Nokialle kunniamaininta Innovation Mill -ohjelman tukemisesta

Juuso 23.3.2012

Nokia_mill_mini

Eilen vietettiin kiinteistöihin ja toimitilavuokraukseen sekä palveluiden tuottamiseen erikoistuneen Technopolis Oy:n 30-vuotisjuhlaa Oulussa. Juhlassa palkittiin myös 22 uuttaa yritystä Suomeen luoneen Innovation Mill -ohjelman taustavaikuttajia. Yksi neljästä kunniamaininnalla palkitusta on Nokian Esko Aho.

Innovation Mill on uusien yritysten luomiseen tähtäävä ohjelma, jossa muualla hyödyntämättä jääneitä keksintöjä ja teknologisia ideoita hyödynnetään uusien yritysten hyväksi. Tähän mennessä ohjelman kautta on syntynyt 22 uutta yritystä, jotka ovat saaneet myös kansainvälistä tunnustusta. Lukijoillemme entuudestaan tuttua Sport Tracker -sovellusta valmistava Sport Tracker Technologiesin palvelu valittiin vuonna 2009 maailman parhaaksi internet-palveluksi ja Newelo Oy:n palvelu palkittiin 2010 maailman parhaana uuden median tuotteena.

Nokian käyttämättömiä ideoita, hyödyntämättömiä keksintöjä ja teknologian lisensointia on hyödynnetty ohjelmassa muuttamalla ne uusiksi kansainvälisiksi tuotteiksi ja palveluiksi. Esimerkiksi Sports Trackerin kehittäjät ovat hyödyntäneet tuotteessaan Nokialla käyttämättömäksi jääneitä konsepteja. Nokian yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Esko Aho on kehityksestä innoissaan ja otettu saamastaan tunnustuksesta:

”Olen iloinen Innovation Mill-ohjelman menestyksestä ja saamastamme tunnustuksesta. Samalla haluan korostaa, että olemme vasta alussa. Nokia haluaa kutsua myös muut suomalaiset yritykset mukaan mahdolliseen jatkohankkeeseen. Mielestäni on osa hyvää yrityksen yhteiskuntavastuuta antaa hyödyntämättä jääneet keksinnöt suomalaisen työllisyyden ja yritystoiminnan tukemiseen”, Esko totesi kunniakirjan vastaanottamisen yhteydessä.

Myös Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang kiitteli Nokian panosta Innovation Millin kehityksessä.

”Hankkeen käynnistysvaiheessa Nokian sitoutumisella oli suuri merkitys, ja nyt on aika saada mukaan myös muut suomalaiset suuryritykset. Uskomme, että pystymme yhteistyössä synnyttämään uuden kansallisen tahtotilan ja toimintamallin uusien yritysten sekä tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen”, Keith sanoo.

Innovation Millin pääkoordinaattorina on toiminut Technopolis, ja rahoituksesta on vastannut Tekes yhdessä kymmenen kaupungin kanssa.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Anonymous

  Millons se luvattu akkupäivitys saapuu Suomen Lumioihin? Joissain maissa jo vissiin julkaistu.

 • APH

  Voisitte myös tukea Roviota että se saisi Angry Birds Spacen Symbianille ja WP:lle. Rovion kumppani Samsung on varmaan nykytilasta mielissään…

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   Angry Birds Space on WP:lle ennen pitkää tulossa: http://www.reuters.com/article/2012/03/23/rovio-windows-idUSL6E8EN7NH20120323

   • APH

     No hyvä.. Onko tietoa Symbianista? On silläkin sen verran käyttäjiä jotka varmasti olisivat pelin ostamassa.