Nokia Lumia 610 myyntiin Suomessa 18. toukokuuta alkaen

Juuso 7.5.2012

700-nokia-lumia-610-white

ESPOO – Hinnaltaan edullisen, nuorille suunnatun ja Windows Phone -alustalle rakennetun Nokia Lumia 610 -älypuhelimen myynti Suomessa alkaa 18. toukokuuta. Sosiaalisten verkostojen, internetin, navigaation ja musiikin käytöstä nautintoa tekevään älypuhelimeen on myös saatavilla laaja valikoima sovelluksia.

Sosiaalisten verkostojen, internetin, pelien ja navigaation käyttämisen sekä musiikin kuuntelemisen ohella puhelimen käyttökokemusta rikastavat maksuttomat Windows Live -palvelut, kuten pikaviestipalvelu Messenger, sähköposti ja Xbox Live. Laite tarjoaa myös toimintoja, jotka ovat saatavilla vain Nokia Lumia –puhelimiin, muun muassa Nokia Navigointi tulee laitteen mukana.

Käyttäjä voi myös kätevästi paikantaa kadonneen puhelimensa kartalla, etätyhjentää sen sisällön ja lukita laitteen. Äänettömälle säädetyn puhelimen pystyy löytämään vaivatta palauttamalla siihen merkkiäänen Windows Live -palvelun avulla.

Lumia 610 -älypuhelin tarjoaa toimintoja, jotka ovat saatavilla vain Nokia Lumia –puhelimiin, muun muassa Nokia Navigointi.

Lumia 610 on saatavilla neljässä kirkkaassa eri värissä: valkoinen, musta ja syaani sekä myöhemmin magenta.
Windows Phone Marketplacesta on saatavilla runsaasti sovelluksia vapaa-aikaan ja työntekoon. Esimerkiksi urheilun ja vedonlyönnin ystäville löytyvät muiden muassa HIFK Taskupeto, Jokerit Live ja Sports Tracker sekä Veikkaus -sovellukset, joita on esitelty aikaisemmin myös Äänessä.

Viihteen ystäville kotimaisia sisältöjä tarjoavat muun muassa Elisa Viihde, NRJ Finland, Spotify, The Voice, Voddler ja Yle Radio -sovellukset, ja uutisnälkäänsä voi tyydyttää esimerkiksi HS.fi, Hufvudstadsbladet, Ilta-Sanomat ja MTV3 Juuri Nyt -sovelluksilla.

Lisäksi saatavilla ovat ainakin pankkiasiointia helpottava Nordea -sovellus ja arjen sekä juhlan makunautintoja esittelevä Viiniopas, joten Nokia Lumia 610 käyttökokemus on todella kattava.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • seuraavakin on nokialainen

  Hei äänen väki! Miksi Nokia markkinoi tätä nuorille suunnatuksi puhelimeksi? Meitä, ei niin nuoria, on varmasti paljon jotka ei halua laittaa kännykkään 400 – 500 euroa. Lisäksi tuo 610 näyttää kuvissa hienolta puhelimelta.

  Onko tutkittu, miten paljon potentiaalisia ostajia jää sivuun juuri tuon takia että puhelin on “kohdennettu” nuorille?

  • HD

   Totta puhut. Kannattaa lukea nuorten kommentteja taloussanomien sivuilta: Halpis-Lumiat kauppoihin ensi viikolla. Lapset kuulemma häpeävät vanhempiaan jos ostavat jälkikasvulleen jonkin halpis-Lumian. Nuorille näyttää uudet Nokialaiset olevan kuin punainen vaate jota kartetaan ruton lailla vaikka puhelimet toimivatkin todella hienosti sekä ovat tyylikkäitä.

   • Nykyään

    Nykynuorille ei kelpaa nykyään enää mikään muu kuin paras. Vaikka ajattelenkin näin olen silti itsekin nuori…

    • HD

     Mutta mikä on se paras ja millä perustein? Luin jostain jutun jossa Lumia päihitti yli 90%:lla esim iPhonen eri tehtävissä.

   • Mika

    Nuoret ovat helposti mainosten uhreja. Heidän medialukutaito ei
    ole vielä tarpeeksi kehittynyt. Heillä myös menee helposti asiat
    kilpavarusteluksi ja vanhemmat maksavat. Muistan omassa nuoruudessa miten Levi’s
    oli ainoa hyväksytty farkkumerkki. Muiden merkkien käyttäjiä katsottiin
    alaspäin. Ja tämä kaikki oli vain mainostoimistojen aikaansaamaa.

     

    Itse harkitsen Lumia 610:n ostamista vaimolleni. Harmi ettei se
    ehdi äitienpäiväksi. No, aina tulee hyviä syitä ostaa nokialainen. :)

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   No saavathan sitä toki myös vähemmän nuoret ihmiset käyttää, ja kyseessä onkin näppärä peli vaikka minkä ikäisille ihmisille! 

   Lumia 610:n hinta on melko edullinen, ja sen vuoksi se on mielestämme oiva älypuhelin nuorille, joilla ei välttämättä ole valuuttaa investoida kovin kalliiseen laitteeseen, mutta jotka kuitenkin haluavat päästä hyötymään kaikista älypuhelinten tarjoamista herkuista.

   Jos en olisi Nokialla töissä ja saisi puhelimia työsuhde-etuna, voisin itsekin harkita kyseistä kapulaa korkeasta iästäni huolimatta :-)

   • HD

    Pitäisikö kohdennus nuorille tai vanhemmille unohtaa ja markkinoida vain sillä perusteella mihin tarkoitukseen puhelin parhaiten soveltuu? esim: musiikin kuuntelu jne. (itse asiassa en kyllä tiedä onko Nokia ilmoittanut puhelimen olevan suunnattu nuorille).

    • seuraavakin on nokialainen

     Kiitos Heidille vastauksesta!

     HD, luitko yllä olevan jutun 610:ä? Heti ensimmäisessä lauseessa puhutaan nuorille suunnatusta puhelimesta.

 • Stedi

  No entäs se 900, milloinkas se on hyllyssä?

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   Toukokuun aikana on tulossa sekin, tarkempaa päivämäärää emme ole vielä ilmoittaneet.

 • Gecko70

  Tämä on suunnattu nuorille jotta aikuiset ostaisivat 500 puhelimen. En mene lankaan vaan ostan tämän silti itselle.

 • Teppo

  Onko Lumia 610:ssa myös sama Mix Radio -palvelu kuin kalliimmassa Lumia 800:ssa?

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   On kyllä. Suurimmat erot näiden kahden puhelimen välillä ovat kamerassa (Lumia 800 8Mp, 610 5Mp), näytössä (Lumia 800:ssa Corning Gorilla -lasi ja AMOLED-näyttö) sekä sisäisen muistin määrässä (16gt vs. 8gt). Enimmäkseen ohjelmisto kuitenkin pelittää pikkusisaruksessa ihan samalla tavalla kuin isommassakin. Vertailua voi suorittaa täällä: http://www.nokia.com/fi-fi/tuotteet/compare/?action=productcompareaction&site=102036&products=1060290-245002&operation=show

   • Timo70

    Vertailusivusto lienee rikki?
    Laitteessa ei ole navigointia lainkaan eikä musiikkiominaisuuksia eikä sähköpostia???

 • Tee

  Minusta Nokian suurin ongelma on yrittää suuntautua ‘nuorille’ ja tehdä kaikesta niin ylivertaisen ‘trendikästä’ karkkiväreineen ja rave-klubeineen. Vaikka rahat ovat tässä yhteiskunnassa meillä ‘entisillä nuorilla’.

  • Silti…

   Juuri noin. YouTubessakin Nokian videot on tehty käyttäen alle 30-v ihmisiä. Yritä tässä nyt perustella itsellesi miksi haluan seuraavaksi puhelimekseni Lumian. Nuo klubi-mainokset ovat tosiaan luotaantyöntävyydessään ykkösiä. Eikö Lumia-sarjaa ole tarkoitettu rockin kuuntelemiseen ollenkaan? :D

 • minä

  Magenta väriset tulee siis myyntiin myöhemmin, koskakohan? :) Pitäisi vaan väri päättää ja jos tulee vasta paljon myöhemmin niin en varmaan sitten odottele ja ostan jonkun muun värisen. 

 • Vieras

  Ei näitä lumioita halua kukaan edes ilmaiseksi. Missä viipyy Pureview, viimeinen nokialainen minkä ostan?

 • suomimäyrä

  onkos tässä se gorning gorilla glass näyttö?

 • Koskinen Pertti Tapani

  paska mikä paska navigaattori pelasi viikon nythän se teki viimeisen temppunsa väitti, että sim korttivika odottelin puhelua mitä ei kuulunut 2kk vanha laitan kiven päälle ja lyön lekalla päälle sairas elukka pitää tappaa. Näitähän löytyy muitakin, ajattelin  pysyä suomalaisessa mut paskan välii.