Nokia 808 PureView on puhdasta neroutta: katso ja ihastu!

Adam 2.5.2012

808

GLOBAALI – Nokia ilmoitti tänään, että Nokia 808 PureView -kamerapuhelimen toimitukset alkavat toukokuussa. Nokia 808 PureView on ensimmäinen Nokian palkitulla PureView-teknologialla varustettu älypuhelin. Sen ominaisuuksiin kuuluvat erittäin suorituskykyinen sensori, ainutlaatuinen Carl Zeiss -optiikka ja edistykselliset kuvausalgoritmit, jotka yhdessä luovat puhtaita pikseleitä, äärimmäistä tarkkuutta ja puhdasta hallintaa.

Nokia PureView 808 tulee aluksi myyntiin muun muassa Venäjällä ja Intiassa. Muiden maiden kuten Suomen toimitusaikatauluista ilmoitetaan erikseen. Viime keskiviikkona kerroimme Nokia Äänessä Lumia 900 ja Lumia 610 –älypuhelimien myynnin aloittamisesta Suomessa toukokuussa ensimmäisten maiden joukossa.

Nokia 808 PureView voitti parhaan uuden mobiililaitteen palkinnon helmikuussa Mobile World Congress 2012 -tapahtumassa. Huhtikuussa puolestaan Technical Image Press Association eli TIPA valitsi laitteen vuoden 2012 parhaaksi kuvausinnovaatioksi.

”PureView on vienyt älypuhelinten kuvausominaisuudet täysin uudelle tasolle, emmekä aio lopettaa tuotekehitystä tähän.

Sovellamme tulevaisuudessa PureView-teknologiaa uusissa älypuhelimissa tavoilla, jotka tuovat kuvauskokemukseen aivan uusia ulottuvuuksia”, sanoo Nokian älypuhelimista vastaava johtaja Jo Harlow.

Nokia 808 PureView -älypuhelimessa on 41 megapikselin korkearesoluutioinen sensori, äärimmäisen suorituskykyinen Carl Zeiss -optiikka ja uudenlainen pikseleiden ylinäytteistysteknologia. Näiden kuvausominaisuuksien ansiosta laite on täysin omaa luokkaansa: millään muulla älypuhelimella ei saa yhtä upeita kuvia.

Nokia 808 PureView -laitteella voi kuvata 1080p-tarkkuuden täysteräväpiirtovideota. Videokuvauksessa on käytettävissä nelinkertainen häviötön zoomaus. Lisäksi Nokia 808 PureView on ensimmäinen laite, jossa on Nokia Rich Recording -ominaisuus korkealaatuiseen äänentallennukseen. Nokia Rich Recording tuo puhelimeen aidon stereoäänen. Aiemmin vastaava ominaisuus on edellyttänyt ulkoisten mikrofonien käyttöä.

Nokia 808 PureView -älypuhelimessa on ensiluokkainen äänentoisto. Laitteessa on ainutlaatuinen Dolby Headphone -teknologia, joka muuttaa stereoäänen henkilökohtaiseksi surround sound -kokemukseksi kaikilla kuulokkeilla. Lisäksi laite tukee monikanavaista Dolby Digital Plus 5.1 -ääniteknologiaa.

Nokian Flickr-sivulla on uusia Nokia 808 PureView -laitteella otettuja kuvia. Jos pelkät sanat eivät riitä, kuvista näkee, että 808 PureView on markkinoiden paras kamerapuhelin.

Flowers

Knot by the sea

Colorful vegatables

Purple flowers

Boat in the water

Kuvia klikkaamalla pääsee Nokian Flickr-sivulle, jossa niistä on nähtävillä täysresoluutioversiot.

Kerro meille kommenttiosiossa, miten aiot käyttää markkinoiden parasta kamerapuhelinta.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • nokia fani

  Nopeasti vaan kauppoihin!!

 • Mika Hanhijärvu

  Toivottavasti tämä tulee pian myyntiin Suomessa

 • Mika Hanhijärvi

  Toivottavasti tämä tulee pian myyntiin Suomessa 

  • Mika Hanhijärvi

    äh..typopäivä näköjään, ei osaa enää ees omaa nimeään kirjottaa :)

 • APH

  Ei voi kuin ihailla tuota laatua..! 

 • APH

  Voisin muuten kuvitella, jos ostaisin tämän puhelimen ja menisin esittelemään tätä tutuilleni joilla on iPhone, he kysyisivät että mites hyvä kamera tuossa on ja vastaisin “41 megapikseliä, paljos itelläs”, menis varmaan hiljaseksi.. :)

  • Mika

   808 kilpailee eri kategoriassa kuin iPhone tai Galaxy S. 808:n rautaominaisuudet ovat aivan ylivoimaiset niihin verrattuna ja tarkoitettu eri käyttäjäkunnalle, eli ihmisille, jotka käyttävät puhelinta muuhunkin kuin puhumiseen ja netissä surffaamiseen. Lumiat kilpailevat Applen ja Samsungin kanssa.

 • Anders81

  Pakko saada tämä luuri ennen työmatkaa jaappaniin kun kollegat siellä kuuluvat appleuskontoon. Siis toimitus ennen kesäkuuta kiitos.

 • http://twitter.com/JussiLyytinen Jussi Lyytinen

  Take my money already!

 • http://twitter.com/JJNippala Jari-Jukka Nippala

   Mahtaakohan ylinäytteistyksestä olla hyötyä kuvanvakaukseen videopuolella?