WhatsApp Nokia Lumia 800 – älypuhelimille

Adam 18.1.2012

WhatsApp-on-Nokia-Lumia-800

GLOBAALI – Olemme tällä viikolla esitelleet Ihmiset-toiminnon ja Facebookin käyttöä helmikuun alussa kauppoihin tulevalla Nokia Lumia 800:lla. Jatkamme nyt sosiaalisen median teemaa esittelemällä WhatsApp-sovelluksen Nokia Lumia 800:lle.

Nokia Lumia 800:n viestimisominaisuudet ovat erinomaiset, ja WhatsApp tarjoaa lisäkeinoja ystävien kanssa yhteydessä pysymiseen. WhatsApp on monialustainen viestisovellus, jonka avulla viestittely on yksinkertaista. Sovellus on lisäksi ilmainen ensimmäisen vuoden ajan.

Viestien lähettäminen näyttää nykyään olevan suosituin yhteydenpitotapa kännyköillä. Siten mikä tahansa, mikä tekee viestimisestä helpompaa, nopeampaa tai halvempaa, herättää kiinnostusta.

WhatsApp hyödyntää puhelimesi 3G- tai WLAN-yhteyttä lähettäen ja vastaanottaen tekstiviestejä, kuvia, ääniviestejä, videoviestejä ja paikkatietoja kaikille, joilla sovellus on asennettuna puhelimeen.

Miten tämä sitten poikkeaa tavallisesta tekstiviestipalvelusta, joka kaikissa puhelimissa on? Samaa ihmettelin minäkin. Sovellus siis käyttää olemassa olevaa tiedonsiirtoa tai puhelimen WLANia viestien vastaanottamiseen ja lähettämiseen. Siitä on paljon hyötyä, jos liittymääsi ei sisälly sadoittain ilmaisia tekstiviestejä.

WhatsApp-sovelluksen asentaminen puhelimeen on helppoa. Lataa se MarketPlacesta suoraan Nokia Lumia 800 -puhelimellesi. Latauksen jälkeen sovellus pyytää puhelinnumeroasi, ja siinä se. Rekisteröitymiseen riittää puhelinnumero, eli mitään monimutkaisia käyttäjänimien luomisia ei tarvita. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kun olet yhteydessä ystäviisi, käyttäjänimiä ei tarvitse hakea.

Kun olet asentanut sovelluksen, se näyttää sinulle automaattisesti ystävistäsi ne, joilla WhatsApp on jo käytössä. He löytyvät puhelinnumeroidensa perusteella yhteystiedoistasi ja sovelluksen tietokannasta.

Nokia Lumia 800 -puhelimeen WhatsApp sopii täydellisesti ja pyörii taustalla täysin huomaamattomasti, kunnes joku lähettää viestin. Push-ilmoitusten ansiosta viestit saa saman tien vaikkei olisikaan juuri sillä hetkellä sovelluksessa.

Oletko kokeillut WhatsApp-sovellusta? Mitä mieltä olet palvelusta?

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • http://twitter.com/hannukarvonen Hannu Karvonen

  Palvelunkäyttö vaatii siis sen että molemmilla on sama appsi käytössä?  

  • Pruppa

   Niin

 • Tom Selleck

  Tekisitte tämän saataville myös N9:lle

  • Jiipee

   Ja huolehtisitte, että se olisi Qt-pohjainen

   • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

    Tähän sellainen tarkennus, että Nokia ei tee näitä sovelluksia itse, vaan kyseisestä sovelluksesta vastaa ulkopuolinen sovelluskehittäjä. Kannattaa siis laittaa palautetta suoraan sinne!

 • Whatsup

  Kyllähän WhatsAppi on ihan ehdoton sovellus :) N8 käytössä tällä hetkellä.

 • N8

  On erittäin hyvä sovellus !! N8 käytössä.. vielä.

  • N-00-8

   mulla sama sellainen N8 niin vielä käytössä:)

 • Tee

  Tämähän imee akun kuiviin murto-osassa entisestä… Miten tästä poistutaan poistamatta softan asennusta?

 • Kuutamolla

  Miksi Lumia WhatsApp tuntuu olevan raakile muissa puhelimissa toimivasta WhatsAppista? Mm halvassa Nokia C5-03:ssa hymiöt ovat siistejä, värillisiä ja niitä on paljon. Samoin yhteystiedon blokkaaminen onnistuu. Lumiaan saatavassa versiossa hymiöt ovat perusraakileita ja muokkausvalintoja ei käytännössä edes ole. Tää on ehkä omalla kohdallani kompastuskohta koko puhelimessa, koska käytän WhatsAppia hyvin paljon.

 • Lasse

  Mitä maksaa sit ensimmäisen vuoden jälkeen!??

 • Prinsessa87

  haluaisin tämän sovelluksen myös n9 puhelimeen :)

 • Mprinsessa

  Miten whatsappiin saa hymiöt näkymään Lumiaan??

  • mm

   Kun sulla on puhekupla auki ja oot kirjottamassa tekstiä, on kuplan oikeassa reunassa hymynaama, paina siitä. Aukeaa liuta värillisiä hymiöitä.

 • Rosina

  Minulla on Lumia 710 ja ihmettelen vaan että miten nämä whatsapp keskustelut voi poistaa siitä puhelimesta, en vaan vielä ole löytänyt kyseistä “nappulaa”, ei niitä vanhoja viestejä halua loputtomiin mukanaan kantaa…  

  • mm

   Paina näyttöä “pohjaan” sen henkilön nimen kohdalla josta viestit haluat poistaa. Se antaa vaihtoehdoiksi joko poista keskusteluhistoria tai poista henkilö.

 • Juliaaah

  voiko sillä lähettää viestejä ulkomaillekki? :D

 • lumia800

  mitä pitää tehdä kun ei pysty lataamaan whatsappia lumiaan vaikka se kaupasta löytyykin

 • Lumia 710

  Minkä takia Whatsappi lopetti yhtäkkiä toimimisen? Aloitusnäytössä luki että on tullut viestejä ja kuului viestin äänikin mutta kun sen avaa niin ei näy yhtäkään viestiä. Jouduin poistamaan vanhan ja lataamaan sen uudelleen, eli kaikki viestit meni..

 • wtf.

  Kysyisin vaan, että miten tuo hakee ne kaverit jotka käyttää samaa sovellusta? Nimim. aikaisemmassa puhelimessa kavereita jotka käytti sovellusta oli monta sataa..nyt alle 20. Tiedän, että lähes tulkoon jokainen vieläkin sovellusta käyttää eli siitä ei ole kyse…