Ohjelmistopäivitys Nokia Lumia 800:lle

Heidi 17.2.2012

Nokia-Lumia_800

GLOBAALI – Huomio Nokia Lumia 800 –puhelimen omistajat! Nyt on aika tarkistaa, että teillä on laitteessanne varmasti uusin mahdollinen ohjelmistoversio, joka kulkee jännittävällä nimellä 1600.2483.8106.11500. Kyseinen ohjelmisto on jo valmiiksi mukana suurimmassa osassa Suomessa myydyistä laitteista. Oman ohjelmistoversionsa voi tarkistaa kohdasta asetukset > tietoja > lisätietoja.

Uusin ohjelmisto parantaa akunkestoa ja wlan-yhteyksiä. Nokia Lumia -älypuhelin tarkistaa automaattisesti päivitykset tasaisin väliajoin, ja tarjolla olevista päivityksistä tulee viesti puhelimeen. Päivitystä ei toimiteta kaikkiin puhelimiin samanaikaisesti, vaan vähitellen seuraavien viikkojen aikana Microsoftin päivitysprosessin mukaisesti.

Päivitys toimitetaan Microsoft Zune -ohjelman avulla tai Windows Phone 7 Connector -ohjelmalla, jos käytössäsi on Mac.

Kun olet saanut päivitysviestin, liitä puhelimesi tietokoneeseen USB-kaapelilla. Valitse Zunessa sovellusosiosta puhelinasetukset -> puhelinpäivitys, ja voit asentaa uuden ohjelmiston. Napsauta Macissä laitteen nimeä vasemmanpuoleisessa ikkunassa ja asenna päivitys. Tarkemmat ohjeet löytyvät tarvittaessa tuotetukisivuilta.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • http://www.esphoneblog.com Jonne Eilimö

  Terve!

  Mitä pitää tehdä kun firmis on versiota 7740, mutta käyttis 8107? Miten tuon firmwaren saa päivitettyä kun käyttis on jo päivitetty uusimpaan versioon?

  Tarkemmat tiedot:
  OS version: 7.10.8107.79
  Firmware revision number: 1600.2479.7740.11451

  • HV

    Itselläni oli sama tilanne, tänään tuli päivitys saataville.

   • http://www.esphoneblog.com/ Jonne Eilimö

    Jep, tän päivän päivitys nosti softan tosiaan tuohon 1600.2483.8106.11500 versioon. Muualla maailmalla taas jaetaan jo tosta uudempaa versiota (1600.2487.8107.12070). Saa nähdä milloin se kolahtaa kohdalleni :)

 • Ensi Lumia

  Mulla on: Lait.ohjelmisto:    1600.2483.8107.11501 

  • http://twitter.com/jessenic Jesse Leskinen

   Tuo on muuten sama, mutta tehtaalla esiasennettu. 11500 asennetaan Zunen kautta, mutta 11501 tehtaalla. Ominaisuuksissa ei ole eroja.

 • Anonymous

  Vois se akunkesto parempikin olla…
  Pääosin kyllä hyvä känny, suorastaan pieksee N8:n käytettävyydessä.

 • Pingback: Nokia Lumia 800 sai päivityksen v1600.2483.8106.11500 | N8FIN()

 • Mrmaikkeli

  Olisihan kiva saada pävitys, ei vaan jostain syystä ilmoittele mulle mitään – ei Zune eikä puhelin. 
  Mulla laitteistoversio on 112.1402.2.4, käyttis 7.10.8107.79 

 • Rlankine

  Minun levykokoelmani sisältää yli 65000 biisiä ja jos yritän asentaa Zunen niin sen asennus tukehtuu jossain 30000 ja 40000 biisin välillä. En siis saa asennettua Zunea. Tarkoittaako tämä, että en voi myöskään päivittää Nokia Lumia 800 -puhelintani koskaan?

  • http://www.facebook.com/Arthetzki Arttu Mikkola

   “asennus” tukehtuu? Asenna se Zune, ja kun se kysyy ekalla käynnistyksellä asetuksia, niin siitä voit määrittää mistä se musiikkikirjastonsa repii. Laita aluksi joku random kansio musiikkikirjastoksi, missä ei ole muuta musiikkia. Voit sitten ihan hulluuttasi kokeilla laittaa sen siihen Windowsin normikirjastoon jos uskallat ja kun olet puhelimesi päivittänyt. 

   • Rlankine

    Toden totta, Zunen voi asentaa ilman levykokoelman skannausta, joten päivitys hoituu varmasti jollakin tavalla.

    Edelleen kuitenkin se on ongelma, että en voi ladata koko levykokoelmaani Zunen kirjastoon voidakseni siirtää musiikkia puhelimeen. Spotifyn offline-moodi auttaa jonkun verran, mutta muuten minun on edelleen jatkettava Applen laitteiden käyttöä pääasiallisena musiikinkuuntelulaitteena.

    • Hpguru

      Miten ajattelit mahduttaa 65 000 biisiä Lumian sisäiseen muistiin? Itse kuuntelen musiikkia Spotifyllä, enkä omista itse ainoatakaan musiikkitiedostoa. Mutta Nokia, Wifi Hotspot jakoon ja vähän äkkiä!

   • rlankine

    Voi v!#u tuon Zunen kanssa!!!!!!!!!!!!!!  Nyt se tuhosi läppäristäni kovalevyn, kun Zune supportin ohjeiden mukaan yritin saada edes osan levykokoelmastani sellaiseen muotoon, että sen voi ladata Lumiaan.  Jokaikisessä läppärin buutissa (Windows 7) tulee ehdotus siitä että levy pitäisi skannata CHKDSK:lla mutta kun sen tekee niin noin kolmen tunnin kuluttua CHKDSK jumittuu 64% kohdalla. Lienee pakko asentaa Win7 uudellen.

    Zune on yksi surkeimmista ohjelmista joita olen koskaan käyttänyt. Se ei suostu asentumaan skannaamatta kansion …UsersMy Music -sisältöä, ja jos siellä on liikaa tavaraa niin Zune ei käynnisty. Ja jos olet luonut Windows Live -tunnuksen missään muussa maassa kuin Suomessa, niin Zuneen ei voi logata sisään.

    Nokia hyvä, tehkää mahdolliseksi ladata päivityksiä ja sisältöä Lumiaan ilman mitään hallintaohjelmaa. N9:llä voi tehdä näin, Androidella voi tehdä näin, joten miksi ei Lumialla?!?!?

    • rlankine

     Nonnii… backuppi otettu, kovalevy formatoitu, Win7 asennettu uudelleen ja backup palautettu. Nyt toimii taas ihan OK.

     Just joo!

     Nimittäin seuraavaksi Zunen asennusta varten piti luoda uusi käyttäjätili Windows Live -palveluun, koska ulkomailla luotu Hotmail-tilini ei toiminut sen kanssa. Ei siinä mitään ongelmaa olisikaan, ellei Lumiani olisi perustettu sille vanhalle Hotmail-tilille, mutta nyt kun puhelin käyttää eri tiliä kuin Zune niin nepäs eivät pelaakaan yhteen!

     No, minäpä vaihdan Lumian asetuksissa Windows-tilin toiseen… vaan enpäs vaihdakaan: Miksi helvetissä Windows Live -tilin vaihto on estetty puhelimen asetuksissa?!?!? Voisin tietysti palauttaa puhelimeni tehdasasetuksiin ja nähdä uudelleen se kaikki vaiva mikä virittämiseen on kulunut.

     KYSYMYS: Menetänkö ostamani sovellukset, jos palautan tehdasasetukset ja perustan puhelimen uudelleen eri Windows Live -tunnukselle? <<<<

     Alkaa tuntua että ainoa konsti saada uuteen puhelimeen musiikkia helposti on mennä ostamaan Android-laite.

 • Lumia-käyttäjä

  Lumia 800 on akkusyöppö edelleen tuolla uudellakin firmiksellä. Tänään otin luurin laturista klo 7.00. En koskenut luuriin ollenkaan 2 tuntiin ja silti akusta oli jo 8% kulunut. 3G päällä ja 3 mailitilin synkat 1 tunnin välein. Kaikki xbox ym. synkit + bt pois päältä ja taustatehtävät pois mitä saa. Nyt vähän roplasin luuria, kello on melkein 11. akusta 84% jäljellä. Luurin täytyy kiskoa koko ajan vähintään 100-150mA virtoja vaikka mitään ei tee. Eihän tässä ole järkeä lainkaan..Nokia haloo!!, eihän tämä pysy spekseissä ollenkaan. Luurin pitäis puhetta muka kestää yli 9 tuntia.. ei mitenkään päin. Onkohan firmwaren koodaus mennyt ihan putkeen? Tapansa mukaan Nokia ei pukahdakkaan asiasta vaikka foorumit on täynnä samanlaisia tilanteita. Olisiko aika vähän “avautua” valmistajan suunnalta.

 • Kimmo

  Mitään hajua koska tulee tämän puhelimen suurimman puutteen korjaava päivitys? Eli siis wlan hotspotin mahdollistava toiminto, puhelimen ainut suurempi puute joka saisi tulla pikaisesti korjattua. Muissa WP luureissa jo on ominaisuus siis ei johdu käyttiksestä.
   
  Akku kestää hyvin päivän mikä on jo nyky älypuhelimille hyvä. 

 • Ropi

  Koska myönnetään ja korjataan Flash-tuen puuttuminen?

  • http://www.esphoneblog.com/ Jonne Eilimö

   Tohon on Adobe jo ilmoittanu että mobiili Flash tapetaan. Joten, Flashia ei oo tulossa WP:lle. Onneks jo moni sivusto on tämän tajunnut, ja ruvennut käyttämään HTML5.

 • JPa

  Tuntuisi, että tämän uuden päivityksen myötä jotakin on mennyt “pieleen”. Ostin Lumia 800 heti myynnin aloituksesta, samana (tai seuraavana) päivänä zune-tarjosi päivitystä jonka asensin (en muista nyt versionumeroa) -> Akun kesto oli ihan kohtuullinen. Nyt muutama päivä sitten asensin tämän ko. päivityksen ja sen jälkeen akku on mielestäni tyhjentynyt huomattavasti nopeammin jopa 10-12 tunnissa siirtyy virransäästötilaa vaikka käyttö ja asetukset ovat pysyneet samoina koko ajan. Diagnostikkan mukaan kulutus on koko ajan noin 150mA joka vastaisi aika hyvin tuota 10 tuntia.

 • Anssi85

  Koska tulee lumia 800:seen se kauan odotettu wlan hotspot. Tämän puute on vakava puute minusta. En saa kannettavaani internetyhteyttä enään matkoillani. Pitääkö tässä operaattorilta pyytää joku muistitikku, kun voisi ihan hyvin kännykän kautta saada yhteyden :F

 • Kiesus3000

  Se wifi hotspot pitäisi saada asap. Ei huvita tehdä simmijumppaa Lumian ja vanhan puhelimen välillä.

 • Merituuli

  Uusin ohjelmistoversio minulla on, mutta silti akun kesto on aivan liian huono. Känny laturissa virta näyttää 100% ja käyttöaika 15h. Kun puhelimen irrottaa laturista jäljellä oleva akkuvirta tipahtaa vartissa ja on enää 89% ja arvioitu käytöaika 12h. Valmiusaikaa luvataan esitteissä satoja tunteja; känny kiinni vai miten?? Kaikki mahdolliset taustaohjelmat olen jo sulkenut pois. Koko ajan ei voi olla akkua lataamassa!! Navigaattorin kanssa kännyn pitää olla autolaturissa. Tehkää jotain Nokia ja Microsoft ennen kuin on kesä ja porukka lähtee esim. merelle ja tunturiin olemaan ilman sähköä jopa päiväkausia! Silloin haluaisi tsekata karttoja ja paikallisia säätiloja ja käyttää vaikkapa Sports Tracker. Voin vain aavistella kuinka nopsaan Lumia sitten simahtaa. Talviharrastuksissa tämä jo tullut ilmi. Aurinko ja patterilatureita on (toivottavasti toimivat Lumian kanssa), mutta näin huonon akun kanssa on vaikeuksissa!! Se, että akkua ei voi itse vaihtaa on kuolleena syntynyt ajatus. Tämä ei ole mikään Nokia Lumia vaan Nokia City “älä poistu laturin luota”.

  • Juha R

   Taitaa olla sama vika/ominaisuus, kuin minulla.
   Akku kestää juuri kidulla valoisan ajan, vaikka ei juuri soittele.
   Kaikki päivitykset olen asentanut. Tällä hetkellä puhelin näyttää
   – akkuvirtaa jäljellä 73%
   – aika edellisestä latauksesta 4h
   – käyttöaikaa arviolta jäljellä 13h.

   Yhden ainoan 2 min. puhelun olen soittanut.
   Sähköposti päivittyy 1h välein.

   Onhan tämä jotain ihan muuta, mitä luvattiin.

   10h puhetta valmius 14 päivää.

   Ei tähän kyllä oikein tyytyväinenkään voi olla.
   Mielestäni kyseessä on aikas pahaa kusetusta, kun tuote ei pysty lähellekään sitä mitä luvataan.

   • Jdhkgy

    sama ongelma oli, kunnes vaihdatutin nokia caressa akun ja latasin sitä 10h ensimmäisellä kertaa. nyt akku kestää jopa hyvin

 • rlankine

  Miten Lumia 800 pariston latauksen saa riittämään koko päiväksi?  Alussa se riittikin, mutta nyt on koko tämän viikon laite ollut yön yli latauksessa niin joka päivä virta on loppunut ja laite sammunut illalla seitsemän ja yhdeksän välillä.

  Puhelimella ei yhtenäkään päivänä ole soitettu lainkaan, mutta sähköposteja ja nettiä on käytetty kunakin päivänä noin 10-15 minuuttia.

 • Mo

   Pistää miettimään että kuinkahan huono akun kesto oli ennen päivitystä.. Ostin tämän lumia 800 ja siinä oli uusin päivitys jo valmiiksi ja siltikin akku kesti sen päivän. Kokeilin sitten Nokian sivuilta löytyviä akun säästövinkkejä ja sain kuin sainkin akun kestämään huikeat kaksi päivää, mutta empähän paljoakaan puhelinta tuona aikana käyttänyt. Eli jos puhelinta käyttää haluaa niin päivittäin on ladattava, kiitokset vaan tästäkin upeasta ominaisuudesta..

 • Lumian käyttäjä

  Yrittääkö Nokia “vaieta kuoliaaksi” kysymykset Internet jaon saamisesta Lumia 800:lle?. Kysyjiä riittää ympäri maailmaa, mutta mitään tolkullista vastausta ei ole asiaan saatu. Eikö tuohon nyt saa selvää tulee/ei tule – vastausta..

 • Tyrmistynyt Nokiafani

  Tehkää uudistus tuohon soittoäänen laittoon.

  Ihan surkeaa jos en voi laittaa omaa biisiäni soittoääneksi. …

  • minnä vaan

    Voi sinne laittaa oman soittoäänen, ei toki miten tahansa. Lyhennä kappale 40 sekan mittaiseksi ja vaihda zunella genre ringtone:ksi, niin sitten kun siirrät kappaleen puhelimeen se ilmestyy vaihtoehdoksi listaan. Ei mitään ydintiedettä, muttei toki automaattisestikkaan toimi.

 • Hieman pettynyt nokiaan…

  “Akku: Li-Ion 1450 mAh, valmiusaika 265 h / 335 h (GSM/3G), puheaika 13 h / 9 h 30 min (GSM/3G), musiikintoisto 55 h, videontoisto 7 h.”  Noi on ihan vitsejä nuo ilmoitetut ajat. Jos akku täynnä aamulla, niin se on loppu illalla, viimeistään 19:00. Samsung Galaxy S:ssä akku kesti 5 päivää, ja koko ajan surffasin netissä ja kuuntelin musaa. Voi , voi…  :(

 • Erkki

  Voisiko joku kertoa miten saan oman biisini Lumian soittoääneksi, siis lyhennettyä sen 40s.mittaiseksi, onnistuuko zunella ?
  Todella typerä ominaisuus ettei voi käyttää puhelimeen tallennettuja biisejä suoraan soittoääneksi Lumiassa, kaikissa aikaisemmissa Nokialaisissani tuo on ollut mahdollista.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1203745619 Tero Lehto

  Aika kauan tätä päivitystä saa näemmä odottaa. Nyt on jo kohta 1,5 kuukautta siitä, kun tämä Nokian mukaan tuli jakoon, ja Lumia 800 -puhelimeni sanoo yhä, ettei päivitystä ole saatavana. Akkukesto on tässä kyllä niin surkea, että saattaa ensimmäinen Windows-puhelimeni jäädä viimeiseksi.

  Tein äsken pikaisen kyselyn kavereilta IRCissä ja Facebokissa. En ole ainoa, joka ei ole päivitystä vielä nähnytkään. Puhelin sanoo, ettei ole päivitystä saatavana. Osa näistä on ostanut laitteen Suomesta, ja minä ja muutama muu taas Saksasta.

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   Tästä on tulossa uutisia pikemmin kuin arvaatkaan, stay tuned.

 • Carita

  Nokia Lumia 800:n uusi ohjelmistopäivitys tuo huomattavia parannuksia akunkestoon ja
  virranhallintaan:
  http://aani.nokia.fi/2012/03/28/nokia-lumia-800n-ohjelmistopaivitys-tuo-lisaa-potkua-akkuun/

 • Robox9

  paska koko puhelin

 • Hessu

  Miten Lumia 800 päivitetään ilman Zunea, en nimittäin aio sitä koneelleni asentaa.
  Onhan puhelin voitava päivittää ilman erillistä tietokoneelle asennettavaa ohjelmaa.

  • Carita

   Valitettavasti se ei ole mahdollista ilman Zunea.  Zunen lataamiseen tietokoneelle ei mene kauan, mutta ohjelmistopäivityksen lataamiseen puhelimeen kannattaa varata aikaa. Itselläni meni uuden Lumia 710-laitteen päivitykseen noin puoli tuntia, ja se kannatti tehdä.

   • Hessu

    No sepä ikävää, jää sitten päivitykset päivittämättä :(

 • vg

  Täysin käsittämätöntä että Zunen kaltaisia ohjelmia päästetään ylipäätään markkinoille…En yhtään ihmettele jos Lumiat nakataan kierrätykseen ja tilalle hankitaan iPhonea ja Samsungia…harmittaa sinänsä hyvin toimivan puhelimen ja hyvän käyttiksen puolesta tämä Zune, se sabotoi koko jutun. Miksei windows käyttöjärjestelmän omaava pc ja Lumia osaa lukea toisiaan ilman tätä täysin käsittämätöntä Zune roskaa? Aiemmin vanhemmilla kapuloilla tiedostojen siirto puhelimen ja pc:n välillä oli todella helppoa tähän verrattuna.