Nokia Lumia 710 – ensi kokemukset

Jason 22.2.2012

Nokia-710feature

ESPOO – Minulla kävi tuuri, kun sain ensimmäisten joukossa Yhdysvalloissa Nokia Lumia 710 -puhelimen juuri ennen matkaani Las Vegasin Consumer Electronics -messuille. Käytettyäni sitä jo jonkin aikaan olen edelleen Lumia 710 -puhelimen onnellinen omistaja.

Nokia Lumia 710 on ensinnäkin erittäin suorituskykyinen älypuhelin. Ominaisuuksiin kuuluu muun muassa mahtava käyttöliittymä tapahtumaruutuineen, viiden megapikselin kamera, nopea nettisurffailu Internet Explorer 9 – selaimella, Mix Radio ja Keikkahaku -palvelut sekä ClearBlack-näyttö, joiden ansiosta puhelin erottuu edukseen ja tuo käyttäjälleen iloa joka päivä.

Yksi asia, joka Lumia 710:ssa jaksaa hämmästyttää on akun käyttöaika. Kevyemmällä puhelimen käytöllä pärjään hyvin lataamatta kaksi päivää. Kiireisinäkin aikoina, kun sähköpostia, tekstiviestejä ja puheluita tulee solkenaan, Lumia 710 -puhelimeni käyttöaika on puolitoista päivää, mikä on mahtavaa.

Vaikka Lumia 710 onkin 800:aan verrattuna ”pikkusisko”, laitteen suorituskyvyssä ei ole motkottamista. Windows Phone -käyttöjärjestelmä tuntuu siltä kuin se olisi luotu Lumia 710:tä varten: siirtyminen sovelluksesta toiseen sujuu saumattomasti ilman häiriöitä.

Laadukas ja linjakas

Lumia 710 on minulle juuri täydellisen kokoinen. ClearBlack-näyttö on 3,7-tuumainen ja näyttää riittävästi tietoa ilman että puhelin olisi liian suuri. Gorilla Glass -lasi on käytännössä luodinkestävä. Se on edelleen naarmuton, vaikka on viettänyt aikaansa povitaskussani avainten ja kolikoiden seurassa.

Kumisen taustan ansiosta Lumia 710 pysyy hyvin kädessä. Aina kun esittelen puhelintani muille, he ihastuvat siihen, miltä se näyttää ja tuntuu. Laitteen mitat ovat 119 x 62,4 x 12,5 mm ja paino 125,5 grammaa.

Ihmiset-toiminto – olen koukussa

Yksi sovelluksista, johon ihastuin heti ja jota käytän päivittäin, on Ihmiset-toiminto. Olen liittänyt sen LinkedIn- ja Facebook-tileihini ja siten saanut koottua sukulaiset, ystävät ja työkaverit (entiset ja nykyiset) kaikki samaan paikkaan.

Kun haluan tarkistaa jonkun kuulumiset, näen hänen Facebook-statuksensa ja kuvansa yhdellä kertaa hänen yhteystiedoissaan. Kannattaa kiinnittää oman profiili aloitusnäyttöön, niin muutamalla pyyhkäisyllä näet omat päivityksesi sekä viimeisimmät kommentoinnit.

Pieni pröystäily sallittu

Esittelen mieluusti puhelintani. Voisin puhua kännyköistä loputtomiin, olivatpa keskustelukumppaneina sitten ystävät, sukulaiset tai tuiki tuntemattomat. Kun ihmiset kyselevät Lumia 710:stä, heitä kiinnostaa aluksi sen eri ominaisuudet sekä väri. Suomessa Lumia 710:n on saatavilla mustana tai valkoisena. Mustaan voi valita syaanin (sinivihreän) tai fuksian (punaisen) värisen takakannen.

Sitten keskustelu siirtyy hintaan, jolloin voin kertoa heille, että Nokia Lumia 710:n suositushinta 330€ ja sitä saatavilla useilta jälleenmyyjiltä kautta maan.

Lue lisää miksi Lumia 710 on erinomainen ensimmäiseksi älypuhelimeksi.

Entä sinä? Voisiko Lumia 710 olla sinun seuraava puhelimesi? Odotan innolla kommenttejanne!

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Pingback: Uusi Lumia 710 on erinomainen ensimmäiseksi älypuhelimeksi | Mr. Windows Phone Finland()

 • Isojussi4youy

  Itselläni on samsun Omnia W – joka on melkolailla samantyyppinen puhelin kuin Lumia 710 – sillä erolla että “sampassa” on etukamera ja vaihdettava akku – käytän älypuhelinta paljon myös pyöräreissuilla ja latausmahdollisuudet ovat vähissä – tuo vara-akku mahdollisuus ratkaisi. Tosin molemmat hyviä puhelimia – Samsungin näyttö naarmuutuu Lumiaa helpommin ja se on minusta huono asia.

  • Carita

   Etukameraa 710:ssä ei ole, mutta akun saa kyllä vaihdettua.

   • MTJV

    Onko siis parempia akkuja saatavilla?

 • Carita

  Nokian Helsingin Lippulaiva myymälästä pyysivät vielä kertoivat että Lumia 710:een saa ostettua vaihdettavan takakannen 9 euron hintaan. Värivaihtoehtoina syaani, fuksia tai keltainen.

  • Riku

    Mitä värejä nämä syaani ja fuksia on miesten kielellä?

   • Mika

    Luulisin että vaaleansinen/turkoosi, ja jonkin sortin vaaleanpunainen.

 • Pingback: SuomiWP » Nokian Lumia 710 nyt kaupoissa!()

 • TIMO KORPELA

  Applen valta-aikoina 80-luvulla ei kukaan uskonut Windowsiin.Nyt se lähtee rakettimaiseen nousuun Lumia 710-älypuhelimella, koska sen hinta on kohdallaan.

 • http://twitter.com/NokiaPirateShip Nokia Pirate Ship

  Luulisi Lumia 710 olevan hyvä luuri. Itse olen ainakin tykännyt Lumia 800 todella paljon!

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100003308231930 Aleksi Soikkala

  Voisihan se olla, jos vain olisi rahaa, jolla ostaa.

 • Wici

  itselläni on! loistava, nopea ja helppo :) tykkäään!!!!!!!!!

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=622337425 Mika Kirsi

  Ei ole todellista, en saa Lumia 800:lla bluetooth yhteyttä E66-luuriin tai iMacciin… “Ei tuettu”. Mites nyt sitten puhelinnumerot siirretään?!

  • Persikkapilvi

   Itsekin olen pohtinut numeroiden siirtoa E71 mallista, koska sitäkään ei tue. Ratkesiko ongelmasi, saitko numeroita siirtymään?

  • K Ohman

   “Ei tuettu” tulee myös kun yrittää yhteyttä E7 tai X3-02:een , osaako kukaan auttaa ? Melkoinen pettymys jos Noksun uusin puhelin ei kommunikoi vanhempien kanssa, eikä E7 ole nyt edes kovinkaan vanha !

  • Peevee

   Ei tue yhteyttä N95:een (toi vanha luuri) eikä vuoden vnahaan Windows 7 läppäriin? Surkeaa!

 • J M-96

  Itselläni ollut nyt n. 2vko tämä Lumia 710, mahtava kapistus! (: Ja hinta/laatu suhde kohdallaan! Aluksi säikähdin akun todella heikkoa kestoa, mutta muutaman latauksen jälkeen akku kestääkin oikeilla asetuksilla sen 2pv helposti :P

 • Ukeli

  Lumia 710 on ollu käytössäni muutaman viikon. Helppokäyttöinen ja erinomaisesti toimiva puhelin. Ainoa, ja pitkä, miiinus tulee todella surkeasta akun kestosta. Puhelinta joutuu latailemaan vähintää 12 tunnin välein, vaikka taustaohjelmat eivät olisi päällä…

 • moroo

  Haluaisin tuon lumian :(

 • Tomas Ruohonen

  surkea puhelin 2 viikkoa toimi nyt jossain maailmalla huollossa olennainen osa ei toimi puhelimella ei pysty soittaa. 3 viikko ilman puhelintaa

 • Timo

  Asiallinen puhelin, “toimii kuin junan vessa”. Pelit pyörivät hyvin ja käyttö on helppoa. Aloitusnäyttöön pitäisi saada akun varauksen näyttö prosentteina päivämäärän ja kellonajan yhteyteen. Appseja on ihan tarpeeksi normikäyttäjälle. Ei tarvi virustorjuntaa! Office -ohjelmat ja SkyDrive ovat loistava juttu. Navigointi toimii ihan hyvin myös. Kaiken kaikkiaan hinta/laatusuhde hyvä.

 • Harri

  Itsellä on ollut lumia 710 kohta kuukauden, enkä kyllä vaihtaisi pois.

 • hs

  muuten olisi täydellinen puhelin mutta normaali osoitekirja puuttuu enkä suostu tallettamaan mitään puhelin numeroita netin kautta. eikä mitään järkeä että joku entisen firman tyhmä puolituttu kaveri facebookista kummittelee mun puhelimen yhteystiedoissa!

 • Peevee

  Akkukesto hyvä? Monta kertaa päivässä saa olla lataamassa. laitapa WLAN päälle ja ihmettele

 • Julizka-

  osaako kukaan kertoo, mitä tehdä, kun kyseisessä Nokia 710 ei oo sitä verkon jakamis mahdollisuutta? Harmittaa, koska mulla ois todella sille käyttöö, mutten saa sitä toimimaan :(

 • Helmeri90

  Lumia 710 on kyllä mainio kapistus. Lausunto näytön naarmuuntumisen kestämisestä ei valitettavasti pidä paikkaansa itsellä naarmuuntumista havaittavissa kahden päivän käytön jälkeen.

 • vierasss

  muuten tosi hyvä ja käytännöllinen en vaihtaisi muuta kuin osoitekirjan tästä kyseisestä puhelimesta sillä nytkin yhteystieto luettelo on tännä fb tuttuja muttei puhelin numeroita ja sähkö postiin kun kirjautui niin sitten tuli mese kaverette  s posti ja osalle puh numero

 • minä

  Akun kestoa minä ihmettelen kyllä. Tänään latasin puhelimen aamulla ja vaikken päivällä käyttänyt sitä ollenkaan, on nyt taas akku lopussa… Mitä tämä on?

 • vieras

  710 radion äänenvoimakkuus ei riitä kuunteluun esim. pyöräillessä. Kamerassa videotila jumittuu päälle.