Nokia Lumia 900 ja muut CES:n huippuhetket

Juuso 11.1.2012

1200-nokia-lumia-900_black_combo

ESPOO – Kuluvalla viikolla vietetään Yhdysvaltojen Las Vegasissa Consumer Electronics Show’ta, eli kuluttajaelektroniikan messuja. Nokia oli tapahtumassa näkyvästi esillä julkaisemalla mm. Yhdysvaltojen markkinoille tarkoitetun Nokia Lumia 900-älypuhelimen ja yhteistyösopimuksen AT&T-operaattorin kanssa.

Yksinoikeudella AT&T-operaattorin valikoimiin tarjolle tulevassa Nokia Lumia 900:ssa on 4.3-tuuman AMOLED ClearBlack Display, ja se hyödyntää tiedonsiirrossa neljännen sukupolven LTE-teknologiaa, mikä takaa nopeat yhteydet, oli käyttäjä sitten sähköpostien, sosiaalisen median tai videopuheluiden parissa. Lisäksi Nokia Lumia 900 sisältää kameran, jossa on muista Nokian tuotteista tuttu Carl Zeissin optiikka, joka takaa korkealaatuiset kuvat kehnommassakin valaistuksessa. Nokia Lumia 900:ssa on myös kamera etupuolella, joten videopuhelujen soittaminen on mahdollista heti laitetta käyttöön otettaessa.

Ulkoisesti Nokia Lumia 900 ammentaa Nokia Lumia 800:n virtaviivaisesta designista, ja se tulee myyntiin kahtena värinä, mustana ja syaanina. AT&T myy puhelinta yksinoikeudella Yhdysvalloissa, mikä takaa laitteelle valtaisan näkyvyyden, sillä kyseessä on maan suurin operaattoriyritys.

Nokia Lumia 900:n julkaisun lisäksi Nokia oli vahvasti esillä CES:ssa, sillä toimme myös tukun jo julkaistuja tuotteitamme Pohjois-Amerikan markkinoille. Yhteistyökumppanimme Microsoft alkaa myydä Nokia Lumia 800-älypuhelinta Yhdysvalloissa. Nokia Lumia 800 ja 710 -älypuhelimet tulevat myyntiin myös Kanadassa. Lisäksi teleoperaattori T-Mobile alkaa myydä Nokia 710 -mallia Yhdysvalloissa omissa, sekä jälleenmyyjäkumppaneidensa liikkeissä, joten kyseessä on todellinen Nokia Lumioiden rynnistys Pohjois-Amerikan markkinoille.

Olemme innoissamme tästä kehityksestä niin Äänen toimituksessa kuin koko Conversations -tiimissä ja halusimmekin tarjota myös lukijoillemme jotain erikoista, joten ohessa Conversations-tiimin tekemä Nokian toimitusjohtajan, Stephen Elopin erikoishaastattelu joka nauhoitettiin CES:ssa.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Jukkatimonen

  No niin! nyt alkaa olla tuote kunnossa! Milloin Nokia lumia 900 on Suomalaisten kuluttajien saatavilla?

 • Anonymous

  Ja Suomeen tulee koska? 

  • Line

   Ehkä syksyllä jolloin on jo muut valmistajat saanu markkinoille uudet mallinsa. Esim. Samsung ja Apple julkaisee kesällä uudet mallit. Itselläkin olisi kiinnostus vaihtaa jo symbian WinPhoneen mutta lumia 800 ei kiinnosta nykyisten puutteiden takia..Liian pieni muisti,liian pieni näyttö jne.. Todella ärsyttävää tällainen myynnin rajaaminen,eikö Nokialla ole resusseja julkaista puhelimia kerralla esim.eurooppa,usa?? Entä jos myynti ei lähdekkään halutulla tavalla jenkeissä,miten se vaikuttaa myyntilukuihin euroopassa?

   • Anonymous

    Tällä hetkellä aika moni lähde sanoo tuon tulevan ulos Euroopassa toukokuussa, ehkä jopa 12mpx versiona. Itse epäilen kyllä syksyä aika kovalla kädellä. WP Apollo on jo julkistettu noihin aikoihin.
    Kyllähän Eurooppa oman WP flagshipin saa, se on varman Eiköhän MWC:ssä tiedetä lisää.Nokia ei pystynyt julkaisemaan Lumia 800 ja 710 kaikkialla samaan aikaan koska paikalliset tuet olivat vielä kesken ja Nokian piti saada laite nopeasti ulos.Nyt pitäisi olla tuon puolen sulavampaa koska pohjaa on jo.

 • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

  @pdexter:disqus & @da209188999fbc4257b60375a4893fbb:disqus Tällä hetkellä keskitymme tuomaan Lumia 900:n myyntiin AT&T-operaattorin kanssa ainoastaan Yhdysvalloissa. Mahdollisesta saatavuudesta muilla markkinoilla ei ole nyt uutisia. Kuten äskettäin kerroimme, Lumia 800 tulee Suomessa myyntiin helmikuun alussa – kannattaa tsekata!

  • Anonymous

   Tsekataan joo, mutta olisin ottanut 900 mielummin, vaikka olis enemmän maksanutkin. En oikein ymmärrä Noksun logiikkaa julkaista luurit eri aikaan eri maissa, koska silloin ei voi sanoa että myimme hurjat xxxxxx määrät ekalla viikolla, mikä entisestään nostaisi myyntilukuja.

  • Aimo Kääpä

   Ei oikeasti kyllä kiinnosta ostaa nyt ostaa Lumia 800 luuria ja sitten muutaman kuukauden päästä ostaa uudestaan Lumia 900 jonka olisin oikeasti halunnut. Ymmärrettävästi kovin moni muukaan 900:sta kiinnostunut ei ole järin innostunut tästä ideasta, varsinkaan nykyisellä taloustilanteella. Muutenkin N8 mallista lähtien jo odotellut isommalla näytöllä saatavaa puhelinta ja nyt kun vihdoin sellainen tulee niin “Tällä hetkellä keskitymme tuomaan Lumia 900:n myyntiin AT&T-operaattorin kanssa ainoastaan Yhdysvalloissa.”.

   Oikeasti alkaa huokuttelemaan kilpailijan leiri, joiden “mahdollisesta saatavuudesta muilla markkinoilla on saatu uutisia” ja ne uutiset ovat olleet että tuotteita on saatavilla.

   Ja kuten itsekkin äskettäin viestin alussa kerroin, vaikka Lumia 800 tulee Suomessa myyntiin helmikuun alussa, niin se ei kiinnosta hevon humppaakaan

 • :(

  On kyllä aika masentavaa tämä. Nokia on sentään alunperin suomalainen yritys, mutta silti Suomeen Nokian puhelimet tulevat puoli vuotta muita maita jäljessä.  Ymmärrän kyllä, jos haluatte keskittyä nyt Amerikkaan, mutta silti. :(

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   Amerikan ihmemaa ei viime vuosina ole ollut Nokian, eh, menestyksekkäintä markkina-aluetta. Älypuhelimissa menestymisen kannalta olisi kuitenkin tärkeää onnistua siellä, joten nyt jos koskaan on aika osoittaa vähän erityishuomiota jenkeille. Lumia 900 on tästä ensimmäinen todiste.
    
   Suomessa on nyt tarjolla Lumia 800, joka on oikein mainio laite sekin. En ihan allekirjoita sitä, että Nokian laitteet tulevat Suomeen puoli vuotta jäljessä. N9:n myynninaloituksessa Suomi oli ensimmäisiä markkinoita, ja Lumia 800 tulee Suomessa myyntiin vain 3kk julkistamisensa jälkeen (tätä ennen se on ollut saatavilla vain muutamilla markkinoilla).

   Mukavaa kuulla, että Lumia-laitteita kohtaan on kotimaassa kiinnostusta, ja me haluamme TODELLAKIN jatkossa myydä niitä suomalaisille :) Odotamme mielenkiinnolla suomalaisten palautetta Lumia 800 -puhelimesta. Uskomme, että tulette pitämään siitä!

   • Haloohaloo

    Tuntuu vain kummalliselta, että tehdään spekseiltään parempi puhelin vain Yhdysvaltain markkinoille ja muille tarjotaan luuria, joka vertailussa häviää muille saman hintaluokan laitteille. —–> Ihmiset ostavat kilpailijan tuotteen.

 • Markus

  Itse jään odottamaan helmikuun lopussa järjestettävää Mobile World Congress tapahtumaa. On luontevaa että Nokia julkisti Lumia 900:n Las Vegasin CES messuilla Amerikkalaisille markkinoille, ja Barcelonassa järjestettävässä MWC:ssä toivottavasti tulee uutisia Eurooppalaisille asiakkaille. Itsellä kolisee taskussa vielä ikuisen vanha 3220-malli ja seuraava on toivottavasti tämä Lumia 900.

 • Utelias N9:n käyttäjä

  Milloinkahan tuon videon voi nähdä myös N9:llä?

 • Toranomichi

  Jotenkin Lumia 800 on pikaisesti raapaistu versio, josta puuttuu ominaisuuksia, juuri siksi tämä lumia 900 kiinnostaisi huomattavasti enemmän. Jos pitää valita Lumia 800 ja N9 välillä, niin jo suurempi muistikapasiteetti mahdollisuus kallistaa N9 puoleen.

 • Pettyny suomalaine

  Yleensä en jaksa kommentoida näihin mutta nyt on pakko. Siis selittäkää mulle miksi sanotaan että Nokia on suomalainen yhtiö nimittäin jos nää viimesimmät mallit (710, 800, 900) julkastaan Suomessa pahasti myöhässä ja Ruotsissakin oli nopeemmin tää Lumia 800? Nokia on muutenkin ihan jenkkiomistuksessa. Sekä, turha Nokia Suomen-blogissa julkasta asiaa mikä ei paljon liikuta supisuomalaista kaduntallaajaa nimittäin jos Suomeen ei tuu Lumia 900 about 3 kuukautee tartteeko sitä täälä hehkuttaa suomalaisille..?

  Yhteevetona haluisin että tuotte Suomeen ees pari ihan kunnon mallia johon saisi kunnon appeja. Itselläni on 5230 mutta niin köyhä toi Ovi Kauppa siinä että kohta vaihdan puhelimen LG:n malliin.

 • Aaadadad

  Ei kyllä kiinnosta piippiäkään ostaa tota 800:sta, kun voisi saada tuon 900 pienellä hintaerolla… Taas pissitään linssiin niin vakavasti…

 • Aimo Kääpä

  Kieltämättä todella kummallista toimintaa. Ensin saa odotella sitä kiinnostavaa tuotetta ja sitten kun vihdoin sellainen julkistetaan niin sen toimitus jätetään puolitiehen.

  USA:n markkinat eivät varmastikkaan ole olleet sitä menestyneintä osa-aluetta Nokian kannalta, mutta silti käsittämätöntä että nyt niille markkinoille keskitytään lähes ekslusiivisesti unohtaen muut markkinat, myöskin ns kotimaiset markkinat joille sitten kaupataan tuotetta joka on jo vanha malli. Itseäni, kuten varmastikkaan kovin montaa muutakaan Lumia 900 puhelimesta kiinnostunutta, ei suoranaisesti kiinnosta tämä “osta nyt Lumia 800 ja sitten muutaman kuukauden päästä se parempi” linja mitä Suomalaisille tyrkytetään. Todella suuri pettymys Nokialta.

  Ymmärrän että halutaan panostaa USA:n markkinoihin, mutta en ymmärrä että kaikki muut markkinat jätetään toisarvoisiksi sen sijaan että hoidettaisiin puhelimet kaikkialta saatavaksi ja jokaisen ostettavaksi. Aivan loistava taktiikka siltä kantilta että tällä tavoin varmistetaan että pidetään muut kuin USA tyytymättöminä ja odottamiseen kyllästyneenä tai muuten vaan pettyneinä vaihtamaan kilpailevaan tuotteeseen joka on jo saatavilla kaikkialla. Kyllä, kaikkialla. 

 • ihmettelen vaan

  täytyy sanoa että on aika vaihtaa puhelin merkkiä vaikka 20vuotta jo nokiaa käyttänyt mutta nyt alkaa olla mitta täynnä tätä touhua :(  seuraava puhelin on kyllä samsung tai iphone4

 • August B Danson

  Minäkin haluasin lumia 900 tänne jo. Nokia voisi skarpata, Suomella on ollut maailman isoin kännykkä yritys mutta melkein mikään ei enään ole suomalaista laitteet tehdään Kiinassa ja jenkit omistaa Nokian. Toisaalta eihän  se loppujen lopuksi haittaa sillä nokia on menossa koko ajan alas päin sovelluksia on liian vähän, puhelimilla ei saa tehtyä mitään ja jos haluaa hyvän älypuhelimen teiltä niin se maksaa 500 kun saman laisen samsungin.ZTE,HTC tai LG saa 100 eurolla. Kaikki kännykät jotka julkaisette pitäisi julkaista samana päivänä Aasiassa, Austaraliassa, Amerikassa, Euroopassa ja Afrikassa ( jos te nyt siellä myytte jotain.) Lumia 900 Suomeen pian ettei kaikki vaida Samsungiin ja Appleen. Ei millään pahalla mutta huonosti menee….