ei markkinoi itseään samalla tehokkuudella, kuin kilpailijansa.
       Nykyinen toimitusjohtajakin sattuu olemaan valitettavasti ainoastaan Microsoftin pussiin pelaava kapitalisti-pelle. 
       Applekin menestyy tänäpäivänä, ja varsinkin tulevaisuudessa ainoastaan imagonsa takia. “Apple on niin nuorekas, vihreä, paras!” Talous on illuusioista kiinni. Nokialla on aivan täysi potentiaali olla (taas) mobiililaitteiden ykkösnimi. Ainakin tätä kannattaisi jokaisen suomalaisen toivoa. Hieman kumma homma jos jotain täällä harmittaisi Nokian menestyminen?
       Ja te apple-ihmiset voisitte vaikka keskittyä tähän sairaaseen Steve Jobsin perään itkemiseen, sen sijaan että levitätte vihaanne ja sokeuttanne joka […] paikkaan

  [Nokia Äänen toimitustiimi muuttanut kommentia vastaamaan ohjeistukseemme: http://aani.nokia.fi/kommentointiohjeet

 • Sami96

  Millon Belle käyttöjärjestelä julkaistaan N8:lle?

  • http://aani.nokia.fi Carita – Nokia Ääni

   Oletko jo kokeillut Nokia Annaa?

 • Tuomas Hill

  mihinköhän aikoihin tuo belle-päivitys olisi nokian puolesta ladattavissa, onko vielä minkään näköistä uutta tietoa?

 • Karrip

  Milloin ylipäätään Belle tulee ulos? Edellinen puhelin meni rikki ja kauaa ei voi odotella. Missään ei tunnu olevan tietoa asiasta?

 • Juhe10

  Sanoisiko Nokia SUOMEKSI, että milloin on saatavilla?

 • http://aani.nokia.fi Heidi

  Moi kaikki! Bellen latausaikataulua vanhemmille Symbian-laitteille ei olla vielä ilmoitettu missään. Ilmoitamme sen lähempänä latausten alkamista. 

  • Make

   HYVÄ NOKSU!!!

   Laittakaa Belle pikaisesti jakoon, myös vanhoille Anna-puhelimille.
   Voidaan laittaa iphonelle kampoihin…

  • Pksubban

   Olisiko minkään laista arviota (suurinpiirtein) latausaikaan?

   • sMk

    Veikkasin n. 8 kk sitten, että N8 jo Q2 @ 2012.

    • sMk

     siis 2kk sitten. :D

  • Mika

   Onko mitään tietoa ajankohdasta ?
   Kovasti odotellen :)

 • Bellekyssä

  Onko se totta että Symbian Belle tulee keskiviikkona 26.10.11. Kaikilla sivuilla lukee niin, mutta Nokialta ei ole tullut varmaa varmistusta ja jossain vaiheessa Nokian facebook sivulla on ollut jonkinmoinen lähtölaskenta Belleen. 

 • vieras

  Pitäisikö bellen tulla huomenna?

  • APH

   Ei pitäisi, mutta epäviralliset tahot kertovat että tulee.
   Toivon vaan että tulee, näyttää niin mahtavalta.

   • Ananas

    Myös täällä odotellaan Belleä kuin kuuta nousevaa. Nähtäväksi jää, milloin odotus palkitaan…

 • Macci ihmiset dissaavat

  Belle jakoon!

 • apple on paska

  Onko meegoa mahdollista saada nokia c7-00 puhelimeen?

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Ei ole.

 • C7

  Olisi kyllä niin kiva saada se BELLE C7 kaan! Milloin mahtaa tulla?

  No tietysti joskus 2013!

  • Carita

   Ei kai nyt sentään vuoteen 2013 tarvitse odottaa. Kerromme Nokia Äänessä varmasti heti ensimmäisten joukossa heti kun tiedämme.

   • rouvitu

    Empä usko!!

 • C6-01

  :) Minulle lupailtiin tuolla nokian virallisilla facebook sivuilla että kyllä vuoden 2011 aikana eli lähikuukauksina ilmestyy seuraaville puhelimille: N8, E7,C7,X7 ja C6-01

 • Petepekka

  Belle jakoon nyt!

 • Kake41

  Vauhtia sen Bellen kanssa. Ei voi kestää!

 • kurkku

  Varma tieto: Tulee sitten kun on Anna toimitettu kaikkiin maihin. Australia halttaa.

 • n8

  joo belle jakoon ja vauhilla…

 • Vieras

  Noniin eli olen kyllästyyt Nokiaan. Tässä kirjoittelen jo iPhonella Nokai lensi jorpaakkoon.

  • Juhe10

   Tossa on meininkiä! Ihme hiturointia Nokialta, itselläkin luotto Nokiaan mennyt kokonaan. Aion tehdä samalla tavalla! :)

  • Snorkkeli

   ja ilman kunnon näppäimistöä? Huomaan vain kirjoitusvirheestä ;-)

 • Kake41

  Mäjäyttäkää Belle jakoon ja kaikki olisivat tyytyväisiä!

 • Carita

  Hyvänä uutisena voin sanoa, että Symbian Belle käyttis tulee saataville Nokia 8, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C7, Nokia C6-01, Nokia Oro ja Nokia 500 laitteisiin.

  • T.O.M.

   Ei E7:lle? Ei hyvä uutinen.

   • http://aani.nokia.fi Heidi

    Tulee se E7:llekin, aivan kuten tuossa jutussa sanotaan.

  • Donpalle

   Niin oliko todella että E7 lle ei päivitystä ole tulossa?

   • http://aani.nokia.fi Heidi

    On tulossa.

 • Vieras

  2 Viikon päästä (veikkasivat) Kysyin (Nokia Suppor/Sverige)  ohimennen kun oli muuta asiaa

 • Vieras

  2 Viikon päästä (veikkasivat) Kysyin (Nokia Suppor/Sverige)  ohimennen kun oli muuta asiaa

 • vieras

  vauhtia sen bellen kans

 • vieras

  latasin sen bellen betan n8siin ja se oli tosi hyvä

 • Abu Albino

  ja nyt sitten Chat ohjelmaan facebookkii mukaan!!

 • Harjujan

  Sais kyllä jo luvan ilmestyä! Toivottavasti ei joudu pettymään..

 • Minttu Black

  Onko Belle tulossa N8:aan vielä tämän vuoden puolella? Toivottavasti!

  • Carita

   Kyllä se tulee myös Nokia N8:aan.

  • Keba

   Kyllähän tuo Belle päivitysmahdollisuus nopeuttaisi vanhojenkin puhelimien kauppaa. Ei kaikki halua ostaa uusimpia puhelimia, varsinkin kun esim E7 on ainoa kunnon business luuri. Parantaisi ominaisuuksia Androidien ja Iphonen tasolle…

 • Tahvo

  Bellen on pakko tulla tässä kuussa jos ne haluaa saada myytyä vanhat puhelimet joulu myynnissä

  • Robert7

   Jos olet huomannut, niin kaupoissa myydään jo belle puhelimia… Et ei taida Nokiaa saada millään kiirrehtimään asian kanssa. :(

 • kurkku

  25.11.? Taitaa Nokian kotimaiset asiakkaat saada tiedon viimeisenä…

  • rouvitu

   niinpä…. On niin vaikeeta kertoa milloin saapuu!

 • Tonttu

  Käytin oman N8:n (taas kerran) lääkärissä viime viikolla ja sieltä sanottiin Bellen tulevan joulukuussa.

 • Nicetime

  Hei! Onko tietoa tuleeko Belle julki vanhoihin malleihin yhtä aikaa vai mallikohtaisesti hiotut versiot eri aikoina? Itsellä X7 ja symbian Anna, joka jumiutuu, takkuaa, tekee omiaan. Firmassani n.90 nokialaista puhelinta ja pikaista korjausta odotellaan softaan. Onko niin ettei kenelläkään ole tietoa Bellen julkaisusta vai ei haluta kertoa! En viitsisi joka päivä ventata tällä uutista saapumisesta.

 • Jussi2406

   Jokoha  tuo Belle ymmärtää NTFS-USBtikkuja? Annassa sanoo, että USB-muisti on viallinen. FAT-tikun, 2Gigaa, kyllä tunnistaa.

 • Juhe10

  Rakas Nokia, kertoisitteko ystävällisesti, että milloin on saatavilla. “Mahdollisimman pian” ei ole vastaus.

  • rouvitu

   Eivät kerro, toistavat samaa (lähi kuukausina)!!!!!

   • c6-01

    Niin, Nokian face sivuillakin heidän ainoa vastaus on ”Lähikuukausina”

 • anders

  Onko symbian bellessä ongelma, ettei sitä voikaan päivittää vanhempiin laitteisiin? Taitaa olla windows-puhelin tärkeämpi.

 • Juha T

  Eiköhän se Belle sieltä aikanaan tule ja belleä kehittää eri väki kuin Windows puhelinta. Eiköhän anneta työskentely rauha Symbian väelle ja nautita tulevaisuudessa Bellen toimivuudesta. ( Ja en ole töissä Nokialla)

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1637857681 Tuukka Rouvinen

  Kyllä kestää bellen tuleminen E7!!!

 • Carita

  Kyllä me varmasti Symbian Bellestä ilmoitamme, kun meillä on asiasta uutta kerrottavaa

 • WE WANT IT!

  ANNA BELLE!

 • Nicetime

  Myöhäistä rypistellä kun on housussa… Viimeviikolla saimme firmaan 70kpl uutta I-Phoneja, hermot meni Nokian munimisiin. Ei yhtään toimivaa konetta yrityskäyttöön, softat jumiutuu, puheluita ei saa auki tai kiinni, kaikkin kosketusnäyttöpuhelimet Nokialla aivan fiaskot. Olen täällä kysynyt muutamaan otteeseen Bellen tulosta, mutta jos vastausta ei saa on työkseen puhelinta käyttävän on ryhdyttävä toimiin ja se oli romukoppa Nokialaisille. Hävetkää toimintaanne, pienyrityksissä tuo toiminta ei tulisi kuuloonkaan.

  • Nobe

   Olisikohan vika käyttäjissä? Itselläni ja firmassani ollut E7 kovassa yrityskäytössä julkaisusta asti, eikä ole tarvinnut bootata kuin pari kolme kertaa.

   Voi tietysti olla ettei nokian kosketusnäytöt sovellu omppupojujen ohuille sormille.
   Laittakaa nyt jotain perustelua ja faktaa miksi ei muka toimi!

   Iphone ei mielestäni sovellu bisnekseen kuin ehkä soittamiseen ja viestien lukuun puuttuvan näppäimistönsä takia. Se on peruste miksi en tule ikinä ostamaan pelkästään kosketuksella toimivaa puhelinta bisneshommiin.

   • Carita

    Minullakin on tuttuja, jotka käyttävät E7 työpuheliminaan ja varsin tyyttyväisiä ovat olleet enkä kuulluut mitään valituksia puhelimen boottauksista.,

    • Eesepe

     Parin kolmen päivän välein täytyy E7 bootata, kun luuri alkaa jumittamaan…

     Todennäköisesti RAM-muistia on tässäkin laitteessa liian vähän.

   • Nicetime

    3kappaletta E7 koneita testanneenna ja pari niistä Nokialle palauttaneena ihmettelen miten voit kehua laitetta toimivaksi. Näyttö jumiutui tuon tuosta puheluiden saapuessa tai puhelu lopetettaessa. Ei saanut linjaa auki tai kiinni. Samaa ongelmaa viimeisessä x7 mallissani. Qwerty näppäimistöltä ei toimi E7 koneessa ylärivin kaikki numerot, ja se oli ihan ominaisuus kun huollossakin kävin laitetta testauttamassa. Koneet toimivat jähmeästi, hitaasti, näytöt jumiutuu… Samat ongelmat kaikilla tutuilla yrittäjä tuttavilla, että ongelmat eivät ole yksilöllisiä vaan ne ovat Nokian nykyistä tietotaitoa. Mihin hukkui toimivat Communicaattorit tai E75, jotka pelasivatkin. Tehkää vihdoin yrityspuhelin, viis facebookista ym…

    • None

     Ihan sen takia voin kehua koska itselläni eikä kellään tutullani ole mainitsemiasi ongelmia ollut…

  • Carita

   Todella harmilllista kuultavaa, ettette löytänneet meidän valikoimista mitään sopivaa laitetta tarpeisiinne.

   • Soittamisen ammattilainen

    Meidän työpaikalla on käytössä E-mallit. Minulla kuten liki tuhannella muulla meillä on E6 kesästä saakka. Ongelmia piisaa. Pahin on se, että kun tulee puhelu, niin siihen ei voi vastata vaikka kuinka yrittää painella vaikka mitä näppäintä. Olen käyttänyt Nokia puhelimia työssäni jo 1990-luvun alusta saakka, ja ne vanhat kalikat sentään perustoiminnoissa kuten puheluun vastaamisessa ja soittamisessa toimivat hyvin. Näistä nykyisistä, etenkin tästä uudesta E6 on riittänyt haremja ihan tarpeeksi. Ohjelmia on päivitetty (Symbian Anna)  ver 025.007 nyt menossa. Ei pelaa. Viimeksi tänään sain puhelun johon en pystynyt vastaamaan. piti soittaa soittajalle erikseen. Miten tuo ongelma ratkeaisi. yksityisenä puheluna minulla on Android ja se on pelannut ihan hyvin.  

   • Nokiaonmahtava

     Minä löysin aivan mahtavan Nokia 500sen ei ole ollut mitään ongelmaa mutta annan palautetta kaikki nokian puhelimet (esim 3120c,N73,5230,X3-02,500) on toiminut mahtavasti ei ollenkaan ongelmia. Mutta voisitte Nokialla tehdä useampia nokia 500sen kaltaisia puhelimia

 • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

  Huhutaan että Belle julkaistaan ens viikolla. Nokian on pakko julkaista Belle päivitys ja korjattava pienet bugit sitten päivityksillä. Muuten Nokia voi pistää vanhat Nokiat kierätykseen Joulu myynnin jälkeen, koska ne eivät mene kaupaksi ilman Belleä

 • Seppo Kokkonen

  Itselläni on C7 Annalla, monta kertaa puhelimen soidessa taskussa näyttö lukittuna käy niin, että puhelinta kaivaessa sormi osuu kosketusnäytölle ilmaantuvista kuvakkeista puhelun hylkäyskuvakkeeseen ja puhelu katkeaa.
  Onko tämä jotenkin estettävissä? Jos vastaaminen onnistuisi vain fyysisillä näppäimillä, ei ongelmaa olisi. Esim. Androidillahan ilmeisesti on systeemi, jossa lukitun näytön poikki pitää vetää sormella ennen kuin vastaaminen onnistuu, jolloin ei tapahdu tahatonta puhelun hylkäämistä. Tuoko Belle tähän asiaan korjausta?

  • Aras

   Minun N8:ssa oli sama ongelma ennen Annaa, mutta ei ole enää. Toisaalta asensin puhelimeeni “sleeping screen” (tai mikälie nimi) eikä hylkäyksiä enää tule. Mahtaakohan olla sen sleeping minkälien vaikutusta; nyt on ok

 • Minttu Black

  Jooko? Nyt kun 800 on ulkona ja myynnit on toteutuneet, niin voisitteko ystävällisesti laittaa sen Bellen jakoon tuottojarruttelutavoitteiden täytyttyä :) Kiitos!

 • pettynyt

  Ei 800 myynti vielä ole toteutunut, koska sinäkin odotat päivityksiä vanhaan luuriin. Nokian kannalta paras ratkaisu, että menet ostamaan uuden luurin ja jatkat sitä ostamista puolen vuoden välein.

 • Ollicas

  Toimiiko tuo alasvedettävä tila palkki vaakatasossa?

  • Kake41

   Tietääkseni toimii.

 • Olli Härkänen

  Oikeesti, ei oo totta. Millon se oikein tulee, nyt julkastiin jo Bellen seuraaja, kun Belleä ei ole edes saatu Anna-puhelimiin.Alla Nokian tärkeysjärjestyslista
  1.Windows- puhelinten julkistus
  2.Windows-puhelinten esittely ympäri maailmaa
  3.Symbian Bellen seuraajien julkistaminen
  4.Bellen tuominen Anna-luureihin
  5.Ihmetellään, kun vihaiset Nokia-uskovaiset vaihtavat Applen iOS:ään, WP7:aan,  Androidiin tai odottavat Nokian WP7 luureja.

  Nokian pitäisi parantaa päivitysten ulostulonopeutta.
  Uskon edelleen Nokiaan, Symbian Belle ei ole huono, itse odotanNokian WP7 luureja.
  Entä te?

  • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

   Niin sitten on mukavaa kun nopeasti tuodaan päivitys ja kaikki viestit tai yhteystiedot katoaa jonkun typerän ohjelmisto virheen takia. Tai puhelin muuten lakkaa toimimasta. Muutenkin Belle pitää optimoida vanhoihin Symbia 3 mallin puhelimiin koska N8 ei ole 1Ghz prossua ja niissä on vähemmän ram muistia. Muutenkin Bellen jälkeen tulee viimeinen päivitys carla joka vain parantaa Bellen ominaisuuksia. Symbia “Donna” on sitten seuraavan sukupolven Symbia käyttis

   • http://aani.nokia.fi Heidi

    Mikko on ihan oikeassa sen suhteen, että päivitys tulee sitten kun se on valmis ja käyttäjäkokemus on mahdollisimman hyvä ja sulava. Puolivalmiin softan julkaiseminen ei tuottaisi muuta kuin itkua ja hammastenkiristystä. Optimointi vanhemmille Symbian-luureille on ihan eri asia kuin softan lataaminen uudelle raudalle, tämän vuoksi siinä kestää hieman.

    Pyydämme kärsivällisyyttä – kyllä se Belle sieltä on vielä tulossa!

    • APH

     Mahtaako tulla tänä vuonna?

    • Virallinen

     miksi netissä luki että 26.10 JULKAISTAAN  BELLE PÄIVITYS ja että se tulee LADATTAVAKSI tuolloin kun sitä ei todellakaan kuitenkaan silloin julkaistu eikä jaettu .miksi kirjoitellaan kaikkea paskaa tuon asian tiimoilta eikä kukaan edes korjaa virheitä. tuo PELLE päivitys on julkaistu netissä jo aikaa sitten ennen tuota virallista “julkaisupäivää”

     • http://aani.nokia.fi Heidi

      Mistä lienet moista lukenut? Nokia ei tuollaista ole omilla sivuillaan ilmoittanut, emmekä oikein voi kontrolloida kaikkea mitä muut tahot netissä kirjoittelevat.

 • http://pulse.yahoo.com/_XYJEFXYMKRXISU42MRZGXIL7UI Mika

  Laitoin viikonloppuna Bellen N8:iin. Vaikuttaa ihan valmiilta softalta, mutta ilmeisesti useat aplikaatiot eivät ole päivittyneet vielä belle-yhteensopiviksi? Olisiko tässä syy siihen, että belleä pantataan?

  Voipi tietysti olla, että jos haluaa ladata puhelimensa täyteen kaikken maailman sovelluksia, niin samat ongelmat tulevat joka tapauksessa jatkumaan kuten Annan kanssa. Nyt ainakin CameraPro sai Bellen jäätymään. Samaan aikaan tustalla oli päällä tosin muutakin härpäkettä. Lisäksi kalenteritiedot eivät päivittyneet Ovi Suitesta, vaan hävisivät ainakin osittain.

  Mutta kaiken kaikkiaan käytettävyys perustoiminnoissa on nyt aivan uudella tasolla. Pieni epäilys kyllä on, että belle alkaa jähmettyä ajan saatossa, mutta toivottavasti olen väärässä…

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1637857681 Tuukka Rouvinen

  Voisko sen verran valoittaa tulee belle tänä vuonna (2011) vai meneekö tulo vuodelle 2012!! Mietii alkaako puhelin merkin vaihto tulla eteen! Nokia E7 vielä käytössä.

  • Aa Po

   “Tällä hetkellä tuorein Symbian-käyttöjärjestelmän versio kulkee nimellä
   Belle. Toistaiseksi vain muutamaan älypuhelimeen saatavilla oleva versio
   luvataan ensi vuoden alussa myös suosituille N8- ja E7-malleille.”

 • Olli Härkänen

  Synbian Anna on nähty ja kuultu, mikä Bellessä nyt kestää?
  Ja “Mika”, oliko Belle ihan Nokian Ohjelmistopäivitykset-kohdassa vai latasitko netistä, kun omaan C6-01:seen ei näy olevan päivityksiä.

  Ja jos Belle ei tule ennen joulua, niin Windows Nokialainen tulee tilalle ja c6-01 myyntiin yläkerran naapurille
  Että näin…

  • Robert7

   Sitähän Nokia juur haluaakin, että uuden perässä juostiin kieli pitkällä. Belleä ei saa vielä mistään virallisesta paikasta kuluttajille.

   On toki keinoja saada vuotanut versio, mutta se voi koitua takuun kohtaloksi. En suosittele.

   Tässä innolla odotetaan w8 versiota puhelimiin.

   Kuten eräs suomalainen totesi, niin Microsoft on ylivoimainen, kun vastassaan on Google ja Apple.

  • http://pulse.yahoo.com/_XYJEFXYMKRXISU42MRZGXIL7UI Mika

   Eipä ollut tietenkään nokia-päivitys, muutenhan meidän olisi turha itkeä täällä, että mikä kestää…
   Siis kyseessä on nettiin vuodettu viimeisin englanninkielinen versio.
   Olen toistaiseksi oikein tyytyväinen, sillä myös CameraPro on nyt toiminut kuten pitää (siis paremmin kun Annassa). Olen tosin huomannut että jotkut muut sovellukset eivät toimi ollenkaan, mikä on entisestään vahvistanut eipäilyjäni Bellen viivästymisen syystä.

   Kamerasta (N8) sen verran, että Bellessä ei voi edelleenkään ottaa kunnon Macro-kuvia. Pienin objekti mitä voi kuvata on noin röökiaskin kokoinen, kun CameraPro:lla voi rajata kärpäsen koko kuva-alaan.

   Jos puhelimeen ei ole tarvis ladata muita aplikaatioita, niin Belle on odottamisen väärtti.

 • Aa Po

  “Tällä hetkellä tuorein Symbian-käyttöjärjestelmän versio kulkee nimellä
  Belle. Toistaiseksi vain muutamaan älypuhelimeen saatavilla oleva versio
  luvataan ensi vuoden alussa myös suosituille N8- ja E7-malleille.”

  • Olli Härkänen

   Entäpä C6-01, X7, E6 ja 500?
   Odotus lopuu kait, kun ei se nokia vaan pysy aikataulussa.
   Kaiken kruunais se, että Nokian Windows-mallistokin myöhästyisi ensi syksyyn. Se olisi viimeinen pisara ja Androidiin mentäs heittämällä

 • Aapo Harju

  Tietääkö joku, onko uudessa Bellessä paranneltua nettiselainta?

 • AH

  Onko Bellessä paranneltu selain, vai oliko artikkelissa kaikki Bellen uudet ominaisuudet.

  • Kake41

   On parannettu selain Annaan verrattuna kyllä!

 • Countryman75

  vaihdan androidiin koska tämä anna tökkii kuin muuli eikä päivitystä ala kuulua vaikka jatkuvasti kuuluu jotain huhuja sieltä täältä että olisi tulossa viikolla se ja se muttei kuitenkaan tule. viimeisin “tieto” oli että tulisi viikolla 47 eli tällä viikolla mutten jaksa uskoa että tulisi kun ei tunnut tapahtuvan mitään luovun koko nokiasta ja vaihdan samsungiin! että taas menettää nokia yhden asiakkaan vetkuttelunsa johdosta.

  • Sumppe

   Aijaa, minun n8 ei ole koskaan tökkiny että käyttäjässä vika ;)

   • Countryman75

    SE että SINUN n8 ei töki ei tarkoita sitä ettei kellään muulla voisi tökkiä! sitäpaitsi valopää sanoin että ohjelmisto tökkii ei puhelin!

    • Eman9n

     Juui näin. Itselläni ongelmat alkoi, kun päivitin annan. Nyt kun lataan kaupasta jonkun softan, jäätyy luuri täysin. Ei auta muu kun buuttaus, joten kyllä laskee nokian osakkeet meikäläisen silmissä ropisten. Jos bellestä ei polvi parane, niin päättynee 12v kestänyt YYA sopimus Nokialaisen kanssa. Ikävää kyllä, mutta tämä on totuus. Kyllä (äly)puhelimen tulisi toimia, niin kuin kuuluukin. :(

    • Sumppe

     teillä on puhelimet ihan täynnä kaikkia roskaa. alustakaa ne nii jo toimii! :)

   • ToughGrip

    SUlla ei Sumppe taida olla kovinkaan montaa kohtalotoveria tuon toimivan luurin kanssa. Näissä symppareissa on ollut ongelmaa jo pelkän bluetooth -tekniikankin kanssa, eli ei toimi edes puhelimena. Autosarjan kanssa aivan tuskaa…

    • Kakkulapio

     Ei kyllä itelleäkään oo n8 tökkinyt :)

    • Traakki

     Eikä minullakaan ole tökkinyt. Viimeksi kun Noksussa jokin tökki se oli N91, jossa tekstiviestillä meni viisi minuuttia lähteä. Päivitys korjasi kyllä tämänkin.

    • Sumppe

     miks ostatta maanantai kappaleita ;)

  • OmG

   No jos vaihdat anroidiin niin se on sinun asiasi, turha sitä on täällä toitottaa vain koska olet kyllästynyt odottamaan… Belle tulee vielä lähi kuukausina tai ainakin nokia niin lupaa. Täytyynee myöntää että alan itsekkin hermostua odottamiseen

 • Mika74

  Oikeasti alkaa kyllästyttää tämä, kun ei kerrota mitään aikatauluja ja jos yleensä ollaan edes jakamassa tota päivitystä :(

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Kyllä se tuloillaan on. Aikataulujen kertomisen kanssa on vähän sellainen “damned if you do, damned if you don’t” -tilanne. Liian aikaisin niistä ei parane kertoa, koska sitten tulee vain sanomista, jos aikataulu jostain syystä muuttuukin. Tiedotamme siis asiasta juuri ennen latausten alkamista. Belle tulee jakeluun sitten kun se on viilattu valmiiksi ja toimivaksi näille vanhemmille laitteille. Haluamme varmistaa, että kokemus on mahdollisimman hyvä ja virheetön teille käyttäjille.

 • Jamppa

  NO kyllä se päivitys tulee kunhan ne saa sen stabiiliksi ooko kuulleet semmoisesta =)

 • APH

  Mikä ihme teillä kestää kun Belle sai jo uusille laitteille päivityksen mutta vanhoille laitteille ei näy itse Belleä…

 • Viimeinen nokia…

  Vuotaako nokia näin kovasti!! Epävirallisia belle (SW version 111.030.0607) päivityksiä tullut useampi julki. Saiko niitä virallisiakin ulos! ettei tarvitse vuotanutta asentaa! Kiitos

  • Carita

   En kyllä suosittele missään nimessä laittamaan mitään epämääräisiä softapäivityksiä puhelimiin.

   • Trouvinen

    Missä ne viralliset viipyvät?? Kun näitä epävirallisia tulee jakeluun useita eri merkkiin..

  • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

   Nokia ei vuoda vaan Beta testaajat rikkovat rajusti käyttöehtojaan. Kohta joulukuu eikä Belleä näy. Taitaa jäädä hiljaiseksi joulun myynnit vanhoista Symbia 3 puhelimista

 • Eer

  Nokian tiedotus täysin olematonta. Olisi mukava ollut jotain aikataulua saada tuosta Belle-päivityksestä. Siirryin Androidiin.

  • Kake

   Joo ihime hommaa **tana ku ei voi mitää ilmotella ja pantataa sitä päivitystä..Mikä siinä on nii vaikeeta ettei voi päivämäärää ilmottaa? 

   • Tiepeli

    Elkääs ny, kiire on wp:n markkinointi ja siihen kaikki rahat varmaan menee. Kyllä se sieltä sitten joskus, kun kehittäjillekin rahaa saadaan, että voivat testata ja viilata kuntoon :D

    • Koodari

     Nokiahan siirsi vähän aikaa sitten Symbian-kehityksen Accidenturelle. Lieneekö tämä osasyynä?

     • Tiepeli

      Juu varmaankin …

     • Kake

      Eli ihmiset jotka ovat tuoneet rahaa nokialle symbian^3 laitteiden muodossa jätetään oman onnensa nojaa ja palvellaan heitä sitten kun jaksetaan ja satsataan rahat MAHDOLLISESTI uusiin asiakkaisiin ?  

     • Tiepeli

      No, toivoa sopii ettei. Ei vain ole hajuakaan miten paljon nokia vielä accenturelle maksaa.

     • Kake

      Turhauttaa vaan nii maan vietävästi ku puhelin kaipaa todella kipeesti sitä päivitystä ja joka puolella netissä pyörii videoita bellestä ja sen käytöstä ja N8FIN ja symbian suomi sivustot kilpaa arvailevat että ihan kohta se tulee, kohta se tulee..Ei paljoo odotellessa lämmitä se että nokia kauppa tarjoaa ilmaisia lahjoja. Eihän mitään yleensä tehdä ilman aikataulua joten siksi en ymmärrä tätä nokian tiedoituspolitiikkaa..Ja jos  aikataulun laatiminen on hankalaa tässä tapauksessa nii olis edes kohtuullista että asiakkaat pidettäisiin ajan tasalla. Ja voin kertoa että parin kuukauden haitarilla ilmoitetuista aikatauluista ei ole kenellekkään hyötyä. Päätin jo että vajaa 2 viikkoa nokia saa minulta armon aikaa ja jos sillonkin on vielä yhtä hiljasta nii joululahjaksi ostan itselleni uuden puhelimen ja se ei ole nokia. Ugh, olen puhunut.

     • willeri

      ei kai vaan tex willeriä olla luettu? ;D

     • http://aani.nokia.fi Heidi

      Nokia on sitoutunut tukemaan Symbiania vuoteen 2016 saakka, eli Symbian-laitteiden käyttäjille on luvassa tukea vielä pitkälle tulevaisuuteen. Belle julkaistaan vanhemmille Symbian-laittelle sitten kun se on valmis. Haluamme varmistaa, että softa saadaan viilattua mahdollisimman hyväksi ja toimivaksi, jotta te käyttäjät olisitte siihen tyytyväisiä. Vanhemmissa Symbian-laitteissa on kovin erilainen rauta kuin näissä uusissa, jotka on alusta saakka optimoitu Bellelle. Tämän vuoksi softan kustomointi vanhemmille laitteille vie hieman aikaa.

     • Sami Ragnell

      Luulis vaan että Nokian kokoine yritys saisi jollain aikataululla jotain aikaankin.
      Tälläisella salailun kulttuurilla ei saada kuin ihmiset vihaiseksi.
      Alan pikkuhiljaa ymmärtää miksi Nokian tila on mitä on.

     • Takaisin kumisaappaisiin!

      Jos “vanhojen laitteiden” rauta on niin erilaista, niin miten sitten selität sen, että esim. uuden N8:n ostaja saa laitteensa jo Bellellä varustettuna? Tuskin rautaa lähdetään niin radikaalisti tuotannossa muuttamaan.
      Kyllä tämä asia näkyy olevan niin, kun toimitusjohtajanne kertoi: Symbian kuopataan, ja sillä selvä. On harmi että tietyt johtajat ovat vuosien saatossa ajaneet firman tällaiseen tilaan.

     • jorma

      eikö sitä voi julkasta ja sit ku saatte sen “viilattua” nii laittaa jotain päivitettyy versioo?

     • Belleontodellahyvä

       ja oon just bellee
      päivittämässä N8lle ja Uudelle 500lle

 • jani

  Oho tilasin soneralta samsungin tänää. Ei taida enää olla käyttöö nokialaiselle, turhake tökkivä vekotin. Järkevästä hinnasta voisin vaikka myydä tuon nokian ikuisuusprojektin pois. Eli N8-00 olis myynnissä. (symbian anna)

  P.S. Järkevät tarjoukset huomioidaan :D

  • Olli Härkänen

   Mikä ois hinta?

   • jani

    Taitaa olla viä noin 250e arvonen. Ei hirveän vanha, joskus loppukesästä ostin.

    • APH

     Ostamisesta kiinnostumattomana sanon kuitenkin että kukaan tuskin ostaa käytettyä N8:a melkeen samalla hinnalla mitä kaupasta joulun alla saa uutena.

     • jani

      Niin, tiedän. On se silti edullisempi. Toi lähinnä nyt oli heitto, mut silti samsungi on käytössä ollut siitä päivästä lähtien kun posti toi. Tarpeettomana se tuolla hyllyssä kuitenkin makaa.

      Kumma kun nokian kehittäjiä ei ihmisten tarpeet tunnu kiinnostavan. Otetaanpa vaikka sovellus. Laskin.
      Sama laskin on ollu käytössä jo ties kuinka vanhassa nokialaisessa. iPhoneakin kokeilleena voin sanoa, että aika hyvä juttu oli se, kun käänsi puhelimen vaaka-asentoon TADAA käytössä olikin jo funktiolaskin. Pikkujuttuja ehkä, mut miks maksaa vanhoista ohjelmista yhtään mitään, kaikki ne siinä hinnassa kuitenkin on. Mikään ei ole ilmaista.

      Niin ja p.s. iPhoneni emäntä omi enkä saa takas :S No aina ei voi voittaa, ei ees joka kerta.

 • Olli Härkänen

  Nyt tapahtu kummia:
  Omaan C6-01:een tuli mahdollisuus päivittää Belleen jo nyt, mutta en viitsinyt, koska epäilin asiaa. Nii-in, katsoin sitten tunnin päästä, niin Belle oli kadonnut kuin maan nielemä. Myös ystävän C7:aan tuli sama ilmoitus, entäs te?.

  (HUOM, tämä tapahtui n.viikko takaperin, unohdin mainita täällä)

  • apina

   itelleni ei tullu mutta voiko nokialaiset selittää?

 • Tussi12009

  Kylä se belle sieltä aikanaan tullee c7lle

 • Timo

  kuulemma tuo belle on löytynyt NaviFirmistä n8siin mutta on poistettu, mistäköhän syystä? osio sille siellä on muttei mitään vaihtoehtoja/versioita löydy

 • Petri79

  Viikko vielä odotusta ja sitten jos belle ei tule vanhoihin puhelimiin niin vaihtuvat firman n 60 nokia puhelinta toiseen merkkiin. Saavathan työntekijätkin ylimääräisen joululahjan jos nokia haluaa pitkittää tarvittavaa päivitystä… Katsotaan mitä tulevan pitää ja näyttää moni muukin luovuttavansa nokian suhteen, josko muu puhelin merkki ajattelisi asiakkaan puolesta hiukan paremmin eikä vaan pitäisi pimennossa.

  • Hbfjgosagnk

   Harvoin firmat puhelimia vaihtaa vaan sen takia että päivitykset kusee :) Pikkuhiljaa paketti vois silti alkaa jo valumaan, ei Nokian kokoisessa lafkassa voi kestää näin kauaa. Markkinointi- ja julkaisustrategia on kyllä kyseisessä lafkassa vinossa ja pahasti. En ymmärrä miksi julkaisuajankohtaa pimitetään viimeiseen päivään asti. Vika ei ole tämän Nokia Ääni -blogin ja Nokia Suomen -facebookin ylläpitäjillä vaan sillä instanssilla joka päättää koska updatesta kertoa saa.

   • Petri79

    Harvoin ehkä ennen, mutta jos vaikka aloitettaisiin uusi aikakausi! Tai niin ainakin me tehdään jos nokia ei anna päivityksiä esille…. Sinä ja muut tekevät niinkuin haluavat. SUOMI VAPAA MAA, AINAKIN VIELÄ.

  • Juhe10

   Tämä on totta. Nokian hiiret käyvät lukemassa tätä, mutta eivät uskalla vastata. Nyt minulla on Nokia, mutta TOISTA EI TULE OLEMAAN!

 • Timo K. Ortonki

  Itse ostin käytettynä Android-puhelimen ja onpa käytettävyys täysin toista luokkaa kuin symbbarissa. Sääli, bellessä olisi ollut potentiaalia nostamaan tuo N8 takaisin kärkikastiin muttei sitä loputtomiin jaksa venailla. 

 • Alkaa riittää

  Taitaapa N8 jäädä viimeiseksi nokialaiseksi.. Jos jatkossakin Nokian tiedotus on tätä luokkaa ja päivityksiä pantataan, niin ei kovin innosta ostaa uutta. No saapahan uutta intoa jouluostoksiin :)

  • rouvitu

   Android-puhelin ostoksille tulee lähtö!

   • n9

    Haha kyllä on ihmisillä vaikeata.. Yhtä päivitystä ei jaksa odottaa vaan täytyy lähteä uusi puhelin ostamaan. On se kumma. 

    • Trouvinen

     E7 makso 699€ ja on ihan paska sen hintaiseksi puhelimeksi. Jatkuvaa ongelmaa!!

     • Vieras123

      Samalla hinnalla olisit saanut iPhonen ja se on todellakin hintansa väärti ja enemmänkin.

     • Ghjghj

      iphone on sitä itteään, sitä vaan ei kaikki tajua kun sitä palvotaan

 • Teme

  En ite jaksanu enää aiheuttaa itelleni mielipahaa ja harmaita hiuksia, vaihdoin jo 2 kk sitten N8:n Galaxy S kakoseen, ja androidin kanssa tuli selväksi ensimetreillä, ettei paluuta sympparin maailmaan takasin ole. Nyt sitten jätskikeksi 4.0 ootellessa :)

  Piruuttani katoin netistä onko belle-päitys vieläkään saatavilla ja linkki ohjas tänne

 • lähitulevaisuudessa android

  Mitä nokialaisille tarkoittaa “lähitulevaisuudessa”… 1-2 viikkoa, kuukausi, vuosi?

  • Oma Aika

   Annan kohdalla se “lähitulevaisuudessa” taisi olla neljä kuukautta – nyt alkaa olla se neljä kuukautta jo Bellen osalta täynnä… 

   • Countryman75

    se päivitys tulee vasta ensivuonna ehkä kevään aikana aikaisintaan. Turhaa on valittaa ei se tule yhtään sen nopeammin vaikka koko porukka täällä uhoaisi kuinka. Jos ei halua odottaa niin uusi puhelin kaupasta ja sillä siisti. Ei noita päivityksiä voida laittaa jakoon ennenkuin ne on varmasti toimivia.

 • Alffis

  Huoh, come on!! Ihme Belleilyä kun ei tuu Belleä! Eikä mitään väliaikatietoja, plääh.

 • Kake41

  Symbian Belle saapunee vasta tammikuussa 2012. Useilla sivuilla lukee niin.

 • http://conversations.nokia.com Heidi

  Belle saapuu ladattavaksi vuoden 2012 alkupuolella. Tarkoituksemme on, että se on ladattavissa kaikilla markkinoilla yhtä aikaa. Kerromme tarkemmista yksityiskohdista lähempänä latausten alkamista.

  • Jari

   Alkupuoli. Q1 loppu? Ei muuten mutta kun nykyinen softa tahmaa niin pahasti. Pitänee varmaan ladata anna uudelleen puhtaalta pöydältä. Ajattelin ettei tarvitsisi tätä tehdä mutta ei kai muukaan auta. Voitko Heidi kommentoida tuota skypen ja Bellen yhteensopivuutta. Keskustelu palstoilla on kaikenlaista mielipidettä asiasta. Sanovat ettei toimi ollenkaan tai toimii kuten nykyään eli ilman video tukea.
   Kiitos kuitenkin että edes suuntaa-antavaa tietoa tippuu Nokian suunnalta.

   • http://conversations.nokia.com Heidi

    Mulla ei ole suoralta kädeltä tietoa tästä Skype-asiasta, mutta kysäisen Symbian-kontaktiltani ja palaan asiaan.

    • Jari

     Tuli sitten asennetua anna uudelleen. Nyt toimii paljon mallikkaammin. Tosin jouduin tekemään asennuksen kaksi kertaa kun ekalla kerralla ei ilmeisesti mennyt ihan putkeen. Valokuvasovellus ei suostunut näyttämään yhtään kuvaa uudelleen asennuksen jälkeen. toinen kerta korjasi tilanteen. Nyt vaan toivon että softa pysyy kasassa bellen tuloon saakka.
     Oliko Symbian väellä mitään tietoa tuosta Skype asiasta?

  • Nyt vaihtuu puhelinmerkki

   Mihin jäi lupaus siitä että Belle julkaistaan tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä?

   • Hio

    tuo tyhjien lupauksien antaminen on maailmalla naurun alaisena.nokian piti nousta mutta näköjään windowspuhelimet on nyt ne jotka pitäisi löydä maailmanlaajuisesti läpi.montakohan vanhaa nokian käyttäjää onjo laittanut nokian boikottiin?suunta matkapuhelinmarkkinoilla puhelinten ja päivityksien osalta+v anhojen asiakkaiden huomioimisen osalta on jyrkästi alaspäin,

   • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

    Niin lupauksia Nokialta….

  • Trouvinen

   Lähti nokia vaihtoon. Vittu mitä toimintaa nokialta!!! 

  • Viimeinen nokia…

   Toivottavasti bellen tulo peruuntuu kokonaan, E7 käytössä ja todella pettynyt!! merkki vaihtuu varmasti,, hei hei suomen Ex puhelinjohtaja,,

  • Shudimaister

   Naurettavaa tämä touhu! Samaa säätöä oli jo N900sen kanssa. Laitetaan tuotteet bugisena ja täysinä takkuina markkinoille. Sitte saa odotella päivityksiä ja kun ne tulevat, niistäkään ole paljoa hyötyä. “Valmiin” tuotteen saa siis vasta ostopäivästä parin vuoden päästä kun kaikki on korjattu.
   Ymmärrän sinäänsä että yritetään tehdä mahdollisimman hyvä kerralla, mutta tuo turhien odotusten nostaminen ketuttaa pahemmasti. Antakaa joku päivämäärä ja pitäkää siitä kiini. Heittäkää se päivämäärä vaikka suoraan sitte reilulla marginaalilla vaikka yli vuoteen. Olkaa realisteja älkääkä optimisteja!!!

  • Juhe10

   Tarkoituksenne on viivittelyllä kaikottaa viimeisetkin asiakkaat. Esimerkkinä: C7, N8, C6-01,500,601,700,701 kaikki käytännössä samoja puhelimia. MIKSI PUHELIMIEN ULKOMUOTOON PANOSTETAAN, KUN OHJELMISTO ON _EDELLEEN_ PUUTTEELLISTA?

 • Pettynyt

  Uskomattoman hidasta toimintaa Nokialta päivityksien suhteen !

 • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

  Jaa-a noh itse en pääse koko puhelimesta nauttimaan armeijassa olessa. Noh katsotaan mikä puhelin armeijan jälkeen tulee hommattua….

  • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

   Itse ostan vielä Nokian ensi vuonna jos N9 tulee seuraaja muuten siirryn täysin toiseen merkkiin.

 • PK

  Olenhan oikeassa että Nokia haluaa yllättää asiakkaansa kivalla joululahjalla ja Belle tulee jakoon juuri ennen jouluaattoa? Tämmöistä taktista vetoa Nokialta itse epäilen/toivon/hartaasti odotan. Belle E7:ni  olisi mieluisin joululahja tänä jouluna. Olenhan oikeassa taktiikastanne? :)

  • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

   Sitten tulet pettymään pahan kerran. Lue Blogin päätoimittajan juttu.
   “Belle saapuu ladattavaksi vuoden 2012 alkupuolella. Tarkoituksemme on,
   että se on ladattavissa kaikilla markkinoilla yhtä aikaa. Kerromme
   tarkemmista yksityiskohdista lähempänä latausten alkamista.”

 • BB

  Eli Belle tulee vasta ensi vuonna. Sehän luvattiin Q4 2011 julkaistavaksi? Melkoista haistattelua jo puhelimen omistaville. Eikö sen jarruttelun voisi jo lopetella, kun valmishan tuo varmasti jo on. Jo aikainen betaversio Bellestä toimi paremmin ja sulavammin kuin Anna. No saahan niitä luureja muiltakin valmistajilta.

  • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

   Bellen kevyt versio on valmis mutta he haluavat tuoda sen kaikille samaan aikaan….kyllä nytten sanon että siinä meni Nokian vanhojen puhelimien joulu myynnit kokonaan

  • Viimeinen nokia…

   Samaa mieltä. Ostin kalliin E7 ja sain täysin paskan puhelimen käyttöjärjestelmän, joka ei toimi.. Kiitos nokia…

 • c7

  niinno mun see seiska on pelittäny ihan kiitettävästi annan kans, ei yhtään tökkäystä oo havaittu vielä ja ollu kohta vuoden päivät :) turhaa ruikutatte,belle kyllä tulee parantaan mutta jo anna on hyvä !

  • Terttu Vee

   Toimiihan se, jos se on pöydällä ja odottaa, ettei kukaan vaan soita. hyvin siinä kello pelittää, kunhan muistaa välillä avata näppäinlukon.

   • c7

    se on kovemmalla käytöllä ku esimerkiksi kaverin sgs2 ja sgs:n on kaveri joutunu buuttaamaan monesti,toisinku miun c7. ei kertaakaan. Softa toki on vanhanaikainen,mutta se on myös toimiva

 • VL

  Tervehdys!

  N900 luuri vaihtui viikko sitten E7 ksi. Laite itsessään on vakuuttava, mutta softasta ei voi muuta sanoa kuin huh huh mikä taantuma!! Miten on mahdollista ettei Nokian johto ymmärrä/osaa hyödyntää niitä hyviä ja toimivia ominaisuuksia mitä maemossa on. Ei mikään ihme että lafka kyntää pohjamudissa jos kerran “uudet” tuotteet on tällä tasolla.Ihmettelin ennen E7 tutustumista mitä tämä murina symbian surkeudesta on, mutta enää en ihmettele yhtään. Tuskin tämä titanic enää kurssiaan kääntää, harmi.Belle täytyy tsekata, mutten siltä ihmeitä odota, eipähän pety. Jos softa ei ala miellyttämään Bellen myötä, menee merkki vaihtoon. Tehkää softa kuntoon ja julkaiskaa vasta sitten, silti ei sitä voi jatkuvasti luvata ja taas siirtää.. Viimeinen tilaisuutenne symbian suhteen.

 • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

  N8 fläsääminen Symbia Belleen vaikuttaa niin hankalalta että mielummin ostan toisen puhelimen. En halua kuollutta puhelinta laatikkoon vaikka se toimisi täysin….

  • viimeinen nokia

   n8.fin sivulta hyvät belle asennus ohjeet.

   • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

    Niin mutta se riski on että jos se epäonnistuu on puhelin jossa on vain Nokian bootaus logo

 • TTuppo

  ” Symbian Belle -käyttöjärjestelmän latausaikataulusta aiempiin Symbian-laitteisiin ilmoitetaan lähempänä saatavuutta. Belle tulee olemaan ladattavissa seuraaville laitteille: Nokia N8, E7, C7, X7, E6, 500 ja C6-01.”

  Näinkin hienosti ilmoitatte tuossa artikkelissa. VOISI SITTEN ALKAA ILMOITTELEMAAN SIITÄ AIKATAULUSTA. Alkaa oll nimittäin mitta täynnä tähän täysin väärillä lupauksilla myytyyn C7 luuriin, joka ei toimi lainkaan niin kuin luvataan, koska rauta on täysin mihinkään älypuhelimeen kelpaamaton.

 • Eman9n

  Jaahans, että ensi vuonna belle. Huoh, kyllä Nokia osaa muiluttaa asiakkaitaan ainaskin, jos ei muuta… Ei näin.

 • E7

  Toivottavasti tuo Belle tulisi pian kun hain tässä syksyn alussa E7:n kouraan, pari ekaa päivää pelitti täydellisesti mutta sen jälkeen ei oo Yhteisöt- sovellus toiminut. Koneelta oon Nokia Suitesta sen koittanu asentaa Annan uudelleen mutta eipä oo auttanu. Lisäksi aina kun menee päävalikosta sovelluksiin sovellusnäyttö tilttaantuu täysin ja pitää odottaa n 10 sekuntia että voi valita mihin sovellukseen menee.

 • jani

  Lasten nokialaiset vaihtuu 24.12 isipä osti samsungit molemmille.
  HA!

 • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

  Tänään laitetaan väkisin symbia belle >:D

  • Olli Härkänen

    Onnistuiko, mistä ohjeet, en jaksa enää venata “erittäin hyvää ja paljon uudistettua” käyttöjärjestelmää

 • Odottava

  Belle tuleekin sitten epävirallisten tietojen mukaan vasta helmikuussa :-/

  • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

   Virallisen tiedon mukaan Tammikuussa

   • TTuppo

    Missä tälläisiä tietoja on??

    • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

     En löydä enään sitä Nokia Uk twitter tiedoista kun ne postaa kivasti

 • Viimeinen nokia…

  Mistä sais  E7 bellen, kun nokia ei sitä tarjoa.

  • Olli Härkänen

   Ja mistäs C6-01:een?

 • cc

  Mitä täällä ruikutatte,jos se android on niin hyvä,nii eikun ostamaan vaan.päivitys tulee kun siinä on kaikki kohdallaaan.Taitaa olla nykyään se tapa että kaikki pitää saada heti tai mistään ei tuu mitään.malttia malttia!!!!!!

  • ks

   juuri näin!

 • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

  Kyllästyin joten flashin mun N8 ja nytten toimii symbia belle. Akun kesto parantui 12h ramia se käyttää 60% normi käytössä Annalla se käytti 80-90% jonka jälkeen piti käynistää uudelleen puhelin. Bellessä on 6 kotinäyttöä huonoa on se että jotkut ohjelmat ei tue belleä skype fringe jne. Itse olen todella tyytyväinen symbia belleen en tarvitsekkaan hommata uutta puhelinta ^^

  • TTuppo

   Mites noi asennetut softat. Pysyykö ne, vai meneekö tossa koko luuri alkutekijöihin

  • NC7

   Millä ohjelmalla tarkistit ram muistin käytön?

 • NokiaC7

  Onko kenellekkään käynyt niin että uusimman anna version (025.007) mukana tuli sellainen vika että kun aukaisee sovellusvalikon c7 kalla niin pitää odottaa n.10 sek ennen kuin mitään kuvaketta voi sovellusvalikosta valita?

  Itsellä on semmoinen ongelma ja alkaa jo tympiä ainainen odottelu!!!

  Nyt nokia äkkiä se belle jakoon että saadaan laitteet toimimaan!!

  • mhu

   Mun c6-01 meni kans uusimman anna-päivityksen myötä huonompaan suuntaan…sovellukset aukeavat itsestään vaikka pysäyttäisi ne appstopilla, minuutin päästä ne ovat taas päällä. Ennen ne pysyi pois päältä niin kauan kunnes avasi sovelluksen. Vittuako näitä päivityksiä tarjotaan kun en mitään hyödyllistä siitä ole löytänyt. Belleä ootellessa

  • Kake41

   Täällä täysin sama ongela C7:n kanssa.
   Tuo valikon hidastelu on todella ärsyttävää!

   • APH

    Itellä tämä hidastelu johtui Angry Birds Seasonsista.

  • Jaska

   Oon huomannu saman jutun,mutta se tulee vasta kun avaan kansion…

 • E6

  ja nyt on vuotanut belle  E6

 • möh

  On tämä Nokian touhu kyllä uskomatonta. Maksavia asiakkaita kustaan linssiin tämän tästä, eikä viitsitä edes pahoitella. Syy, miksi alunperinkään hankin C7:n oli Q4 2011 ilmestyvä Belle. Nyt sitten ensi vuoteen pitäisi odotella, Anna on ihan hanurista kaikinpuolin. Kyllå Nokian asiakkaana pysyn, mutta hyvin pettynyt olen.

 • MM

  Alla on keskustelua että mikä vikana E7:ssa. Ainakaan minä en osaa sitä käyttää kunnolla. Puhelun aloitus toimii kyllä, mutta lopetus on ihan kummallista jos puhelinta on pitänyt korvalla. Joskus näytössä ei näy mitään (=mustaa) kun sen nostaa korvalta, joskus siinä välähtää jotain ja piemenee mustaksi, joskus siinä näkyy perusnäyttö mutta ei punaista luuria vaan se luuri on pikkukuvana ylälaidassa. Millä lopetan puhelut? Yleensä vastapuoli ehtii ensin. C7 toimi paljon paremmin kun siinä oli punainen luurinappi. Tämä on erittäin ikävää. Tämä on turhauttavin käyttöliittymävika jonka olen yhdessäkään laitteessa elämäni aikana havainnut, ja olen sentään yli 30 vuotta käyttänyt kaikenlaisia tietokoneita ja gadgettejä. Että Nokia osasi pilata jopa peruspuhelut. Ei sitä saa anteeksi sillä että nyt browser on melkein käyttökelpoinen. Odotan Belleä jos se korjaisi vian.

  • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

   Nokiassa on se mahdollisuus että puhelun aikana voi käyttää sovelluksia esim etsiä numero puhelinluettelost tai tarkistaa viestistä jotain. Kotinäyttössä on tämän aikana pieni puhelimen kuva joka palauttaa takaisin puhelin näkymään josta voit sitten säätää puhelun asetuksia

  • jani

   toi on niin tuttua, se on kyllä turhin ominaisuus mitä nokialaisessa voi olla.

 • Viimeinen nokia…

  Pelleilyä koko n…ia(Ylläpitäjän muokkaama) niin paska suomalainen yritys kun voi olla. Toivottavasti menee konkurssiin. Myy sika kalliita puhelimia, jotka eivät toimi. 

  • Juhe10

   Kyllä ylläpito poistaa kirosanat ja kahtoo kommentit, mutta kun faktat on pöydässä, niin ei uskalleta vastata!

  • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

   Nokia ei ole tainut olla suomalaisten omistama varmaan kymmeneen vuoteen

 • Juhe10

  Saanko NFC:n mun C6-01, sitten kun Belle tulee? Siis tuleeko NFC toimimaan Nokia C6-01:ssä?

  • Kake41

   Ei saa. C6-01:ssä ei ole NFC-sirua.

   • Juhe10

    NFC-laitteet: Käyttöjärjestelmässä on sisäänrakennettuna NFC-laitteiden edellyttämä etätunnistusteknologia

    Mitäs sitten tämä tarkoittaa?

    • Asd

     Semmosia puhelimia joissa on NFC – siru…

     • Juhe10

      Jos se on sisäänrakennettu KÄYTTÖJÄRJESTELMÄÄN, ei puhelimeen? :) Mutta eihän Nokiasta ole ikinä ennenkään ottanut selvää. Yhtiön alasajo käynnissä parhaillaan.

 • Juhe10

  ON TÄÄ NIIN VÄÄRIN! Ei tarvitse ihmetellä, että miksi Nokian kurssi syöksyy. Tahalleen kiusataan maksavia asiakkaita, ja hituroidaan minkä ehditään. VOISITTEKO EDES SANOA PÄIVÄMÄÄRÄN? Joka tapauksessa tämän puhelimen jälkeen NOKIAAN EN ENÄÄ KOSKE! Ja vastatkaa tähän!

  • KTM

   ilmestyy helmikuussa 2012

   • ???

    onko varmaa tietoa ja mistä kuulit?

 • Utelias.

  Eli pientä varmistusta, jos ostan nyt nokia 500 puhelimen, niin saanko siihen päivitettyä bellen annan tilalta nyt, vai onko siinä mikä käyttöjärjestelmä valmiina?

  • Olli Härkänen

   Eli jos nyt ostat 500:sen, niin belle tulee päivitettäväksi myöhemmin, ei ainakaan minusta ole valmiiksi asennettuna.

   • Juhe10

    NFC-laitteet: Käyttöjärjestelmässä on sisäänrakennettuna NFC-laitteiden edellyttämä etätunnistusteknologia

    Mitäs sitten tämä tarkoittaa?

    • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

     Esim bluethooth kuuloke joss on nfc ei tarvitse hakea vain täppää puhelimen nfc osan bluetooth kuulokkeen nfc osaan ja ne yhdistyvät ei enään hakemista

     • Juhe10

      Saisko Nokialta selvennystä, toimittajilta siis? Siis tarkoitat, että NFC:tä ei tarvitse laittaa erikseen päälle?

 • http://twitter.com/_juho_ Juho Nevalainen

  Kaiken tämän valittamisen keskellä voisi Nokialta olla aika kova veto pistää Belle jakoon jolulahjana kaikille ruikuttajille :) *Wink *Wink

  • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

   Bellen uudessa firmwaressa on wink*wink päivä

 • Belle tulee valuen

  Belle on ilmeiseti vuotanut jo seuraaville malleille N8, C7, E7 ja E6….hehe eihän sitä kohta tarvitse edes julkaista :)

  • Google

   googlella löyty vaikka ja mitä bellestä, tiedostoja ja ohjeita :)

   • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

    Itsellä toimii N8 Belle mainiosti

 • TTuppo

  Kyllästyin tähän vitkutteluun ja nykivään/tökkivvän C7 luurin ja tein niin kuin en olisi uskonut vielä pari kuukautta sitten. Joku loppuun asti fani sanoikin täällä että turha täällä on vinkua, että menee sitten ostamaan sen Anroidi luurin ja on hiljaa. Näin tein. Samsung Galaxy S2 tulee tänään kotio, eikä tarvi enää käydä täällä vinkumassa ja ihmettelemässä, että saako tuon luurin toimimaan edes jotenkin siihen suuntaan, kuin se on minulle myyty, HIENOSTI TOIMIVANA ÄLYPUHELIMENA, mitä se ei TODELLAKAAN OLE tällä hetkellä

 • trd86

  Ihme uhoajia, “vaihdan androidiin tai iphoneen”, ihan vapaasti. Kertoo vaan siitä kuinka pinnallista sakkia täällä pyörii, kun ei jakseta edes odottaa. Itte oon ollu Nokialle merkkiuskollinen vuodesta 1999 lähtien enkä valita. Ja se Belle-päivitys niihin “vanhempiin” luureihin viipyy, koska siitä halutaan VARMASTI toimiva. Ugh.

  • Ryyti

   Itse olin Nokian käyttäjä vuodesta 1997, nyt vaihdoin Samsungin Android-laitteisiin ja voi pojat, mikä parannus vanhaan :) Ei kaduta tippaakaan “hylätä” noita rupupuhelimia.

 • Mikjul42

  Mllon Belle julkaistaan?

 • Lauriboy

  Mites, Einsteinit, joko kalenterista löytyy käyttökelpoisiakin tomintoja kuten syntymäpäivät ja muistutukset? Entäs ajastin? Kenen idea on jättää tuommoiset perustoiminnot pois?

 • symbioosi belle

  Miksi hyvät ihmiset ostatte niitä n8:ja ja e7:ja jos ne on niin pa***ja??!! Ostakaa droidi tai apple jos siltä tuntuu. “joo ostin e7:n siks vaan ko siihen on luvattu belle” HAHA mikä ostoperuste tuokin on? Ostaa nyt surkea puhelin siinä toivossa että se joskus saisi päivityksen, joka ehkä viilaa sitä vähän paremmaksi.

  • Juhe10

   Kasva aikuiseksi!

 • Anonymous

  siis symbian belle ilmestyy vanhoille huuhtikuussa 2012 ja symbian tuki jatkuu vouteen 2016. Mutta carla ja donna ovat myös tulossa mutta ei ole viellä täysin varmaa tuleeko vanhoille.

  • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

   Veikkaan itse että Carla on viimeinen näille vanhoille Symbian 3 puhelimien tuen loppu. Sitten Donna toimii uusissa Nokian puhelimissa joissa on se tehokas prossu esim Nokia 700/701. Jossain oli juttua että Symbian Donna tukee dual prossua.

 • Minipossufani

  Miten näiden widgettien kokoa voi sitten vaihtaa?

 • Nokia 701

  Miten niiden widgettien kokoa sitten pystyy muuttamaan?

  • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

   Ei pysty. Vain jos on pienempi malli widgetistä esim pieni kalenteri ja iso kalenteri

 • mm

  Älkää märiskö täällä asiasta… Belle päivityksen vahvistettu saapumis aika on helmikuun aikana! ei se kuukausi ole kovin pitkä aika odottaa!!!

 • Google

  Nyt belle asennettuna C7:kaan, toimii loistavasti :)

 • ER

  1,5 vuotta Samsung Galaxy S:n käyttäjänä ja nyt E7:aan vaihtaneena, tuntuu nokialainen taas kotoisalta helppoine Profiilin luonteineen yms. Nettisurffailu saattoi olla sampalla hieman jouhevampaa, mutta se on pieni etu kun surffailu ei muutenkaan ole kovin innostavaa 4 tuuman näytöllä. Tärkeät asiat E7:llakin löytää netistä. Puhelimena pidän Noksusta paljon enemmän ainakin lyhyen kokemuksen perusteella. Mitä tulee Samsungin päivityspalveluun, odottelin korjauspäivitystä laitteeseen yli vuoden ja laite ehti nyt vaihtua ennen päivityksen tuloa. Tuntuu siltä, ettei ääkkös yms. ongelmat paljoa kiinnosta korealaisia. Alkutuntuma on ollut nokialaiseen palanneena positiivinen. Toivottavasti jatkokin sujuu myönteisissä merkeissä. 

  • Carita

   Kiva lukea myös tälläistäkin palautetta. Toivottavasti jatkokin sujuu myönteisissä merkeissä.

 • qwerty

  eikö belle-päivitys tullut jo nokia suitella mahdolliseksi päivittää?

  • Carita

   Ei vielä – helmikuussa. Ilmoittelemme sitten tarkemmin.

 • jape

  Kaikki varmaan osti jo androidit tai tyyty beetaversiion netissä muah :D

  • ExNokia

   Maanantaina E7 vaihtui iPhoneen… 14 Nokialaista omistaneena nyt ensimmäisen kerran merkki vaihtuu.

   • Carita

    harmi ;-(

   • viersaf

    Minäkin vaihdoin Nokia N8 iPhoneen.

 • Ilmakitaristi

  Minulla ollut Samsung I8910 HD kaksi vuotta ja palasin pari viikkoa sitten Nokian pariin takaisin, nyt on käytössä E7 :) On tosiaankin kotoisen oloinen tämä puhelin vaikka tuon Samsungin käyttöjärjestelmä onkin Symbian. Mukava pitää kädesä puhelinta joka ei tunnu muovilta ;) Helppo käyttöinen puhelin tämä E7 ja tuo kunnon näppäimistö on mainio lisä, kosketusnäyttö on todella hyvän tuntuinen, alussa tuntui ehkä liian herkältä tuon Sansungin jälkeen mutta nopeasti tähän on tottunut.

  • Carita

   Kunnon QWERTY näppäimistö.

 • Mylly

  Aina olen Nokiaa käyttänyt. Aina tulen Nokiaa käyttämään, niiin helppokäyttöisiä ja silti monipuolisia, ja hinnat ei päätä huimaa :) nyt vaan E6:seen päivitystä odottelemaan :)

 • Aitluostarinen

  Itse E7-00 käyttäjänä odotan innolla Belle-päivitystä. Nokia on muutenkin minusta pitänyt vankan “rauta” osaamisen. Softa puolella onkin hiukan petrattavaa, esim Ovi sovelluksen myötä, itse en ole 2 kuukauden aikana, jonka olen E7 käyttänyt kertaakaan päässyt kauppaan sisään. Ja Mac-koneen käyttäjänä Nokia ei tarjoa minkäänlaista tukea esim. Pc-suite ohjelmaan. Ja tämän asian myötä en pääse hyödyntämään kaikkea puhelimessani.
  Toivottavasti Nokia lisäisi enemmän ohjelmisto tukea Applen tietokone käyttäjille, lisääntyvästä Microsoft yhteistyöstä huolimatta.

 • odottamisen arvoinen

  nyt olis itelläkin n8:ssa belle beta ja täytyy sanoa että on odottamisen arvoinen kyllä :D

 • Donpalle

  Nyt näyttäisi netissä liikkuvan tieto että 8.2. alkaisi lataukset vanhoille laitteille. Voiko Nokia suomi vahvistaa tiedon?

 • Killer Wolf

  No niin… Pitihän tännekkin kommenttoida tätä keksukstelua.

  Silmäilyjeni perusteella hyvin monet ovat kehuneet Androidin käyttöjärjestelmää. Itselläni ei ole kovinkaan pitkä aikaista kokemusta tästä kyseisestä käyttiksestä, mutta voin sanoa, että ei mitenkään erityisen hyvä ollut. Kokemusta kartutin 2viikon ajalta.:) Myöskin Applen käyttis tuotti suuren pettymyksen minulle. Onhan se hieno ja siinä on paljon TOSI hyviä toimintoja joihin Samsung, Nokia jne. ei ole päässeet vielä lähimainkaan. Nyt tulee se iso MUTTA. Applen puhelimet on tarkoitettu peli/tavallisiksi käyttö puhelimiksi, millä voi hoitaa tavallisia asioita, kuten puhuminen, netti, jne. Töissä sillä ei ole kunnollista marginaalia. (Asiasta voidaan olla montaa mieltä, mutta tämä on minun näkemykseni.:) HTC ja muut merkit on sitten tuntemattomia.

  Mutta, nyt alankin kirjoittaa kommenttia itse Nokiasta. Itselläni on ollut matkapuhelin jo kauan aikaa ja mukaan on mahtunut monenlaista mallia ja merkkiä. Ensimmäinen puhelimeni oli Nokia 3310 joka oli tosi hyvä puhelin.:) Sitten tuli varmaan 10 erillaista Nokialaista… Sitten satuinkin saamaan tälläisen Siemenssin perus matkapuhelimen. Silloin tuli tosissaan Nokialaista ikävä. No, sen jälkeen hommasin tälläisen Nokia Simpukka puhelimen johon olin tyytyväinen ja se toimi pitkään, kunnes tuli kosketusnäytöt. Ensimmäinen kosketusnäytöllinen puhelimeni oli Nokia 5228, jonka ostin kokeiluksi. Puhelin oli hyvä ja totuin kosketusnäytöllisiin puhelimiin. Syyskuussa 2011 aloin seuraamaan ja kokeilemaan eri puhelimia, kuten Samsun S2 jne. Lokakuun lopulla ostin kuitenkin Nokia E7puhelimen ja se on ollut minusta HYVÄ! Muotoilu on hyvin onnistunut. Näppäimistö on erinomainen. Näyttö on niin kuin luvattiinkin. Ei säikähdä pikku-pakkasia, kuten Apple. Ainut miinus on käyttis. Symbian Annna takertelee ikävästi.:( No, kun ensimmäisen kerran huomasin tämän ilmiön, kävin kokeilemassa N9:siä ja Lumia 800… Kummankin käyttiksestä tykkäsin, mutta puhelimet olivat muuten vähän huonoja ulkoisine ominaisuuksineen ja puhelimet eivät oikein käyneet käteen sopiviksi. Joten, odottaisin innolla Symbian Belle päivitystä, sillä se saattaa muuttaa puhelimeni kokonaann.:)

  Odottaisin myös Nokialta erillaisia käyttis paketteja, jonka avulla saisi esim: Nokia E7 jne., vaikka windows käyttiksen. Tälläisen, kun saisi sellaisena, että itse voisi asentaa olisi tosi COOL!!!:)

  Toivon, että Nokia saisi tälläisen ohjelman tehtyä!

  • viersafgs

   iPhone on kyllä iahn hyvä pelaamiseen yms, mutta monella liikemiehellä on käytössään Applen iPhone. Nettin selaaminen on iha pirun hyvä Safarilla toisin kuin Symbian laitteiden. iPhoneen saa myös AppStoresta kaiken maailaman Business sovellukset… RAMIA on vähän Nokian puhelimissa eli tökkii silti vähän vaikka käyttiksenki uusis. iPhone kyllä kestää pakkasta, se huhuttu ”Näytön räjähtäminen” on ainakin minulla ollut pelkkää palturia… melkeen 30 asteen pakkasessa iPhone 4S käyttänyt eikä mitään.

 • Mitro1

  Onko tietoa koska 710 tulee Suomen markkinoille ?

 • Hk

  Nyt on Helmikuu 2012 missä pelle päivytys on?

  • Hk-sininen

   Hk, ei se tarkota että se tulis varmasti helmikuun ensimmäinen päivä… Koittakaa olla kärsivällisiä, älkääkä aina valittako..

  • Noooooo

    ja muutenkin se on Belle

 • Liputti

  Helmikuu 2012 hyvää vauhtia menossa; onko Belle-päivityksestä mitään kuulunut? Carita! Mikä on tilanne?

 • Belle ja Lync?

  Uusiin puhelimiin saa jo Bellen, mutta niissä ei ole Lync-clienttia mukana. Se kiinnoistaisi tosi paljon, kun yrityksessä on otettu nyt Lync käyttöön. Saakohan sen Lync-clientin sitten Nokia Storen kautta myöhemmin?

  • anzza

   ai nokian julkaseman virallisen päivityksen vai jollai ihme tyylillä sen bellen joka on vuotanu nettii..?

  • Carita

   Lync mobiilisovelluksista kuulemme lisää myöhemmin.

 • Jjulzelliini

  ok

 • anzu

  Kiitos paljon Nokialle mahtavasta uudesta Belle-käyttöjärjestelmästä. Puhelin on parhaillaan päivittymässä, ja toivottavasti on luvatun veroinen. 
  T. onnellinen c7 omistaja :)

  • anzu

   Nyt on Belle sisässä ja parannusta löytyy oikein olan takaa! Nokia näytti että hiljaa hyvää tulee vai miten se olikaan. ;) Puhelimeni on nyt huomattavasti nopeampi, 6 aloitusnäyttöä sun muut.. :D Kiitos Nokia!

 • oi, missä angry birds

  Latasin bellen ja hyvin toimii. Ainut ongelma on että ANGRY BIRDS ON HÄVINNYT!!! Mistä sen löydän? Kumminkin sain kaikki angry birdsit (season, premium ja rio) ilmaiseksi. En kehtaisi ostaa niitä kaupasta. Mitä teen?

  • anzu

   Jos olet aiemmin ladannut sen kaupasta, niin se on siellä suoraan ladattavana. Jos et niin saat sen ilmaiseksi n8fanclub hd games collection sivulta, mutta ikävä kyllä joudut lataamaan modit erikseen (esim. mine and dine) yms.. mutta ovi kaupassa on muutenki belle päivityksen jälkeen 30 päivän lahja jutska, ja angry birds löytyy ilmaiseksi sieltä. :)

   • oi, missä angry birds

    Kiitos tiedosta. Siinä lukee kyllä osta siinä lataus kohdassa, mutta se ei kai haittaa?

 • Eero

  belle päivitys tuli minulle tänään 7.2.2012

 • eetu

  Ostin joulukuun alussa Samsung Galaxy S II:n, koska DNA myi sitä n. 450 €:n hintaan. Jos olisin silloin tiennyt Lumia 800:n hinnan ja sen, että samoihin kuoriin tulee Symbian Belle, olisin ehdottomasti odottanut nokialaisia. Samsungin nettiselain on todella niin hidas keskellä Tamperetta täyden 3G:n verkossa, että ei sivujen latautumista jaksa odotella. Onhan S:ssa paljon hyviäkin ominaisuuksia, mutta olen siihen kuitenkin pettynyt. Kokeilin ennen S:n ostoa Lumia 800:aa, jonka kaveri toi Saksasta ja se laite oli minun simkortillani nopeampi, kuin tämä Samsung. Lisäksi tämä Samsung on puhelimena liian iso ja siinä väsyy käsi jo muutaman minuutin puhelun aikana. Ei siis pelkkä paino ratkaise, vaan myös koko. Palaan Nokiaan, kunhan ensin pääsen kokeilemaan sitä tulevaa (?) Nokia 801 Symbian Belle laitetta ja jos hinta on vielä kohdallaan. – Lisäksi olen huolissani niistä sadoista, ehkä tuhansista Nokian ja NSN:n työntekijöistä, jotka saavat potkut lähiaikoina. Jos pystyn Nokian puhelimen ostamalla edes hieman vaikuttamaan suomalaisten työllisyyteen, olen tehnyt vastuullisen ja hyvän valinnan aikana, jolloin Suomen kauppatase on lisäksi pahasti negatiivinen. Kyllä Nokian puhelimen hinnasta jää Suomeen kuitenkin enemmän rahaa verrattuna muihin valmistajiin, vaikka laitteet valmistettaisiinkin muualla.

 • Vellu

  Eilen latasin Bellen ja hyvät ensifiilarit..nettisurffailu tuntuu aavistuksen nopeammalta ja tuo aloitusnäyttöjen muokattavuus huippujuttu. N8:n omistajana ei voi kuin todeta, että loistava kamera – jota tarvitsen työssäni päivittäin – yhdistettynä huippukäyttiksellä on kaikki mitä tarvitsen. Kiitos Nokia.

  • Carita

   Mukavaa kuulla, että olet nauttinut Bellen mahdollistamista uusista ominaisuuksista.

 • Juha Lakomäki

  miten löydän C 7:sta car moden

  • anzu

   ovikaupassa

 • Suffe-

  Nyt on belle asennettu puhelimeen ja kaikki toimii moitteettomasti. Tätä kyllä kannatti odottaa vaikka vähän pitkään menikin.

 • Ongelma

  Belle päivityksen jälkeen videot eivät enää pyöri. Ruutu pysyy mustana, äänet kuuluvat. Kokeiltu on selaimen kautta, youtube downloaderin kautta, sekä itse kuvaamillani videoilla. Vinkkejä?

 • Anymous 5237543213511

  En huomaa suuria eroja annan ja bellen välillä. bellessä kuitenkin helpommin muokattavat aloitusnäytöt. glad i bought e7 !

 • Katariina

  Moikka kaikille, minulla on Nokias N8 ja otin eilen käyttöön Bellen. Muuten hyvä, mutta en saa blubaria käyttöön millään keinoin. Aiemmin minulla oli Anna, ja laitepari toimi moitteettomasti. Missä vika? Käyttäjässä vai Bellessä? tavitsen blubaria joka päivä, joten toivoisin tiedon ASAP. Kiiros

 • Mmiljaaa

  Miten tämän saa vaihettua takaisin vanhaan?

  • anzu

   ei todennäköisesti mitenkää muulla tavalla ku lähettämällä nokian tehtaalle tai jonnekki selllaselle.. 

 • Carita

  Tässä muutamia vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin liittyen Nokia Bellen päivitykseen: http://aani.nokia.fi/2012/02/16/nokia-belle-usein-kysytty

 • Pete

  Asensin Bellen E7:aan ja täytyy todeta, että parin päivän testailun ja käytön jälkeen olen todella tyytyväinen. Ihan kuin olisi uuden puhelimen saanut :)

 • Plummen

  Miten saan päivitettyä Nokia E6 symbian Bellestä Annaan (takaisin). Belle kun ei sovi tuohon E6 malliin.

 • kettu

  Tuleeko E7:n jossain vaiheessa mahdolliseksi ladata MS IE selaimeksi? Työnantajan tietyt sivut aukeavat vain sillä. Tarvitsen qwerty-näppäimistöllisen puhelimen, siksi kysyn tätä E7:lle… Windows phonea Nokialta qwerty-näppäimistöllä odotin, mutta eipä tullut.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100003044220552 Tiia Heiskanen

  ite oon tätä käyttänyt niin aika kohtalainen :) alkuun oli monimutkainen mut kyll se siitä

 • Weidas

  samaa chaissee, kuvakkeet näyttää samalta, näyttö tökkii samoin kun ennenkin. Onneksi ostin Iphonen, suosittelen.

 • Symbian Bellen käyttäjä

  Saisiko Symbian Belleen Symbian Annasta tutun ison näytönsäästäjä kellon mitenkään? Henkilökohtaisesti itse pidin kyseisestä näytönsäästäjästä koska se oli isompi kuin Symbian Bellessä.

 • Tapsa69e7-00

  En tiedä vastaileeko täällä kukaan enää kun Nokian rintamalla on tapahtunut näitä Microsoft kytköksiä? Mutta kysynpä kumminkin pari kysymystä JOS joku viisas insinööri vastaisi pariin kysymykseen. :)

  1. Minkä takia Nokia ei ole korjannut edes tästä Symbian Belle Refreshistä sellaista älytöntä bugia, joka liittyy tähän Nokian tekemään All WRT Widgets sovellukseen. Tämä kyseinen sovellus saattaa yllättäen vioittaa omaa config tiedostoa. Ja mitä tämä tekee? Tämä tekee sen, että esimerkiksi tämän jälkeen Nokia Yhteisöt sovellus ei toimi ollenkaan ja eikä sen puoleensa kolmannen osapuolen widget sovelluksetkaan. Nokian tuen vinkki on vain typeryydessään yksinkertainen tee HARD RESET. Eiköhän se olisi yksinkertaisempaa KORJATA BUGI tästä sovelluksesta.

  2. Netissä liikkuu .sis päätteinen sovellus joka YLIKELLOTTAA E7 prosessorin kellotaajuuden 680 MHz —> 1 GHz. Joittenkin mukaan tämä todella toimii sillä tuon “päivittämisen” jälkeen pystyy jopa ajamaan yli 10 sovellusta *yhtaikaa* ilman, että puhelin hyytyy. Nyt kysyisin minkä tällainen tekniikka voi perustua voiko prosessorin todellakin ylikellottaa ohjelmalla? Youtubessa on katsottavissa video jossa kaveri on päivittänyt tuon ylikellotamisen.

 • Pingback: Windows Phone – tietoisuusongelma | P.Tärkeä - Poliitillinen ploki()