Nokia N9 sai aikaan ennakkovarausten tulvan

Juuso 16.9.2011

1200-nokia_n9_12

HELSINKI – Tiistaina alkanut Nokia N9:n ennakkovaraus on aiheuttanut kävijäryntäyksen Nokian lippulaivakaupassa Helsingin Aleksanterinkadulla. Ensimmäisenä ennakkovarauspäivänä kaupan testikappaleita tutkimaan pyrkineiden jono ulottui liikkeestä ulos kadulle asti. Kävin paikan päällä kyselemässä tunnelmia niin henkilökunnalta kuin asiakkailta.

Kysyntää riittää

Nokia Flagship Storen Product Specialist Risto Lahi on todistanut aitiopaikalta Nokia N9:n suosiota. Hänen mukaansa ennakkovarauksia on kertynyt huimaavaan tahtiin.

”Kysyntää on ollut todella paljon. 64:n gigan malli on jo varattu loppuun”, Risto paljastaa. Hän myös hehkuttaa, että Nokia N9:n ympärillä on ollut muutenkin paljon positiivista kuhinaa.

”Laitetta on kyselty ja siitä on haluttu tietoja jo kauan ennen kuin ennakkovaraus alkoi. Pelkästään esittelykappaleiden saapumista on tiedusteltu innokkaasti”, Risto kertoo.

Nokia N9:n nopeita verkko-ominaisuuksia ja uudenlaista, näppäimetöntä käyttöliittymää on etukäteeen pidetty tuotteen kiinnostavimpina ominaisuuksina. Nämä ovat myös asioita, joihin liikkeessä vierailleet mallikappaleiden kokeilijat ovat Riston mukaan kiinnittäneet huomiota.

”Tuntuu siltä, että käyttöliittymä herättää ensin ihmetystä, mutta tekee sitten vaikutuksen. Nettiominaisuuksia ja yleistä käyttötuntumaa on kiitelty, vaikka puhelin on hyvin erilainen muihin älypuhelimiin verrattuna. Erityisesti netin selaaminen on todella hienoa ja luonnollista”.

Kolmesta Nokia N9:n värivaihtoehdosta Risto aikoo itse hankkia pinkin, koska hänellä ei ole aiemmin vastaava ollut ja koska hänestä se on uudesta mallista tyylikäs vaihtoehto. Myös puhelinta ennakkotilanneet ovat olleet tyytyväisiä värivaihtoehtoihin.

”Musta on sellainen klassinen, jota on varattu paljon, mutta kyllä viimeksi tänään asiakas, joka N9:n varasi, totesi, että pinkkikin näyttää todella hyvältä”, Risto toteaa ja lisää, että Nokia N9:ää haluavien ja siitä kiinnostuneiden kannattaa olla nopeita, sillä varauksia kertyy jatkuvasti lisää.

Nokia-fani tuli kokemaan uutta

Markus Tukiala tunnustautuu pitkän linjan Nokia-faniksi ja kertoo, että mielenkiinto uuden mallin hankkimiseen on korkealla.

”Sekä puhelimen jämäkkä muotoilu ja tekniset yksityiskohdat kiinnostavat. Meillä on kotona Nokian N8 ja tässä ei ole samanlaista fyysistä valokuvausnappia kuin siinä, joten on tämä vähän hämmentävä, mutta ilmeisesti kamera on todella nopea”, kehuu Nokia N9:n näytekappaleella kuvia napsiva Markus.

Paljon mielenkiintoa ennakkoon herättäneeseen käyttöliittymän pyyhkäisytoimintoon, jolla voi liikkua nopeasti eri ohjelmien välillä, Markus on todella tyytyväinen, vaikka se vaatii aluksi totuttelua.

”Alkuun oli outoa, ettei ole koti-näppäintä, mutta ainakin nämä aloitusruudut ja siirtyminen sovelluksesta toiseen tuntuvat todella käteviltä”, Markus sanoo, ja jatkaa, että hän hakee puhelinta lähinnä sosiaalisten verkkojen ja karttapalveluiden käyttämiseen. Hän mainitsee, että erityisesti Nokian Kartat -palvelu kiinnostaa häntä.

”Ehkä suurin ostopäätökseen vaikuttava tekijä on karttapalvelun toimivuus. Testasin kesälomamatkalla sekä Nokian että kilpailijoiden karttaohjelmia, ja tuli usein ajettua viisikin kilometriä sivuun kun käytössä ei ollut puolison N8 ja Nokian kartat. Ne toimivat kyllä todella hyvin”, Markus kertoo.

Markus pohtii, että hänelle riittää Nokia N9:stä 16 gigan version, ja värikin oli jo mielessä, jos varaus tulee tehtyä.

”Minulla on aina ollut musta puhelin, joten sillä mennään. Kovasti tämä kyllä kiinnostaa”, hän päättää.

Koukutusta etsimässä

Thomas Eskolin oli saapunut Nokian Flagship Storeen testaamaan Nokia N9:ää, koska hän oli kuullut että sen käyttökokemus on suorastaan addiktoiva.

”Siitä on puhuttu paljon verkossa ja kavereiden kesken, ja juuri tänään luin että se koukuttaa, joten päätin tulla testaamaan, josko jäisin koukkuun”, Thomas sanoo.

Hän kertoo käyttävänsä älypuhelinta ensijaisesti netin ja sosiaalisen median seuraamiseen, mutta löytää myös tukun sovelluksia, joita haluaisi uudella puhelimellaan käyttää.

”Erityisesti liikkumiseen ja ulkoilemiseen liittyvät sovellukset ovat mielenkiintoisia. Olisi hienoa jos N9:lle olisi saatavilla purjehdussovellus. Myös ilmainen viestittely kavereiden välillä kiinnostaa”, Thomas pohtii.

Myös puhelimen ulkoasu herättää Thomaksessa innostusta.

”Mielestäni Nokia on tehnyt tosi hyvää työtä, N9 on sliipatun näköinen ja kivan ohut. Näppäimettömyys ja suhteellisen iso näyttö ovat myös plussaa. Ehkä en noista räikeimmistä väreistä innostu, mutta tuo musta sopii minulle erittäin hyvin”, hän sanoo ja kiirehtii haastattelusta testaamaan, josko juuri edellisen käyttäjän käsistä vapautunut Nokia N9:n mallikappale saa hänet koukkuun.

Ovatko lukijamme jo tutustuneet Nokia N9:n mallikappaleisiin?

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Mhv64

  Luulisi Nokian johtajia, erikoisesti S. Elop’ia harmittavan aikaisempi ynseydensä N9-puhelinta kohtaan.

  • wp ‘fan’

   Tuskin ynseys harmittaa, vaan n9:n myynti. Compal/wp7 kun ‘saattaa’ näyttää laimealta n9:n rinnalla. Siksipä n9 myydäänkin suurin piirtein suomessa ja kazahktanissa. Hintakin on mukavasti pystyssä :)
   WP:n on myytävä, myytävä, myytävä… 

 • Anonymous

  Mutta silti nokia valitsi windows phone alustan..hmm joo swipe elää mutta mutta
  Hyvä markkinointi ja halvempi hinta eikä
  Sekoiteta ihmisiä ecosysteemi hölynpölyllä ja
  Nokia ois luonu uuden “iphonen” ja piste

  • Miiro Paananen

   Stephen Elop valitsi Windows Phone -alustan. 

   Jos luulet, että Nokialla ei ole minkäänlaista ekosysteemiä, tai koko systeemi on hölynpölyä – niin voi olla – ettet tule koskaan hyödyntämään  laitteesi potentiaalia kunnolla. Satunnaiset sovellukset ja päivitykset saat etsiä sieltä sun täältä, jos sellaisia edes tulisi. Synkronointi yms. palveluista saisit vain haaveilla. Nokia Ääni -blogikin on osa Nokian ekosysteemiä, samoin kuin Nokian omat verkkosivut. 2010 -luvulla yksikään valmistaja ei tule menestymään ilman ekosysteemiä.  

   Toivottavasti Microsoft -yhteistyön tuloksena syntyy edes se kovasti tavoiteltu, laajempi ja selvempi ekosysteemi Nokian laitteiden ympärille.

   Miiro Paananen

   • Anonymous

    No voi ristus joutuupa kirjoittamaan uusiksi. Nokialla oli riittävä ecosysteemi jo! N9 kiinostaa sekä belle ja jos eloppi ei ois sekoilu niin nyt n9 ja bellen myötä ecosysteemi ois kasvanut! Belle kiinnostaa n9 kiinnostaa mutta turhaan!

    • Miiro Paananen

     Laske kymmeneen hitaasti ja kirjoita vasta sitten, ihan rauhassa.  

     • http://www.facebook.com/ridgex Mikko Harjusaari

      Nokian ekosysteemin piti olla avoin Qt. Qt pohjaiset ohjelmat käyvät myös Nokian omien (Symbian&Harmattan) lisäksi androideihin ja unlockatuihihin iPhoneihin. Mikä ihmeen markkinointikoneiston aivopieru olisi se että kuluttajat tai kehittäjät valitsisivat mielummin suljetun ekosysteemin kuin avoimen ja paljon kiitosta saaneen Qt:n?

 • Mika

  Kyllä kahteen otteeseen on tullut käytyä kokeilemassa, tiistaina Elisa Studiossa ja eilen flägärissä. Voi olla että saan porttikiellon flägäriin, jos ei pysty pitämään itseään erossa Nysistä ja käytyä ihastelemassa sitä joka päivä ennen lokakuuta :D

 • Robert7

  Nokia, tee Windows phone niin, että swipe on samalla tavalla mukana kuin tässä Meegossa. 3 näyttöä, yksi feedeille, yksi sovelluksille ja sitten tilleille tietty. Eikö olisi hienoa ja helppoa? Saa Eloppi Windowsinsa ja Nokia-fanit Meegonsa. :D

  Nimittäin nykyinen Wp tuntuu lähinnä puolikarkealta verrattuna Meegoa päääkymissä. Windows phonessa on tiilet ja sovellukset… Ottakaa vinkistä kiinni, jooko?

 • Pingback: Tutti i Nokia N9 dello store di Helsinki sono già stati riservati!()

 • pikku E

  Nysiä vastaava käyttöliittymä voitanee toteuttaa ainakin Symbianin tulevissa versioissa. Asia liittyy siihen q-alkuiseen kehitysalustaan.

  • Miiro Paananen

   Qt -alusta

 • Vieras

  Sovelluksiakin pitäisi riittää sillä Androidin sovellusten pitäisi toimia MeeGo laitteilla, onhan kummatkin Linux pohjaisia. Lisätietoa löytyy varmasti googlettamalla.

  • Anonymous

   Ei toimi ilman virtuaalikonetta. Androidissakin “kaikki” softa ajetaan Dalvikin kautta.

   • https://www.google.com/accounts/o8/id?id=AItOawnW_emJCCgZgYsal-Ghfq4tdsTV62yI24k ladoga

    Jep. Linux softa toimii laitteella helpommin kuin Android softa.

    Androidissa kaikki softa pyörii virtuaalikoneessa, eikä suoraan Linuxin päällä kuten Maemo/MeeGo:ssa ja täten vaatii enemmän vääntöä laitteistolta.

    Mielestäni Maemo/MeeGo oli selkeästi parempi ratkaisu älypuhelinalustaksi. Harmi vain että Nokia ajaa sen alas.

    Silti kyllä N9 kiinnostaa. Saahan siihen juuri Linux pohjaisuuden johdosta avoimia sovelluksia vaikka maailman tappiin asti.

 • Pingback: High Demand for Nokia N9 in Finland()

 • Karvinen2

  En valitettavasti asu kovin Hesan lähellä, joten en pääse testaamaan Nokia N9:ää. Mutta tosi tosi tosi kovasti kiinnostaa! ;)

 • Pingback: Nokia N9 in extreme demand, “Pre-orders through the roof”. : My Nokia Blog()

 • Pingback: High Demand for Nokia N9 in Finland | Latest Technology News()

 • http://www.facebook.com/people/Wenlei-Dai/100000132448018 Wenlei Dai

  Elop ei voi olla tosissas et on pakko tappaa meego. 

 • Anonymous

  Kävin kokeilemassa. Käyttökokemus ja muotoilu muutenkin on lähes täydellinen. 

  Olisin ennakkovarannut, jos 64 gigaisen saisi syaanina. Syaani on mielestäni tuon N9:n tunnistettavin väri. Se erottaa sen muista vastaavista ja tekee siitä todellisen design-puhelimen. Ja 64 gigaa on myös erottuva ominaisuus. Varsinkin musiikki vie valtaosan tilasta, ja koska sitä ei voi laajentaa, on parempi varautua 64 gigaisella. Varsinkin jos tämä jää viimeiseksi Nokia-puhelimekseni, kuten pahasti tällä hetkellä näyttää. :)

  Kaiken kaikkiaan täydellinen puhelin. Kiinnostavimmat ominaisuudet mielestäni: muotoilu ja softan design, swipe/käytettävyys, pienet yksityiskohdat, MeeGo/Linux/Qt, avoimuus.

  Toistaiseksi minä ja monet kaveripiirissäni jäävät odottelemaan syaania 64 gigaista N9:iä.

 • Pingback: Nokia N9 於芬蘭家鄉預售反應非常熱烈, CEO 有什麼想說? « BLOGJACK 手機資訊()

 • Pingback: Nokia N9 in large demand, all 64GB models pre-ordered | TechoTrack()

 • jeppe

  kysymys: saako Nysiin live messengerin ja onkohan fm-radio/lähetys tulossa toimintaan jos kerran rauta puhelimessa on jo valmiina? Lisäksi pyörivätkö nettisivuilla liikkuvat kuvat vai ei?

 • Anonymous

  Viimeinen oikea Nokialainen. En ihmettele yhtään kysynnän määrää (eikä rajoitu edes Suomeen).

  Tälläkin mallilla olisi N8:n tavoin ollut mahdollisuudet myydä miljoonia – kappalemääräisesti enemmän kuin kaikkia Windows Phone -puhelimia on maailmanlaajuisesti yhteensä tähän asti myyty (jooh, eivät ole myyntiennätyksiä rikkoneet).

  Mutta ei, kun ei. Minkäs teet (henkilökohtaisesti pyrin välttämään Nokia-omistuksia – osakkeita – sillä tällainen bisnes-stategia päättyy aina yhdellä ja samalla tavalla).

 • Pingback: Nokia N9 in Large Demand, All 64GB Models Pre-Ordered | Enet Blog | Technology Blog, Blogs Tricks, Latest Gadgets, New Technologies, Computer Networking, Mobiles()

 • Pingback: Algabea News - Pre-Orders for Nokia N9 64GB Model Sold Out in Finland()

 • Pingback: Se agotaron unidades de Nokia N9 de 64GB en pre orden()

 • Pingback: besthotmodels.com | Blog | Nokia N9 Seems Successfull, All 64GB Models Pre-Ordered()

 • Pingback: Nokia N9 Seems Successfull, All 64GB Models Pre-Ordered - I want android apps()

 • Pingback: #210: Mäpsläps | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta()

 • Pingback: Nokia N9 Seems Successful, All 64GB Models Pre-Ordered - I want android apps()

 • myös puhelimena

  Toivottavasti tämä laite toimii myös puhelimena  ja joka puolella Suomea. Näin ei ole E7 eikä iPhone osalta, puhelut pätkii, jos vähänkin huonompi verkko. Tällä hetkellä joutuu käyttämään halvempaa puhelinta puhelimena ja näitä älypuhelimia muussa käytössä. Ongelma koskee kaikkien operaattoreiden verkkoja, joten verkko ei ole ongelma.

 • Viimeinen aito Nokialainen

  Nokia on tenyt ny liki täydellisen hittilaitteen. Valitettavasti vaan vastuullisen  Nokialaisen johtoryhmän toimintaperiaatetta noudattaen se päätettiin vetää pois kaikilta isoilta markkinoilta ennen julkaisua. Suomessakin luuria saa varmaan vain pari viikkoa/kuukautta, kunnes valmistus lopetetaan. Eli kiirettä kannattaa pitää. 

 • Prasoon Cheenan

  i would like nokia n9 to be released in India

 • thomas

  osaako joku sanoa, mistä voi nyt varata/ostaa n9 64gb? minulle ei selviää, mitä tuo “varattu loppuun” tarkoittaa. tarkoittaako että 64gb-mallista on jo päätetty, montako tehdään ylipäätänsä, ja koko nippu on siis jo varattu??

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Ennakkotilauserän 64-gigaiset on varattu loppuun, mutta toki niitä valmistetaan vielä lisää tämän jälkeen. Eli käytännössä 64-gigaisen voi pistää varaukseen, mutta Nokia ei pysty ilmoittamaan tarkkaa aikataulua, jolloin laitteen saa käsiinsä – toisin kuin tämän ennakkotilauserän kanssa.

   • thomas

    miksi kommenttini ei julkaistu? oliko koska mainitsin eldarin? vai ettekö halua vastata siihen, onko teillä jo määrätty montako kappaletta valmistetaan, ja siksi kysymystä ei saa kysyäkään?

    • thomas

     oho. tämä sitten julkaistiin heti. eli, pointtini oli se, että tällä hetkellä minulle ei ole selvinnyt,
     a) onko tilanne se, että n9 16/64 valmistetaan tietty määrä (olkoon noin 92 000 tai muu), vai vaikuttaako lopulliseen tuotantomäärään se, kuinka monta tilauksia tulee.
     b) jos vaikuttaa, niin olisi hyvä tietää suurin piirtein kuinka kauan (esim tämän vuoden loppuun?)
     c) onko 64-versiosta tulossa muita värejä kuin musta?

     • http://aani.nokia.fi Heidi

      Suomeen allokoidun ennakkoerän 64-gigaiset on varattu loppuun, mutta toki niitä valmistetaan lisää. Internetissä liikkuvia huhuja emme kommentoi. Ja kaikki kommentit menevät muuten automaattisesti julkaisuun, paitsi jos niissä on linkkejä (silloin jäävät hyväksyttäväksi spämmiseulaan).

     • thomas

      voiko kukaan vastata, onko tulossa 64gt cyan-värinen n9 ja onko sitä sitten saatavilla suomessa (mistä?). tätä nyt lähinnä kiinostaa.

     • Anonymous

      Eiköhän kummastakin koosta tule kaikki värit. Ja 13. päivä pitäisi olla saatavissa kaupoista, eli huomenna!

  • Maaret

   Itse kävin eilen tuolla nokian liikkeessä kokeilemassa laitetta ja kysyin onks jo myynnissä. Kuulema tulee myyntiin lokakuussa.

   Samaa sanoivat myös tuosta 64 gb:n saatavuudesta,  mutta suosittivat jättämään varausta edelleen, jos on kiinnostunut isommasta, koska tilanne voi muuttua ja ei ole sitovaa. Joten tässä sitten odotellaan, koska omansa voi omansa noutaa.

 • Kakofoni

  Hienoja miehiä kuvissa.. Tosin puhelin tyyris on

 • Juanjo Marín

  I think people is willing to buy the Nokia N9 because it is perceived as the lastest real high class mobile phone designed entirely by Nokia.

  Nokia’s Windows phones will have well designed hardware and they will integrate Nokia maps and other Nokia stuff, but at the end you will have a Windows Phone with a similar experience to other Windows Phones from the competence (HTC, whatever).

 • Uusipuhelin

  Heidi, Tuleeko tuki lotus notes kalenteri synkronoinnille?

 • http://aani.nokia.fi Heidi

  Kommenttisi oli jäänyt spämmiseulaan linkin vuoksi, pahoittelen sen myöhäistä julkaisua. Tuo nettijuoru johon viittaat ei ole Nokian julkaisemaa virallista tietoa, vaan todellakin netissä liikkuva huhu, ja niihin meillä ei perinteisesti ole tapana ottaa minkäänlaista kantaa.

 • Kyösti

  Olen katsellut videoita Nokian sivustolla.

  Tilasin 16G -version ennakkotilauksena. Eniten päätökseen vaikuttivat Meego, kamera, muotoilu, innovatiivisuus ja kartat.

  Hieno puhelin, toivottavasti Nokia jatkossakin tekee myös Meegolla varustettuja laitteita edes “tutkimusprojektina”.

  Aika hämmentävää, että näin kehuttu laite olisi lajinsa viimeinen. Nokia ei pitkään aikaan ole mistään saanut yhtä paljon positiivista palautetta ja hyvää mainetta.

 • Anonymous

  Sinuna en uskoisi pätkääkään johonkin venäläisen satuihin. Se sepittää mitä tahansa vaan saadakseen lukijoita.

 • Pingback: Nokia N9 於芬蘭家鄉預售反應非常熱烈, CEO 有什麼想說? | BLOGJACK()