Nokia Lumia 800:n ohjelmistopäivitys tuo lisää potkua akkuun

Dinesh 28.3.2012

700-nokia-lumia-800-white-back-and-front

GLOBAALI – Viime vuoden lopulla olleesta Nokia Lumia 800:n ensijulkistamisesta lähtien ohjelmistopäivitykset ovat tuoneet puhelimeen parannuksia. Suomessa ensimmäinen ohjelmistopäivitys julkaistiin helmikuun puolessavälissä.

Nokia Lumia 800:n uusi ohjelmistopäivitys (joka kulkee tällä kertaa nimellä 1600.2487.8107.12070) tuo huomattavia parannuksia akunkestoon ja virranhallintaan. Julkaisupäivä oli alun perin 18. huhtikuuta, mutta sitä on onnistuttu hieman aikaistamaan.

Ennen kuin kukaan lukijoistamme ryhtyy innoissaan yhdistämään Lumia 800 -puhelintaan Mac- tai PC-tietokoneeseensa, on hyvä huomioida, ettei päivitystä julkaista samanaikaisesti koko maailmassa. Prosessi alkaa tänään (28.maaliskuuta) ja kestää kaikkiaan neljä viikkoa.  Seuraavat julkaisupäivät ovat 4. huhtikuuta, 11. huhtikuuta ja 18. huhtikuuta. Täältä englanninkieliseltä sivustolta voi tarkistaa, onko päivitys jo saatavana Suomessa tai omalla palveluntarjoajalla.

Jos ei ensimmäisessä eikä edes toisessa erässä näy omaa palveluntarjoajaa, ei pidä vaipua epätoivoon. Jokainen Windows Phone –päivitys on saatavilla Zunen tai Macissa vastaavasti Windows Phone 7 Connectorin kautta. Tätä voisi verrata vaikkapa lammaslauman ohjaamiseen portin kautta uusille laitumille. Sellaista Windows Phone-älypuhelimen kehittäminen laitevalmistajan kannalta on: tasapainoilua sen välillä, mitä voi tehdä ja mitä haluaisi tehdä, mitä voi tarjota nyt ja mitä myöhemmin.

Halusimme kuitenkin saada ohjelmapäivityksen liikkeelle niin pian kuin mahdollista, vaikka julkaisua ei voidakaan toteuttaa samanaikaisesti kaikilla markkinoilla. Jokainen palveluntarjoaja myös testaa ja hyväksyy uuden ohjelmiston ensin, mikä vaikuttaa lopulliseen julkaisupäivään.

Nokia Äänen saamien tietojen mukaan päivitysten lataukset alkavat Suomessa 28. maaliskuuta lähtien mustien ja valkoisten laitteiden osalta. Syaanin ja magentan väristen älypuhelimien päivitykset tulevat saataville seuraavassa erässä eli 4. huhtikuuta alkaen.

Se siis ohjelmistopäivityksen aikataulusta ja syistä portaittaiseen julkaisuun; siirtykäämme mehukkaampaan aiheeseen, eli siihen, mitä kaikkea uusi ohjelmistopäivitys tuo tullessaan.

Olemme kuunnelleet korva tarkkana käyttäjien toiveita: parempi akkukesto on se mitä haluttiin. Ja se myös saadaan. Ohjelmisto pistettiin tiukkoihin testeihin, joiden avulla saatiin  aikaan merkittäviä parannuksia akunkestossa, olipa kyse sitten puheajasta 3G-verkoissa, nettiselailusta wlan-yhteydellä, musiikinkuuntelusta tai ylipäätään vain käyttöajasta. Sisäiset testauksemme osoittivat niin ikään, että vastaavalla akun kapasiteetilla varustettuihin älypuhelimiin (Lumia 800:ssa on 1450 mAh:n akku) verrattuna Lumia 800 on nyt akunkestoltaan huippuluokkaa keskeisempien mittarien perusteella, joihin mittauksissamme keskityimme.

Päivitin oman puhelimeni, ja sen akku on nyt parin viime viikon aikana kestänyt keskimäärin 25-30 tuntia päivittäisellä käytölläni, johon kuuluu lukemattomia puheluita ja tekstiviestejä, netinkäyttöä, kolme sähköpostitiliä, hiukan musiikkia työmatkoilla, GPS:n käyttöä (Nokia Navigointi ja Nokia Kartat) – ja lentomoodi noin viiden tunnin ajan, kun nukun. En kuitenkaan voi väittää olevani virrantuhlari missään toiminnossa.

Akunkeston lisäksi olemme parantaneet bassoääntä, jotta äänenlaatu on entistä nautittavampi kuunnellessa Nokia Musiikkia. Myös softanäppäinten kirkkautta on parannettu.

Monia varmasti kiinnostaa tietää milloin verkkoyhteyden jako WiFI:n kautta tulee saataville.  Vielä emme voi vahvistaa ajankohtaa, mutta sen verran voimme selventää, että se on tuloillaan. Toivottavasti olette kanssamme samaa mieltä näistä parannuksista, jotka olemme asettaneet etusijalle tähän päivitykseen.

Toivomme entistä nautinnollisempia hetkiä Nokia Lumia 800-laitteen seurassa uuden ohjelmistopäivityksen ansioista, ja kuten aina muutenkin, mielellämme kuulemme ajatuksianne kommenttien muodossa.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Petri

  Mulla tuli ääniongelma päivityksen jälkeen. Eli volyymilla 1-10 äänet soin täysillä ja 11-30 äänenvoimakkuutta voi säätää. Onkohan tähän tulossa korjausta?

  • zige

   Itselläni on 1-5 asteikolla se että soi täysillä, ja 6-30 välillä voi säätää niinkuin pitääkin. Ja tuo on Nokialla tiedossa ja on jo tulossa kuulemma joidenkin lähteiden mukaan seuraavassa päivityksessä tuohon volumebuugiinki korjaus..

 • vieras

  Sama volumebugi ja akkukesto heikkeni päivityksen jälkeen. Kumpa pääsisi tästä paskapuhelimesta eroon.

  • Aleksi Kinnunen

   Rohkenen vähän epäillä. Kannattaisiko viedä huoltoon?

   • Rutisija

    Ei tarvi epäillä. Minulla kestää n. 16h eikä tarvi puhua yhtään puhelua.
    Viimeisimmät päivitykset on asennettu.
    Sähköposti päivittää tunnin välein. muita ohjelmia ei ole päällä. Hesarin sovellus on ainoa, mikä on ladattu Pdf readerin lisäksi. kumpikin on poissa päältä.

    Diagnostic näyttää
    1262mah
    virrankulutus heiluu 80 ja 130 ma välillä

    65 akkua jäljellä aikaa latauksesta 7h
    arvioitu käyttöaika 12h

    Hauskaa, jos jollain toimii. Näyttäisi siltä, että hihnalta tulee runsaasti myös vikaisia laiteita, joissa ei kaikki toimi. Ikävää niille, joille arpa lankeaa.

    Lisäksi minulla on hauska ominaisuuspuute. En pysty tallentamaan sähköpostin liitetiedostoa. Minulta puuttuu se tallenna nimellä valinta tästä kapulasta kokonaan. Kiva, että teillä muilla on

    Joo. Päivittämällä ja huoltoon viemällä ja tuntikausien ropaamisella sekä pirunmoisella vaivannäöllä tulee varmaan kuntoon.
    Olen ostanut uuden kohtuu arvokkaan puhelimen, jonka voisi olettaa toimivan ihan ilman jatkuvaa virittämistä. Mutta ei.
    Minun on todella hankala lähteä kesken työpäivän korjauttamaan jotain puhelinta. Lisäksi luulen, että eivät korjaa sitä odottaessa.

    En vaan ole sen tyyppinen ihminen, jota kiinnostaa jatkuvasti säätää puhelimen kanssa. Joko toimii tai ei. Eiköhän se ole valmistajan asia tehdä sellainen luuri, joka toimii, eikä työntää keskeneräistä tavaraa markkinoille.

    kuulemani mukaan Applen tuotteet toimivat. Saas nähdä. Ehkä ensi kerralla ostan sellaisen.

    Minulla oli tätä ennen vikainen N97 mini, joka jumitti jatkuvasti.
    Ehkä on huonoa tuuria, mutta ei nämä nokian vehkeet oikein vakuuta.

    • http://nikosite.net/ Niksuski

     Minulla oli samanlaisia kokemuksia N97 minin kanssa…

 • Akikk88

  Olen kyllä eri mieltä.. minulla akun kesto parani roimasti :) tänks noksu!!! 

 • Lumia-käyttäjä

  Nokia kannattaisi tehdä kuten Henry Ford, vain yhden värisiä puhelimia. Miten nykypäivänä tarvitaan viikko väliä pelkän kuoren värin takia?. Nyt saa vain mustalle ja valkoiselle, ehkä ensi viikolla sitten siniselle kanssa..;).

  • Aleksi

   Ideana on saada varmastikin vähän hajautettua latailua, että kaikki suomalaiset Lumian omistajat eivät lataa sitä samaan aikaan, vaan ryhmä on jaettu puokkiin.

   • Lumia-käyttäjä

     Varmasti ei tuosta johdu, luureja ei ole maailmalla paljoakaan vielä ja eipä tuo applelakaan tiukkaa tee puskea kerralla ulos noita. Joku väitti, että kuoren väri vaikuttaa mm. tiilien oletusväriin. Joka tapauksessa täytyy Nokia softapuolen olla kivikauden tasolla tässä firmware-kehityksessä kun päivityksiä ei saada kerralla ulos.

 • Petri

  Ei mullakaan akunkesto parantunut yhtään…

 • Tomi

  Ihmettelen kovasti Nokian hitautta tuoda hotspot toiminnallisuus Lumia800:lle, kun se jo halvemmissan ja Lumian 800:sen jälkeen julkistetuissa mailleissa on. Jotenkin tuntuu, että tässä on joku todella ylitse pääsemätön este matkassa ja tätä ei tule ollenkaan. Ei olisi ollut kummoinen homma lisätä tähän samaan päivitykseen ominaisuutta, jos se kerran on tulossa.

 • http://twitter.com/issakainen Tommi Issakainen

  Hyvä päivitys, kiitoksia. (Suosittelen myös nukkumaan enemmän kuin 5 tuntia :-))

 • Nokia nousee

  Kyllä se nokia vielä nousee…

 • Outoa

  “1600.2487.8107.12070”? Oikeesti nyt. Onko tässä vahingossa päässyt sisäinen nimeämiskäytäntö vuotamaan asiakkaille vai ollaanko siellä täysin kujalla asiakaslähtöisyydessä?
  2.2, 2.3, 2.4 vs 1600.2487.8107.12070… ajatelkaa.

  • Juha R

   Vahvasti samaa mieltä. Itsekin kummastelin tuota. Mitenkä jollain on viitseliäisyyttä edes kehittää noin järjettömän pitkä tunniste.
   Tuollaisella numerosarjalla pystyisi jo yksilöimään maailman joka ainoan ihmisen kaikki karvatkin ja vielä jäisi kapasiteettia..   :)

   Itseäni ei asiakkaana edes kiinnosta, mikä ihmeen versio minulla on jostain käyttöjärjestelmästä, joten tuota on siksi turha edes asiakkaalle näyttää.

   Tärkeämpää olisi hoitaa niin, että laite toimii ja päivittää itse itsensä.

   Noiden ladattavien lisäohjelmien määrää voisi kanssa supistaa rajusti.
   Itse kyllästyin selaamaan ko. kauppaa jo 10 min kuluttua, kun koko kauppa on täynnä täysin turhia “pieruohjelmia” ja puhelimella ei pysty edes tekemään exel tiedostosta pdf:ää jonka voisi lähettää sähköpostilla.
   Saati sitten, että sen voisi tulostaa omalla verkkotulostimella.

  • Tee

   Niin, eikä tuo kerro käyttäjälle mitään. Ei pysty päättelemään vertaamalla vanhaan, mikä on muutoksen taso.

  • Anonymous

   Tuo nimi komeilee puhelimen Tiedoissa ohjelmistoversion vieressä. Microsoft käyttää tuota pitkää nimeämistyyliä kaikkialla…

 • http://twitter.com/TBEFIN TheBossEntertainment

  Akkupäivitystä olen itsekin odottanut innolla, sillä se on mielestäni puhelimen (Lumia 800) ainut huono puoli.

  Hyvä asia on myös se että saadaan vihdoin se hotspot, joka kuitenkin on muissa saman hintaluokan/tason puhelimissa kuten Iphonessa.

 • Aki Kivirinta

  Bassotoisto parani joo mutta puhelin kaatui 5min jälkeen.

 • Zz

   Oletteko huomanneet että kun laittaa lumia peltoreiden alle töissä niin ottaa todella kovat häiriöt ja vasta puoli kuulee äänen niinkun olisi puhujalla nuha. Pitäs saada jotain häiriön poistia päälle?

  • Kaki

   Mulla sama ongelma,pelttorit o paras handsfree!

  • Pertti3

    elkää menkö dnalle,asioimaan,,en saanut puhelinta enkä myyjään yhteyttä sen jälkeen kun oven suljin,,,kokemusta on

 • Aki Kivirinta

  Kyllä se nyt näyttää toimivan, soft resetin vaati ja sitä ei ole aiemmin koskaan tarvinnut tehdä. Itseasiassa ei ole millään tavalla jumittanut tai tökkinyt aiemmin tuo puhelin.

 • J-p

  noista passoloista ja volumeista en tiedä mutta lähes kolmannekseen tippui virrankulutus lepotilassa joten pelaan upporikasta ja rutiköyhää ja EN laita laturia kii ens yöks joten mikäli töissä ajallaan parannusta on tullut :)

 • Tomi

  Kyllä päivitys parantaa SELKEÄSTI akun kestoa. Aiemmin ennen päivitystä kun puhelimen otti klo 7 laturista, niin 18 maissa illalla piti virtaa antaa, että iltaan asti pääsi. Nyt samanlaisella käytöllä ollut koko päivän ja vielä akkua jäljellä yli 50%. Hienoa työtä!

 • ..

  kai sama päivitys on tulos lumia 710:llekki?

 • Juha R

  Jep jep.
  Puhelin ja zune väittävät, että päivitys on saatavana.
  No, kun yrittää päivittää, niin jää siihen kohtaan, missä puhelin varmuuskopioi tiedostoja, eikä mene siitä eteenpäin.
  jostain syystä puhelimen kuvat ja videot ei myöskään näy tässä mun toosassa, vaikka laitoin synkronoinnin automaattikseksi.

  Ilmoittaa vaan, että 0 kuvaa ja alapuolella lukee, että puhelimellasi otetut kuvat tulevat automaattisesti tähän tietokoneessasi.

  Joo saa ne kuvat siirrettyä vaikka sähköpostilla, mutta on se jotenkin “köyhä” tapa.

  Harmillista, että muuten asianmukaisessa kapulassa on tällaisia vaikeuksia. Kun ei yhtään huvita ryhtyä säätämään. Joko toimii, tai ei.

  • Juha R

   Unohtui tuosta vikalistasta huono äänenlaatu.

   Jostain kumman syystä henkilöt joiden kanssa puhun valittavat huonosta äänenlaadusta ja pyytävät puhumaan kovempaa.

   Tätä ongelmaa ei ollut kertaakaan N97 minillä.
   Samsungin galaxy spicassa oli sama ongelma ( miden muassa )

   Tänään soitin dna:n asiakaspalveluun asiasta, ja asiakaspalvelijakin valitti huonoa äänenlaatua.

   Pitäisi varmaan viedä laite remonttiin.
   Mutta kun on muutakin tekemistä, ei huvittaisi ravata dna kaupassa takuuasioiden perässä, etenkin, kun puhelin pitäisi kuitenkin jättää sinne korjattavaksi ja sen saa ehkä joskus kuukauden päästä takaisin puolet vioista korjattuna.
   Sinä aikana olisin sitten vailla liikkuvaa sähköpostia ja musiikkisoitinta.

   Luulisin, että tuo windows phone on vielä niin tyhmä, että se tallentaa yhteystiedot puhelimeen, jolloin olen vailla kalenterimerkintöjä….

   • Juha R

    Vika ei ilmeisesti ollut puhelimessa. 
    Rupesi toimimaan, kun tyhjensin kovalevyä.
    Nokian tuotetuelle kiitokset.
    Vaatii kovalevyltä vissiin tilaa saman verran, kuin on tallennuskapasiteettia puhelimessa.
    Eli 10 gigaa tyhjää tilaa kovolla ei riitä, vaikka puhelimessa ei olisi, kuin jokunen hassu kuva.

    Äänenlaadun ongelmaan en ole vielä perehtynyt, mutta ongelma voi olla myös muualla, kuin puhelimessa. Nyt, kun olen ryhtynyt kiinnittämään asiaan enemmän huomiota. Niin ainakaan viimeisenä kolmena päivänä ongelmaa ei ole esiintynyt.

    jos tuolla päivityksellä vielä akunkesto paranee, niin on myönnettävä, että puhelin on loistava.

  • Iakttagaren

   Säätämistä näköjään riittää, valitettavasti..;)

 • Luka

  Puhelimessa on muutama todella outo “ominaisuus” toivottavasti jollain päivityksella korjaantuisi. Ensimmäinen ja mikä häiritsee eniten, liittyy kirjoittamiseen. Olisi kiva, että pääsee siirtymään sanan keskelle korjaamaan kirjoitusvirheen. Puhelimellani (lumia 800) pääsee vain sanan alkuun tai loppuun. Jos haluaa korjata välistä kirjaimen, niin joutuu kumittamaan niin pitkälle kunnes pääsee siihen kirjaimen kohdalle.

  • Luka

    Sekä jos esim. teksiviestejä on tullut monelta ihmiseltä, niiden poistaminen muuten kuin yksitellen, eli viestit pitäisi pystyä valita ja sitten kerran vaan painaa poista…

   Tekstiviestiä/multimedia viestiä, kun lähettää niin jokainen vastaanottajan joutuu valita erikseen… eli tässäkin olisi mukavaan, kun kerran menee sinne missä valitaan vastaanottajat, kerralla valittaisiin kaikki kelle halutaan lähettää

  • http://twitter.com/velmu Jani Tarvainen

   Pidä sormea pitkään pohjassa niin voit valita tarkan kohdan sanoista.

 • Rjoki

  Paransi akkukestoa, mutta nyt kun joku soittaa, niin soittoääni huutaa täysillä sekunnin pari ja sitten menee sille tasolle, mikä on asetettu.

 • Kyfgi

  Entä Lumia 710 akunkesto? Tuleeko päivitys myös siihen?

 • Akku

  Akun full charge capasity tippui päivityksen jälkeen n 1400:sta 1200:aan,  akku tosin kestää yhtä kauan kuin ennenkin mutta parantunut ei ole yhtään.

 • anssi

  Hieno homma, että akunkestoa paranneltiin, mutta misä viipyy Wifi Hotspot :P

  • Lumia-käyttäjä

    Älä nyt, nokiahan sanoi jo viikkoja siiten että “very soon”. Nokian kielellä se tarkoittaa ensi syksyä. Ehkä jopa tämän vuoden syksyä. Jenkkien suuntaan kyllä kumartavat syvään, softabugi korjattiin heti kun ameriikan media älähti. Tuo nettijako ei tunnu Nokiaa kiinnostavan pätkääkään vaikka sitä kysellään koko ajan.

 • Antsa

  Tuo malliesimerkki ei näyttäisi kattavan muita akkua erityisesti kuluttavia toimintoja kuin netin käyttö ja karttasovellus. Ellei noita käytä useita tunteja päivässä, oma Samsungin puhelimeni ainakin kestää reilusti kaksi päivää yhdellä latauksella. Näyttö kun on se suurin akkusyöppö kosketusnäyttöpuhelimissa.

 • Joonas

  se taajuuskorjain olisi ihan kiva vielä johonkin päivitykseen, kuten myös profiilien valintamahdollisuus…

 • J-p

  jumalaut pelasin upporikasta rutiköyhää ja komiasti aamulla soi herätys itseasiassa nyt reilu vuorokausi edellisestä latauksesta on vielä 75% akkua jäljellä vaikka on puhuttu ja leikitty vaikka kuin:) :) noi maholliset soittoäänibugit ei haittaa ko ain täysillä ei puolikuuro kuule muuten:D mut ko kaikki vaan negatiivista niin mäkin pari rivii moni vastapuolen immeinen on valittanu huonosta äänestä mut moni taas kuulee ihan hyvin et liekkö puhelimen vika vai operaattoreiden softissa tms. värinä saisi olla huomattavasti voimakkaampi ja soittarin laitto voisi olla aikuisten oikeesti helpompi ko et pätkit alle sen kuuluisan 40 sekuntia ja jotain pittihattivattia  vai mitäsenyonkaan ja sit konffaat tol paska zunel no onneksi näkyy jo ilmankin puhelin koneel pikku muokkauksella ja sekin paranee ajallaan et kohta voi heittää hevon kuuseen ton susizunen anyway mä käytän puhelinta pääasiassa puhumiseen ja tämä päivitys on mahdollistanut et voi jopa tehdä sitä koko päivän harmi vaan et tuli liian myöhään tää kerkes jo iskostua ihmisten mieleen et soon paska…

  • Rutisija

   Miten niin tuli myöhään. Mielestäni on vielä tulematta.
   Ei tässä mun lumia 800:ssa kestä akku vieläkään 20 tuntia. Ei millään, vaikka itkisi.
   Uusimmat päivitykset on laitettu.
   Käyttöjärj. 7.10.8107.79
   laiteohj.versio 1600.2487.8107.12070
   Laitteistoversio. 112.1402.2.4

   Kyllä on Nokialla vielä aika paljon tekemistä.
   No joo, on tässä ihan hyviäkin puolia, mutta melko keskeneräinen ja monessa suhteessa on menty takapakkia, kuten juuri tossa akunkestossa.

   No itseäni saan syyttää, kun olen mokoman näkemättä ennakkotilauksena DNA:lta tilannut. No aina voin muita yrittää varoittaa.

   Nimimerkillä
   Hyvä kello kauas kuuluu, huono vielä kauemmas.

  • derrw

   Oletko kuullut välimerkeistä?

 • Kari Heinila

  Saatiin työnantajalta 26.03.2012 CI-palkkioksi uudet Lumia 800 cyan puhelimet, jotka toimitti DNA ja niissä on uusi firmware 1600.2487.8107.12070.

 • Armo

  Selkeästi ja riittävän perusteellisesti kirjoitettu artikkeli. Päätin viime vuonna että talouteeni ei tule enään ainuttakaan Nokian puhelinta, mutta onneksi ostin Lumian!

 • Lauri

  Jiihaa, hyvin pelaa! Nyt se akku kestää normikäytössä sen pari päivää (n. 30h) ja kyllä maistuu! Puhelimessa ei nyt ole mitään moitittavaa, kun tämäkin ongelma korjattiin. Vähän himottaisi vaan jo päästä kokeilemaan sitä Nokia Reading -palvelua, koskahan se mahtaa olla saatavilla?

 • Ihmettelijä

  Onko kellään ongelmaa että päikän jälkeen en kuule enää vastapuolen ääntä lainkaan, mun ääni kuuluu ok toiselle mutta puhelimella ei tee mitään kun ei kuule toista osapuolta? varmaan huoltoon, eikä eroa onko HF tai suoraan kännystä.

  • lumiluuri

    Sama vaiva täällä

   • Sepo

    Sama, homma tietääkö joku tästä jotain? huoltoon vai meneekö jollain kikkailulla kuntoon?

    • Maik

     Itsellä ongelma ratkesi (onneksi) yksinkertaisesti: Soita puhelu ja puhelun auki ollessa paina kaiutin päälle ja pois sekä mykistys päälle ja pois. Tämän jälkeen alkoi oma puhelin toimia.

  • Max

   Sama ongelma täällä! Onko tähän löytynyt ratkaisua, vai pitääkö kiikuttaa huoltoon?

  • Esaias

   Sama juttu täällä. Onko neuvoa?

   • Colpo

    Sama juttu minulla. Ilmeni juuri, puhelin viikon vanha :(.

  • Maik

   Itsellä ongelma ratkesi (onneksi) yksinkertaisesti: Soita puhelu ja puhelun auki ollessa paina kaiutin päälle ja pois sekä mykistys päälle ja pois. Tämän jälkeen alkoi oma puhelin toimia. 

 • Al-78

  Muuten ihan ok päivitys, mutta nyt sitten ääni jonka puhelin soittaa kun sen pistää laturiin kiinni, on niin kova että kuuluu varmasti naapurille myös, samoin se ääni joka kuuluu kun akku on vähissä…En oikein usko että on täysin mahdotonta tehdä valikko josta saa säätää itse KAIKKI äänet sellaisiksi ja sellaiselle voluumille kun tahtoo. Pieni mutta erittäin ärsyttävä puute.
  Lisäksi, jos säädän puhelimen pelkälle värinälle ja katson youtubesta videota äänet kuuluvat edelleen…Luulin että yli 400€:n hinnalla saa VALMIIN puhelimen, mutta ei näköjään.

 • Anonymous

  korjatkaapa tageista Lumia 80 :DD

 • nalle

  Siisti ja näppärä puhelin, mutta luettuani tuolta kommenteja olen samaa mieltä. Puh,n soittoäänistä, tai että  vastapuoli on kysynyt että onko mulla pumpulit nenässä, eli mun ääni kuuluu aika tukkoselta. Sitten on käynyt pari kertaa, että puhelu on katkennut vaikka puhelun vastaus kuva, ja valot kaijutin palaa vihreenä. Lopuksi voisi kyllä tuon lataukseen laittamisen saada äänettömäksi juu, , , :) 

 • Vieras

  Ei ole ainakaan vielä 4.4 päivitys tullut jakoon vaikka yli 7h tätä vuorokautta eletty…

  • vieras

   juu, sehän ilmestyyki kuule heti kello 00:00 kun vuorokausi vaihtunut.. Älyhoi älä jätä -.- Tuskin se heti aamulla kuitenkaan ilmestyy.

   • Ziiz

     Miksei voisi ilmestyä? Äly hoi älä sinua jätä :D, urpo.

    • Olli8kangas

     Kyllä ihan nokia europen päivitys kartassa näkyy että jokaiseen suomen puhelin malliin päivitys tarjolla mutta ei mulla zune eikä puhelin sitä huomaa :D

 • http://www.facebook.com/Arthetzki Arttu Mikkola

  4 päivä on jo, mutta päivitystä ei näy, tervesin Magenta 800:n omistaja. Mites nyt näin?

 • Emikael

  Hei onpa hienoa, jos bassoääntäkin pystyy vielä puhelimen julkaisun jälkeen parantamaan :) Kiitos.

 • Äänet

  Sellane päivitys olisi kiva, jossa eroteltaisiin median ja soiton äänenvoimakkuudet. Kyllä pännii kun ei huomaa soittoja, koska äänet nollassa, kun pelannut jotain peliä tuolla ihmisten ilmoilla.

 • Mika

  Joitain pulmia joita tuo ilmeisesti ei korjaa:

  – OTA -päivitys (En aio asennella ohjelmia tietokoneeseen)
  – Lumia ei millään muotoa indikoi elossaoloaan, ei päälläolon merkkivalo puuttuu, ei vilku kello tai ledi – saako jostai päälle? Nyt on pikkasen tylsää tarkistaa että onko se luuri elävien kirjoissa nappia painelemalla.

  Ilmainen supervinkki insinörteillenne: Lisätkää kello + akun varauksen ilmaisin + Soittoäänen tila joka vilahtaa vaikkapa 5 sekunnin välein (tai aika konffattavissa mieluusti, kiitos.)

  – Soittoääni -> katoaa kun pelaa ilman ääniä.
  – Äänetön profiili indikoidaan noin 3×3 millin ikonilla joka on brutaalisti pielessä kun käyttöliittymä on muuten jättikokoisia laatikoita. Soittoääni on jopa ns. älyluurissa ihan olennainen juttu.
  – Ei tunnu synkronoivan kontakteja *minkään* vanhan Nokia-luurin kanssa joita on about tusina. Käyttöönotto tökkii tämän takia aika pahoin.
  – Itse asiassa koko bluetooth tuntuu feilaavan lähes kaiken kanssa, olisiko tarkoitus että se bluetooth muodostaa yhteyksiä, vai onko se projekti vaiheessa ollut vain “rasti laatikossa” – eli on olemassa mutta käytettävyydellä ei niin väliä?
  Windows7 läppärillä yhteys muodostuu, mutta about kaikki servicet sieltä puuttuu, jopa tiedostonsiirto!

 • Teppo Vaatainen

  Kun nyt saisi edes tuon päivityksen. Tekstiviesti siitä on jo kaksi kertaa tullut, mutta mikään tietokone ei tunnista puhelintani. Ihan sama missä vaiheessa Zune -ohjelman avaan, ennen tai jälkeen puhelimen liittämistä mihin tahansa USB-porttiin.

  • Esaias

   Ole onnellinen että et saa, Äänipuhelut eivät onnistu enää päivityksen jälkeen. Yritin zunessa palauttaa vanhaan softaan, ja kauan se sitä tekikin, mutta ongelma ei korjaantunut. Puhelun vastaanottaja ei kuule ääntäni. Toisinpäin kyllä sujuu.

 • Harka78

  Anteeksi nyt, mutta minusta Nokia on mennyt taaksepäin tämän wp 7.5:n kanssa. Muutama esimerkki, akunkesto n.1 päivä ja 8h normaalissa käytössä, ääniominaisuuksien säätöjen puute, voluumi voi olla tilanteesta riippuen ihan mitä vaan 0 – 30 välillä ja mitään logiikkaa tähän ei ole. Puhelin on ollut käytössä noin 2 viikkoa ja kameranappi helisee jo kun puhelimen laittaa pöydälle (laatu???), selain zoomailee/loitontaa oman mielensä mukaan, ja ennakoiva tekstinsyöttö muuttelee sanoja oman mielensä mukaan arvaten yleensä väärin, silikoninen suojus puhelimelle (alkuperäinen) tekee naarmuja puhelimen kuoreen, ei stereo kaiuttimia, vaan ääneltään huono mono puhelimen alareunassa, kuulokeääni reippaasti kehnompi kuin esim. vanhassa N95:ssä…Anteeksi, mutta en usko että tämä on sitä parasta mihin Nokia pystyy ! Pistäkää ne kulujen leikkaajat vaikka kaappiin lukkojen taakse ja tehkää kerrankin niin hyvä puhelin kuin osaatte, välittämättä kuluista, kuten iPhone on osoittanut, puhelin voi maksaa vaikka 999€ jos se on jotain äärimmäisen erinomaista.

  • Janne Kaataja

   näin ratkaiset ongelmasi: Ota ennakoiva tekstinsyöttö pois käytöstä, älä pistä kiviä silikonikuoren ja kännykän väliin, älä heitä puhelinta lattialle niin nappikin saattaa pysyä paikallaan, puhdista näyttö tai kätesi niin ei tule mitään zoomeja/loittonemisia ja osta paremmat kuulokkeet.

   • Iakttagaren

    Jos kytket lumian stereoihin niin se antaa uloos alle puolet siitä mitä n97 mini tai iphone4. Miksi ? Luulisi olevan korjattavissa päivityksellä. Radio pätkii/tököttää ja ääni niin huono, että käytän n97 lenkillä. Akku onneton. Jos näistä olisi ollut alunperin tietoa, niin käytössä olisi galaxy x3 tai i4 johon teini poikani on erittäin tyytyväinen.

 • Miksu83

  Aiemmista nokialaisista olen jäänyt kaipaamaan profiilien valitsemista. Nythän Lumiassa ei voi valita kuin äänet tai äänettömän. Jos haluaa esim videoita katsoa hiljasemmalla äänellä,pitää sillon laskea soittoäänikin alemmas. Tätä ristiriitää ei olisin jos profiileista voisi suoraan säätää tilan puhelimelle. Zune softa tuntuu ihan ok:lle muuten,paitti että Win7 kanssa tämä takkuaa koko ajan eikä ala etsimään päivityksiä ja “kadottaa” puhelimen yhteyden. Win XP:llä taas toimi todella hienosti,mikä lie ideana että uuemmassa käyttiksessä ei alkanu milleen(?) Hetki sitten latasin uusimman päivityksen 800:seen,katsotaas miten käytännössä muuttui ja oliko suunta ylös vai alas. Muuten ei Lumiasta ole pahaa sanottavaa. Nii noh,kuoret ois kiva saada vaihettua itse. Musta kun on aina musta ja tuo sininen ei oikeen alun jälkeen enää jaksa säväyttää :)

 • O Hognabba

  Päivitys oli kyllä onnistunut. Nyt akku kestää sen 3 päivää täydessä käytössä!

 • Lahja Haapasalo

  mITEN OHJELMISTON PÄIVITYS lUMIA 800 TOIMITETAAN TIETOKONEEN VÄLITYKSELLÄ. MINULLA ON LANGATON LAAJAKAISTA KOTONA?

  • Carita

   Ohjelmistopäivitys toimitetaan Microsoft Zune -ohjelman avulla tai Windows Phone 7 Connector -ohjelmalla, jos käytössäsi on Mac. Kun olet saanut päivitysviestin, liitä puhelimesi tietokoneeseen USB-kaapelilla. Valitse Zunessa sovellusosiosta puhelinasetukset -> puhelinpäivitys, ja voit asentaa uuden ohjelmiston.

   • UI professional

    hei, tätä juuri ihmettelin, kun puhelin ilmoittaa, että päivitys on saatavilla, mutta eipä sitten mitään  muuta…liitä tietokoneeseen – no joo ja ihmettele sitten että so what?  ohje pitäisi olla samassa infossa saatavilla. nyt meni aikaa tunti ennenkuin tämän vinkin löysin (8=

 • Jyrki Tuo

  800 oli huollossa ja koko koneisto vaihdettiin. nyt kestää akku.ei ole kuin samsung joka on vanhan ajan lankapuhelin

 • Huolestunut

  Minkä syyn takia lumia oli huollossa?

 • keijo

  Näytön automaattinen kääntö olisi kiva saada pois päältä.

 • Esaias

  Akku paranin, mutta en enää kuule äänipuhelussa vastapuolta enkä soittoääntä soittaessani. Tämän pitäisi olla perustoiminto, koska kysessä on puhelin.

 • Esaias

  Minne voi valittaa uudesta lumian softasta? Äänipuhelut eivät toimi päivityksen jälkeen.

 • http://www.facebook.com/people/Veli-Pekka-Lampinen/1406786908 Veli-Pekka Lampinen

  Mitenkäs sitten on sen Apollon (WP8) kanssa. Saako sen näihin nykyisiin Lumioihin vai pitääkö odottaa uusia malleja?

  Itse ajattelin venyttää Lumiaan siirtymistä siihen asti että siitä löytyy PureView-kamera ja HD-resoluution näyttö. Meneekö tähän vuosi vai 2?

 • akuZi

  Mahtaakohan sellaista päivitystä koskaan tulla joka vapauttaisi soittoäänet niin että voisi laittaa esim. mp3 suoraan soittoääneksi..

 • -Z-

  Milloin Lumia puhelimiin tulee tuki Elisan yritysnumerosta soittamiselle? Olen kaikissa vanhoissa puhelimissa saanut suoran (050 alkuisen) numeron näkyviin näppäilemällä *77* numeron eteen ja Lumiassa tämä keino ei enää onnistu. Eli aina, kun soitan vapaa-ajallani näkyy soittaessani tuo 010 alkuinen numero.

 • liian pitkään kestää…

  Vois kyllä tulla jo se soittoääni bugi päivitys….. olisko se nyt 12072 vai 12141 päivitys!

 • Kyllästynyt

  Vastaatko näihin kysymyksiin kukaan? Tyypillistä Nokian toimintaa, eli ei panosteta asiakkaihinsa pätkän vertaa. 

 • Iakttagaren

  Ei varmaan ollut ihan helppoa kirjoittaa tilauksesta puolivalmiista tavarasta..;) Äänen laatu onneton, siis dynamiikka ja volyymi. Aivan oikein, pakkauksen kuulokkeet onnettomia, akun kesto onneton. Valitettavasti. Sportstracker ohjelma sulkee itsensä jos joutuu soittaan kesken lenkin. Vastata voi joskus ilman että ohjelma kaatuu.. Sen enempää en ole viitsinyt opiskella toimintoja ja appeja, kärsivällisyys nollassa. Perusjutut pitää ensin toimia – eli ääni, akku ja sportstracker, kunnolla. …kele

  • http://nikosite.net/ Niksuski

   No joo, olihan se ikävää ja hankalaakin kirjoittaa totuudenmukaisesti tästä luurista.
   Onneksi kaikki viat, myös mainitsemasi voidaan korjata ohjelmistopäivityksillä.

   Tätähän voisi nyt verrata melkeinpä Androidiin alkuaikoinaan, sillä onhan WP nyt vielä aika uusi järjestelmä. Kunhan saa ne päivitykset kondikseeen ja lisäilee muutaman kymmenkunta mukautusvaihtoehtoja ja bluetooth tiedonsiirron niin saatan minäkin ostaa Lumian.

   Vaikuttaa kuitenkin kovasti siltä, onneksi, että Lumian ostaneet ovat tyytyväisiä luurinsa kera.

   Lumia 610 on aika houkutteleva hintansa puolesta, mutta eihän siinä kuulemma toimi markkinoiden suosituimmat sovellukset.

   Sekin toki voidaan korjata siten, että tehdään niistä hiukka kevyempiä juuri tango-laitteita varten. Muuten käy Nokialle huonosti. Toimiihan Angry Birds myös halvimmilla Androideilla, joten saisi myös toimia halvimmilla Lumioillakin ;)

   Olen harkinnut pikkuveljelleni Lumia 610:ä, mutta uskonpas että hän ei olisi tyytyväinen kun ei Angry Birds pyöri.

 • ??????????

  Ei ole vieläkään kuulunut mun lumiaan tota pävitystä. Onkohan joskus tän vuoden  puolella tulossa?

 • Sauhu

  Vinkki: Jos Lumiassa yhtäkkiä häviää soiton valintaäänet ja et kuule puhelulssa toisen osapuolen ääntä (vaikka hän kuulee äänesi), tee soft reset: perussoittotilassa syötä *#7780# ja sitten paina Soita. Et menetä puhelimesta mitään omia tietojasi tai asetuksia tai asennettuja softia mutta puhelin menee peruslähtötilaan. Itselläni toimi ainakin – ihmettelen, miksei Nokia itse kerro tästä vinkistä. toivottavasti auttaa jotakuta

 • tämmöstä

  ihan hyvä ollu muuten mut nyt tuli sellanen vika että kun koittaa mennä marketplaceen tai peleihin niin ei pääse mitenkään (ei avaudu ollenkaan) ja mitään videoita ei pysty toistamaan, ei itse kuvattuja eikä myöskään youtubesta, varmaan takuuhuolto edessä

 • MJK

  Lumia 800 näyttö menee pimeäksi kesken puhelun, niin ettei mitään toimintoa voi tehdä. Täytyy odottaa, että vastapuoli katkaisee puhelun ja sen jälkeen vielä about minuutti, kunnes palaa edelliseen valikkoon. Mistä apu, luuri päivitetty pari päivää sitten?

 • maito22

  Tein ohjelmisto päivityksen ja akku on samanlainen kuin ennen. Mitenniin se muka paransi?