Nokia Lumia 800: valon tanssi

Juuso 26.10.2011

Nokia Lumia 800_group_2

LONTOO – Nokia julkistaa tänään Nokia Lumia 800 -puhelimen, joka on ensimmäinen Windows Phone -käyttöjärjestelmään perustuva älypuhelimemme. Upeassa uudessa laitteessa yhdistyvät markkinoiden parhaat ominaisuudet ja sulavan virtaviivainen yksiosainen kotelo. Nokia Lumia 800 tarjoaa ennennäkemättömän upean Windows Phone -kokemuksen yhdessä Nokian laiteosaamisen ja ohjelmistovahvuuksien kanssa.

Laite tuntuu kädessä uskomattomalta. Hillitysti muotoillun polykarbonaattirungon kruunaa kirkas AMOLED ClearBlack -näyttö, jonka karkaistu lasipinta ulottuu puhelimen sivuille. Näytön takaisin-, aloita- ja etsi-painikkeet on upotettu lasiin, joten laitteen pinta on täysin sileä. Puhelimen väreinä ovat musta, syaani ja magenta. Takakannessa on 8 megapikselin kamera, jossa on automaattitarkennus ja Carl Zeissin optiikka. Kameralla voi kuvata myös HD-videota 30 ruudun sekuntivauhdilla. Sosiaalisen median päivittäminen ja online-tallennus onnistuvat automaattisesti tai kahdella kosketuksella.

Laitteen sisällä on 1,4 gigahertsin prosessori ja erillinen grafiikkaprosessori, joiden ansiosta käyttöliittymä toimii kuin rasvattu. Sisäistä muistia on 16GB ja pilvipalveluna ilmaista SkyDrive-tilaa 25GB musiikille ja kuville. Laitteessa on nelitaajuuspuhelin – tiedonsiirto onnistuu silmän räpäyksessä HSDPA 3G – sekä wlan ja Bluetooth ominaisuuksilla. Puheaikaa on jopa 13 tuntia, valmiusaikaa parhaimmillaan 335 tuntia. Mitat ovat 116,5 x 61,2 x 12,1 mm ja paino 142 grammaa.

Nokia Lumia 800 on yhteisöpalvelukäytössä älypuhelinten ykkönen. Twitter, Facebook ja LinkedIn toimivat saumattomasti samassa paikassa ja osoitekirjan profiileihin yhdistettynä. Kuvien lähettäminen Facebookiin on nopeampaa kuin koskaan: puhelimen voi jopa säätää tekemään sen automaattisesti. Puhelin myös tietää missä liikutaan, ja mukana on Nokia Kartat ja Nokia Drive for Windows Phone sekä muita paikkaominaisuuksia, joista kerromme lisää toisessa kirjoituksessa.

Uudessa Windows Phone -puhelimessa on kasapäin parannuksia, joita Nokia on täydentänyt omilla ohjelmillaan. Reittiopastus tulee Nokia Karttojen myötä, ja uusia musiikki- ja mediavaihtoehtojakin on tarjolla. Internet Explorer 9 -selain toimii vikkelästi ja sulavasti ja tukee laajasti uusimpia standardeja kuten HTML5-sovelluksia.

Yhdessä tänään julkistettujen Nokia Purity Stereo Headsets by Monster -kuulokkeiden kanssa Nokia Lumia 800 luo tyylipuhtaan kokonaisuuden musiikin ystäville.

Nokia Lumia 800 tulee asteittain myyntiin loppuvuodesta. Verottoman vähittäismyyntihinnan arvioidaan olevan noin 420 euroa. Lisätietoja tuotteen ominaisuuksista saat tuotesivulta.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Raine

  Mitä te olette tehneet??? Miten ihmeessä saitte nuo paljon parjatut WP:n ruudut näyttämään noin tyylikkäiltä? Tämähän tulee jopa todennäköisesti myymään!

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Käyttöliittymä ON tyylikäs ja sulava, olemme todella tyytyväisiä siihen!

   • Anonymous

    Vaikka tämä vaikuttaa hyvältä, älkää herran tähden hylätkö Meegoa. WP7 kanssa Noksu tyytyy olemaan laitevalmistaja, kun taas Meegon kanssa voidaan saada aikaan jotain uutta ja upeaa. Mielestäni Meego on tämän hetken innovatiivisin käyttis, menee myös WP7 edelle.

    Tällaisia terveisiä.

    • http://www.facebook.com/antti.pihlajamaki Antti Pihlajamäki

     Juu samalla linjalla ton Meegon suhteen mutta mites ohjelmat ja pelit ym. kun Nokia ilmotti hylkäävänsä koko mahtavan käyttöjärjestelmän ja vielä kaupanpäälle että koko N9 ei tulla myymään ameriikoissa.. Huh Huh sanon minä :)

    • Sjala

     Samaa mieltä! Meego tulisi säilyttää. Applen kannattajat ovat merkkiuskollisia ja ostavat vain ja ainoastaan tämän takia aina uusimman version puhelimesta, jonka ansiosta esimerkiksi iPhone on myynyt hyvät määrät. Sama pätee Meegoon, jolla on takanaan porukka uskollisia kannattajia (tähän vaikuttanee Linuxiin pohjautua käyttis, mutta mitä sitten). WP7 ja Meego vaan samaan junaan, niin Nokian tulevaisuus on taattu matkapuhelinmarkkinoilla.

  • Jussi155

   Eihan noi ole sen kummempia kuin muissakaan WP7.5 puhelimissa…

   • Raine

    Värimaailma ja mainoskuvassa ruuduissa näkyvä sisältö on valittu paljon paremmin. Kaikki aiemmat kuvat mitä olen nähnyt WP-puhelimista, niin noi ruudut on näyttäneet ihan karmeilta.

 • Jari

  Muistia on aika niukasti. Ja milloin saatavilla 2012……

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Tämä on Suomessa saatavilla vuoden 2012 alkupuolella.

   • Markus

    Tuleeko esim. Englannista importattu Lumia 800 toimimaan Suomessa? Tuntuu hassulta, että täytyy hakea kotimaassa valmistettu puhelin ulkomailta.

    • http://aani.nokia.fi Heidi

     Kyllä se toimii. Nämä roll out -jutut ovat markkinakohtaisia, ja jostakin on aloitettava.

     • Markus

      Ymmärrän hyvin tuotannon ja markkinoinnin syyt pienempään alustavaan roll outtiin, mutta silti hieman merkillistä miksi Nokia riskeeraa kannatustaan suomalaisten fanien ja lehdistön suhteen. Esimerkiksi iltapäivälehtien olisi helppoa herkutella tällä, jos keksivät kiinnittää huomiota siihen että Suomalainen puhelin tulee esimerkiksi Venäjällä myyntiin ennen Suomea. Euroopan rajat on onneksi kuitenkin tehty väljiksi, ja luultavasti tulenkin Saksasta tai Britanniasta puhelimen tilaamaan.

     • http://aani.nokia.fi Heidi

      Nyt täytyy korjata omia horinoita sen verran, että laite toimii jos kyseessä on lukitsematon/operaattorivapaa variantti. Lausuntoni ovat tänään tavallistakin sekavampia, sillä Nokia World on pitänyt hienosti huolen siitä, että arvon päätoimittaja on tällä viikolla nukkunut maksimissaan neljä tuntia yössä.

     • Turhautunut >.<

      Mitenkähän Lumia 800,ssa saa laitettua mp3 kappaleen soittoääneksi. Puhelimen valmiit soittoäänet kun ovat todella huonoja ja niitä ei missään nimessä soittoääneksi kukaan halua.. Eli miten voi laittaa oman kappaleen soittoääneksi???

   • Jari

    Koska asustelen saksassa onko mahdollista vaihtaa saksalaisen lumian kieli englantiin tai suomeen?

    • http://aani.nokia.fi Heidi

     En osaa nyt suoralta kädeltä sanoa mitkä kielipaketit esimerkiksi saksalaisessa versiossa on, mutta yleensä niissä on ainakin englanti lisäksi. Minulla on ollut aiemmin toisen valmistajan Windows Phone käytössä ja siinä ratkaisin kieliongelman niin, että käyttiksenä oli englanti ja ääkköset sain esille käyttämällä saksalaista näppäimistöä.

     • Jari

      kuulostaa siis samalta proseduurilta kuin jouduin n8 kanssa tekemään. Eli Englanti saksalaisella näppiksellä. Aivan kuten ehdotit. Pakko sanoa tähän että omenassa saa kielen vaihdettua oli se sitten ostettu mistä vaan. Kiitos kuitenkin vastauksesta.

     • http://aani.nokia.fi Heidi

      Kyllähän nokialaisistakin saa normaalisti kielipaketit vaihdettua kiikuttamalla laitteen huoltoon. Olen nyt täällä Lontoossa enkä ehdi tsekkaamaan asiaa mistään, mutta en näe mitään syytä miksi se ei tämänkin puhelimen kanssa onnistuisi. En kuitenkaan mene lupaamaan varmasti, koska en ole asiaa mistään tarkistanut :-)

     • Jarkko

      Se kielipaketti kuulemma maksaa huollossa ihan reilusti. Sen vuoksi tässä mennään enkunkielisellä E7:lla ja pinna vaan kiristyy.. Miksi ei voi kielipaketit olla ilmaisia?

     • Repe

      Niin saako ulkomailta (esim Britanniasta) ostetun 800:en päivitettyä “suomiversioksi” sitten kun Lumia tulee suomen markkinoille? Vai joutuuko käyttämään englanninkielistä user interfacea?

     • Tapani

      Joo, tuo kieli-asia on – ainakin minulle – tärkeä asia, sillä vanhassa iPhone 3G -puhelimessani (jo yli kolme vuotta vanha laite) kielen ja näppäinjärjestysten käyttöönotto/vaihto onnistuu todella helposti, ja valinnanvaraa on – nelisenkymmentä kieltä. Näytöllä näppäimistöjen/näppäinjärjestysten vaihtaminen onnistuu myös helposti, vaikka kesken sanan, painiketta painamalla. Mutta, mutta ainakin yksi puute (varrmasti muitakin löytyy) iPhonessani on: esperanto puuttuu kielivalikoimista.  Esperanto-näppäimistön saa kylläkin ladattua netistä, mutta se ei ole mielestäni kovin hyvin toteutettu.

      Lumia 800 on varmasti mielenkiintoinen ja upea puhelin. Osto menee harkintaan (ainakin se pitää tšekata liikkeessä), jos nuo edellä esittämäni reunaehdot toteutuvat, siis

      • käyttökielen helppo vaihtaminen

      • näppäinjärjestysten helppo lisääminen/poistaminen

      • usean näppäinjärjestyksen samanaikainen käyttö kirjoittaessa (vaihto siis painikkeella)

      • esperanto-näppäimistö (qwerty), jossa esperanton hattukirjaimet saisi esim. kirjoittamalla peräkkäin S + sirkumfleksi-näppäin => Ŝ, s + sirkumfleksi-näppäin => ŝ jne.

      • ekstraa ja luksusta olisi tietysti – åuiogx-näppäimistö Lumian näppäimistö-valikoimassa.

      Jään odottamaan innolla ensitapaamistamme – Lumia 800!

     • Sahis63

      SKEIDAA KOSKA TULEE LUMIA 800 PÄIVITYS ETTÄ TEKSTIVIESTI NÄPPÄIMET OLISI ISOMPIA NYT TIKUN KANSSA JOUTUU KIKKAILEE MUUTENKIN TEKSTIT ON NAURETTAVAN PIENIÄ SUURENNUSLASILLA JOUTUU KATSOA VOIKO JOKU TIETÄVÄ KERTOA TÄMÄN ENNEN KUIN TÄÄ ON SEINÄSSÄ PYSTYSSÄ.

     • Aleksi

      Eli jos haluaa suomenkielisenä, ei kannata nyt lähteä tilaamaan Englannista tjs. jo nyt (pakko-saada)?

     • Elmeri

      Suomessa asuva japanilainen tuttavani joutui skippaamaan Nokialaiset suoralta kädeltä juuri noiden kielipakettien takia – Noksuun kun ei yksinkertaisesti ole Japaninkieltä tarjolla.  Lähikaupan androidissa käyttöjärjestelmän kielen sen sijaan sai valita halunsa mukaan.  Maailma pienenee koko ajan, ihmiset matkustavat ja työskentelevät enemmän ja enemmän kotimaansa ulkopuolella – tehkää nyt ihmeessä puhelimia jotka toimivat kaikilla kielillä!

     • http://aani.nokia.fi Heidi

      Nokialla on perinteisesti todella kattava määrä kielipaketteja ja se onkin yksi suurimmista kilpailuvalteistamme. Lumiankin kielivalikoimaa lisätään nyt kovaa vauhtia.

     • http://twitter.com/jessenic Jesse Leskinen

      Windows Phone Mangossa on suomenkielinenkin näppis, sitä ei pysty valmistajat/operaattorit tai kukaan muukaan piilottamaan, joten ei tule suomalaisille ongelmaa. Myös englanninkielisessä näppäimistössä saa ääkköset painamalla A tai Ö pitkään.

   • Anonymous

    No voi kirosana. Pitkästä aikaa kun tulee jotain todella kiintoisaa Noksulta niin pitää odotella. Vähän on ilmassa omaan jalkaan ampumista. Ostaisin tämän nyt mutta mistä tietää mitä on tullut ulos “2012 alkupuolella”

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   En näköjään pääse muokkaamaan omaa aiempaa kommenttiani… Suomen tarkempi saatavuus kommunikoidaan siis myöhemmin.

 • E7 käyttäjä

  Voisitko Heidi vähän valottaa lisää, miksi Nokia sorsii omaa kotimaan noin tylysti. Vai pelätäänkö että WP luuri lyö N9:n näpeille. Luureilla ei ole sama käyttäjäkunta. Meinaan aika monta Nokian älykytkyluuria vanhenee jouluun mennessä ja Lumia 800 olisi se vaihtoehto varmasti. Jos sitä ei Suomessa saa, niin moni vaihtaa kilpailijan kapulaan. Esimerkiksi E7 käyttäjät..

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Tässä ei missään tapauksessa ole kysymys Suomen sorsimisesta, Suomi on Nokialle kotimaa ja tärkeä markkina-alue. Rollout-strategia on markkinakohtainen ja siinä täytyy huomioida yhteistyökuviot operaattoreiden ja jälleenmyyjien kanssa. Heti kun nämä asiat ovat hoidossa ilmoitamme tarkemmin paikallisesta saatavuudesta.

 • Henri

  Toivottavasti ei tarvitse tuijotella noin isoja ruutuja aina. Vaan saa esim omavalintaista taustakuvaa taakse.

 • Oma Aika

  Ei huono aloitus ollenkaan!  :)

  Vielä kun saisitte pari mallia lisää:
  a) bisneskäyttöön altaliukuvan qwerty-näppisversion (kuin E7)
  b) kamerakäyttöön vielä N8:ia paremman kameraversion 

  • Oma Aika

   Mutta hetkinen, eihän tuossa ole videopuheluita??? Paha puute.

 • http://aani.nokia.fi Heidi

  Tarkennus saatavuuteen: Lumian myynninaloituksen tarkempi aika Suomessa kerrotaan myöhemmin.

 • nimesi

  Voiko joku sanoa milloin Belle tulee vanhempiin S^3-laitteisiin? 

 • Maitohappoja

  Toivon että Nokialta tulee myös lippulaivapuhelin super-ominaisuuksilla ja 12 megapikselin kameralla pian :)

 • jkaoo

  Elop koittaa saada Nokian ajettua alas niin ovelasti ettei tavallinen pulliainen sitä edes huomaa. Hylkää täydellisyyttä hipovan MeeGo-käyttöjärjestelmän joka viimeistelyllä voittaisi Android. ja iOS- käyttöjärjestelmät. On suuri virhe jättää N9 pois Amerikan markkinoilta.

 • Juha Veijonsuo

  Miksi suomalaiset saavat tätä herkkua viimeisinä. Suomi on tietysti pieni markkina-alue, mutta jos ei jaksa odottaa niin ottaa jonkun muun uutuuden joulumarkkinoilta.

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Jos joulupuhelin kiinnostaa, niin suosittelen lämpimästi esimerkiksi äskettäin markkinoille tullutta N9:iä tai uusia Belle-puhelimia. Edellinen tulee olemaan saatavilla nyt myös valkoisena.

   • Mieko

    Voi toki myös ostaa vaikka Mobira Citymanin. Tai 1611 mallin. Matkapuhelintahan voi vaihtaa kuin sukkia, siksi kannattaa ostaa nyt vanha symppari joululahjaksi ja sitten vaikka uusi WP kun lumet sulaa. Upeeta.

   • E7 käyttäjä

    Huono homma, Heidi. Minä ja muut kysellään Lumia 800:sta jouluksi. Ei N9:ä (N900 riitti kokemukseksi, miten Nokia hylkäsi käyttäjät vuodessa) tai Belle luureja. 

 • JJ

  Todella laadukkaan näköinen design ja muutenkin raikkaan oloinen tuote. Miksi puhelimessa ei ole etukameraa videopuheluihin? Kyllä 500 euron kapulasta se pitäisi löytyä. Toinen asia mitä ihmettelen on, että miksi luovuitte N9:n näppäimettömyydestä ja otitte tilalle erittäin epäkäytännölliset kapasitiiviset painikkeet? Niiden kanssa vahinkopainalluksilta ei voi välttyä!

  • K Cline

   WP-käyttöjärjestelmään kuuluu “pakollisina” nuo kolme fyysistä näppäintä. Muista Microsoftin asettamista vaatimuksista ko. puhelinten fyysisille ominaisuuksille voit lukea googlettamalla.

 • Blaitteri

  4mm paksuutta pois ja vähintään tuplattu akkukesto niin voisin vaikka hankkiakkin. Tosin eihän näitä Suomessa nähdä kuin joskus ensi vuonna…

 • N8 -> WP

  Hyvältä näyttää mutta… joutuuko tässä vannoutunut Nokia fani nyt vaihtamaan merkkiä että saa jouluksi WP puhelimen vai saako jostain nettikaupasta tilattua Isosta-Britanniasta? N9 oli testikäytössä mutta vuoden vanha N8 vei toistaiseksi voiton, nyt on saatava WP.

 • Varatuomari

  Ihan mielenkiintoisia uutuuksia, mutta eniten olen odottanut uutta QWERTY-näppäimistöllä varustettua Windows Phone -puhelinta. Eikö lähiaikoina ole tulossa yhtään tällaista mallia “aikuisten” käyttöön eli business-käyttöön? Kun tuo vanha E7 ei oikein ole enää tätä päivää Symbianinsa kanssa…

 • Jussi

  Kiitos Nokia. Sininen Lumia 800 on seuraava puhelimeni. Hivelevän kaunis muoto ja erinomaiset toiminnot. WAU mikä puhelin!

 • Toranomichi

  Joku kommentoi ettei saa japanin kielen tukea puhelimeen… en osaa sanoa mitä saa, mutta huollosta ilmeisesti saisi jotain, ainakin sanakirja ohjelma herjaa mulle ettei ole kielitukea ja selvityksen perusteella sen saisi, jos maksaa rahaa…

 • Toranomichi

  Voisio olla varteenotettava puhelin, mutta miksi ihmeessä vain 16 GB malli? Itsellä tuo ei oikein riitä N8:ssa saman verran perusmuistia ja siihen sentään saa laitettua maks 32, kortin vielä kiinni. 32 pitäisi olla vähintään, koska nytkin liian usein puhelimeni herjaa että muisti lopussa poista tavaraa.

 • Anssi

  Selvä homma tuon tulisi tosiaan olla, että osti puhelimen mistä osti on kaikki kielet saatavilla puhelimeen esimerkiksi verkosta lataamalla.

  Toinen seikka, jokaisen kyllä tulisi jaksaa odottaa puhelinta, ja ymmärtäähän sen, että markkinointi syistä puhelin viedään ensin ulkomaille, jotta siellä ei tarvitse odottaa, koska suomalaiset jaksavat suomalaista odottaa. Toisaalta, jos joku muu kännykkävalmistaja julkaisee uuden puhelimen, on se ensimmäisenä myynnissä kotimaassa.

 • Antti

  Lähti tilaukseen Englannista sim-lukitsemattomana. Omalla kohdalla 16 GB ei millään muotoa ole liian vähän. Kuvia ja videoita kun on tarpeeksi otettu niin siirrän ne joka tapauksessa tietokoneelle. Eikä pidä unohtaa sitä 25 GB pilvessä. Olin jo heittänyt kirveen kaivoon Nokian puolesta mutta tämä palauttaa uskon kyllä entiselle tasolle. Lopullisen mielipiteen voi tietysti muodostaa vasta sitten kun laite on kädessä!

  • Taina

   moi antti, jokos oot laitteesi englannista saanut? harkitsen itse saman kanavan käyttämistä, suositteletko?

 • Jsk00

  Missä hdmi liitäntä?

 • Makke

  Mitkä kielipaketit on vakiona mukana? Onko Suomi ladattavissa heti?

 • E7 käyttäjä

  No, Heidi.. missä se Nokian kommentti Lumian saatavuudesta Suomessa viipyy?. Eikä kantti kestä firmalla sanoa miten asiat ovat?

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Lumia tulee myyntiin Suomessa vuoden 2012 puolella, tarkemmasta saatavuudesta ilmoitetaan myöhemmin.

   • E7 käyttäjä

    Se siitä joulumyynnistä. täytyy katsella muiden valmistajien WP-puhelimia. Sääli.

 • petja peltoranta

  Tästä tulee 100% varmasti Nokian paras puhelin sitten N9!

  • Carita

   Kiitos. Tähän minäkin uskon!

   • Lumiaa harkitseva

    Harmi vaan, että Lumia 800 luureja ei saa. Eikö Nokia koskaan opi, että
    julkistuksen jälkeinen hype ei kestä kauaa. Jos ja kun 800 joskus tulee
    täällä saataville ovat monet, joita se kiinnosti, ostaneet sellaisen
    luurin jota saa muutenkin kuin mielikuvissa. Tässä mennee puoli vuotta
    julkistuksesta ennenkuin sitä saa. Nokia menettää aika läjän suomalaisia
    ostajia.. 

    • Carita

     Usko pois, kyllä me parhaamme teemme, että saamme Lumia 800 Suomenin kauppoihin mahdollisimman pian. Lumiaa joutuu vaan harmiksi odottamaan ensi vuoden puoleen, mutta löytyyhän niitä muitakin hyviä tuotteita, jos ei pysty odottamaan.

     • Lumiaa harkitseva

      Muita tuotteita, onko nyt mennyt jotenkin ohi…mitä Nokian WP-luureja sitten on myynnissä täällä Suomessa?

 • Makke

  Lumia 800, näyttää hienolta ja on upea kädessä. Toimii sulavasti, upea laite… Mutta, suuria puutteita löytyy. Synkronointi, ÄLYTÖN puute. Miksi tätä ei voi synkronoita esimerkiksi Nokia Suiten kautta? Outlook synkronointi on aivan ehdoton asia. MP3:n laittaminen soittoääneksi, ei onnistu suoraan. Exchangen postin lisääminen vaatii suuria ponnistuksia! Kaikki nämä ovat ehkä jonkun mielestä pikku juttuja mutta monelle tärkeitä. minä hylkäsin tämän laitteen. Jos päivitykset tulee näihin, otan tämän heti käyttöön!

  • Henkka

   Miten niin ei voi synkronoida? Miksi pitäisi liittää tietokoneeseen että voi synkronoida, koska ainakin itselläni se synkronoi kokoajan netin yli. Ei ne asetukset niin vaikeita ole. Aino ongelma on tietää mitä laittaa mihinkin. Itselläni toimii todella hyvin synkronointi. voin kirjoittaa liven kalenteriin tai facebookin kalenteriin tai outlookin kalenteriin ja kaikki merkinnät tulevat samaan paikkaan netin yli.

  • Vieras

    Pitää käyttää Zunee jos haluu koneesee

  • Turhautunut >.<

   Saitko jotenkin allitettua mp3 soittoääneksi? Itse olen yrittänyt saada, mutta en ole keksinyt, että miten se onnistuisi. Osaisitko siis kertoa, että miten saa laitettua oman kappaleen soittoääneksi?

 • Ihmettelen

  Ostin lontoosta Lumia 800, mutta mix radio puuttuu kokonaan. Miksi? Myöskin big search on vain vaihtoehtona alhaalla silmänkuva ja äänentunnistus ja joku kolmas juttu puuttuu. Osaatteko kertoa syytä?

  • http://conversations.nokia.com Heidi

   Oletko rekisteröinyt laitteen suomalaisella MSN Live -osoitteella? Tiettyjen paikallisten ominaisuuksien käyttöön liittyy rajoituksia ennen kuin laite tulee kauppoihin Suomessa. Lokalisoidut palvelut tulevat saataville sitten kun Lumia 800 on myynnissä täällä. Mitä olet muuten pitänyt puhelimesta?

   • Ihmettelen

    Olen rekisteröitynyt suomalaisella ja siitä sitten johtuu. Puhelin on ollut loistava. Nopeus on kaikista parasta, kun se ei töki missään ja en ole ainakaan vielä törmännyt bugeihin. Hyvä on myös kalenteri jonka saa synkronoitua monen tilin kanssa mulla on nyt siinä mikkisoftan sähköposti ja työsähköposti ja facebook tapahtumat kaikki päivittyvät siihen samaan kohtaan. WP7 on myös helppokäyttöinen. xboxin ohjaus toimii hyvin, mutta en tiedä onko siitä mitään hyötyä. Marketplace on myös todella hyvä: monipuoliset ohjelmat. Nettiselailu toimii todella nopeasti. Käyttöliittymää kehittäisin meegon suuntaan jos voisin valita, mutta ei toikaan huono ole.Miinusta on sovellusten hallinta: miksei ohjelmaa voi sulkea erikseen vaan sen saa ainoastaan suljettua menemällä taaksepäin alkuvalikkoon. 

 • Olli Härkänen

  Tukeeko 800 NFC:tä kuten N9, muistaisin jostain lukeneeni että tukisi

 • kyselijä

  Tuleeko tätä valkoisena? 

  • Carita

   Puhelimen väreinä ovat musta, syaani ja magenta. Nokia N9 löytyy myös valkoisena.

 • fikamu

  Yrityksessämme on vahva Nokia -kanta ja edessä on tässä ja nyt uusien puhelinmallien määrittäminen ja ns. uuden politiikan kirjoittaminen. Harmittaa ihan suunnattomasti tällä hetkellä se seikka, että business -käyttöön ei löydy mielekästä mallia Nokian tarjonnasta. E7 on ollut suosittu, mutta käyttiksen hitaus ja yleinen käytön takkuaminen vie ostohaluja ihmisiltä. Uudet 500 ja 700 -sarjan mallit ovat ihan liian pieniä laitteita isoille sormille ja seurauksena onkin ollut ihmisten suuri “virta” muihin merkkeihin / malleihin. Kertokaa hyvät ihmiset suoraan, että koska Lumiaa saa ja milloin siihen on luvattu kaivattuja synkronointiratkaisuja työryhmäsovellusten kanssa. Suomalaisena en haluaisi, että näin suuri “virta” ostajia valuu “muille maille”. Lisäksi kiinnostaa todella paljon, että onko “suunnittelupöydällä” jotain E7:n korvaajaa kera qwerty-näppiksen?

  • Carita

   Mukava kuulla, että Nokiasta on pidetty yrityksessänne työpuhelimena. Nokia Lumia on tulossa Suomen markkinoille vuoden 2012 alkupuolella.

   • Kyllästynyt

    Uskallan lyödä vetoa, että Lumia-luureja ei Suomessa nähdä Q1:n aikana. Ja onhan tuota vuoden alkupuolta aina kesäkuun loppuun asti. Sitten alkaa loppuvuosi. Nokia on kyllä selityksen velkaa tästä vetkuttelusta, kohta on puoli vuotta mennyt julkistuksesta.

    • Asdasd

     nokian flagship store helsinkin aleksanterinkadulla kertoo avoimesti kyselijälle, että demokappaleet saadaan liikkeeseen ennen tammikuun puolta väliä, ja myyntiin kaiketi piakkoin sen jälkeen.

  • Toranomichi

   Runsaaseen kirjoittamiseen qwerty kannattaa korvata BT näppiksellä. Nokialla on SU-8W ollut myynnissä ja sen kanssa on pärjännyt N8:lla tosi hyvin. Sähköposti on lähes oikealla näppiksellä on juhlaa.

 • Ongelma

  Lumiassa 800 ei toimi nettiyhteys ilman että sallii verkkovierailut (ainakaan saunalahden liittymissä) ja itselläni on tästä kuusta 6 euroa roaming maksuja joka on saman verran kun koko netti pitäisi yhteensä maksaa. Joten maksan tällä hetkellä tuplahinnan netistä koska vehje ei toimi oikein!!!!!!! En muuten ole ainut jolla tämä ongelma on keskustelu palstojen mukaan. Otin yhteyttä tukeen emailin kautta josta tuli yhtä tyhjän kanssa vastaus ja sitten otin yhteyttä nokiaan puhelimella niin ei juuri välipäivinä löytynyt ketään kuka tietäisi lumiasta jotain. Toivottavasti homma saadaan nopeasti pelittämään sillä kun asuu tossa venäjän rajasta muutaman kilsan niin en haluaisi maksaa niiden roaming maksuja ja haluaisin että netti toimisi tai ilman nettiä tää on vain hieno puhelin.

  • Ongelma

   Elisan liikkeessä sanottiin, että verkkovierailut täytyy olla päällä koska saunalahden asiakkaana käytän elisan verkko ja ulkomaan roaming on estetty liittymän puolesta ja kilpailijan verkkoja ei käytetä missään tapauksessa.Ihmetyttää koska entisessä ZTE:ssä pystyi laittamaan että verkkovierailut estetty ja netti toimi mutta ei tässä lumiassa????? Siitä päästään sitten toiseen ongelmaan jos verkkovierailut täytyy salli niin Nokia Navigoinnilla ei tee yhtään mitään koska kahden minuutin välein tulee koko näytön ilmoitus että olet vieraassa verkossa ja pitäisi painaa OK. ENkä ole löytänyt asetusta josta tän varoituksen saa pois. Suosittelen että korjaatte mieluusti sen ongelman ennen suomen julkaisua että verkkovierailut on estetty niin netti toimisi, koska aika monella suomalaisella on saunalahden liittymä, joka käyttää tietysti elisan verkkoa. tai vaihtoehtoisesti varoitus nokia navigoinnissa täytyisi pystyä kytkemään poispäältä. Tai kertokaa miten saan sen varoituksen poispäältä??????

  • Carita

   Parasta on selvittää operaattorilta (tässä tapauksessa Saunalahdelta) millaisia asetuksia heillä on Lumiaan  saatavilla. Koska tuote ei ole vielä Suomessa markkinoilla, ei kaikkia asetuksia ole luonnollisesti vielä testattu. Siinä vaiheessa kun Lumia 800 tulee myyntiin Suomeen, niin nämä sinun nettiyhteys ongelmasi on saatu ratkaisua.

   Muuten  ymmärsin kommentistasi, että olet viihtynyt Lumia 800:n seurassa.

 • Petri Lager

  Miten MP 3 soittoäänen saa lisättyä?
  Ei ole selvinnyt vielä, vikka tämän illan olen rassannut.

 • Janisal

  kuka nyt osaisi kertoa kuinka mp3 saa soittoääneksi??? tuntuu et ei ainakaan onnistu puhelimen ohjeilla.

 • ??

  niin kukaan ei vissiin tiedä/osaa sanoa kuinka mp3:sen saa soittoääneksi!??!