Nokia N9 saa uuden värin ja ohjelmistopäivityksen

Heidi 26.10.2011

LAN_MS3_WHIT_FRT_FIN_2

LONTOO – Nokia kertoi tänään uudesta tulokkaasta N9-perheeseen. Kiitelty laite tulee saataville nyt myös valkoisena. Nokia N9:n tämänhetkisen omistajat lienevät myös tyytyväisiä kuullessaan, että puhelimelle on pian tulossa ohjelmistopäivitys.

Valkoiset laitteet ovat kuluttajien keskuudessa suuressa suosiossa. Miksei Nokia siis julkaissut N9-laitetta valkoisena alusta saakka? N9:n tuotemarkkinoinnin vetäjä Frank Zillikens kertoo seuraavaa: “Valkoisten laitteiden valmistusprosessi on tavallista monimutkaisempi ja halusimme varmistaa, että pystymme tuomaan käyttäjille parasta mahdollista laatua.”

Valkoisessa Nokia N9:ssä on kiiltävä viimeistely, joten se näyttää hieman erilaiselta kuin mattapintaiset sisarensa muissa väreissä. Valkoinen versio tulee markkinoille vuoden 2011 neljännellä kvartaalilla jaaluksi sitä on saatavilla 64Gt-mallina.

Toinen tämänpäiväinen N9-uutinen koskee ohjelmistopäivitystä, jonka käyttäjät voivat ladata vuoden 2011 neljännen kvartaalin aikana. Päivitys sisältää käytettävyyteen liittyviä parannuksia, kuten musiikin kontrollointi lukitulta näytöltä sekä sovellusten sulkeminen pyyhkäisemällä niitä alas. Lisäksi puhelin pystyy jatkossa lukemaan NFC-tageja.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Jlaru

  Tarkista taustat ennen kirjoittelua. N9 tekee jo tällä hetkellä seuraavat asiat:
  – sovelluksen voi sulkea pyyhkäisemällä alas
  – NFC on käytössä jo nyt.

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Sovellusten sulkeminen pyyhkäisemällä niitä alas ei ole ollut tähän saakka mahdollista kaikissa sovelluksissa, nyt se sen sijaan on mukana defaultina. NFC-päivitys puolestaan koskee tagien lukemista, mikä ei aikaisemmin ole ollut mahdollista.

   • Miiran

    Missä NFC-tagejä sijaitsee, esim Angry Birds peliä varten?

    • Riku

     Angry Birdsiä varten on tietysti toiset N9 puhelimet :) ja ilmeisesti tietyt bussikortit.

     Tuohon löytyy myös sovellus foreveralone jolla saa angry birdsissä kentät auki.

 • Riku

  Huhut kertoi aiemmin että päivitys tulisi jo viikon sisään, nyt kuulostaa paljon myöhäisemmältä. No onneksi ei henk. kohtasesti mitään suurempia ongelmia ole ollut.

 • Vesa Santala

  onko n9 puhelimessa kuinka kattava logi. siis näenkö esim oikeesti 30 pv soitetut puhelut?

 • Rautis

  Kait tuo viivästyminen on Mfe:n ongelmien vuoksi. Äänen voimakkuuden säätäminen eri ohjelmissa ei myöskään ole ongelmatonta

 • Support

  ei tällä mun kommentilla varmaan ole mitään merkitystä mutta voitteko välittää eteenpäin, että WhatsAppia kaivattaisiin myös Nokia N9:lle

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Totta kai palautteella on merkitystä, pannaan eteenpäin! (Samaista appia kaihoan minäkin.)

 • Jamppa

  Joo WhatsAppia kaipaillaan kovasti. Myös Dropbox ois kiva saada…

  • Anonymous

   Jos Dropboxia kaipaat niin lähetä palautetta Dropboxille suoraa.

  • Tomi

   Dropbox softa löytyy jo nimellä DropN9.

   • http://aani.nokia.fi Heidi

    Hyvä huomio, kiitos!!

 • Ville

  tuo selaimen osoiterivi olisi hyvä piilottaa vaakatasossa selaillessa ja esimerkiksi tekstiviesteissä ei toimi kopiointi ja liittäminen

 • Anonymous

  Kansiot takaisin. Oli täysin älytöntä laittaa kaikki ikonit yhteen pitkään listaan, kun kansioilla niitä pystyisi jaottelemaan ja pitämään järkevässä järjestyksessä. Esim. selaimen linkit pitää ehdottomasti saada laitettua omaan kansioonsa. Nyt kun linkkejä kertyy useita kymmeniä, ikonilistasta tulee järjettömän pitkä ja asioiden löytäminen hankaloituu ja hidastuu. Sama listan pidentyminen tapahtuu ohjelmamäärän kasvaessa kymmeniin. Jälleen vaikkapa pelien erottaminen muusta softasta kävisi kansioilla näppärästi. Tai vaikka tiettyjen hyötysoftien erottelu omaksi kansiokseen.

  Meni vähän överiksi Nokialla käyttöliittymän yksinkertaistaminen. Otettiin vähän liiankin vakavasti tiettyjen tahojen Symbianin monitasoisten kansioiden haukkuminen ja mentiin sitten toiseen ääripäähän ja poistettiin kansiot kokonaan. Kultainen keskitie toimii tässäkin parhaiten.

  • Mjani77

   PR 1.2 pitää sisällään mm. kansiot

   • Juha

    Hienoa, mistä tuollaisen puhelimen voi ostaa.
    Toimiiko siinä sähköposti?

 • Jake

  Erinomaisen innostava ja miellyttäväkäyttöinen kännykkä tää N9 …mutt ei virheetön tai puutteeton sekään ;)

  Soittoäänet on mulle liian hiljaiset. Olen kokeillut useampia toivoen jonkun ‘kajauttavan kovempaa’ kutsunsa kuultavakseni, mutt enpä oo löytänyt.

  Toiseks, kaipaisin jollekin aloitussivulle muokattavuutta tai kokonaan uuden muokattavan aloitussivun widgetteineen tai edes iconilla/kuvilla varustettavine linkkeineen esim usein toistuvalle tai -ville kontakteille. Minä soitan usein vaimolleni hyvinkin lyhyitä ilmoitusluotoisia puheluita. Joten olis kiva, että ko toiminnalle olis vastaavanlainen widgetti luin on mun nyt hyllyyn jääneessä N900-kännyssä. 97:ssa sain muuten koko perheelleni moiset kuvakkeet, joista klikkaamalla pääsi soittamaan, tekstaamaan, tms helpommin kuin nyt N9:llä hakemalla aina yhteystiedoista (kontaktilistasta) heidän nimiään …siinä listassa kun on muitakin yhteystietoja, niin kuin jokaisella.

  • Raine

   “Soittoäänet on mulle liian hiljaiset. Olen kokeillut useampia toivoen
   jonkun ‘kajauttavan kovempaa’ kutsunsa kuultavakseni, mutt enpä oo
   löytänyt.”

   Klikkaa yläpalkkia jolloin saat profiilivalikon näkyviin. Siitä vaan liukusäätimellä sitten äänenvoimakkuus sopivaksi. Soittoäänenhän voi valita vaikka omasta musiikkikirjastostaan.

   • Olli

    Entäs jos äänet on jo täysillä ja siitä huolimatta se ei riitä?
    Onko muilla samoja ongelmia?

    • Ring ring

     Joo on kyllä, ja tuo volyymin nosto ei minusta ole ratkaisu, kun muuten kyllä vähempikin riittäisi, soittoääni vaan saisi soida kovempaa.

     • Hämmästynyt

      Oletteko huomanneet että kun menee äänenvoimakkuus valikkoon, niin soittoääntä muutetaan vetämällä sitä profiilin liukua ylhäällä, eikä sitä vaaleanpunaista äänenvoimakkuus palkkia. En edes tiedä mihin tuo vaaleanpunainen äänenvoimakkuus vaikuttaa, ei ainakaan soittoääneen voimakkuuteen.

     • Ring ring

      Moi, no juuri piti kirjoittaa että vahingossa huomasin tuon että se “Soitto” prifiilin kohdalla oleva sininen tausta onkin myös soittoäänen voimakkuden säädin. Tässä ehkä ohjeissa on aukko, koska en ole tuosta löytänyt mitään mainintaa mistään.

 • Jekku

  Kaksi asiaa, mitä todella kaipaan muuten niin täydellisessä N9:ssä:
  – soittimen taajuuskorjain
  – kansiot
  Voisikohan tän palautteen pistää eteenpäin, jotta ne saisi päivityksessä kenties lisättyä joskus? Taajuuskorjaimen puuttuminen oli todella pettymys.

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Kiitos palautteesta, juttelen lähiaikoina N9-tyyppien kanssa ja selvitän onko näistä jotakin kenties luvassa softapäivitysten myötä. Kansioita on toivottu kovastikin.

   • Riku

    Ainakin kun lukee yhden N9-tyypin :) blogia niin kansiot on tulossa pr 1.2 päivityksessä eli ei vielä ensimmäisessä.

 • Raine

  Tuli oma 64 GB tänään postissa. Ei meinaa malttaa laskea pois käsistään hetkeksikään. Miksi sovellusten sulkeminen pyyhkäisemällä alas oli asetuksina defaultina pois päältä? Ensin ihmettelin, miksei toimi, ennen kuin tajusin. Vielä kun ehtisi uusi liittymä aukeamaan, kun vanha sim-kortti ei ole micro.

  Softapäivitykseen voisi korjata tuon pikakäynnistyspalkin, kun nyt ei tunnu aukeavan kaikissa näytöissä. Kiva olisi myös, jos siihen saisi vaikka kustomoitavan toisen rivin, johon saisi itse valita neljä ohjelmaa.

 • Raine

  Tuli oma 64 GB tänään postissa. Ei meinaa malttaa laskea pois käsistään hetkeksikään. Miksi sovellusten sulkeminen pyyhkäisemällä alas oli asetuksina defaultina pois päältä? Ensin ihmettelin, miksei toimi, ennen kuin tajusin. Vielä kun ehtisi uusi liittymä aukeamaan, kun vanha sim-kortti ei ole micro.

  Softapäivitykseen voisi korjata tuon pikakäynnistyspalkin, kun nyt ei tunnu aukeavan kaikissa näytöissä. Kiva olisi myös, jos siihen saisi vaikka kustomoitavan toisen rivin, johon saisi itse valita neljä ohjelmaa.

 • Mr M

  Voi kun siinä päivityksessä olisi kevyt editointiin kykenevä toimisto-ohjelmapaketti…

 • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

  Olisi mukavaa jos lukitus näppäin toimisi kamera näppäimenäkin

 • http://twitter.com/stedi Teuvo Väisänen

  Jep, kansiot olis hyvä.
  Autonavigointi sekoilee hetkittäin.
  Mutta mitenkäs tässä minulle päivän vanhassa N9:ssä tehdään tuo ohjelmistopäivitys. N8:sta tuttu *#0000# kertoo kyllä ohjelmistoversion, mutta ei anna mahdollisuutta tarkistaa onko uudempaa?

  • http://twitter.com/stedi Teuvo Väisänen

   Höps, löysinkin jo tuon päivitysten tarkistamisen.

   Asetukset – Sovellukset – Sovellusten hallinta

 • Miiran

  Flash tuki olisi todella hyvä juttu ja tuki java peleille.

 • Lihamakaroonilaatikko

  Tässä erääseen toiseen foorumiin laittamani mielihalut:
  * swipyfied browser i.e. back with gesture

  * normal maps, not the car navigation version, takes ages to start after
  I downloaded complete world maps (booster-e process 100%)

  * browser enable to zoom also with mobile designed pages

  * ogg video support

  * fixed caldav update from device to server

  * Active Notes support, this was in N900 but notes in N9 uses sqlite not
  file based notes. Really annoying since I have many notes which I
  really cannot manage with sqlite based approach.

  * Native Google+ support, would be nice to see the notifications like with FB app.

 • pertsa

  Liekö vika käyttäjässä, mutta en saa soneran s-postia lähtemään saunalahden verkossa-postia kyllä tulee. Kokeiltu kaikilla asetuksilla.

 • Mika

  Milloinka on muuten tulossa Cyaania silikonisuojusta kauppoihin? Jokin aika sitten kyselin flägäristä muttei ollut vielä heillä, eikä vieläkään näy jälleenmyyjillä olevan…

 • Anonymous

  Tekstiviesteihin vastaaminen helpommaksi ja loogisemmaksi: Nyt pitkään painamalla tulee joko Open contact card/Delete/Delete all mesages tai Forward/Delete/Delete all messages/Copy, riippuen siitä onko kyseessä tietyn henkilön viestit vai kaikki viestit. Noissa molemmissa vaihtoehdoissa pitää ehdottomasti löytyä myös “Reply”. Tietenkin sellainen on vastaavassa toiminnossa kun painetaan pitkään sähköpostia.

 • Ännysi

  Ihan loistava puhelin mutta päivityksiä ja parannuksia tosiaan tarvitaan mahdollisimman nopeasti.

  – Viestin kirjoittamisen aloittaminen hankalaa kun “puhekuplaikkunassa” saa viestinkirjoitus kohtaa tökkiä useita kertoja ennen kuin näppäimistö aukeaa.
  – Facebook-sovellus tökkii pahasti ja ilmoittaa jatkuvasti virheilmoitusta.
  – Osoitekirja meni kerran sekaiseksi, korjaantui sammuttamalla puhelin.
  – Puhelin tökkii vaikka auki ei olisi kuin yksi sovellus.
  – Akku kestää vain reilun vuorokauden 20 min nettisurffailulla vaikka en pidä mitään sovelluksia auki.
  – Saapuneen viestin avaaminen voisi olla helpompaa.

  Tässä ainakin pari kehityskohdetta tulevaisuutta ajatellen.

  • Riku

   Lukitusnäkymässä pyyhkäset sen saapunen viestin sivulle niin se aukeaa, aika helppoa minusta.

   Ensimmäinen päivitys tuo jotain korjauksia Facebook-sovellukseen, viimeisimmän huhun mukaan saatavilla viikolla 46.

   • Tökkii

    Ei tuo saapuneen viestin esiinsaaminen ole se ongelma vaan se että sitä “Kirjoita viesti tähän” kohtaa saa tökkiä useamman kerran ennen kuin kirjoitusikuna aukeaa. Testasin juuri 9:llä tökkäisyllä aukeni, niiiden väli varmaan n 0,5 sek.

    • Tökkii

     Saatavilla oleva päivitys auttaa tähän selvästi, vaikka vieläkin voi joskus joutua pari kertaa tökkimään.

  • vieras

   Mulla akku kestää noin 5 päivää, surffausta kertyy varmaan tuo sama 20 min. Tarkista asetuksista, että salli internetyhteydet taustalla täppä on pois päältä.

   • Latetzu

    itse huomasin akkua syövän eniten aina aktiivinen paikannus. Nykyään ku se asetus on pois päältä nii akku kestää koko päivän, yleensä. Se huono puoli sitten, et ku haluaa käyttää navigaattoria nii on tyhmää ku joutuu sit laittaan asetuksista gps n erikseen päälle. Siihen toivon jotain parannusta.

   • Latetzu

    ja nettiyhteys on itselläni aina päällä. Yleensä aina akku kestää koko plivän. Ja syötteet (fb, skype, mail) on kans aktiivisia. Ja online kaikis sos medioissa.

 • Kaba

  Tiedetäänkö yhtään tarkemmin, että milloin tuota valkoista Nysiä alkaa sitten saamaan täältä? Niin että mahdollisestiko jo marraskuussa? Olisi vain kiva tietää, että kannattaako sitä sitten alkaa odottamaan vai ostaisikosi sitä mustan version nyt.

 • Matti

  Minulla ei ainakaan tuo latauksen merkkivalo vilku ladattaessa eikä pala kun lataus on päättynyt. Muilla samankaltaista vikaa??? odotanko päivitystä vai vienkö huoltoon ?

 • Risto Lankinen

  Herätyskellon “Lopeta” ja “Torkku” -näppäimet ovat liian lähekkäin unenpöpperössä käytettäväksi.  Voisiko nappulat sijoittaa eri päihin näyttöä ja varustaa tekstin lisäksi selkeillä ikoneilla (ehdotus: “ZZZZ…”-puhekupla = torkku, ja ‘idealamppu’ = herätys) sekä vielä vaikkapa laittaa erivärisiksi.

  Hoituu varmaan softapäivityksellä…

  • Antti Kupiainen79

   Olen samaa mieltä torkku ja lopeta näppäimistä, liian lähellä toisiaan ja pieniä, unen pöpperökslle ukolle… Lisäksi saisi olla seuraava herätysaika olla näkyvissä päänäytössä tai ilmoituspalkissa.

  • Olli

   torkku toimii sivulla olevaa äänenvoimakkuus -näppäintä painamalla jollin ei vahingossa tuu painettua väärää näppäintä

  • Tr

   Torkku toimii myös kääntämällä puhelimen näyttö alaspäin. Eli jos puhelin on yöpöydällä näyttö ylöspäin niin käännät näytön pöytään päin niin torkku aktivoituu.

   • Carita

    Kiitos vinkistä. Tuota pitää kokeilla maanantai aamuna.

 • MieVaan

  Miten toimii tuo facebook päivitys? Minulla ei ainaskaan tapahdu mitään ku sitä painaa… Jos haluan nähdä uusimmat fb jutut täytyy mennä sovellukseen ja kun sieltä poistuu päivittyy uusimmat näkyviin.

 • Pettynyt Nysiin

  Hieno puhelin ja muotoilu aivan mahtavaa, mutta softa tökkii ja pahasti ja sekös laittaa pään hajoamaan. Sovelluksissa on paljon korjattavaa, kaikki toimi alkuun hienosti, mutta nyt ainutkaan valmis sovellus ei toimi kunnolla. facebook vain lataa, mutta mitään ei tapahdu ja web-selain ei aloita lataamaan mitään sivua. Tämä ongelma tulee aina Wlan ja 3g-verkossa. Puhelin on kyllä yhteydessä nettiin, koska spotify sovellus toimii moitteettomasti. Tämä ongelma on raivostuttava, koska nyt tapahtuma-näyttö ja kaikki se mitä Nysiltä halusin on käytännössa käyttökelvotonta. Tilin poisto ja uudelleen haku ei auta, koska se ei löydä mitään…

  Lisäksi olen huomannut, että äänen säätö ei ainakaan minun puhelimessani toimi aina kunnolla, vaikka kuinka äänen tasoa laskisi, pysyy volyymit kaakossa. Ei auta kuin yrittää sulkea ja käynnistää sovellusta uudelleen, kunnes puhelin vastaa komentoihin. Akun kesto on puhelimessa myös hupaisaa, koska kerran tyhjensi virransäästö tilassa 60% jäljellä olevan akun kokonaan, eikä tämän takia herätys soinut aamulla, kun taas välillä akku kestää suuressa muusiikin kuuntelu käytössä parikin päivää.

  Puhelin on raivostuttavan keskeneräinen, vai onko minulla vaan huono versio? Kuitenkin toivon, että Nokia tekee jotain asialle ja päivittäisi puhelimen sille “mainostamalleen” huipputasolle, jottei luotettu fani/asiakas vaihda firmaa. Ajattelin tällä puhelimella antaa vielä Nokialle yhden mahdollisuuden ja alkuun se näytti olevan loistava idea, mutta noin viikon käytön jälkeen alkaa toivo Nokiaan ja Nysiin mennä. Toivotaan, että kaikki päätyy vielä voittoon, koska tämän hetken ominaisuuksilla tuo 600e puhelin ei ole edes 50e arvoinen ja se on opiskelijan kukkarossa liian suuri uhraus.

  • Pete12345

   tarkistappa onko välityspalvelinasetuksissa valittuna automaattinen palautuksen jälkeen oli mennyt manuaaliseksi eikä netti pelannut 3g:nä ollenkaan vaihdon jälkeen toimii mainiosti.

 • utelias N9:n omistaja

  Milloinka N9:n GPS-systeemiin saa mahdollisuudet
  – tallentaa sinne omia paikkoja (esim. paikan, mihin jätän autoni, kun lähden metsään poimimaan sieniä tai marjoja
  – suunnistaa pois metsästä kohti omaa autoa, joka jäi metsän reunaan
  – mahdollisuuden mitata oma kuljettu matka ja nopeus
  – mahdollisuuden rekisteröidä oma kuljettu matka kartalle piirtyvänä viivana
  – mahdollisuuden syöttää etsittävien paikkojen koordinaatit eli käyttää sitä geokätköjen etsimiseen

  Milloin N9:llä voi katsella YLE:n Areenalla olevia TV-lähetyksiä ja -nauhoituksia?

  Mistä saa FileBox-sovellusohjelman käyttöohjeen?

  Milloin N9:stä voi poistaa sinne ladattua musiikkia?

  Onko jostakin saatavissa perusteellisempi käyttöohje N9:lle kuin sen sisäisessä muistissa oleva “Koko opas”? Erityisesti kaipaisin ohjetta soittolistojen laatimisesta ja valinnasta MusicPlayerissa?

  Jatkuuko OVI-kaupan toiminta myös Microsoft Marketplacen yhteydessä tai siitä erillään?

  Tarvitseeko minun hankkia Windows 7-käyttöjärjestelmällä varustettu tietokone voidakseni siirtää kaapelia pitkin tietoja N9-kännykkäni ja tietokoneeni välillä (Nyt käytän Windows XP:tä. Nokia Linkin asennus siihen ei onnistu.)

  • Riku

   GPS kysymyksiin suoralta kädeltä ehdottaisin SportsTrackeria ja Track(at)way sovelluksia. (tää kommenttijärjestelmä ei tykkää at merkistä) Molemmat on ilmaisia.

   En ole itse vielä testannut noita mutta kuvausten perusteella vaikuttaa sopivilta.

 • Tim

  Voisiko n9 kehittäjille pistää palautetta meilisovelluksesta—>välillä ei toimi ollenkaan ellei poista tiliä ja asenna uudelleen. Tapahtunut pari kertaa. Toinen asia—>kun avaa uusimman meilin niin n9 sanoo “tämä on kansion vanhin viesti” Myöskin meilissä on ärsyttävää, kun liikkuu sivusuunnassa ruudulla (lukiessa postia) niin ohjelma hyppää seuraavaan meiliin…ihan hyvä ajatus, mutta toteutus ontuu.

 • KÄnnYsi

  N9 on näppärä, mutta töitä on vielä edessä.
  – Kaiutintoimintoon kaipaan lisää äänitehoa, koska autossa matkatessa kaiuttimesta tulevata puheesta oli tosi vaikea saada selvää. Ero tuttuun E90 on valtava.
  – Pyyhkäisy ei toimi ihan kuin olin ajatellut ennen puhelimen käteen saamista, joskin vastaavat ongelmat näkyivät kyllä jo netissä ennakkovideoissa muidenkin käsissä.
  – Kunpa joku tekisi sellaisen kivan pienen salasanalla aukeavan ja hyvin kryptatun PIN-koodimuistin kaikille miljoonalle lompsasa olevalle kortille.
  – Itse määritettäviä kansioita kaipaan minäkin kuvakkeiden jemmaamiseksi
  – kuinkahan onnistuisi omien ikonien teko ja vaihto nykyisten tilalle, jos haluaa personoida puhelinta omaan makuun?

 • Timo L

  Onkohan päivitysten myötä tulossa FM-radio?

  • Latetzu

   Nysiin saa jo fm radion erillisenä sovelluksena. Taitaa olla beta vielä, en ol varma saako sitä kaupastakaan, mut my-meegosta ainakin.

 • Ville

  Mukava luuri käyttää ja ajaa asiansa, mutta yhtä asiaa haluaisin tiedustella. Akun kesto on suht ala-arvoinen. Onkohan tulossa muutoksia päivityksen osalta? Eihän tuota puhelinta kehtaa reissuunkaan ottaa, jos pelkästään akku loppuu jo hakemalla kenttää.

 • Carita

  Itselläni on aikankin tapana latada Nokia N9:ni öisin ja akku kestää mukavasti päivät vaikkakin surffaan ja luen sähköpostia ahkerasti.

  • Lehis

   Kaksi kännykkää mukana, pari kertaa N9 pettänyt pahasti, virta loppunut kesken päivän :(

 • Tim

  Unohtuikin kehua luuria. Aivan mainio puhelin, eikä ole kaduttanut vaihtaa i-puhelimesta tähän. Vielä toivoisin myös, että puhelutiedoissa näkyisi kaikki puhelut eikä häviäsi jos sama numero soittaa uudelleen. Nykyäänhän siinä näkyy vain viimeisin samasta numerosta tullut puhelu…

 • Toni Lehtinen

  Akun kesto on huono. Päivän verran kestää noin tunnin puheajalla, illalla laitettava lataukseen yön ajaksi. Sovelluksia en pidä auki. Onko samanlaisia kokemuksia? Mitä voisi tehdä?

  • Tuomas Kuhalainen

   Sama minullakin. Juuri, kun pitäisi nettiä selata, niin tulee: akku melkein loppu. Sitten puhelin on vielä kauhean hidas, kun sovelluksia on auki. Kävin jo expertilläkin kerran, kun puhelin sekosi kokonaan. Ei reakoinut mihinkään. Siellä se saatiin jotenkuten toimimaan, sillä puhelinta ei saatu edes auki, kun näyttö ei reakoinut eikä oikein sammumaankaan, kun näppäimet oli lukossa.

 • listaaja

  Moikka, Wunderlist on todella helppokäyttöinen ToDo -ohjelma. Se toimii netinkin kautta mutta applikaatio olisi kovempis sana. Wink wink ;)

 • Jussi

  Laittakaa nyt se fyysisellä qwerty-näppäimistöllä varustettu N9xx myyntiin, niin ostan heti. N950 on ihan hyvä ja onnistunut proof-of-concept.

 • N9 ostaja

  Nokia suite ei tue N9. Mikä vikana?

 • Pete

  Miksi en saa poistettua Twitter-kuvaketta N9:n aloitusvalikosta…?

  • Carita

   Näitä sisäänrakennettuja sovelluksia ei saa poistettua.

   Muutenhan sovellusten poistaminen tapahtuu painamalla pitkään aloitusvalikkoa ja ruksaamalla x niiden sovellusten kohdalla, jotka haluaa poistettavaksi. Sovelluksia voi poistaa myös Asetuksista.

   • Lehis

    Miten tuon saa estettyä? taisin poistaa jotain kun nousin bussista ja puristin puhelinta kun oli kaatua, ainakin ohjelmalista lyheni, jotain historialista lisätyistä ja poistetuista ohjelmista voisi olla paikallaan, jos nyt etsin _pitkästä_ listasta ohjelmaa enkä löydä eli olen saattanut poistaa sen vahingossa.

    Siis ohjelmien poisto vain asetuksista – asetus?!

    • Lehis

     Ääh. miten tätä viestiä voi muuokata/korjata? Kirutusvirheitä esim…

   • Mikatus

    Voiko noita poistaa sovelluskehittäjän modessa? En käytä facea enkä twitteriä, joten ihan turhaan on tuossa edessäni. Todella hölmöä jos ei itse saa päättä mitä ohjelmia alotusnäkymässä pitää.

 • Tuomas Kuhalainen

  N9:n 360 kaiutin on muuten hyvä, mutta kosketuksella yhdistyminen on hiukan hidas. Menee muutama sekuntti, sitten näytöllä on nfc ja sitten hetki hiljaisuutta ja sitten kaiutin toimii.

 • Joni Mononen

  Mulla ainakin uusin N9 softa toimii muuten hyvin,mutta laitteen kamera lopetti toiminnan kokonaan. Onko tähän tulossa pikaista korjausta vai pitääkö palauttaa vielä vanha versio.

  • utelias N9:n omistaja

   Sama juttu täällä. Kamera ei toimi
   Eikä ohjelmiston tunnusnumerokaan ole oikea.
   Jostain luin, että sen pitäisi olla päivityksen jälkeen 20.2011.40-4_PR_001
   mutta minulla on (edelleen?)
   10.2011.34-1_PR_001
   Siitä en ole varma, mikä versionumero oli ennen päivitystä

   • Joni Mononen

    Mulla versio numero 10.2011.34-1_PR_001. en minäkään muista alkuperäistä numero. Päivitys kuitenkin näytti asentuvan ilmoitusten mukaan ok!

    • Joni

     Kamera lakkas toimimasta myös täällä.
     Jos ei päivitystä kuulu niin vien takaisin kauppaan.

     PR1.1 (10.2011.34-1_PR_001)

     • Benjamin Ilvonen

      Kamera toimimaton päivityksen jälkeen myös täällä. Eilen ostin puhelimen. Tuessa sanottiin, että asiaa selvitellään, mutta ei ollut mitään tietoa milloin asiaan saadaan korjaus. Mullakin lähtee kyllä takasin kauppaan ellei joku lupaa päivitystä ja pikaisesti

 • ikämies

  Mainio puhelin. Muutama ongelma, joista isoin tähän nyt:
  SMS-viestien pistekoko on hieman liian pieni. Tämä koskee etenkin vastaanotettuja viestejä, joissa on sininen taustaväri.
  Miten saa pistekokoa isommaks? Jos ei saa, saako sen sinisen pois?

  • Carita

   Valitettavasti sitä ei saa muutettua, mutta viestiä on laitettu eteenpäin tuotepuolen ihmisille., Tuota kenttää toivoisin itsekin suurennettavan.

 • =)

  Kokonainen Angry Birds kaivataan N9:lle!

  • pete

   Kannatan!

   • Latetzu

    agree +1

    • juups

     Minusta tulee kohta Angry Man jos ei sitä tule tähän puhelimeen!

    • juups

     Minusta tulee kohta Angry Man jos ei sitä tule tähän puhelimeen!

 • N9-16GB

  AccuWeather aplikaatio voisi toimia niin että siinä olisi optiona vaihtoehto jolla se näyttää sään GPS sijainnin mukaan, vaikkapa 30-60 min päivitys välein.

  Salasanoille oma pieni “muistio”.

  Kellon ja herätyksen yhteyteen tiimalasi. Tätä kaipaan erityisesti Android ajoilta. Kätevä muistuttamaan esim. parkkiajan loppumisesta, tms.

  • SH

   Kyllä, Accu Weatherin pitäisi pystyä päivittämään locatiotaan lennosta, ettei aina tarvitse itse päivittää kun maisema vaihtuu. Tämä on aivan normia tuolla Android puolella, tosin omat ongelmansa tuntuu sielläkin olevan… Meecast on yksi vaihtoehto, mutta näin suomalaisittain Accu Weather on muuten parempi ja tarkempi.

 • MieVaan

  Miksei päivityksen jälkeen tulee enää ilmoitusta sähköpostiin tulleesta viestistä?

 • Roopesteri

  Olisi tosi jees mediatiedostojen – esim. musiikin – hallintaa parannettaisiin. Tällä hetkellä mm. soittolistoja ei pysty tekemään suoraan laitteella mutta vielä huolestuttavampaa on, ettei Nokialinkillä siirrettyjä soittolistoja pysty myöskään poistamaan mitenkään. Itse en ainakaan ole löytänyt keinoa tätä tehdä, jos on jollakulla on tiedossa, jakakaa, kiitos.

 • Latetzu

  Heippa

  itse olen tykännyt n ysistä erittäin paljon. =) kännykän käyttö on hauskaa ja yksinkertaista, käytännöllistä.

  joitakin ongelmia olen tosin kohdannut:
  Facebook on erittäin hidas
  Kamera antaa odotuttaa itseään ja sanoo usein, ettei sovellus vastaa, sammutetaanko. Miksi? Taisi muuten tulla ohjelmistopäivityksen jälkeen.
  Päivityksen jälkeen ei ole swipe manager enää toiminut? Minkä vuoksi?
  GPS joko on päällä ja syö virtaa nopeasti tai sit ei oo päällä silloinkaan ku sitä tarvii. Uusi asetusmahdollisuus paikannukseen…
  Enkö voi soittaa tai vastaanottaa videopuhelua millään, edes skypellä? Milloin siis?
  Olisiko mahdollista saada tähän jokin flash tuki joskus, tai ohjelma, jolla pääsisi käsiksi Yle Areenan aineistoon?

  Toivon että tämä luetaan ja sille myös laitetaan arvoa laitekehityksessä.
  Tämmöisiin toivoisin ratkaisuja, taikka vastauksia kysymyksiin. Ne otetaan kiitollisuudella vastaan. =)

  • Carita

   Luemme kaikki kommentit toimituksen puolesta ja laitetamme viestiä eteenpäin talon sisällä. Nokia Ääntä luetaan ahkerasti mm. Nokian tuotekehityksen puolella, joten kaikki palaute menee varmasti eteenpäin. Arvostamme suuresti kaikkea saamaamme palautetta, vaikkakaan kaikille emme pysty erikseen vastaamaan ja kiittämään.

 • ptleino

  Suurin puute omalta kannaltani on se että N9 ei kommunikoi pc:llä olevan Outlookin kalenterin kanssa. Se on käytännössä estänyt puhelimen käyttöönoton. Asia tulisi saada pikimmiten kuntoon.

  • http://aani.nokia.fi Heidi

   Oletko kysynyt huollosta miksi laitteesi ei synkkaa? Kyllä sen nimittäin pitäisi Outlookin kanssa pelittää. Ensiapuna suosittelen asentamaan MfE:n uudelleen. Jos ei toimi, niin sitten pikimmiten yhteys huoltoon.

   • ptleino

    Jos katsot englanninkielisiä keskusteluja ei laitteessa ole sitä ominaisuutta ollenkaan. Tarkoitan siis  Nokia Suiten avulla tapahtuvaa synkronointia. Uusi Nokia link ei sisällä ko. ominaisuutta. Sillä voi siirtää valokuvia jne. mutta ei Outlookin merkintöjä.

 • Matti

  Vasemman alakulman latausledi ei toimi oikein eikä päivityskään auttanut asiaan. Huoltoonko ???

 • Ilkka Harkin

  N9 yksi erä vaihdetaan kokonaan uuteen puhelimeen? varastointivirheen vuoksi, pitääkö tämä paikkansa, oli sen verran oudon kuulloiset selitykset ja asiakaspalvelija ei juuri osannut sanoa mitään, ja soitti tuntemattomasta numerosta, että rupesi epäilyttämään???

 • Make

  Moi!

  Onko minulta mennyt jotain ohi vai onko tosiaankin niin ettei N9:llä pysty lähettämään musiikkia bluetoothin avulla toiseen puhelimeen? Jos pystyy niin kuinka tämä tapahtuu?

  • MrMI

   Asenna Filebox. Käynnistä. Selaa itsesi musiikkikansioon (/home/user/MyDocs/Music/).Valitse artisti ja biisi ja paina pitkään. Valitse esiin nousevasta valikosta share ja vaihtoehdoista Bluetooth. Valitse esiin tulevasta valikosta haluamasi kohde ja lähetä.

   Jostain syystä tätä ei voi tehdä suoraan musiikkisoittimesta… olisi kyllä kätevää jakaa musiikki suoraan niin

   • Markus Aspholm

    Kiitos asiallisesta vastauksesta. Nokian teknisestä tuessa eivät kyseisestä ohjelmasta kertoneet. Hyvin toimii.

 • .t

  tällainen valkoinen n9 64gb ostaisin heti mikäli tietäisin että on saatavilla. en halua ennakkotilaa, kun toimituspäivää ei ole luvattu. luultavasti ostaisin vaikka olisi saatavilla vasta ihan q4 lopussa, mutta kun jotenkin ei tunnu siltä, että voi luottaa toimitukseen ennen kun kerrotaan että puhelin on varastossa. verkkokauppa.com lienee paras ostopaikka, vai onko kellään muita ehdotuksia?

 • Linrin

  NFC ei toimi, tai sitten en vaan osaa käyttää sitä. Olen kokeillut kaikkia keinoja mitä ohjeista ja netistä löysin. Löytyisikö yksinkertaisia neuvoja? Kokeilin siskon N9:n kanssa angry birds -tasojen avaamista sekä kuvien lähettämistä, kumpikaan ei toiminut. HELP!

  • Carita

   Tässä niitä yksinkertaisia neuvoja tulee. Oletko tarkistanut kummastakin laitteesta, että Asetukset –  Laite – NFC, että sekä NFC ja Vahvista jako ja yhteyden muodostus ovat aktiisivina (sinisenä) ?

  • Carita

   Seuraaavaksi kun on tarkistettu, että NFC on päällä, niin ei muuta kuin molempiin laitteisiin Angry Birds auki ja tasonvalintanäyttö päälle. Kun koskettaa toisella laitteella toista, niin yksi rivi tasoja aukeaa. NFC-anturi on kameran päällä laitteen takana.Toivottavasti näillä ohjeilla lähtee laite pellittämään.

 • mono

  Onkohan tuosta whatsapista mitään tieto milloinka mahdollisesti on saatavalilla? kiire ois kova saada se eikä jaksais koko ajan olla kyttäämässä…

 • sininen

  Miksi niitä muita värejä 64GB:n versioon pihtaillaan yhä? Erityisesti tuo sininen/cyan on kiven alla ja tiedän monia tuttuja jotka ovat jääneet sitä odottamaan. Sehän on kaikista näyttävin noista väreistä, N9:n ja Lumian testeissä mainoksissakin on aina se, muotoilun kauniit linjat katoaa tuossa mustassa pahasti. Myykö liian hyvin kun pitää jarrutella potentiaalisia ostajia tällä tavoin? No, taitaa mennä mun eurot kilpailijalle jos ei kohta ala kuulua, tässä jo pari kuukautta kärsivällisesti ooteltu..

 • Kotiverkkoadmin

  Flash tukea kaipaisin kovasti selaimeen..

 • MK

  Minulla akun kesto on 5 tuntia, kun s-posti on auki. Onko tämä kännykän ominaisuus vai onko kyse viasta?

 • maitkon

  Tuosta päivityksestä sen verran, että ei mennyt ihan putkeeen. Hain postista N9 perjantaina 16.12.2011 ja herättelin sen henkiin. Luuri tarjosikin pian päivityspakettia jota aloin ladata wlanin kautta. Kyllästyin kuitenkin noin 45 minuutin kohdalla kun pakettia oli ladattu vasta 1,1 Mt. Yritin vielä muutaman kerran wlanin kautta, mutta samoin tuloksin. Kävin lataamassa tietokoneelle Nokia Software Updater 3.0.560 ja asensin sen . USP-kaapeli kiinni luuriin  ja tietokoneeseen juuri asennettu softa auki ja hommahan näytti pelittävän. Kaikki näytti menevän ihan hyvin jopa yllättävän ripeästi vaikka päivityssoftan mukaan ohjelmistopaketti olikin julmetun iso (1,1 Gt). Ongelmat alkoivat vasta siinä vaihessa kun asennusta oli jäljellä enää yksi minuutti ja asennussofta käynnisteli luuria uudelleeen. Softa alkoi herjata ettei löydä USB-porttia ja sen sellaista. No yritin vielä pari kertaa uudelleen käynnistelin puhelimen ja tietokoneenkin  välillä uudelleen. Mikään ei auttanut aina sama lopputulos. Soitin myyjälle eli Elisalle ja kerroin ongelmasta. Sieltä he neuvoivat menemään paikalliseen Elisa Shopit liikkeeseen ja siellä Omaguru palveluun. No gurut laittovat luurin tulille mutta samoin tuloksin. Lähdimpä sitten hukkareissun tehneenä takaisin kotiin. Aamulla aloin miettimään vielä että onkohan sinne luuriin jäänyt jotain siitä “epätäydellisestä” asennuksesta.  Menin puhelimessa Asetukset -> Sovellukset -> Sovellusten hallinta ja päivitä. No sieltä tuli tieto että laite on ajan tasalla. Menin sitten Asetukset -> Tietoa tuotteesta ja kas siellähän luki MeeGo 1.2 Harmattan Versio PR1.1 (20.2011.40-4_PR_001) tämän tiedon tavattuani tulin siihen johtopäätökseen, että minulla ilmeisesti oli sittenkin se uusin softa versio. Vai onko?

 • Jere

  whatsappia kaivataan täälläkin! Ja jos saisi päivityksesää tai onko jostain mahdollisuus ladata java tukea? Pelejä saisi ladattua myös netistä.

  • Mono

   Serkku sai puhuttua meikäläisen ympäri puhelimen vaihtoon itseasiassa whatsapin avulla. ostin sit n9 ja en sen kummempia tarkistellu / perehtyny laitteeseen… näin kävi

 • Frans Kulmanen

  Nyt kuuluu kysymys… Onko jollain muulla kuin mulla ilmennyt tälläistä, että pimeässä N9 käyttäessä mustalla taustalla (esim. Avoimien sovellusten näkymässä) näkyy tummempia täpliä. Täplät eivät kuitenkaan näy silloin, kun puhelinta käytetään valossa. Ongelma ei tietysti ole suuri, mutta kiinnostaisi vain, että onko tämä ongelma vain minun n9 laitteessa vaiko myös toisten laitteissa. Jos ongelma on vain minun kännykässäni… Niin ehdotatteko mua menemään kauppaan josta ostin tämän ja jne. Vai nauretaanko mut siellä ihan pystyyn? Mitä itse tekistitte tässä tilanteessa?

  • zzs

   Mulla on kanssa samanlaisia täpliä. Luulin aluksi, että ne on jotenkin lukitusnäkymän vesipisaroita, jotka olisi himmeänä taustalla, mutta eipäs ollutkaan.

   Lienee joku näytön ominaisuus, jolle ei mahda mitään. Tuskin on mikään toimintavika, vaikka kyllähän tuollaiset epäilyksiä alkaa herättämään.

  • Mono

   Itsekkin huomasin Kyseessä olevat täplät ja ison juovan näytössä pari päivää sitten. säikähin että onko näyttö menny jo rikki… mikä lie hieno lisäominausuus lisää N9:lle

 • zzs

  Pari ongelmaa:
  – Sähköpostia kirjoitettaessa on todella hankalaa korjailla jotain kirjoitusvirhettä, kun “suurennuslasilla” joutuu hakemaan paikan. Yleensä pääsee helposti 1-3 merkin päähän, ja loppu olisikin helppo hilautua nuolinäppäimillä (vasen – oikea), kuten esim. E7:n välilyönnin vieressä on.
  – Mitäköhän asetuksia on pielessä, kun WLAN päällä ei päivitä gmailin sähköpostia ja siis lukitusnäyttöön ei ilmesty ilmoitusta uudesta viestistä? Joutuu avaamaan sähköpostisovelluksen ja painamaan päivitä, jotta saa uudet viestitinboxiin. Ja siis odotin varmaan tunnin ennen kuin kävin tuolla sähköposti-sovelluksessa…

  • Anonymous

   Mielestäni tuossa wlanissa on jotain vialla putoilee oudosti pois päältä vaikka ei olisi mitään virransäästöasetuksia tms. valittuna. Nokian N79 toimi tuo wlan huomattavasti paremmin.

  • Carita

   Mainitsemaasi WLAN onglemaan muutama vinkki mitä asetuksia voisit tarkistaa:
    
   Asetukset ->Matkapuhelinverkko-> Salli yhteydet taustalla (päällä) ja myöskin Tilit->(Valitse käyttämäsi asennettu sähköpostitili) -> Aikataulu (päällä) ja tarkistathan että myöskin päivitystiheys on asetettu sinulle sopivaksi.
    
   Jotta sinulla olisi käytössä valmiusnäyttö, johon tulee muistutuksia, tarkista: Asetukset-> Laite -> Näyttö->Valmiusnäyttö (päällä)
    
   Myöskin tämä asetus kannattaa tarkastaa jos haluaa että sähköpostista tulee ilmoituksia: Asetukset -> Ilmoitukset -> Ilmoitukset-> Sähköposti (päällä)

   • zzs

    Hmm…
    WLAN toimii nyt, mutta kas, Facebook-syöte katosi aloitusnäytöltä. Olin juuri painanut pitkään fb-viestien kohdalla, jolloin tuli valintaikkuna, jossa luki mm. että tyhjennä facebook. No, valitsin sitten ohi sen yläpuolella, että palautuisi takaisin aloitusnäyttöön, mutta sitten kaikki viestit poistuivat ja päivitä-nappikin lähti. Nyt aloitusnäytössä on vain päivämäärä ja sää. Ei saa takaisin Asetuksista —- —> fb-uutissyöte, koska se on päällä (kokeilin pois ja päälle, mutta ei auttanut)

    Kiitos, löysin Tilit-asetukset!

    • zzs

     Ahaa, nyt toimii taas. Poistin FB-tilin ja asensin uudestaan. Sitten pari tuntia odottelua ja syötteet palasivat takaisin. Liekö sillä merkitystä, että oli usbipiuhalla tietokoneessa kiinni…

 • Minä vaan

  Saako facebook-sovellukseen näkymään ryhmät?

 • A.L

  Saisinko vähän apua ,kun minä päivitin mun N9’in softan niin lopulta se sanoo ,että ”Laite ei toimi oiken. kokeile laite ohjelmiston päivittämistä Nokia software updater -ohjelmalla. Jos ongelma ei poistu, ota yhteys lähinpään Nokia Care -huolto pisteeseen . 

  software problem (boot watchdo
  g):

  too many reboots

  mitä mä teen ????? =(

  • Vastaus

   sivulla nokia/sex on vastaus ongelmaasi. Mulla on nysi ja toimii hyvin.

 • Hessu

  Minulla on ollut N9 käytössä pari viikkoa ja on todella hyvä laite, mutta muutama asia kaipaisi korjausta.

  Onko N9:n saatavana isompaa akkua sillä akun kesto on onneton. Akussa ei riitä virta edes yhden päivän tarpeisiin. Ei ole kovin mukavaa kantaa koko ajan laturia mukana.

  Olisiko mahdollista saada videota kuvattaessa zoomaus toimimaan. Nyt zoomausta voi käyttää ainoastaan kun kuvaus ei ole käynnissä.

  Tekstiä kirjoittaessa on vaikea korjata virheitä, kun ei ole näppäintä jolla palata takaisin päin. Onhan tuolla suurennuslasi toiminto, mutta sen käyttäminen on hankalaa ja hidasta.

  Sitten vielä on ongelma näin talviaikaan. Kädet on usein hyvin kuivat ja silloin näyttö ei tahdo reagoida kunnolla kosketukseen.
  Niin ja tietysti ulkona ei voi vastata puhelimeen kun on hanskat kädessä, olisiko mitenkään mahdollista saada noihin sivuilla oleviin nappuloihin puheluun vastaamisen toiminto. Olisi mukavaa jos puhelinta voisi käyttää myös talvella.

 • http://pulse.yahoo.com/_4BET2BDWO37ZANZY5UM6WB33GE LSSAH

  Nysi on namu, mutta valitettavasti rupesi fyysinen vaiva vaivaamaan  Ohjeen löysin N900 foorumilta…
  Puhelin rupes kyseleen PIN koodii kooajan!!
  “Puutarhakorjaus” 1kpl A4, revi 3 pientä slidia…
  1kpl simkortin ja “telakan” väliin. 2kpl Telakan ja puhelimen väliin.
  Tuon jälkeen loppus kontaktihäröt!
  Menossa huoltoon… mutta tuolla toimii toistasex…

 • moi

  miten voin poistaa musiikkia n9 puhelimestani?

 • ang

  Onko angry birds seasons ja cut the rope tulossa nokia n9:lle?

 • Jusand

  Yle areena toimimaan.

  • pseudonym

   +1. ainut iso miinus minun näkökulmaltani.

 • Sm

  Ehdoton yrityskäyttöön on Lotus Traveller!!!!!!!!!!!!!!

 • Lenita

  Mitenkä saa poistettua soittoäänestä värinän???

  • Linkit

    Asetukset -> Äänet ja Värinä -> Ylä osassa Värinäprofiilit Soittolle, Piipaukselle ja Äänettömälle, näistä halutut pois päältä

 • Sanna Kurlin

  Hei, Ensinnäkin mä rakastan mun N9. Yks asia ärsyttää ihan sikana. Kun laitan oman soittoäänen jollekin ihmiselle se vaihtelevasti pysyy siinä hetken sen jälkeen muuttuu nokia tuneksi. kun yritän uudelleen laittaa sitä toisinaan sen saa laitettua toisinaan se tallenna nappi ei aktivoidu ollenkaan. Miten saisin omat soittoäänet pysymään paikallaan???  Sanna

 • Miikkaili

  Pahus, pahus… kun ostaa uuden luurin, sitä vähän niinkuin olettaa että kyllä tuo nyt kaiken sen osaa mitä vanhemmatkin puhelimet ja paljon uuttakin. 

  Mutta… nyt kun on sitten uusi N9 taskussa C7:n jälkeen niin pettymys on karvas: Ei YLE Areenaa, ei WhatsAppia, ei ennakoivaa tekstinsyöttöä T9 sanakirjalla ALFANUMEERISELLA näppäimistöllä. …eikä ilmeisesti itsestään päivittyviä Widget-uutisia heti aloitusnäytöllä…. Pahus!

 • Franssales

  Heidi, yritän kaikin voimin saada Nokian kehittäjille läpi sitä, että Lumia kaipaisi puhelun tallentamisominaisuutta. Se on minulle lehtimiehenä kriittinen ominaisuus. Ei siis puhelun ajankohdan, vaan itse keskustelun tallentamista äänitiedostona. Ei mikin kautta, vaan suoraan linjalta, niin että haastattelun voi tehdä handsfreen kanssa. Tämä meillä oli vielä Symbianissa, mutta Lumia ei enää osaa sitä – se taitaa jopa olla estetty. Se olisi varsinainen vetonaula lehtimiesten suuntaan, sitä ei ole iPhonella eikä Androidilla. Voitko viedä tämänkin pyynnön etiäppäin.

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   Kiitos palautteesta, laitan eteenpäin!

 • pettynyt

  pettymys oston jälkeen oli tosiaan sen whatsappin puuttuminen :/ on aika hassua et asialle ei olla tehty mitään vaikka foorumit pursuaa whatsappia kaipaavia. ei voi olla mahollistaaaaaa!

  • SirraH77

    http://wazapp.im/

 • Ironic

  Eikö PR1.2:n ilmestyminen ole enää blogissa ollenkaan uutisoinnin arvoista lumia-hypetyksen seassa? Miksen löydä mistään videopuhelutoimintoa, vaikka päivityspaketin esittelytekstissä sellaista mainostettiin (ei sillä että sitä tarvitsisin, ei vanhalla N95:llakaan tullut ikinä soitettua yhtään videopuhelua).

  • Carita

    

   <!–
   /* Font Definitions */
   @font-face
   {font-family:"MS 明朝";
   mso-font-charset:78;
   mso-generic-font-family:auto;
   mso-font-pitch:variable;
   mso-font-signature:1 134676480 16 0 131072 0;}
   @font-face
   {font-family:"Cambria Math";
   panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;
   mso-font-charset:0;
   mso-generic-font-family:auto;
   mso-font-pitch:variable;
   mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;}
   @font-face
   {font-family:Calibri;
   panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;
   mso-font-charset:0;
   mso-generic-font-family:auto;
   mso-font-pitch:variable;
   mso-font-signature:-520092929 1073786111 9 0 415 0;}
   @font-face
   {font-family:Cambria;
   panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;
   mso-font-charset:0;
   mso-generic-font-family:auto;
   mso-font-pitch:variable;
   mso-font-signature:-536870145 1073743103 0 0 415 0;}
   /* Style Definitions */
   p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
   {mso-style-unhide:no;
   mso-style-qformat:yes;
   mso-style-parent:"";
   margin:0cm;
   margin-bottom:.0001pt;
   mso-pagination:widow-orphan;
   font-size:12.0pt;
   font-family:Cambria;
   mso-ascii-font-family:Cambria;
   mso-ascii-theme-font:minor-latin;
   mso-fareast-font-family:"MS 明朝";
   mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
   mso-hansi-font-family:Cambria;
   mso-hansi-theme-font:minor-latin;
   mso-bidi-font-family:"Times New Roman";
   mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
   mso-ansi-language:FI;}
   .MsoChpDefault
   {mso-style-type:export-only;
   mso-default-props:yes;
   font-family:Cambria;
   mso-ascii-font-family:Cambria;
   mso-ascii-theme-font:minor-latin;
   mso-fareast-font-family:"MS 明朝";
   mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
   mso-hansi-font-family:Cambria;
   mso-hansi-theme-font:minor-latin;
   mso-bidi-font-family:"Times New Roman";
   mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
   @page WordSection1
   {size:595.0pt 842.0pt;
   margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt;
   mso-header-margin:35.4pt;
   mso-footer-margin:35.4pt;
   mso-paper-source:0;}
   div.WordSection1
   {page:WordSection1;}
   -Ei N9 PR1.2 -päivitys ole meiltäkään jäänyt huomaamatta, mutta
   kaiken tämän MWC  uutistulvan keskellä
   emme ole asiasta uutisoineet Äänessä. Palaamme tähän sekä muihinkin N9
   –laitteeseen liittyviin aiheisiin lähiaikoina.

   • Uuno

    Lähiaikoina, ihan rehellisesti, oikeasti?

    Tuntuu, että Nokia on hylännyt N9:n täysin. 

    Voiko MIKÄÄN yritys hylätä valmiita asiakkaitaan? Nettiä ja esim. tätä blogia selaamalla Nokia olisi voinut havaita asiakkaiden olevan kiinnostuneita N9:stä. Monet ovat ehdottaneet konkreettisia parannusehdotuksia ja esim. Murobbs sekä Matkapuhelinfoorumi sisältävät useita satoja sivuja keskustelua em. puhelimesta… Miksi Nokia ei vastaa kysyntään?

    Iphone 3gs:n ja N9:n omistavana minulla on kokemusta kummastakin puhelimesta ja ihmettelen, että vielä kolme vuotta vanhaa Iphonea tuetaan päivityksin, mutta alle vuoden vanha N9 on kuopattu ja unohdettu. 

    Toivottavasti olen väärässä ja Nokian lupaukset N9:n pitkästä elinkaaresta eivät ole samanlainen vedätys kuin Salon tehtaan säilyminen.

 • Asa

  Olen hirveän pettynyt kyseiseen puhelimeen, mitä odotin kauan! :(

  • MP

   Minä sen sijaan olen erittäin tyytyväinen kyseiseen puhelimeen ja odottelen jo kovasti PR1.3:sta. Koskahan se mahtaisi tulla, tietäisikö Heidi tai Carita?

   • Hessu

    Paras puhelin mitä olen käyttänyt :)

 • Vieras vain

  Tietäisikö täällä joku, onko seuraavasta päivityksestä (PR1.3) vieläkään mitään varmaa tietoa. Onko sitä tulossa ja jos on niin milloin?

  • Vieras

   Se on jo saatavilla.

 • Hessu

  Miten saa tehtyä varmuuskopion N9 puhelimesta tietokoneelle. Kun yritän tehdä varmuuskopiontia niin puhelin ilmoittaa, että varmuuskopiointia ei voi käyttää, kun laite on liitettynä tietokoneeseen.

  Kävi nimittäin puhelin juuri huollossa ja siellä palautettiin tehdasasetukset, mikä tarkoitaa KAIKKIEN puhelimessa olleiden tietojen menetystä. Kaikki ostetut ohjelmatkin hävisi :(Olin toki varmuuskopioinut puhelimen jo useampaan kertaan, mutta ne kopiot on puhelimessa, eikä tietokoneella (häviää myös, kun palautetaan tehdasasetukset). Nyt haluankin varmistaa, että en enää menetä kaikkia kovalla työllä hankittuja tietoja ja puhelimen asetuksia jos vielä käy samoin. 

  Joten jos joku osaisi kertoa miten puhelimesta tehdään varmuuskopiointi tietokoneelle, olisin kovin kiitollinen :)

  • antti

   Yhdistä tietokoneeseen synkronointi-tilassa. Avaa Nokia Link/Nokia Suite beta 3.5xxx. Linkissä paina oikealta alhaalta sitä rattaan kuvaa ja valitse varmuuskopioi. Suitella on oma varmuuskopiovälilehtensä.

   • Hessu

    Kiitos vastauksesta :)