Nokia Lumia 800 – Näe maailma uusin silmin

Carita 1.2.2012

Aloitusnäyttö

ESPOO – Tänään, helmikuun 1.päivänä Nokia Lumia 800 -älypuhelin on virallisesti saatavilla suomalaisissa kaupoista. Sen kunniaksi Helsingin Stockmann-tavaratalo on puettu Nokia Lumia 800 -tapahtumaruuduilla. Jos et pääse tätä omakohtaisesti kokemaan tai jos missasit Nokian Helsingin Lippulaivamyymälän aamiaistilaisuuden, niin ei hätää. Meiltä kuulet lisää syitä, miksi nyt on oikea aika hankkia oma Nokia Lumia 800.

Meillä on Nokia Äänen toimituksessa ollut etuoikeus testailla Nokia Lumia 800 -älypuhelinta kuukauden päivät. Tammikuun aikana olemme kirjoittaneet runsaasti Lumiasta ja siitä, miltä puhelimen käyttäminen oikeasti tuntuu. Nokia Lumia 800 on paljon enemmän kuin pelkkä puhelin, jolla voi soittaa. Sen käyttöliittymä ja toiminnallisuudet ovat omaa luokkaansa.

Saadessani Lumia puhelimen olin varautunut kollegani tavoin siihen, että muutama tovi siinä vierähtäisi, ennen kuin saan sähköpostit, kontaktit ja muut systeemit uudessa puhelimessani toimimaan. Minulla oli kiireinen päivä edessä eikä ollut aikaa hukattavaksi. Toisin kuitenkin kävi. Alle viidessä minuutissa olin asentanut puhelimeeni kaikki minulle tärkeimmät: kalenterin, sähköpostin ja kontaktit. No, pitihän Facebook- ja Twitter-tilit saada myös saman tien linkitettyä. Myöhemmin samana päivänä vaihdoin vielä soittoäänen sekä puhelimen tausta- ja korostusvärit vaaleampaan, joka sopii minulle paremmin.

Windows Phone -käyttöliittymä oli nopea omaksua. Osittain tilannettani varmaan helpotti, että olen viimeisten kuukausien aikana sukkuloinut yhtenään Symbian-, Meego- ja Windows Phone -puhelimien välillä. Tekstiviestien kirjoittaminen on todella luontevaa Lumia 800:n virtuaalinäppäimistöllä, ja yllätyin myös siitä, miten helppoa on vaihtaa kirjoituskieltä yhdellä näppäimellä.

Nokia Lumia 800:ssa minua on eniten ihastuttanut tapahtumaruudut sekä Ihmiset-toiminto.

Tapahtumaruudut tuovat aloitusnäytölle kaivattua dynaamisuutta ja ajantasaista sisältöä. Aloitusnäytössä on aina mielenkiintoista katsottavaa tai luettavaa. Tapahtumaruudusta näkee perheenjäsenten ja ystävien päivitykset yhteisöpalveluissa viiveettä, joko klikkaamalla henkilöä tai vielä helpommin suoraan aloitusnäytön liikkuvista ruuduista. Kas, poikani on osallistumassa Helsinki City Run –tapahtumaan, voin ilokseni todeta hänen viimeisimmästä päivityksestä menemättä itse sovellukseen. Tapahtumaruudut toimivat myös suorina linkkeinä sovelluksiin, eli ruutua napsauttamalla pääset suoraan haluamaasi sisältöön, olivat ne sitten viestejä, kuvia, musiikkia tai mitä tahansa muuta.

Ihmiset-toiminnon kuvake löytyy aloitusnäytös oikeasta yläkulmasta ja se herättää yhteystiedot todella eloon pelkkien nimien ja numeroiden sijaan. Voidaan jopa puhua supersovelluksesta, koska se kattaa muut sovellukset ja hallinnoi niitä tehden kaikesta yksinkertaisempaa.

Puhelinkuvakkeen viereen olen tehnyt perheestäni oman ryhmän, jolla informoin teini-ikäistä nuorisoani viestein: ”En ehdi kuudeksi kotiin. Jääkaapista löytyy eilistä makaronilaatikkoa,” jos he minua kotona sattuisivat kaipaamaan.

3,7 tuuman kaareva AMOLED ClearBlack -näyttö, Internet Explorer 9 -selain sekä Bing-hakukoneen vaihtuvat, upeat taustakuvat tekevät tiedon hakemisen web-maailmasta piirun verran hauskempaa kuin tavallisella tietokoneella. Aika monta sivustoa, joita aktiivisesti seuraan on tullut kiinnitettyä Nokia Lumia 800:n aloitusnäyttöön – Nokia Ääni mukaan luettuna.

Market Placea ja App Highlightia -selaillessa löytyy lisää hyödyllisiä sovelluksia, joita kannattaa ladata puhelimeen, esimerkiksi Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Veikkaus, Nordea mobiilipankki, Yleisradio, NRJ Finland, HIFK Taskupeto, Jokerit Live, Elisa Viihde, Minun Sonera ja Sports Tracker. Tuloillaan Lumia 800:aan on myös MTV Juuri Nyt, Viiniopas, Hufvudstadsbladet, Oma Saunalahti sekä Voice.

Nokia Lumia 800:ssa on paljon muitakin toiminnallisuuksia, jotka täytyy vaan kokea itse. Useilla jälleenmyyjillä on erittäin houkuttelevia tarjouksia Lumia -älypuhelimista, joista voit valita itsellesi ja kukkarollesi sopivimman. Lähiviikkoina Äänessä tulee olemaan myös Nokia Lumia testaajien arvioita ja käyttökokemuksia Lumia 800:sta.

Lopullinen kokemus Nokia Lumia 800:sta välittyy parhaiten omassa käytössäsi. Millaisin silmin sinä haluat nähdä maailmasi?

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Anonymous

  “Alle viidessä minuutissa olin asentanut puhelimeeni kaikki minulle tärkeimmät: kalenterin, sähköpostin ja kontaktit. ”

  Pyytäisin kainosti, että tekisitte tästä artikkelin, ja mielellään mahdollisimman nopeasti (huomenna ? :) ). Sama pulma monella edessä, kuten tyttöystävälläni nyt.

  Eli siis miten esim S60 3rd Edition luurista siirretään tärkeä data lumiaan-yhteystiedot, viestit, spostit, kalenteri.

  (Don’t huzzle with the hoff)

  • Carita

    @huzzlehoff:disqus  yritän olla härnäämättä. Lumiassa on esiasennettuna sovellus,
   jonka avulla voit siirtää yhteystietoja Bluetoothin välityksellä. Kannattaa
   seurata näytöltä tulevia ohjeita. Täytyy myöntää, että itse olen yrityksen
   tarjoaman Mail for Exchangen vankka käyttäjä, jossa minulla on kaikki
   kontaktit, kalenterimerkinnät ja sähköpostit. Kaikki hoitui kerralla ja nopeasti, aina se ei näin helppoa ole ollut.

   • Anonymous

    Noob kysymys, mutta mikä tuo mail for exchange on. Miten sitä käytetään? Esim meikäläisen N8:ssa? Kiitos nopeasta vastauksesta!

    • Carita

     Se on yrityskäyttöön tarkoitettu sovellus Outlook kalenterille, kontakteille ja sähköpostille.  Kun otat Lumian käyttöön ensimmäistä kertaa, se ohjeistaa sinua kontaktien ja muiden tärkeiden tietojen siirtämisessä.

     • Anonymous

      Voiko sitä käyttää yksityisihminen, niinkuin meikäläinen tällä än kasillani. Onko tietoa mahdollista synkronoida hotmailin sähköpostien, yhteystietojen ja kalenterin kanssa tällä tavalla?

  • http://www.facebook.com/Arthetzki Arttu Mikkola

   Nokian WP7 Luureissa on valmiiksi sellainen softa, “Contacts Transfer”, jolla saa juurikin noista S60 luureista kontaktit siirrettyä uuteen WP7 puhelimeen. En ole varma, tukeeko kyseinen ohjelma kalenterin siirtoa, mutta se onnistui ainakin samalla softalla Symbian ^3 luurin kanssa. Jos tuossa vanhassa luurissa on outlook synkkaus, niin voithan kokeilla myös vaan syöttämällä samat tiedot uuteen Lumiaan, ja ehkä se synkronoi kontaktit myös tätä kautta?

   • Anonymous

    Kiitos vastauksesta! Täytyy koittaa jos Contacts transfer ei toimi kaikkiin tietoihin.

  • Tardolus

   Moi! Nokian WP-luureissa on asennettuna Nokian oma “Contact Transfer”-sovellus jolla voit bluetoothin kautta siirtää kaikki yhteystiedot, kalenterimerkinnät tms. uuteen Lumia 800:een. Ja toimii erittäin kivasti, juuri tänään omaan 800:een siirsin E52:sta kaikki tiedot… :-)

   • Anonymous

    Ai se siirtää kalenterit ja kaikki?
    Kiva juttu ja kiitos vastauksesta.

 • Ollicas

  Olisin kiinnostunut missä tilanteissa Lumiaan voi pitää vaakatasossa? Aloitusnäkymässä ei kait voi, mutta muuten
   

  • Vieras

   Käyttöjärjesrelmän valikot ei toimi, mutta esimerkiksi IE9, viestit, navigaattori ja gallerist toimii. Sovelluksissa vaakatilaa tuetaan siis tilanteen mukaan.

 • Aleksi

  Muuten pakko onnitella Nokiaa hienosta mainoskampanjasta! TV-mainontaa voisitte harrastaa jatkossakin! Lisäksi mainosten suomenkielisyys on ollut kiva plussa.

 • Keski-ikäinen täti

  Onko kukaan ratkaissut musiikin kuuntelun äänenlaatuongelmaa? Paketissa tulevilla kuulokkeillahan äänenlaatu on surkea. Mahtavatko Nokian suosittelemat Purity-kuulokkeet ratkaista ongelman? Muuten olen Lumia 800:een hyvin tyytyväinen, mutta minulle on erittäin tärkeää myös kuunnella musiikkia siitä.

 • Reijo Lehtinen

  Saisinko yksinkertaisen ohjeen miten saan synkattua läppärissä olevan Outlookin ja Lumia 800 kalenterin? Edellisissä malleissa se on hoitunut näppärästi BT:llä, nyt ei oikein suju?