Nokia 3310 löysi uuden elämän internetissä

Heidi 2.2.2012

5a5

ESPOO – Meiltä ei ole jäänyt huomaamatta, että yksi Nokia-perheen vanhemmista lapsukaisista on ollut jälleen otsikoissa. Vuonna 2000 julkaistu Nokia 3310 on alkanut pompahdella esille yllättävissä yhteyksissä.

Puhelimelle on muodostunut oma fanikunta, jolla on vankkumaton usko sen kaikkivoipaisuuteen. Nokia 3310:n fanit heittävät herjaa puhelimen kestävyydestä ja painosta. Eräässä vitsissä sanotaan, että jos tiputtaa iPhonen lattialle, puhelimesta hajoaa näyttö, mutta jos tiputtaa Nokia 3310:n, hajoaa lattia. Fanien mielestä vain Mordorin tulet (Taru sormusten herrasta-trilogian tulivuoret) voivat tuhota 3310:n.

Photoshoppaajilla on ollut kiire liimata 3310:n kuvia Chuck Norrisin bootseihin ja Arnold Schwarzeneggerin hauikseen. Eräässä kuvassa on kysymys “Mitä jos kaikki uudet Nokia meemit ovatkin sponsoroituja juttuja?”

Tässä vaiheessa on pakko todeta, että tällä kertaa näin ei ole. Osa internetissä leviävistä 3310-jutuista on todella hauskoja, mutta osa materiaalista on jokseenkin kyseenalaista, eikä varsinaisesti kuvasta Nokian eettisiä arvoja. Mutta näinhän se menee internetissä, kaikkea ei voi kontrolloida!

Nokia 3310 oli erittäin suosittu omana aikanaan, eikä siis liene ihme että niin monet ihmiset vieläkin muistelevat sitä lämmöllä. Wikipedia valaisee meitä kertomalla, että jos kaikki Nokia 3310/3330 puhelimet laitettaisiin peräkkäin, rivi ulottuisi Helsingistä aina Chilen pääkaupunkiin Santiagoon saakka, ollen yli 13 500 kilometriä pitkä.

Löytyykö lukijoistamme entisiä tai peräti nykyisiä Nokia 3310 omistajia? Oletteko törmänneet puhelimesta kertoviin meemeihin Facebookissa tai muualla?


Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Kare Joku

  3310 vielä käytössä ja pitkää!

  • Carita

   Miksi sitä pitäisi hyväksi todetusta puhelimesta luopua ;-)

 • Jukkatimonen

  moi!
  Tuosta 3310 luurista ei ole kokemusta. Sen sijaan 3320 tuli aikoinaan testattua :-)) tämä tapautui kesällä 2000 eräässä baarissa. Tiskillä oli pari tyyppiä joista toinen esitteli ylpeänä toiselle erickssonin iskunkestävää ja vedenpitävää (sellasta oranssin mustaa leveä anteenista) puhelinta, naputtelemalla kevyesti puhelinta pöydän reunaan. Ihmetys oli pojilla suuri kuinka kestävä se erkki on! Siiinä samassa iskin 3320 kolme kertaa pöydän reunaan tarpeettomankin kovaa. Puhelin kesti ” koti testin” vain takakannen toinen klipsu katkesi ja puhelimen reunaan jäi muistoksi kolme syvähköä painaumaa pöydän reunasta. Totesin siihen, “että mitenhän kestävä siitä tulisi, jos nokia alkaisi tekemään iskun- ja vedenpitäviä puhelimia”. Tyypit katsoivat sanomatta sanaakaan nousivat ja poistuivat baarista. Huusin perään vielä: ” mihin teillä tuli kiire ericssonin aloitelaatikko avataan vasta huomenna klo 9.00″
  Ja tämä tarina on tosi!

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   Hehee :-)

 • Tee

  3310 on tuttu kapula. Se on vieläkin tallessa ja ehjä, tottakai. Mikäs sen rikkoisi… Jossain kohtaa se taisi olla maailman yleisin kännykkä. Vai oliko se 5110..?

  • ulla

    Minulla on kaksi Nokia 3310 puhelinta, joista toisessa ei ole liitttymää, mutta toisessa on ja toimii kakkospuhelimenani. Ei ole ollut rikki koskaan, kun uusin puhelimeni meni jo takuuaikana mykäksi ja välillä menee vieläkin. täytyy sammuttaa, niin alkaa kulumaan. 3310 en hävitä koskaan

 • Kalle

  Sedällä on ollut käytössä markkinoille tulosta asti, ainostaan akku tarvinnut vaihtaa pariin kertaan. Kädessä pyörittelin niin ainoastaan pientä nitkuntaa rungossa esiintyy kun vähän vääntelee.

 • jRN0

  Muistan vuosia sitten nuorempana tekemäni löydön. Se oli 3310 ojan pohjalla, joka paljastui keväällä sulavan lumen alta! Kuivattelin puhelimen ja pistin laturiin niin kyllähän se vaan alkoi ladata ja lähti käyntiin! Vietiin löytö puhelin poliisin haltuun niin selvisi myöhemmin, että kyseinen puhelin oli syksyllä hävinnyt ja tippunut sinne ojan pohjalle. Vaikkei voi yleistää että olivat lujaa tekoa niin muutamat kappaleet ainakin olivat!

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   Hahaa, hauska tarina! Aika kovaa tekoa tuntuvat nämä meidän kapulat olevan, samanlaisia juttuja kuulee sen verran usein…

 • Rezico

  3310 on vielä jokapäiväisessä käytössä…ja hyvin toimii :)

  Mikään älypuhelin ei saisi minua luopumaan tästä ihanasta kapulasta.

  Lumia? Mikä se on? Ulkona on pakkasta ja lumia, sanon minä ;)

 • http://twitter.com/akseX akse

  Kyllähän tuota mallia tuli nähtyä. Varsinkin naisväellä sitä tuntui olevan (nyk. vaimo, äitini, tädit jne).

  Taitaa tuolla laatikossa vieläkin yksi tuollainen puhelin olla.

 • http://arttusilvast.com/ Arttu

  Tää on kova: http://knowyourmeme.com/photos/232801-indestructible-nokia-3310

 • Jarmo

  Sanotaanko vaikka näin, että jos Nokia alkaisi uudestaan valmistamaan 3310:iä sellaisenaan tai hieman päivitettynä (ulkonäkö tietenkin pysyy samana, onhan kyseessä sentään yksi Nokian tyylikkäimmistä puhelimista), niin ennakkotilaisin tuon alta aikayksikön! Varmasti toisi tuulta Nokian purjeisiin, jos 3310 tuotaisiin nykyaikaan. 

 • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

  Tämän jutun kirjoittamisen jälkeen löysin vielä tämän maanmainion meemigeneraattorin 3310:lle: http://memegenerator.net/Nokia-3310chuck2

 • CalledEvodesigns

  3510i oli ensimmäinen puhelin, kun olin ala-asteikäinen. Oli juuri oikea puhelin 8 vuotiaalle pojalle, putoili milloin kerrostalon parvekkeelta (5kerros tietysti, ja asfaltille…), milloin putosi ojaan, meni pesukoneeseen, jäätyi pulkkamäessä pudotessaan jne. Vieläkin mokoma toimii, vaikka ikää löytyy kymmenisen vuotta.   Tuli sitä parikertaa heitettyäkin, mutta kummasti toimi aina. 

  Nyt kun on 16, niin saatiin se kavereiden kanssa hajalle. Paiskottiin ympäriinsä – ei mitään. hakattiin naula puuhun käyttäen vasaran sijasta – muutama naarmu. Loppujen lopuksi akku ei kestänyt vaan hajosi… Toimii yhä, kun pitää latauksessa.

 • Pekka Mäki

  Minullakin oli 3310 ja äitillä. akkukin kesti hirveän hyvin ja vaikka putoili mihin niin ei mennyt rikki minäkin olen sitä mieltä että 3310 voitaisiin alkaa valmistamaan uudestaan vaikka perinteisenä ja päivitettynä versiona :) huippupuhelin ei voi muuta sanoa !!! 

 • http://twitter.com/thewessi Vesa Turkia

  Milloin tulee Belle 3310:lle?

  hymiö

 • tytär

  Poikani voitti 1999 mutimediakilpailussa 800 markaa ja sai sillä ostettua itselleen ensimäisen kännykän, joka oli mallia 3310. Kun markkinoille tuli uusia malleja, keksi hän myydä mummilleen vanhan kännykkänsä. Siitä on nyt 10 vuotta ja mummi 84v. ja hän käyttää kännykkää joka päivä. Puhelin on monta kertaa tippunut lattialle mummilta, mutta toimii edelleen hyvin…ainoastaan uusi akku on vaihdettu kerran 12 vuoden aikana. Koska mummi ei enää opi käyttämään uutta puhelinta, niin varjelemme sitä tosissaan. Hän ei osaa myöskään soittaa enää lankapuhelimella, mutta 3310:n pikahaulla hän välillä soittelee meille.

 • Lauri Malkamäki

  Itselläni ollut kolme tuollaista, vaihdettu parempi akkuiseen aina, kun tuttava osti uuden – näitä oli kaikilla. Muistan että oli suuri juttu vaihdella eskarissa kuoria kavereiden kanssa, ja vanhemmat tiesi aina, mitä tuoda ulkomaanreissulta lahjaksi – uudet kuoret. Se oli kestävin koskaan näkemäni puhelin, Samsung XCoverkin jää kakkoseksi (testattu), eikä mitään hätää vaikka tippuisikin johonkin jorpakkoon, pinkit kuoret auttaa löytämisessä. Olen käyttänyt neljäntoista ikävuoteni aikana viittätoista puhelinta, mutta tämä on ainut joka kestää kaiken. Nyt vaihtuu 303-malliseen Noksuun, muttä tämä pysyy edelleen kovan paikan puhelimena. Miksi hyvää pois heittämään?