Täältä se tulee! Nokia N9 nyt ennakkotilattavissa Suomessa

Juuso 13.9.2011

Nokia-N9_cyan_1-150x150

ESPOO – Kesällä julkaistu Nokia N9 -älypuhelin on tästä päivästä alkaen ennakkotilattavissa Nokian Helsingin Flagship-myymälässä. Paikan päällä on nyt myös mahdollista tutustua laitteeseen tarkemmin ennakkoon. Kauppoihin Nokia N9 saapuu Suomessa lokakuun aikana. Laitteesta tarjolla kaksi eri tallennustilaversiota, 16Gt ja 64Gt. Edellisen suositushinta on 599€ ja jälkimmäisen 699€.

Nokia N9 on maailman ensimmäinen täysin näppäimetön kosketusnäyttöpuhelin, josta löytyy Carl Zeissin optiikalla varustettu kahdeksan megapikselin kamera HD-videotuella, lukuisia NFC-toimintoja, sekä Dolby Headphone ja Dolby Digital Plus -tuki minkä tahansa normaalin äänen kääntämiseksi surroundiksi.

Uuden puhelimen värivaihtoehdot ovat musta, pinkki ja turkoosinsininen. Sen runko on valmistettu polykarbonaattimateriaalista, joka takaa paremman kuuluvuuden kuin useimpien kilpailevien valmistajien puhelimet.

Nokia N9:n käyttöliittymä on suunniteltu käyttäjien yleisimpien tarpeiden mukaan. Tämän vuoksi siinä on kolme kotinäkymää; yksi sovellusten hallinnointia varten, toinen tapahtumien, kuten sähköpostin tai sosiaalisten verkkojen päivitysten seuraamiseksi, ja kolmas avoimille sovelluksille, joiden välillä on helppo vaihdella puhelimen nopean moniajon ansiosta.

Nokia N9:stä löytyy myös nopeaksi kiitelty nettiselain sekä viimeisin versio Nokia Kartat-palvelusta ja ilmainen auto- ja kävelynavigointi. Julkisen liikenteen reittitiedot 85 kaupungissa auttavat löytämään nopeimmat reitit, olit sitten liikkeellä jalan, metrolla tai bussilla.

Helsingin Nokia Flagship Store sijaitsee osoitteessa Aleksanterikatu 46.

Kiinnostaako Nokia N9 lukijoitamme?

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • minä

  Turhan kova hinta :/

  • Tapio

   Tietynlaasta kikkailua vaan laittaa tuon hinta korkeaksi ja olla myymättä osassa amerikkaa, että voidaan sitte sanoa että “ei mene tapeeksi paljon kaupan että kannattaisi meegoa jatkaa” Niin saa eloppi sitte ratsastaa winukkapuhelintensa kanssa että kuinka hyvin se myy joka paikassa ja yli halvalla.

   • Viipottaja

    Hieno conspiracy theory, kannatetaan! Tiesitko muuten etta NY:n Twin Towerit kaatuivat USAlaisten sotitaskoneiden tormattya niihin tarkoituksella? Ja Elvis eli siihen paivaan, oli naas toisen koneen ohjaimisssa. Toista ohjasi Big Foot. Ihan tosi, se on tosi!!

    • Tapio

     Voikun sinäkin saisit silmät auki…

     • Anonymous

      Onhan tossa Tapio totuuden makua. Hinta kovaksi jottei kukaan osta vaik haluais, ja sit Wintoosaa pihalle. Elopilla taas arvatenkin näppinsä pelissä. Potkasis jo äijän ulos Nokiaa kaatamasta.

  • Nokian lippulaiva

   Saman hintainen ku Samsun Galaxy S2 tai iPhone4

 • Henri T Huttunen

  Miksi vasta lokakuussa :/

 • Anonyymi

  On surku, mikäli tämä todella jää Nokian ainoaksi Meego-puhelimeksi. On myös ikävää toimintaa Nokialta, että kun he ovat saaneet aivan loistavan puhelimen (Nokia N950) valmistettua, se rajoitetaan vain kehittäjien saataville. Nokia N950 olisi kiva saada kuluttajamarkkinoille.

 • Tom Cbd

  €700 puhelimesta?? no todella odotan kunnes muut ostaa ja kommentoi että kannattaako se… vai onko se samanlainen kuin edelliset mallit

  • Anonymous

   Mitäs ihmiset on siitä minäluurista maksanu jo hyvän tovin..?

 • Peltsi35

  Kuka ostaa luurin noilla hinnoilla kun esim. Samsung myy parempia älypuhelimia samoilla ominaisuuksilla 150-300€ halvemmalla.

  • http://twitter.com/akseX akse

   Parempia? haha

  • Anonymous

   Kumpa minullakin olisi tuollainen itsepetoksen lahja. Voisin ajella 82 vuoden ladalla ja kerskua, että meikäläisellä on parempi auto kuin Mika Häkkisellä :)

  • Miiro Paananen

   Selvästi olet perehtynyt asioihin hyvin. 

  • Janne

   Samsung on aika köyhä Nokiaan verrattuna, Nokiassa 6 miljardia €kustantanut navigointijärjestelmä, joka hakee vertaistaan vielä kauan. FM-lähetin ja NFC-tekniikkaa ei tulla näkemään Samsungeissa ainakaan tänä vuonna, hyvä jos 2012. Nokian kamerat aivan omaa luokkaansa (erityisesti N8 ja N9) varsinki liikkuvaa kuvaa napattaessa. oi kuule, kova puhelin maksaa paljon ;)

 • http://www.facebook.com/ridgex Mikko Harjusaari

  Onhan toi ollut ennakkotilattavissa vaikka kuinka pitkään. Todellinen uutinen olisi ollut että sitä saa jo kaupoista x- päivästä lähtien.

 • Pingback: Nokia N9 Pre-Orders Round up : My Nokia Blog()

 • london-VS-tampere

  Luulisi että Elop saa tästä tempusta potkut! syy tiedätte kyllä, muutta kuten tiedätte nimittäin ei saakaan potkut vaan jatkaa tehtävänsä.
  Jos N9 puhelimeen hinta on todellakin 700e niin ei sitä voi osta kun yhtä hyvin voi ostaa iphone5 miksi ottaa riski jolloin parin kk:n jälkeen puhelimen hinnasta laskee puolet
  Miksi edes nokia toi N9 markinoille kun ei kummiskaan halua sillä tehdä voittoja!!
  Paljon kysymyksiä ja vähän vastauksia…

  • Vieras

   Yks syy sille et Nokia teki N9:n on se et ne halus välttää sopimusrikkomuksen Intelin kanssa :D Mutta on se kyllä niin mahtava luuri et ei sil oo mitää välii et miks ne teki sen. Ostan kyllä heti ku tulee kauppoihin.

  • Spinnu

   Miksi ostaa iPhone kun N9 on kaksi vuotta edellä…

   • Anonymous

    Paskaa

    • Vieras

     Toivot vaan. iPhone ei oo niin hvä ku ihmiset luulee. Meego on huomattavasti IOS:ia parempi käyttis ja N9 on iPhonea parempi känny.

     • Anonymous

      Minulla ei ole iphonea mutta onhan tuo ihan puppua. iphone on aina tyytyväisyyskyselyjen ykkösenä, ja puhelin joita kaikki matkii. Kommenttiisi sinulla ei taida löytyä muita perusteluja kuin brändiuskous.Millaisen mitan paremmuudelle voit esittää?

     • Vieras

      Jos olisit lukenu paremmin mun kommentin ni olisit huomannu et mil mä perustelin väitettäni. Vaikka siin oli vaan yks asia ni se on jo aika merkittävä juttu. Eli käyttis. Meego hakkaa IOS:in. N9 on helpompi ja nopeempi käyttää ja on innovatiivisempi ku iPhone. N9 ei matki iPhonea vaan saa sen tuntumaan vanhalta. Jos haluut lisää syitä ni kannattaa kattoo videoita tubesta ja lukee arvioita.

     • Anonymous

      Haloo. Noi ei oo perusteluja vaan mielipiteitä. Merkittäviä arvosteluja ei ole koska laite ei ole ulkona.

     • Vieras

      Tosiasia on että N9 on helpompi käyttönen. Eri asia on se et tykkäätkö kuitenki mennä aina kotinäppäimen turvin kotinäkymään ja sielt sit uutee sovellukseen.

     • Anonymous

      Ei, se ei ole tosiasia. Se on mielipideasia.

     • Vieras

      Ei, se on tosiasia

     • Anonymous

      Olet fanipoika. Se on tosiasia

     • Vieras

      Houh,säälittävää.N9 on parempiku iPhone.Getoverit.Se oon tosiasia

     • Vieras

      Hmm, muutama kirjotusvirhe :D

     • Anonymous

      Juu eiköhän se kypsymättömyytesi ole tullut jo esille. Tuo sun lapsellinen uhoilu aiheuttaa voimakasta myötähäpeää

     • Vieras

      Sai tästäki taas mukavat naurut. Mua ei oikeestaa kyl kiinnosta et sä kuljet ympäriinsä omenalogo tatuoituna otsaas jao on pahoillani et joudun rikkomaan sun pienen kuplas mihi oot linnottautunu,mutta iPhone ei ole voittamaton ja N9 todisti sen menemällä ohi. Äläkä sä tuu puhumaan mulle mitään kypsymättömyydestä,sulla ei oo siihen varaa.

     • Anonymous

      Iphone on helppokäyttöinen “peruskäyttäjien” puhelin. Sen tähden se on niin suosittu. Jos haluaa tehdä jotain muuta, niin sitten Android, MeeGo, Maemo tai Symbian. Toki iOsillakin jotain voi tehdä, mutta laitteen rajoitukset ovat kattona.

     • Anonymous

      Samoja asioitahan noilla tehdään, kuvia, videoita, surffailua, kommunikaatiota, appseja.. Toisissa vain helpommin kuin toisissa.Jos meinaat “muulla” jotain ylimääräistä twiikkailua, niin sitä harva kaipaa. Varsinkin kun asiat on oletuksena kohdillaan.

     • Anonymous

      Kuka kieltää jos omaa laitettaan haluaa väännellä ja käännellä? iphonen tapauksessa Apple. Muissa, ei kukaan.

     • Anonymous

      Minulla ei ole iphonea mutta onhan tuo ihan puppua. iphone on aina tyytyväisyyskyselyjen ykkösenä, ja puhelin joita kaikki matkii. Kommenttiisi sinulla ei taida löytyä muita perusteluja kuin brändiuskous.Millaisen mitan paremmuudelle voit esittää?

     • Anonymous

      Puhelin joka täyttää käyttäjän vaatimukset, on aina parempi, vaikka sä vänkäisit kuinka vastaan. Toisella ihmisellä saattaa olla erilaiset tarpeet kuin sulla puhelimen suhteen. Et voi sanoa toiselle että onko se parempi, ainoastaan voit kertoa tilastoja. Tietenkin tässä asiassa on erilaisia tilanteita, mutta lähtökohta on se, että se puhelin joka täyttää käyttäjän vaatimukset, on sille paras, eikä asia siitä muutu vaikka kuinka monta viestiä kirjoittaisit.

  • Oswald

   KÄvin juuri Nokian Flaship storessa räpläämässä konetta hetken. Aiempi “älypuhelin” kokemukseni on neljä vuotta vanha symbian ja jonkun verran kokeilua kavereiden iPhonella. Kyllä tuo hakkasi käyttökokemuksessa sen iP 4:sen ainakin mennen tullen. Järjettömän yksinkertaista swaippausta. siitä vain suhautellen sovelsuten välillä ja todella pehmeää toimintaa. Tein heti ennakkovarauksen. Onko sillä jotain väliä, jos ostetun puhelimen hinta “laskee” niinhän se laskee mersunkin hinta, kun sen ajaa ulos kaupasta! Onko hinnanlaskulla siis merkitystä, jos ei aikomuksena ole myydä puhelinta käytettynä pois. Kysymyshän on puhtaasti kysynnän ja tarjonnan laista. JOs jengi on valmista maksamaan sen, mitä pyydetään, that´s it! Hinta on oikea. Jos ei,  hinta on väärä.

  • Oswald

   KÄvin juuri Nokian Flaship storessa räpläämässä konetta hetken. Aiempi “älypuhelin” kokemukseni on neljä vuotta vanha symbian ja jonkun verran kokeilua kavereiden iPhonella. Kyllä tuo hakkasi käyttökokemuksessa sen iP 4:sen ainakin mennen tullen. Järjettömän yksinkertaista swaippausta. siitä vain suhautellen sovelsuten välillä ja todella pehmeää toimintaa. Tein heti ennakkovarauksen. Onko sillä jotain väliä, jos ostetun puhelimen hinta “laskee” niinhän se laskee mersunkin hinta, kun sen ajaa ulos kaupasta! Onko hinnanlaskulla siis merkitystä, jos ei aikomuksena ole myydä puhelinta käytettynä pois. Kysymyshän on puhtaasti kysynnän ja tarjonnan laista. JOs jengi on valmista maksamaan sen, mitä pyydetään, that´s it! Hinta on oikea. Jos ei,  hinta on väärä.

 • http://patternmaker.pip.verisignlabs.com/ Patternmaker

  Kaikki Nokian puhelimet pitäisi ilmeisesti myydä jollain parilla kympillä, että ihmiset lopettaisivat valittamisen. Ostakaa sitten joku ZTE tai Samsung, jos ei rahat riitä ja lopettakaa itkeminen.

  Itseäni kiinnostaa N9:ssä nimenomaan käyttöliittymä, joka vaikuttaa olevan noin 10 kertaa parempi kuin Android ja merkittävästi loogisempi kuin iPhonen käyttöliittymä. Suoraan sanottuna ei voisi vähempää kiinnostaa paljonko joku tusina-Android maksaa, kun tarjolla on jotain N9:n kaltaista.

  • Ville

   Ostin itse n9, on se looginen, mutta ei loogisempi kuin iphone. N9 on vähemmän “säätö mahdollisuuksia” esim: kansioita ei voi tehdä, vähemmän ei ole sama asia kuin loogisempi. Vanhana iphono käyttäjänä olen kuitenkin tyytyväinen että nokia on vihdoin tehnyt älypuhelimen jonka voi ostaa häpeilemättä ;).

 • Väriä

  64 GB saa vain mustana?

 • Aimo Kanki

  Minä nyt niin parista kympistä tiedä, mutta en vain oikeasti pysty taipumaan maksamaan 700 euroa puhelimesta, on se sitten Nokia, Samppa tai iFööni. Eikä ole edes lompakon paksuudesta kiinni (luottokortti ftw!), enemmän periaatteesta. Joku 400-500 menisi isommin hampaita kiristelemättä, koska N9:ää jo näplänneenä tiedän kyseessä olevan oikeasti hyvän luurin.

  Mutta ei se niin hyvä ole että siihen päätyisin kun N8:n saa nyt reilulla kolmella huntilla – eli merkkiuskollisuus säilyy ja annetaan boten Annalle tilaisuus. 

  • Anonymous

   Hinta on suositushinta, eli maksimi mitä siitä voidaan koskaan pyytää, todennäiköisesti niin paljoa siitä ei ikinä pyydetä. DNA:lta saat sen varmaan kohtapuoleen alle 500 samoin kuin Samsungin GS2.

 • Pingback: Nokia N9 tulee saataville Suomessa lokakuussa | Mobnifo()

 • Rakas johtaja Kim Jong Il

  Järjetön hintaero 16gt ja 64gt mallien välillä. Nuo muistipiirit nyt sattuvat tänä päivänä olemaan jo lähes ilmaisia. No ei se mitään, tämä laite täytyy saada. Toivon myös että Meego-sarja saa jatkoa.

  • Vieras

   Järjetön hintaero? Applella massamuistin tuplaaminen maksaa 100e, Nokialla tässä tapauksessa samalla hinnalla se nelinkertaistuu.

  • Anonymous

   Ettäkö ilmaisia? 32 gigatavun microsd muistikortistakin saat pulittaa nykypäivänä vähintään 50 euroa. Ottaisit asioista selvää ennen kuin alat pätemään.

 • Riidid

  Ja ottakaa nyt huomioon, että tuossa puhutaan suositushinnoista!! Ei hinnoista, millä niitä aletaan myymään muissa kaupoissa.

 • Hulkkii

  Kelpais mulle nykysen Desire HD:n korvaajaksi oikein hyvin, alkaa androidi jo kyllästyttää :)

  • Anttonilla

   Samat, paitsi HTC Desire. Olen ollut tyytyväinen, mutta tekniikka muuttuu äkkiä. Olen innokkaasti testannut muita Nokian malleja ja odotan myös WP:tä ja N9:sää

 • Vierailija

  Odottakaa nyt hyvät ihmiset operaattoreiden kytkyhintoja ennenkuin alatte itkuraivareissanne hyppimään tasajalkaa ympäri huoneistoa. Applen 16 gigaisen iPhone 4 suositushinta on 699 euroa eikä siitä ole koskaan Suomessa joutunut niin paljoa maksamaan, nyt hinta on tainnut laskea parhaimmillaan jo 408 euroon.

 • Dsfsdfsd

  Mikä on sovelluskaupan osoite?

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   store.ovi.com

   • Dsfsdfsd

    siis N9 puhelimelle? TOimiiko Symbianille tehdyt sovellukset N9:llä?

    • http://aani.nokia.fi Heidi

     Sama osoite myös N9:lle. Symbianille rakennetut sovellukset eivät automaattisesti toimi N9:llä, mutta jos ne on rakennettu Qt:llä, ne on helppoa kääntää myös N9:lle. Nokialla on ollut ja on edelleen huomattavan paljon aktiviteetteja kehittäjien kanssa N9:n tiimoilta; pyrimme varmistamaan että laitteelle on tarjolla mahdollisimman paljon sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti relevantteja sovelluksia. Laitteessa on muuten jo myyntipakkauksessa valmiiksi integroituna varsin mukava määrä tärkeimpiä appseja, esim. Facebook, Twitter, Skype, Flickr, Picasa, Wifi hotspots, Gmail, Mfe, Angry Birds, jne.

    • Oswald

     zekkaa myös vähän ajan kuluttua avattava N9-apps.com

 • Dsfsdfsd

  Mikä on sovelluskaupan osoite?

 • Kircshe

  Niin onko N9:siin tulossa NFC maksukyky?

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   N9:ssä ei ole Secure NFC:tä. Eri asia on sitten se kuinka paljon tästä asiasta kannattaa uutta laitetta hankkiessa tällä hetkellä välittää, koska puhelimen kautta maksaminen ei ole vielä mahdollista juuri missään. NFC:n täytyy tulla teknologiana paljon nykyistä tutummaksi kuluttajille ennen kuin kaupat alkavat mahdollistaa puhelimella maksamisen. Mukavaa tietysti olisi jos tämä tapahtuisi pian, mutta toistaiseksi ekosysteemi ei vielä ole NFC:n kautta tapahtuvaan maksamiseen valmis, ja on melko lailla mahdotonta ennustaa koska tilanne muuttuu.

   • http://www.facebook.com/ridgex Mikko Harjusaari

    Vaikea sellaista ekosysteemiä on tulla jos ei ole ensin kierrossa secuNFC laitteita. Onko tässä nyt mahdollisesti pelätty Linux pohjaisen laitteen avoimuutta ja mahdollisuuksia jotenkin hakkeroida tota maksuominaisuus chippiä laittomiin tarkoituksiin?

    • http://aani.nokia.fi Heidi

     Tuskinpa OS:llä on asian kanssa sen kummempaa tekemistä. Ajatus lienee lähinnä se, että kuluttajien täytyy ensin tottua käyttämään NFC:tä muilla tavoin (sisällön jakaminen, tägien lukeminen, yhteispelit) ennen kuin kokemusta ja uskallusta löytyy maksamiseen. Jostakin on aloitettava, ja kun ihmiset pikkuhiljaa tottuvat käyttämään NFC:tä muihin tarkoituksiin, alkaa ekosysteemi olla toivon mukaan valmiimpi myös NFC-maksamiseen. Secure NFC -laitteita on Nokian roadmapilla tulossa; Nokia 600:n Secure NFC aktivoituu vuoden 2012 alkupuoliskolla tulevan softapäivityksen myötä. Myöhemmin julkistettavissa uusissa Symbian-laitteissa tulee myös olemaan mukana Secure NFC -elementit.

     • Aleksi

      Jossain mainittiin, että softapäivityksellä C7, Oro, 600, 700 ja 701 voitaisiin saada tukemaan secuNFC:tä, onko tämä totta + entäs N9? Kummaa, jos muihin paitsi lippulaivaan voi tehdä tämän muutoksen..

     • http://aani.nokia.fi Heidi

      Nokia 600 on näistä ainoa johon tulee softapäivityksellä Secure NFC -tuki, muissa laitteissa ei ole tarvittavaa rautaa.

 • Kircshe

  Niin onko N9:siin tulossa NFC maksukyky?

 • Onkija

  Samaa mieltä Patternmakerin kanssa.
  Eilen dummya hiplanneena todettava,
  että pitäisi enää pystyä päättämään syaani vai magenta
  ja malttaa odottaa, että laitetta on kaupoissa.

 • Teha

  With money you can buy and with horse you can ride..

  Why to buy Cone of icecream with 3,50 euros, if you can get Amppari “juicyice” with 40 cents..

  Goes with everything..

  Quality comes with the price..

 • Anonymous

  Pakko saada tuo N9. Ei muuten, mutta viisi vuotta vanhassa puhelimessa on kaiutin rikki. No, ja sen takia tietysti, että tuo käyttöjärjestelmä on vuosikausia kaikkia muita edellä. Itselläni painaa myös tuon MeeGon avoimuus. Muotoilu ja softan design on kerrankin kohdallaan Nokian puhelimessa.

  Toivon todella, että Nokia ilmoittaisi julkisesti julkaisevansa yhden MeeGo puhelimen vuodessa. (Ja ei sitä tarvitse joka vuosi muuttaa täysin, sitä täytyy vain päivittää modernimmaksi niin kuin Apple tekee esim. Macbook malleillaan.) Nokialla voisi ihan hyvin olla useita käyttiksiä, kuten Samsungilla. Nokia on kuitenkin vielä hetken suurempi kuin se.

  Kuuleeko Nokian johtokunta? Tajuaako se, millaiset mahdollisuudet tähän N9:ään liittyy?

  • Anonymous

   Vaikka asia kielletään niin Nokian sopimus MS:n kanssa estää tämän.

 • jarkko mykkänen

  pakko myöntää, että hinta on lähellä alunperin olettamaani, mutta varmistaa sen, että mietin edelleen ip5:n ja n9:n välillä ip3g:lleni seuraajaa.

  muutoinhan tuo 600-700 ei olisi mahdoton, mutta vasta pari päivää sitten nokian singaporen sivu näytti (ilmeisesti virheellisesti) hinnaksi 299e, jonka jälkeen toki tällainen hinta on pettymys.

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Kannattaa muistaa, että kyseessä on Nokian ilmoittama suositushinta, ja operaattorit myyvät laitetta itse määrittelemäänsä hintaan. Kaikki meidän aiemmat flagship-laitteet ovat olleet about samoissa hinnoissa myynninaloituksen aikaan.

  • Anonymous

   Et kait ihan oikeasti olettanut, että N9 maksaisi 299€?? Itse osasin odottaa tuota 600-700 hintahaarukkaa. Tässähän puhutaan edelleen suositushinnasta. Mutta verrattuna kilpailijoihinsa, mielestäni N9 on kilpailukykyisesti hinnoiteltu tuote.

   btw. Itse en ole ostamassa tuotteen speksi sivua(enkä myöskään puoliksi syödyn omenan logoa/brändiä), vaan ihan sitä puhelinta.

 • Simo Kärkinen

  N9:n tulo vain vaikuttaa niin hitaalta.. Mahtava luuri, mutta joku vetää jarruja. Syytäkin jarrutella, jos haluaa vielä jonkun windows luurin myydä. En oikein voi tajuta, miksi tätä puhelinta ja alustaa ei markkinoida enemmän. Ihmisethän ovat suorastaan kuumana tähän puhelimeen. Noh..minä ainakin :)

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Mukavaa, että puhelinta kohtaan on kiinnostusta! Kampanjat pärähtävät täysillä käyntiin myynninaloituksen yhteydessä.

 • NikoLappalainen

  Itse tyytyväinen Iphone omistaja ja tämänkin tulen saamaan nokialta. Suosittelen ehdottomasti tätä puhelin, tosi helppo käyttöinen ja kaikki mitä painottanu nii tuo se on vaan suositushinta, ei virallinen!

 • Pingback: Nokia attiva i preordini di N9 in Finlandia, l’arrivo sul mercato è previsto per Ottobre!()

 • Ll

  Itselle hinta on liikaa. Syy ei ole mikään:”Samsungin saa halvemmalla” vaan en yksinkertaisesti halua maksaa noin paljoa minkään merkin puhelimesta. Kun hinta on alle 400e voin alkaa harkita.

  • Anonymous

   Menetelmäsi on sinänsä positiivinen, ettet ainakaan ikinä tule hairahtumaan iphone romuun :)

 • Oeie Ksks

  Tämä on parasta nokialaista sitten N900:n. Tämä on pakko saada.
  Kun N9 sisältäisi vielä HDMI lähdön niinkuin N8 niin uskoisin N9 olevan täydellinen!

 • zsimbe

  Millos noita demolaitteita voi odottaa
  koekäyttöön jälleenmyyjille pk-seudun ulkopuolella?

 • Gkd

  Onko tässä fm lähetin? Saisiko tähän vastauksen kiitos!!

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Ei ole.

  • Anonymous

   Kyllä on FM-lähetin, mutta sitä ei ole aktivoitu. Siru on luurissa sisällä, mutta tarvittavia ajureita ynnä muita roippeita ei ole, jotta sitä voisi käyttää.

 • Anonymous

  Vielä kysytte, että kiinnostaako! Tää on kyllä kuulkaa Nokia teidän isoin virheenne ikinä jos jätätte tän viimeseks MeeGo puhelimeks! Oon aivan varma että se on paljo mielenkiintosempi ku WP….

  Mutta jaa, jos aiotte vielä Symbianiakin kituuttaa muutaman vuoden verran lisää, niin kai se on ihan ymmärrettävää, ettei kolmea käyttöjärjestelmää.

  Kaikkein suurin arvo näistä olisi MeeGolla.

 • Informaattori

  Niin N9 on tosiaan uniikki ja hyvä laite. Laitteella on kuitenkin 2 pahaa ongelmaa painolastinaan.

  1. Nokian toimitusjohtaja on virallisesti väärää taktiikkaa noudattaen jo etukäteen päättänyt Meegon tarinan. Tämä johtaa suoraan sitten muihin ongelmiin (elinkaari lyhyt, ei appseja).

  2. Tämä uniikki ja muutoin hyvä laite julkaistaan vanhentuneena. Siinä missä kilpailijat (SGS2 1,4GHZ, iPhone A5) julkaisevat modernia tekniikkaa, Nokian lippulaiva julkaistaan 1 GHZ prosessorilla…Tälläinen ei kertakaikkiaan enää toimi 2011. Syyksi ei riitä se, että käyttöjärjestelmä on nopea sillä. Nykyään prosessoritehoa tarvitsee uudet appsit, videot ja muut moniajoon liittyvät jutut. 1 GHZ on aivan liian kevyt prossu tänäpäivänä lippulaiva vehkeeseen. Tämä on se asia mikä vaikuttaa suuriin myyntivolyymeihin. Esimerkiksi USA:ssa suurin on parasta ja kauneinta.

  • Mika

   “ei kertakaikkiaan enää toimi ”
   Kyllä monet N9:ä kokeilleet ovat sanoneet että se on päälle mennyt ja toiminut vaikka on vain 1Ghz prossu…

   “Nykyään prosessoritehoa tarvitsee uudet appsit” Mitkä appsit? Juurihan sanoit että ei ole appseja?

   “videot ja muut moniajoon liittyvät jutut”
   Oletko nähnyt videoita kuinka hienosti videohäviää swipen yhteydessä taustalle yhä pyörien vaikka suurin osa ruudusta on jo poissa?

   “USA:ssa suurin on parasta ja kauneinta. ”
   Tämä ei tule USA:han.

   • Informaattori

    Pitää vääntää nyt tämä rautalangasta sitten…

    Viime vuoden huhtikuussa kun ko. N9 laite on suuniteltu ja lyöty hardware lukkoon tämä prosessori ja muut laitteet oli ajantasalla ja huippuluokkaa (aikana jolloin N8 680ghz teki tuloaan). Valitettavasti kilpailijat eivät ole noudattaneet Nokian suunnittelemaa päivitysvauhtia.

    Itse omistan N8 puhelimen joka on erinomainen suurimmalta osaltaan. Pidän jopa symbian käyttiksestä vaikkakaan se ei aivan pärjää esim. Androidin uusimmalle. Tässä puhelimessani kuitenkin prossuteho on selvä pullonkaula ollut jo vuoden aikaisesta keväästä lähtien. Itse käyttis nykii sillointällöin pahasti ja ongelmat lisääntyy heti jos käytössä on 2-3 muuta ohjelmaa samaan aikaan. Maps ja monet muut appsit vaativat enemmän tehoka ollakseen todella jouhevia. N9 puhelimen prossu tulee olemaan tällähetkellä jotakuinkin riittävä, mutta ei mene kauaa kuin se on auttamatta jäljessä. Maailmalla tekniikka ja sitä seuraava apps valikoima ei jää paikoilleen. Kun markkinoille astuu suunnannäyttäjiä teknologiassa, kaikki muu astuu perässä. Näin on aina ollut ja tulee aina olemaan. Ongelma on ettei Nokia kykene tällähetkellä valmistamaan teknisesti kärjessä olevia laitteita (liian pitkä väli suunnittelupöydältä julkaisuun).

    On facta, että miten paljon tahansa asiaa yrittää järjellä perustella, asia on ihmisen luonteessa aina  kuitenkin niin että isompi on parempaa. Kun mihin tahansa ohjelmaan julkaistaan päivitys vaikkapa vain 1 typon korjauksella, niin kaikki sen kummemmin ajattelematta haluaa heti päivityksen jossain on x.xxx01 isompi versionumero. Sama pätee autoihin ja mihin tahansa markkinoilla olevaan tuotteeseen. Kyse on mielikuvista. Tämä ei ole yksin mainitsemani USA:n juttu. Se pätee suomeen erityisen hyvin jossa naapurikateus ja pikkumainen päteminen on päällimmäisinä asioina ihmisten mielissä.

    Tätä asiaa ei pysty edes järjellä aina selittämään. Totuus on se, että ollakseen maailman suurin ja paras puhelinvalmistaja, pitää tuotteiden olla edelläkävijöjä myös tekniikassa. Sitä Nokia on aiemmin ollut. Nyt se on menettänyt kosketuksensa pahasti käyttäjiin. Nyt lasketaan vaan tuottoprosentteja mahdollisimman halvoilla tehdyistä puhelimista ja suurista katteista. Tämä ei enää toimi, kun kilpailijat ei noudata tätä taktiikkaa vaan julkaisevat yksinkertaisesti kuluttajan kannalta teknisesti parempia laitteita.

    Oops tulipas nyt jaariteltua. Anteeksi :)

    • http://www.facebook.com/people/Petri-Lackman/1483447382 Petri Lackman

     Symbianissa prosessoriteho ei ole ongelma, kaikki tökkimiset ovat softapuolen ongelmia.

     Silloin kun koodi on tehty oikein (Qt, grafiikkasuoritin toimii CPU:n tukena) niin jälki on erittäin sulavaa.

  • Spinnu

   Öööh… Koska N9 ei ole linuxin päällä kelluva java-kone, se ei tarvitse sairaan nopeita prosessoreita – kuten Android tarvitsee.

   • -mika-

    Ja minkähän päälle Meego on tehty? Googletappas :-)

    • Atik

     Sitä ei kritisoitu, eikä se ollut pointti. MeeGo:ssa pyörii raakakoodi ilman välikäsiä.

  • Vieras

   N9:n arvo tulee viimeisen päälle hiotusta kokonaisuudesta. Mikään muu laite ei kerää huomiota tällä tavoin ilman huippuspeksejä. 

   Jos ostat nyt uusimman ja hienoimman Android-luurin, kohta onkin kädessä vain vanhaa rautaa. N9:ssä on arvoa joka säilyy.
   Huomaa myös että N9:n RAM-muisti on 1GB verrattuna iPhone5:n 512MB. Tällä on huomattavasti enemmän vaikutusta yleiseen käyttökokemukseen, kuten myös 64GB massamuistilla.  CPU+GPU ovat myös iPhone4:n tasoa, joten näillä pärjää pitkälle tulevaisuuteen. 

   Yksi seikka vielä: ohjelmat voidaan optimoida N9:lle toisin kuin iOS ja Android, joille ohjelmat suunnitellaan heikoimman lenkin mukaan.

 • Mika

  Tuleeko tämä yhtä aikaa flägäriin ja jälleenmyyjille?

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Tulee Flägäriin ensin, jälleenmyyjistä en tiedä tarkemmin. Mutu-tuntumalla sanoisin, että eiköhän se heillekin pian tiensä löydä.

   • Matti

    Mahtasko demolaitetta oulusta löytyä mistään?

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Tulee Flägäriin ensin, jälleenmyyjistä en tiedä tarkemmin. Mutu-tuntumalla sanoisin, että eiköhän se heillekin pian tiensä löydä.

 • Harri Kota-aho

  Nokia voisi ihan hyvin tehdä N8:n ostaneille hyvän tarjouksen vaihdossa Uuteen N9:n. Pakko sanoa,että vuoden N8:a käyttäneenä kokemukset tästä insinööri laitteesta ovat rasittavia laitteen monimutkaisuudesta johtuen.Vaan epäilen kyllä,että rautakanki ei taivu tässä tapauksessa. Muuten tämä vinkki on ilmainen Nokialle. Saattaa olla muuten viimeinen nokialaiseni.
  Yst.terv. Mobiralla aloittanut

 • Pingback: Symbianin alasajo ei ole kiinni pelkästään Nokiasta | N8FIN()

 • Batman

  Järkyttää idiotismia kyllä kuopata MeeGo tämän jälkeen. Windows Phone ei oikeasti kiinnosta kauheasti, ei olla Nokialla kyllä opittu kauheasti mitään siitä mikä on iso osa luurien myyntiä: mielikuvat. Ja “fiilikset”:

  – Belle on varmasti mainio OS, mutta “Symbian”… Siis tuo nimi, herraisä mitkä mielikuvat: hidas, ruma, typerä logiikka, buginen, kaatuileva ja: hidas, hidas, hidas.
  – WinPhone: Bluescreen, ei logiikkaa, bluescreen, bugeja, bluescreen päivitätkö nyt vai heti jne.
  – MeeGo: Nopea, tyylikäs, innovatiivinen ja “seksikäs”.

  Näin kärjistettynä. Ja mitä tekee Myyrä-Elop? Tapetaan MeeGo ettei vahingossakaan luurit myy ja saadaan Nokiasta kiva matkapuhelinyksikkö Mikkisoftalle pilkkahintaan.

  Hyvää duunia Stepheniltä, herra on lyhyessä ajassa tehnyt kyllä lähtemättömän vaikutuksen, Elop-vaikutus on aika valtava.

  • Wierass

   Tai sitten Elop oikeasti luulee, että windowssista tulee menestys..

   • Erkki

    Onko mahdoton ajatus, että N9 käyttöliittymä tulee WP7:aan jossain vaiheessa? Raha kulkisi molempiin suuntiin.

    • alex

     Itse olen miettinyt ihan samaa.
     Nokiallahan on myös lupa tuunata WP7:kaa
     oman näköisekseen.

    • Anonymous

     Mitä ihmeen järkeä tässä olisi Nokia:n kannalta? Ja mieti oikein kunnolla, ennen kuin vastaat “ekosysteemi”.

     • alex

      Pyydän jo etukäteen anteeksi, että
      minä vastasin, eikä Erkki :-)
      Mutta enenkuin, edes kysymykseesi voi vastata,
      sinun pitäisi määritellä oma näkemyksesi
      MeeGon tulevaisuudesta.
      Rivien välistä syntyy vaikutelma, että näet sen
      sen verran vahvana että WP7:lle ei kannattaisi
      antaa “siimaa” kehitystyöhön.
      Itselläni ei ole minkäänlaista vahvistunutta
      kantaa MeeGon tulevaisuudesta, ei puoleen
      tahi toiseen. On niin paljon mistä me kuluttajat
      emme tiedä varmuudella.
      MeeGon ja WP7:kan sulattaminen Nokian
      omissa puhelimissa ja Tableteissa toimivaksi
      alustaksi on vain yksi varteenotettava pohdinta
      monien eri scenaarioiden joukossa. :-)

     • Anonymous

      Swipe UI on jo toteutettu (käsittääkseni kokonaan Qt:lla). Miksi se pitäisi toteuttaa WP:lle? Käsittääkseni Nokia valitsi WP:n juuri sen takia, että sen ei tarvitsisi keskittyä ohjelmistopuoleen(niin paljon). Käytännössä kokonaan uuden koodipohjan tarviis tähän, koska WP ei tue Qt-pohjaista kehitystä. Vaikea nähdä miksi Nokia maksaisi Mikkisoftalle siitä, että saa käyttää niiden kerneliä, joka tukee tällä hetkellä vain yhden tyyppistä alustaa. Minun olisi ainakin suhteellisen vaikea perustella itselleni tuollainen ratkaisu. Se, että Swipe UI tulisi symbianille tai S40:lle on taasen ihan eri tarina(Qt yhteensopivuus).

      Marko Ahtisaari sanoi Kööpenhaminan Design Week sessiossaan, että Nokia lanseeraa tänä vuonna kaksi uutta UI patternia: Swipe UI:n ja Windows Phone:n Tile UI:n. Lisäksi hän kommentoi, että Swipe UI tulee elämään useissa tulevissa Nokian tuotteissa.

      Joka tapauksessa minulle riittää, että saan ostettua tällä hetkellä hienoimman(minun omien kriteereiden mukaan) puhelimen. N9:lle on jo nyt käännetty todella paljon opensource ohjelmia, ja minusta tuntuu, että Nokiallakin saatta olla vielä muutama ässä hihassa odottamassa.

      Jokainen voi omalta osaltaan päättää mihin kelkkaan hyppää. Minä olen hypännyt vapaan yhteisön kelkaan jo monta vuotta sitten, kun luin kirjan “Avoin elämä”. Tämä on yksi syy miksi N9 on minulle hienoin puhelin tällä hetkellä.

     • alex

      Itse en kykene tekemään lopullista valintaa avoimen ja suljetun välillä.
      Perustelua:
      Aikaisempi ihmiskunnan historia ei toki tunne tilannetta
      tai ei löydy tilannetta, jossa
      minnekkään olisi muodostunut korkean teknologisia saarekkeita.
      Koska korkea teknologia on tarvinnut tukiverkkoa, infraa..
      Tilanne voi muuttua,
      jos huippuälykkäät softat kykenevät tekemään uusia softia
      käyttöjärjestelmiä
      (evoluutioalgoritmeja soveltaen)
      Sellaisessa tilanteessa
      pystyisi “suljetuissa olosuhteissa”
      syntymäänkin teknologisia saarekkeita, edellyttäen että tällainen taho saisi etumatkan.

      Itse näen N9:in käyttökokemuksen apinoimisen
      WP7:aan lähinnä rahan tekemisen ja kuluttajien hurmaamisen vinkkelistä,
      en siitä näkökulmasta kuinka turhaa tai turhauttavaa se on ohjelmoijille tehdä kaikki uusiksi.

      “Kuluttaja vääntää rattia ja valitsee suunnan ja tankaa auton
      ohjelmoijan tehtävä on painaa
      kaasupoljinta”

     • Anonymous

      Ehkä minun (pää)pointti jäi hieman piiloon tuon muun tekstin sekaan. Eli miksi Nokian kannattaisi tehdä Swipe UI Windows Phonelle?

      Kuluttajalle ei liene kovinkaan paljon merkitystä mikä os on alla, kunhan “käyttäjäkokemus” on kohdillaan. Nokian oma “ekosysteemi” on mielestäni huomattavasti terveellämmä pohjalla, kuin suunniteltu mikkisoftan markkinapaikka.

      Kysymys vielä kerran toistettuna. Miksi Nokian pitäisi/kannattaisi, jos edes olisi mahdollista, tehdä Swipe UI Windows Phonelle???

     • alex

      Ehkä olet oikessa.
      Jos arvioit Nokian ekosysteemin
      terveellisemmälle
      pohjalle, niin silloin varmaankin
      ajattelet oikein.
      Itselläni ei ole kunnollista
      kokonaiskuvaa
      Nykyisen ekosysttemin
      tulevaisuudesta. 

  • Wierass

   Tai sitten Elop oikeasti luulee, että windowssista tulee menestys..

  • Mika Hanhijärvi

   > Belle on varmasti mainio OS, mutta “Symbian”… Siis tuo nimi,
   herraisä
   > mitkä mielikuvat: hidas, ruma, typerä logiikka, buginen,
   kaatuileva ja:
   > hidas, hidas, hidas.

   Ensinnäkin nuo listaamasi “ominaisuudet” on täyttä perusteetonta mustamaalaamista . En ole alkuunkaan kanssasi samaa mieltä vanhemmistakaan Symbian-versioista.

   Toisekseen, saa olla aika ahdasmielinen, jos ei käsitä Symbianin kehittyvän siinä missä muutkin alustat, joten moiset ennakkoasenteet on vain typeriä.

   • Batman

    On olemassa käyttäjiä jotka ovat siirtyneet esim. Android-kelkkaan Sympparista. Sieltä takaisin tuleminen on vaikeata, kun nuo mielikuvat on mitä on.

    Kyseessä olikin lähinnä tavantallaajan mielikuva, ei geekin.

   • Anonymous

    Jos mielikuvat vastaisivat todellisuutta, niin silloin ei tarvittaisi mielikuvamarkkinointia(olisi mielestäni ideaali tilanne). Tämä ei valitettavasti ole näin, vaan ihmisten mielikuvat muodostuvat erittäin paljon mainontaan perustuen (valitettavasti). Moni voi väittää ettei näin ole, mutta nykyään mainontaa on erittäin vaikea erottaa “faktoista”. Esimerkiksi joillakin teknobloggareilla on erittäin paljon valtaa ihmisten mielikuvan muodostumiselle. Valitettavasti kyseisten bloggareiden  tulonlähteet ovat salaisia, joten heidän puoluettomuuteen on hyvin vaikea uskoa. Tästä johtuen niitäkin voidaan(ja tulisi) pitää vain yhtenä markkinointikanavana muiden joukossa.

    Mutta kukin on “vapaa” muodostamaan oman mielikuvansa mistä tahansa asiasta. Minä aion ehdottomasti ostaa N9:n itselleni ja vaimolleni. N9 edustaa monella tasolla sellaisia arvoja (avoimuus(MeeGo), kotimaisuus…), jotka sopivat yksiin oman elämänkatsomukseni kanssa. Windows phonea en osta koskaan, vaikka sen olisikin valmistanut oem nimeltä Nokia.

 • Lassizci

  Nähtäväksi jää, mikä on operaattorien hinta. Lienee suurin syy korkealta tuntuvaan hintaan kuitenkin se tosiasia, että tämän ei haluta häiritsevän SeaRay:n myyntiä… SeaRay tulee varmaan sitten markkinoille “halvempana ja parempana” mainostettuna.

  • Wierass

   Saunalahdellä näyttäisi olevan suoraan nuo suositushinnat.

   • vieras

    Samoin Soneralla

 • vieras

  Kyllä tuo tulee varmasti olemaan menestys. Itsellä ei ole vielä älypuhelinta ja olen ajatellut että N9 tulisi olemaan ensimmäinen siinä lajissa kun kerran Nokia on jo entuudestaan tuttu, samoin kuin Windows :)

  Ennen kuin ostan, kuulostelen kuitenkin ensin muiden mielipiteitä. Toivottavasti myös saadaan tuo malli heti tänne http://designskins.fi/ valikoimaan niin pääsee saa tehtyä omannäköisen tuosta luurista :)

 • Mhv64

  Minkä hemmetinlaisia nikkareita siellä Nokian johdossa/hallituksessa istuu.
  Tehdään ensin maailman paras puhelin ja sitten heti ilmoitetaan, että vaikka se kuinka hyvin menestyisi, niin se jää viimesksi Nokian MeeGo/Harmattan-puhelimeksi???? 
  Elopin haastattelulausuntoa mukaellen, joka oli joskus kesän tuntumassa lehdissä

 • Erkki

  Onko mahdoton ajatus, että N9 käyttöliittymä tulee WP7:aan jossain vaiheessa? Lisenssiraha kulkisi siinä molempiin suuntiin.

 • Timo

  Tietokone lehden blogin pitäjä kirjoittaa:

  “Ehkä oikea syy N9:n myyntiintulolle onkin laitteen fyysisen kuoren maksullinen betatestaaminen ja tulevan Sea Ray -nimellä kulkevan Windows-puhelimen raudan lastentautien ennakoiva korjaaminen.”

  Voisiko olla yksi keino saada Sea Ray myyntiä parannettua?

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Hehe, tätä salaliittoteoriaa en ollut vielä kuullutkaan. Onhan näillä ainakin tiettyä viihdearvoa, jos ei muuta ;-D

   • Batman

    Ihan järkyttävän ylenkatsova asenne Nokian pelletoimittajalla :D

    Onnea duunissa Heidi, tuolla asenteella ainakin karkoitat asiakkaita firmalta yhä enemmän. WP7 tekee sitä jo nyt. Ehkä kandee soitella Elopille, voisit saada paikan loppukäyttäjäspesialistina.

  • Anonymous

   Hauska vitsi :) Ja nyt takaisin asiaan.

 • Karvinen2

  No totta maar! Kiinnostaapa niin kovasti, että olen osallistunut Nokian “Ensikosketus”-kampanjaan!

 • Keke-

  Hei! Onko Stephen Elop koskaan maininnut halaistua sanaa meego-puhelimista? Tietääköhän hän edes koko platformin olemassaolosta?

  • Miiro Paananen

   Tietää varmasti – ja yrittää kuopata viimeisen oljenkorren niin nopeasti kuin mahdollista ja hypätä WP:hen. Kun Nokia ei pysty enää nousemaan, ostaa MS Nokian pilkkahintaan.   

   • MeeGo 100 – WP 0

    Juuri tätä olen ajatellut itsekkin!
    Elop:han tuli microsoftilta. Jätkä tuhoaa ensin Nokian ja sitten kun Nokiasta ei ole enää mitään jäljellä Microsoft ostaa Nokian, hommaa itsensä sen avulla huipulle.
    Nokiasta ei jää mitään jäljelle!!!!!!!!!

    • Vieras

     Toi on taas tyhmä, järjetön ja täysin perusteeton väite. Miks Microsoft muka haluis ees ostaa Nokian ku ne saa haluamansa paljon helpommin? Tästä yhteistyöstä hyötyy molemmat osapuolet. Microsoft saa oman käyttöjärjestelmänsä Nokian puhelimiin ja sen markkinaosuus kasvaa ja Nokia saa hyvän käyttöjärjestelmän ja rahaa kehitykseen Microsoftilta. Nokia saa Microsoftilta myös tarvittavan taidon erilaisten sovellusten tekoon ja muuta vastaavaa. Se on win-win tilanne. Olis tyhmää Microsoftin kannalta ostaa Nokia.

 • http://twitter.com/_tace_ Samuli Silvius

  Maemo ja Meego ovat paras plätformi mitä on olemassa tällä hetkellä (avoin) ja N9 mahtava ensimmäinen puhelin!

  Nokia tekisi historiansa pahimman virheen jos ei jatkaisi Meegon parissa ja julkaisisi plätformilla muitakin puhelimia!
  Windows ei kiinnosta (suljettu) vaikka kuinka hienoja ja hyviä ne puhelimet olisivat!

 • tace

  Nokian isoin virhe jos ei jatkaisi Meegolla. WP ei suljettuna kiinnosta vaikka luurit olisivat kuinka hyviä!

 • http://aani.nokia.fi Heidi

  Vähän updeittiä muun Suomen tilanteesta: jälleenmyyjille on myös lähtenyt demolaitteita, eli kannattaa kysellä niiden perään paikallisista kaupoista. Aleksanterinkadun Flägärin edessä oli eilen julmettu jono testilaitteiden vuoksi. 

  Meistä on tietenkin tosi mukavaa, että kiinnostusta N9:iä kohtaan löytyy näin paljon :-) Olemme laitteesta ylpeitä ja on hienoa että kuluttajillakin on nyt mahdollisuus nähdä minkälaisesta kapulasta on kysymys!

  • Mika

   Artikkelissä puhuttiin joukkoliikenteen reittioppaasta integroituna navigaattoriin. Toimiiko tämä ominaisuus HSL:n alueella pääkaupunkiseudulla?

 • Ihmettelen

  “Täältä se tulee!” Eikö uutena strategiana ollut, että lanseeraus on lähellä toimitusten aloittamista? “Saapuu lokakuun aikana” tarkoittanee Nokian tapauksessa maanantaita 31.10.2011? 

  • Uskomatonta toimintaa

   Siltähän se näyttäisi. Gigantti aloittaa toimitukset 30.10. Käsittämätöntä toimintaa jälleen kerran Nokialta.

   • Uskomatonta toimintaa

    Ja nyt operaattorilta (DNA) saadun tiedon mukaan heilläkin on ollut julkaisupäivä 30.10. mutta uusimman tiedon mukaan tulee se viivästymään vielä joitakin viikkoja.

   • Uskomatonta toimintaa

    Ja nyt operaattorilta (DNA) saadun tiedon mukaan heilläkin on ollut julkaisupäivä 30.10. mutta uusimman tiedon mukaan tulee se viivästymään vielä joitakin viikkoja.

 • Strox

  Onko tässä  puhelimessa käytössä tavallinen sim-kortti, vai mikrosim-kortti? Jos on mikrosim niin saako operaattoreilta pyytämällä tuon mikrosimmin?

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Siinä on mikrosim, kannattaa kysäistä omalta operaattorilta.

   • Anonymous

    Mikä oli tämän idean takana, että mikrosim laitetaan tähän laitteeseen? ei se varmaan vähennä laitteen kokoa…

    • Anonymous

     Vihje numero 1: Mistä puhelimesta on helpoin siirtyä tuollaiseen uuteen ja innovatiiviseen puhelimeen, jossa sattuu olemaan micro sim?

     Vihje numero 2: Minkä puhelimen omistajat ovat olleet valmiita maksamaan n.700€ nykyisestä puhelimestaan.

     Vihje numero 3: Tarvitsetko todellakin lisävihjeitä?????

     • Anonymous

      Taitaapi olla se iphone, mutta eikös sustakin tuossa sun vastauksessa ollu vähän ilkeänlainen sävy? ps. tää puhelin ei tule maksamaan 700 euroa vaikka tossa niin nyt suostushintana onkin.

     • Anonymous

      Olen pahoillani, jos toi mun kommentti oli töykeä sävyinen. Tämä ei ollut tarkoitukseni.

  • Miiro Paananen

   Normaalin SIM -kortin saa vaihdettua MikroSIM:iin ilmaseksi, ainakin Elisa Shopeissa, tietääkseni.

 • Tony

  Huomattavasti oli jouhevampi kun iphone 4 niin käyttikseltään kun selaimeltaan. Galaxsy s2 kuitenkin huomattavasti nopeampi kun N9 selaimeltaan ja käyttikseltää. Kamera N9 ylivoimanen verrattuna edellä mainittuihin. Iphone vaihtoon mutta Samsung Galaxsy 2 jää vielä itelleen. Hyvä Nokia!!

  Ps flassiä ei N9:ssä ei ole!!!:(

  • Miiro Paananen

   Kuka tarvitsee Flashia? 

 • Realismia

  Ennen Elopia ja MeeGon ruttaamista olisin ostanut tämän puhelimen, ehdottomasti. Se olisi ollut ykkösvalinta. Nyt peruin ennakkotilaukseni. Ei tästä puhelimesta enää voi pyytää premium-hintaa! Sitä ei edes tuoda suurille markkinoille (Saksa, Britannia etc), sovelluskehittäjille se lienee prioriteettilistan häntäpäässä.

 • Eero Ignatius

  Probably the best phone ever designed (and manufactured?) in Finland. Would prefer this over the iPhone, had Nokia not decided to get rid of the MeeGo ecosystem. Who will join foreces with Intel to make this a success? Or could the superb hardware be applied to Windows phoneware?

  • Miiro Paananen

   Google and Intel are going to work together on Android OS, which means in practice a complete farewell to MeeGo. Sad, that Elop comes from Microsoft and is so into MS’s Windows Phone, which won’t be able to challenge Android or Apple’s iOS for a quite long time. And there will not be Windows Phone, which would be like Nokia N9 – as WP requires physical buttons on screen-side and so on. 
   Miiro 

   • http://aani.nokia.fi Heidi

    Laitatteko jatkossa kommenttinne suomeksi tänne Äänen puolelle, jooko? Toki suurin osa lukijoista osaa varmasti englantia, mutta tarkoitus olisi pitää tämän palvelun tekstit suomenkielisinä.

 • Henna Kummala

  Omani! (vaaleanpunainen!) Varattu tänään!

 • Timo

  Voiko tämä pitää paikkansa:

  MuroBBS:stä löytyi tälläinen kommentti: Kysäisin myyjiltä lippulaivamyymälässä ja sanoivat että Nokia on tehnyt erikoislaatuisen sopimuksen, etteivät jälleenmyyjät saa puhelinta myydä alle suositushinnan (en tiedä kauanko sopimus on voimassa julkaisupäivästä)

  • Vieraampi

   Kuulostaa varsin laittomalta toiminnalta. Internetin puskaradiot < -9000.

 • Tahtoo sinisen

  Onko tuo tosiaan niin, ettei 64 GB n9:ä ole tulossa sinisenä myöhemminkään. Se kun sattuu olemaan mielenkiintoisin väri ja tuo 16 GB on hivenen turhan pieni :(

 • Jard

  Tulisi vain se 64G malli… :)

  • Derp’

   Tietääkseni olemme menossa vasta 3G-verkoissa. 4G -verkkoja testaillaan vasta suuremmilla paikkakunnilla, joten hetken saat odotella.

 • Joksu

  Kiinnostaisi tuo N9:n käyttölämpötila, uskaltaakohan pakkasessa käyttää? 

  • Janne

   uskaltaa.

 • Miiro Paananen

  Kuinkahan kovaa pakkasta N9 kestää? Kun Suomen kevyilläkin pakkasilla iPhonet räjähtelevät. Toivottavasti se on totuttuun tapaan kestää ainakin sen -10 astetta.

 • Pingback: Rafe Blandford: Nokia offers N9 pre-orders at Helsinki flagship store for 599 EUR | MeeGo()

 • Herra T

  Kyllä N9:n ja Meegon myynti nousisi ihmeellisesti jos Elop suostuisi myöntämään sen hyvyyden ja sanoisi että Meego alustan kanssa jatketaan. Johan alkais kuhinaa syntyä vielä enemmän.

  • Miiro Paananen

   Harmi vain, että toimitusjohtajalla on pakkomielle liittyä massaan. Ei Nokia erotu WP:llä joukosta juuri millään. Jos Nokia olisi saanut Qt:n Windows Phoneen, yhteistyö kuulostaisi lupaavaammalta.

 • Def Leppard

  Miksi Nokia ei pidä MeeGo/Harmattania Windows Phonen rinnalla. Ihmiset, jotka haluavat ostaa Nokian puhelimen, pakotetaan ostamaan jatkossa MS:n tuote – ei vaihtoehtoa. Miksi? Eihän tässä ole mitään järkeä Nokian kannalta. MS:n ja Nokian toiminta muistuttaa itäblokin vaaleja, jossa oli yksi ehdokas ja äänestysprosentti oli aina 99%  :)

  • Vieras

   Luuletko oikeesti et Microsoft suostuis antamaan oman käyttiksen yhtiölle, joka käyttää myös Linux pohjasta käyttistä? Microsoftin kaa tehtyyn sopimukseen sisältyy se, että Meegosta luovutaan. 

  • Vieras

   Luuletko oikeesti et Microsoft suostuis antamaan oman käyttiksen yhtiölle, joka käyttää myös Linux pohjasta käyttistä? Microsoftin kaa tehtyyn sopimukseen sisältyy se, että Meegosta luovutaan. 

 • Fafe

  Kyllä N9 saa ihan yhtä monta ohjelmaa ladattua kuin androideihin, Alien Dalvikin ansiosta ko. ohjelman ansiosta puhelimeen saa ladattua samoja ohjelmia, ilman että puhelimen käyttö häiriintyy. Että

 • http://www.facebook.com/ville.yliknuuttila Ville Yli-Knuuttila

  Tehkää ehdottomasti meegosta nokian Iphone, ja tehkää uusi malli vuoden, kahden välein :) siinä olisi hyvät markkinat.

 • Atte

  ostakaa mielummin nokia x-7 tosi nopee nätti ja kerran tippu asfalttiin ja ei tulle naarmuakaan koska se on terästä

 • Jard

  Kai 64GB malli tulee myös sinisenä, kun ennakkotilauksissa sitä on vain mustana?

  • Vieras

   Ei tuu sinisenä, ainoastaan mustana

 • Mc

  Kyllä kiinnostaa. Ainostaan hinta hirvittää. satanen pois niin rupee olemaan kohdallaan ja kilpailukykyinen.
  Jos laite on niin hyvä kun mitä siitä on ennakkoon tietoa, niin eikö Nokia tee suuren mokan jos tämä jää ainoaksi meego puhelimeksi.
  Windows alusta ei oikein vakuuta.

 • Timo Inkeroinen

  N9 ensikosketus sivustolla annetaan ymmärtää, että puhelimessa olisi tuplaydin prosessori ja flash-tuki.
  Pitääkö tällainen paikkansa?

 • Anonymous

  Voisin harkita tämän ostamista ellen olisi jo ostanut Galaxy S 2:sta kesällä. Harmi, että kesti niin kauan tuoda hyvä Nokialainen markkinoille. Vielä enemmän harmittaa se, että aiotte hylätä MeeGon. Tästä olisi tullut uusi Symbian. Ilman vikoja tietenkin, mutta menestyksen kannalta.

 • Lotlaxv

  Emännälle tilattiin just tämä kyseinen N9. ja toivon todella ettei tämä ole viimeinen meegopuhelin.

 • Anonymous

  Fennec.

 • Pingback: Une pléthore de N9 débarque au pays du Père Noël ! | NokiaPhones.fr()

 • Pingback: Une pléthore de N9 débarque au pays du Père Noël !()

 • Pekka

  Suosittelen lämpimästi kaikille meego on toiminut todella hyvin näyttö on todella hyvä esim…verrattuna applen Iphoneen  taikka samsunq puhelimiin yms.. kyllä sovelluksia löytyy ihan kiitettävästi ja koko ajan tulee varmasti lisää, mutta jos haluat jonkus valomiekan puhelimeesi nii osta anroid tai Iphone itseä ei kiinnosta ainakaa turhat sovellukset esim joku kissa joka puhuu yms…