Nokia 808 PureView ja Nokia Rich Recording tuovat puhelimeen aidon stereoäänen

Adam 13.4.2012

Nokia-808-PureView3

GLOBAALI – Nokia 808 PureView -puhelimessa on kamera, joka kerrassaan räjäyttää tajunnan. Tämä on varmasti tullut selville Nokia Ääntä seuraaville lukijoille. Paitsi, että Nokia 808 PureView yhdistää 41 megapikselin kameralla pikseleitä pure-pikseleiksi, se myös hyödyntää Rich Recording -tekniikkaa korkealaatuiseen äänitallennukseen. Mielestämme tuloksena syntyy parasta ääntä mitä kännykällä saa.

Ennen kuin menemme yksityiskohtiin, kannattaa katsoa alla oleva englanninkielinen video.

Uskoo ken kuulee, kuten video osoittaa. Videolla Nokia 808 PureView on pantu samalle viivalle kahden kilpailevan laitteen kanssa, tehtävänään äänittää Capoeiraa afrobrasilialaisen musiikin tahdissa, V8-moottorin ääntä sekä rokkibändin esitystä.

On helppo huomata, että Nokia 808 PureView -puhelimen äänitysten laatu on huomattavasti parempi kuin kilpakumppaneiden.

Nokia 808 PureView eroaa muista laadukkaista älypuhelimista siinä, että se pystyy tallentamaan jopa 140-145 desibelin ääntä ilman säröä. Useimmat muut älypuhelimet yltävät korkeintaan 110 desibeliin. Nokia 808 PureView äänittää neljä kertaa suuremmalla volyymillä kuin perinteiset mikrofonit.

Matalat bassoäänet tallentuvat myös ilman säröä, ja kun ylemmät äänialueetkin tallentuvat ihmisen kuuloalueen rajalle asti saadaan lopputuloksena täysi äänialue. Laatu on lähes samaa luokkaa kuin CD-levyllä.

Nokia 808 PureView -puhelimen videokameralla voi kuvata uskomatonta HD-kuvaa, ja kun siihen vielä lisätään stereoääni, puhelimesta tulee ennennäkemätön elokuvauslaite.

Nokia 808 PureView on ensimmäinen Nokia Rich Recording -tekniikalla varustettu puhelin, mutta tekniikka on tulossa tulevaisuudessa kaikkiin älypuhelimiin.

Haluaisitko päästä kokeilemaan Nokia Rich Recording -tekniikkaa? Kerro mielipiteesi.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • http://www.facebook.com/profile.php?id=694633629 Jussi Samuli Haanpää

  Todellakin haluaisin! Tää on varmaankin mun seuraava puhelin vaikka onkin symbian joka vähän epäilyttää, mutta puhelimen ominaisuudet puhutvat puolestaan! Nytkin olisi mukava käyttää jo tällaista puhelinta vappumarssiharjoitusten nauhoittamiseen ja sen avulla harjoittamiseen täydelliseen suoritukseen. Itselle tuo kuva ja ääni ovat todella tärkeitä ominaisuusia.

 • http://www.facebook.com/Tuira90500 Jari Kleemola

  Tämän Nokia 808 PureView kun julkaistiin niin olin tippua tuolilta kun seurasin live-lähetystä. Olin todella myyty tästä kamerasta ja erittäin innossani tästä. Tämä siirtyi selvästi toivelistan kärkeen. Nokia N8:sta luopumisen jölkeen olen jäänyt kaipamaan hyvää kameraa puhelimessa. Tämä kyllä olisi tutustumisen arvoinen laite. 

 • Tee

  Ehdottomasti haluaisin, tämä on mielenkiintoista! Monia varmasti arveluttaa puhelimen käyttöjärjestelmä, mutta minusta se ei ole rasite. Rauta on takuulla optimoitu ja viilattu allaan olevalle käyttikselle.

 • Mika

  Ei epäilystäkään etteikö 808 olisi minun seuraava puhelin. Multimediaominaisuudet ovat minulle ykkösprioriteetti puhelinvalinnassa, eikä yksikään muu puhelin pääse edes lähelle. Huikea kenno (kamera/video), äänitys, DLNA, NCF, HDMI, FM-lähetin, jne… Insinöörillä, joka seuraa viimeistä tekniikkaa, pyörii sukat jalassa.

 • jepajee

  Itsekkin haluaisin, ja juurikin sen vuoksi koska on symbian. Todennäköisesti ostan tämän seuraavaksi puhelimeksi.

 • Antti

  Milloin 808 on tulossa Suomessa myyntiin ja mihin hintaan?

 • http://www.facebook.com/jouko.vartiainen Jouko Vartiainen

  Tämänhetkinen puhelimeni on N900. Tuon 808 Pure View mallin tultua tietoisuuteen on se noussut päälimmäiseksi vaihtoehdoksi puhelimen “päivitysajankohtana” ehkä jo tulevan kesän lopulla. Siitäkin huolimatta ettei tuolla ysisatasellani ole vielä ikää kuin vajat pari vuotta. Houkuttimena on nimenomaan sekä kameran että ääniominaisuuksien huippuluokka. Muilta ominaisuuksiltaan puhelimen tekninen sekä ohjelmistotarjonta on käyttötarpeisiini täysin riittävä. Lähinnä tulee mieleen että kuinka kamera videokuvaukssa suhtautuu zoomauksen käyttöön. Tuossa ysisatasessa se aiheuttaa kuvausääneen zoomausmoottorin sirinää. Kuinkahan lie tässä uutuudessa Pure View?

 • Risto Nevalainen

  Ehdottomasti haluaisin! Perheen kanssa liikkuessa joutuu  kantamaan matkassa videokameraa sekä pokkaria tai järkkäriä. Jos kännykkä pystyy kuvan- ja äänenlaadulla edes samalle tasolle peruspokkarin kanssa, on aika helppo tehdä valinta. Edellytyksenä on tietysti akunkeston riittävyys, laadukas hämäräkuvaus ja järjestelmän kokonaiskäytettävyys. Noista mainoskuvista on lupa odottaa, että tämä puhelin voisi olla jossain tapauksessa ihan riittävä korvike järkkärillekkin. 

  Itselläni on kokemusta tuosta Belle-käyttiksestä työpuhelimessa eikä se niin kurja ole, kuin foorumeilla haukutaan. Tosin jää selkeästi oman n9 Meegon taakse. Lankussa vain on valitettavan kehno kamera. Se onkin sen ainoa puute minulle ja siksi olen valmis antamaan tuolle 808 PureView-luurille mahdollisuuden. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta näin kotitarvevalokuvaharrastajan vinkkelistä :)

 • maikku

  Tuo tulee todellakin olemaan seuraava puhelimeni. Kuvaan aika paljon kännykälläni ja otan myös videota esim. konserteissa, joten tuo on niin täydellinen. Vanha rakas N8 rupeaa jo vähän “natisemaan liitoksistaan”, joten uuden tarvetta on. Toivon sen kestävän siihen saakka, että tämä 808 saadaan markkinoille. Itselleni on ehdoton edellytys, että seuraavassa puhelimessanikin on käyttöjärjestelmänä Belle, koska se on niin tuttu, turvallinen ja toimiva, ja sen on oltava Nokia. En halua Windows puhelinta koska siitä puuttuu tavallinen musiikkisoitin kokonaan eikä sen kuvaus ja videointi mahdollisuudet täytä vaatimuksiani. Androidia käytän tabletissani enkä tykkää siitä yhtään kun se ei ole mitenkään looginen vaan lähinnä “heitetty yhteen kasaan” ja Iphonesta on turha puhuakaan, se kun ei ole puhelin millään tasolla.

 • jereee

  ton ostan kyl!