Nokia Belle Feature Pack 1

Ian 6.3.2012

808fp1

BARCELONA – Nokia 808 PureView -älypuhelimien myötä viime viikolla julkistettiin Symbian-käyttöjärjestelmän päivitys: Nokia Belle Feature Pack 1. Se tarjoaa käyttäjille entistäkin paremmat viihdeominaisuudet, monipuolisemmat yksilöintimahdollisuudet ja tehokkaamman suorituskyvyn.

Nokia Belle Feature Back 1 tulee lähikuukausina saataville uusiin sekä jo käytössä oleviin Nokia 603-, Nokia 700- ja Nokia 701 -älypuhelimiin. Nokia Belle tuli äskettäin saataville muihin uusimpiin Symbian-laitteisiin, ja se on ladattu jo yli miljoona kertaa!

Mitä Feature Pack 1 tarjoaa käyttäjille, jotka omistavat jonkun edellä mainituista älypuhelimista tai aikovat hankkia Nokia 603-, Nokia 700-, Nokia 701- tai Nokia 808 PureView -laitteen?

Nokia Belle Feature Pack 1 tuo myös entistä paremmat pienoissovellusten eli widgettien yksilöintimahdollisuudet. Uusia ja parannettuja widgettejä on parisenkymmentä. Käyttäjä saa siis aloitusnäytölle erittäin monipuolista sisältöä.

Lisäksi pakettiin kuuluu aiempaa nopeampi nettiselain, jossa on HTML5 -tuki, sekä Nokia Kartat -sovelluksen viimeisin versio ja äskettäin julkistetut Microsoft Apps -sovellukset, jotka voit ladata puhelimeesi. Myös ilmoituspalkkia on parannettu ja useiden sovellusten yhtäaikainen hallinnointi on entistä helpompaa.

Päivityksen ansiosta Nokia 700- ja Nokia 701 -laitteet toimivat aiempaa tehokkaammin ja nopeammin. Nokia Belle Feature Pack 1 nostaa näiden puhelinmallien prosessorinopeuden 1 gigahertsistä 1,3 gigahertsiin.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Zib

  Mitäs se päivityspaketti vanhemmille bellelaitteille pitää sisällään? Sellaistakin on lupailtu..

 • APH

  Hienoa Nokia! Pitäkää Symbian elossa. :)

  Tuosta selaimesta olisi kivaa saada lisätietoa, miltään 808-videolta en sitä löytänyt.
  Prosessorin kellotaajuuden nosto on myös mahtava juttu!

  • APH

    Tuosta Microsoft Appsista sen verran, että nykyisessä 701:n Bellessä tuo Lync käynnistyy automaattisesti puhelimen mukana, ja kun avaa asetukset-välilehden josta voi napsauttaa automaattisen käynnistyksen pois, asetusta ei voi tallentaa. Lync siis käynnistyy aina uudelleen kun asetus-valikko ei toimi oikein.

 • Anonymous

  oho! johan pomppas… nostakaapa 5800 XM:n kellotaajuutta myös :P

 • Kake41

  Kertokaapa sieltä toimituksesta, että milloin vanhemmille Symbian-laitteille (N8,C7,E7 ym…) tulee samanlainen bugikorjauspäivitys sekä mitä se myös sisältää. Sellaista on luvattu myös.
  Esim. N8 kellotaajuutta pystyy nostamaan; se on rajoitettu softan avulla sinne 680MHz.

 • http://www.facebook.com/people/Victor-Matias/100000148530779 Victor Matias

  What stupid language is this?
   

  • Kake41

    This is Finnish. Maybe you should use Google Translator…

  • Anonymous

   It’s better than your stupid language.

  • Carita

   @Victor Matias, @Spede:disqus @12f83f4ad1013be183059a41b98bad29:disqus

   FIN – Kommentoidessa pysykää aiheessa, kiitos.
   ENG – No point to comment without relevance to the post, thank you.

 • Anonymous


  Nokia Belle Feature Pack 1 nostaa näiden puhelinmallien prosessorinopeuden 1 gigahertsistä 1,3 gigahertsiin. ” Siis hetkinen! Ohjelmistopäivitys ylikellottaa prossua huomattavasti?!? Outouden lisäksi haiskahtaa erittäin ongelmalliselta jos totta.

  • APH

    Mm. Nokia 5800:n prosessoria kellotettiin päivityksellä aikoinaan eikä mitään ongelmia siihen liittyen tainnut olla. Miksi nytkään olisi?

  • A P

    Eli noissa puhelimissa on ollu valmiina jo tuohon prosessorinopeuteen kykenevät prosessorit, mutta nokia ei ole antanut kaikkea tehoa käyttöön heti alussa tarkoituksella.. Yhtälailla huijausta kuin se, että C6-01 ja N8 ovat komponenteiltaan (kameraa ja näytön kokoa lukuunottamatta) täysin sama puhelin, vain hinnassa on suuri ero :D

 • Aleksi

  Mites vanhan Symbian-laitteet, onko esim. ilmoituskeskuksen parannukset tulossa meillekin?

 • Pettynyt

  Ainakin minä olen niin pettynyt Belle päivityksen bugeihin ja päivityksen tiedottamisen täydelliseen epäonnistumiseen ja nokian teknisen tuen asian vierestä meneviin ympäripyöreisiin vastauksiin, etten enää jaksa.

  Yksi asia on varma: en enää koskaan tule hankkimaan Nokian puhelinta. Harmittaa paljon, olen käyttänyt näitä pitkään mutta en jaksa enää. Nokia yrityksenä on unohtanyt meidät peruskäyttäjät, hirveää hypetystä jne mutta tavalliselle työkäyttäjälle ei palvelu pelaa.

  Hävetkää Nokialla. On syy miksi markkinaosuutenne tippuu.

  • APH

   Mitä bugeja olet löytänyt?
   Siinä olen kyllä samaa mieltä, ennen päivitystä sanottiin olikos elo- tai syyskuussa että lähikuukausina eikä seuraava helmikuu todellakaan ole lähikuukausi.
   Korkeintaan kuukautta aiemmin tulisi kertoa latausaikataulu ja sen tulisi sitten olla tarkka.

 • Tomi Suominen

  Olisi kiva jos N8 saisi myös tuon Feature Packin.

  Itsenäni palvelisi se että voisin poistaa N8 puhelimesta “minulle ei niin tarpeelliset”  ikonit. (mm. Cnn, Nat geo, veikkaus yms.) mutta en saa niitä poistettua.

 • nokia 700

  Onko tämä päivitys jo ilmestynyt vai koska se tulee?

 • Hannes Wirta

  Koskakohan tämä FP1  tulee jakoon Suomessa, nyt 701 (111.030.0609.337.02)  ilmoittaa että päivityksiä ei ole saatavilla…

 • Timo

  How long the OTA update should take? For my 700 the reboot part in the installation has been going for an hour now, the white light just keeps blinking and the screen is black…