Pico Brothers sadan miljoonan kerhoon

Karen 4.5.2012

Pico41

VAASA – Milk the Cow -pelin ja YouTube Downloader -sovelluksen kehittänyt kahden miehen yritys on ylittänyt sadan miljoonan latauksen rajan Nokia Kaupassa. Jos joku ei sitä vielä tiedä, Milk the Cow on peli, jossa lypsetään lehmää, kunnes ämpäri on täynnä. Sovelluksessa on hyvät ääniefektit.

Yksinkertaisten, mutta nerokkaiden ideoiden takana on yritys nimeltä Pico Brothers, joka on tullut kuuluisaksi viihteellisistä pikku sovelluksistaan.

Kannattaa kokeilla vaikkapa Talking Hamster -sovellusta, joka toistaa käyttäjän puheen vinkuvalla äänellä, tai Cuckoo Clock -sovellusta, joka kukkuu kerran tunnissa – kuin käkikello. Onneksi kellon saa yöksi pois päältä.

Pico Brotherin pitkäaikaiset asiakkaat muistavat varmasti klassikot, kuten Cracked Screen -sovelluksen ja Flashlight Extremen.

”Teemme sovelluksia, joita ihmiset haluavat”, sanoo yrityksen perustaja Niklas Karlström. ”Se saa ne leviämään vauhdilla.”

Hän pyörittää Pico Brothersia yhdessä toisen perustajan Kristian Engsjön (ja hänen Viggo-koiransa) kanssa.

”Teemme molemmat töitä kotoa käsin; saimme juuri vaimoni kanssa lapsen ja välillä käyn toimistolla työrauhan vuoksi”, Niklas Karlström kertoo.

Hänen viisivuotissuunnitelmansa on “pitää hauskaa ja tehdä jotain, jolla on merkitystä”. Kymmenvuotissuunnitelma puolestaan on ”pitää edelleen hauskaa”.

Nokia Kaupassa saamansa huikean suosion jälkeen Pico Brothers kehittää nyt sovelluksia myös Windows Phone -puhelimiin: “Aluksi tavoitteena on saada Window Phone -alustalle kymmenisen sovellusta, kuten Talking Cat, muutama muu viihdesovellus ja hyttyskarkotussovellus.”

Niklasin suhde Nokiaan ulottuu monen vuoden taakse aina ensimmäiseen kännykkään saakka.

”Tietysti se oli Nokia, minulla on aina ollut Nokia”, hän toteaa.

”Olimme Kristianin kanssa molemmat töissä tietoliikennealalla, kun luimme Ovi Kaupan eli nykyisen Nokia Kaupan avaamisesta vuonna 2009. Tiesimme saman tien, että halusimme itsekin olla siellä ja saada nimemme isojen tekijöiden joukkoon.”

Sovellus, joka piti Niklasin hereillä yökaudet, oli YouTube Downloader:

“Kun Nokia N8 julkistettiin HD-videotoisto -ominaisuuksineen tiesimme, että jos onnistuisimme saamaan YouTube Downloaderin markkinoille, siitä tulisi menestys.”

Niklasin mukaan menestyksen salaisuus on kehittää paljon luovia ideoita, joista vain osa toteutetaan.

”Meillä ideoita riittää. Osa niistä pääsee niin pitkälle, että ne julkaistaan sovelluksina. Moni idea jää myös toteuttamatta”.

Pico Brothersin sovelluksia on nyt ladattu yli sata miljoonaa kertaa Nokia Kaupasta, joten ne ovat todella levinneet vauhdilla.

Video: Nokia Developer

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
  • Matti Jylhankangas

    Youtube Downloader Lumia 800 ?

  • http://www.facebook.com/people/Jari-Jukka-Nippala/100000825789042 Jari-Jukka Nippala

    Hienot latauslukemat!
    Onnittelut.