Valkoinen Nokia Lumia 800 – pian myös Suomessa

Carita 1.3.2012

detail11

ESPOO – Valkoisen Nokia Lumia 800 -älypuhelimen myynti Suomessa alkaa 8. maaliskuuta 2012. Tähän saakka myynnissä on ollut syaanin magentan ja mustan väriset 800-mallit. Ikonisen Lumia 800:n valkoinen väri on upea, häikäisevä ja kiiltäväpintainen korostaen puhelimen puhtaan valkoista luonnetta.

“Olemme erittäin iloisia voidessamme tarjota kuluttajille uuden värivaihtoehdon. Nokia Lumia 800 -älypuhelin kääntää väreillään ja muotoilullaan päät ja tarjoaa parhaat toiminnot sosiaalisten verkostojen ja internetin käyttöön,” sanoo Suomen ja Baltian maiden myyntijohtaja Mauri Pietikäinen.

Miten valkoinen väri on saatu aikaan?

Lumia 800 Windows Phone on kääntänyt päitä julkistuksestaan lähtien viime lokakuussa Nokia Worldissa. Lumia 800 on ensimmäinen todella kiiltäväpintainen puhelin puhtaan valkoisen polykarbonaattirungon onnistuneen suunnittelun ansiosta yhdistyen ainutlaatuiseen kaarevaan ClearBlack –kosketusnäyttöön.

Materiaalit, värit ja viimeistely ovat intohimomme. Niiden on sovittava yhteen,” kertoo Nokian väri- ja materiaalisuunnittelija Tiina Aarras.

Ajatus valkoisesta puhelimesta syntyi N9:n ja Lumia-tuoteperheen puhelinten identiteetistä. “Puhtaan valkoinen pinta on todella vaikea saada aikaan”, Aarras selittää. ”Meidän oli kokeiltava satoja valkoisia pigmenttejä ennen kuin löysimme oikean värin ja peittävyyden.”

Ainutlaatuista valkoisessa Lumiassa on se, että sen runko on läpikotaisin valkoinen, ei siis vain pinnasta. Nokia teki yhteistyötä maailman parhaiden värjäämöjen kanssa löytääkseen täydellisen pigmentin sekoitettavaksi nestemäiseen polykarbonaattiin, josta runko valetaan.

”Nokia Lumian tarina perustuu pelkistämiseen ja selkeyteen. Valkoinen on väreistä kaikkein pelkistetyin. Se myös korostaa parhaiten kiiltävän mustaa näyttöä, jonka tapahtumaruudut herättävät henkiin. Jos valkoisen Lumian panee pöydälle pystyyn, runko melkein katoaa ja musta näyttö näyttää leijuvan ilmassa,” jatkaa Tiina.

Värin aikaansaamiseksi tarvittiin kaksi vuotta jatkuvaa kokeilua ja muokkaamista.

Valkoinen on väreistä ehkä kaikkein puhtain, syvin ja ehdottomin. Jos valkoinen Lumiasi tahriintuu, voit pyyhkäistä sen puhtaaksi laiteen kiiltävän pinnan ansiosta. Laite on todella kestävä ja helppohoitoinen”, tiivistää Tiina Aarras.

Nokia Lumia 800 on nyt valkoisena

Parhaiten Lumia 800 puhelimen ymmärtää kun kokeilee sitä kädessään ja koskettaa sen näyttöä. Lumia 800 -älypuhelimessa on Carl Zeiss -optiikka ja tyylikäs kamera sekä HD-videotoisto. 16GB:n sisäänrakennettu muisti sekä maksutonta SkyDrive -tallennustilaa.

Sosiaalisiin yhteisöpalveluihin pääsee yhdellä kosketuksella ja puhelimesta löytyy myös Windows Live -palvelut, kuten Messenger, sähköposti ja Xbox Live.

Windows Marketplacesta on saatavilla runsaasti sovelluksia viihtymiseen ja työntekoon kuten Elisa Viihde, HS.fi, SportsTracker, Veikkaus, Nordea, HIFK Taskupeto, Jokerit Live, MTV3 Juuri nyt, Ilta-Sanomat, Viiniopas, YLE Radio, NRJ Finland ja The Voice.

Ohuessa 800:ssa on Internet Explorer 9 -selain, 3,7 tuuman kaareva AMOLED ClearBlack -näyttö ja 1,4 gigahertsin prosessori, joka on varustettu laitteistokiihdyttimellä ja erillisellä grafiikkasuorittimella. Vauhtia siis riittää.

Unohtaa ei sovi Nokia Lumia -palveluja, kuten käännös-käännökseltä-opastuksella varustettu Nokia Navigointi. Nokia Musiikki sisältää uutena palveluna Mix Radion, mm. mp3-kaupan rinnalla jossa on reilusti yli sata musiikkikanavaa ilmaiseksi kuunneltavissa.

Käyttäjä voi kätevästi myös paikantaa kadonneen puhelimensa kartalla, etätyhjentää sen sisällön ja lukita laitteen. Äänettömälle säädetyn puhelimen pystyy löytämään vaivatta palauttamalla siihen merkkiäänen Windows Live -palvelun avulla.

Puhelimessa on myös erinomainen antenni, joka estää käyttäjää menettämästä ainuttakaan tulevaa puhelua polykarbonaatin valinnasta metallikuoren sijaan.

Minkä värisen puhelimen sinä valitset: musta, syaani (sinivihreä), magenta (aniliininpunainen) tai uutuusväri valkoinen? Kommenttia saa laittaa tulemaan.

PÄIVITYS: Katso lisää hiukeita kuvia valkoisesta Nokia Lumia 800:sta.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • http://www.esphoneblog.com/ Jonne Eilimö

  Aivan mahtavaa! Tuleeko silikonikuori paketissa mukana kuten noissa muissa väriessä?

  • Anonymous

    valkoiselle N9lle tuli ainakin nahkainen tasku silikonin sijaan

  • Carita

    Myyntipaketin mukana tulee musta silikonikuori.

 • Lauri

  Hienoa, nyt pääsen minäkin ostoksille! Ihan näin yleisenä nillityksenä on kuitenkin mainittava se, että ei kannata luvata päivämääriä jos niistä ei pystytä pitämään kiinni! Maaliskuun 8. päivä ei ole pahasti yli luvatun, mutta se ei kuitenkaan ole sama kuin helmikuun aikana. Ei kannattaisi liikaa flirttaila asiakkaiden hermojen kanssa.

 • Ville

  Olen samaa mieltä Laurin kanssa. Odotin koko helmikuun valkoista mallia ja tänään juoksin kaupoissa etsimässä sitä, kunnes löysin tämän tiedotteen. Olen täysin kyllästynyt Nokian lupausten pettämiseen myynnin aloittamisen suhteen. Sama juttu oli N9 odotellessa, kerta toisensa jälkeen sai pettyä. Miten se voi olla niin vaikeaa Nokia?

  • Seuraavakin on Nokialainen

   Niin ja vielä kunNokia saisi tuotteen esittelyn ja kauppoihin tulon välisen ajan lyhemmäksi. Tälläkin hetkellä 808:aa ihmiset jonottaisi jos sitä vaan saisi. Pitää takoa silloin kun rauta on kuumaa!

 • Lumppari800

  Onkohan mitään infoa pr1.2-päivityksen rantautumisesta suomeen? Tämän siis:
  1600.2487.8107.12070

 • Pingback: Valkoinen Lumia 800 pian Suomeen | Ajanhermolla.()

 • Misu

  No tätä tosiaan on odotettu! Jos ei tulevalla viikolla uusi valkoinen Lumia ole kädessäni, luovutan ja ostan kostoksi iPhonen. :)

 • Seija

  Ostin, valkoisen Nokia Lumian mutta  ei ollutkaan valkoista silikonikuorta paketissa mukana. tosi outoa.