Nokia City Opas tuo lisätyn todellisuuden Nokia Lumia-laitteisiin

Pino 8.5.2012

CityLensCameraView_final

GLOBAALI – Ensimmäinen ja kirkkain muistoni lisätystä todellisuudesta on kohtaus Terminator 2 -elokuvasta, jossa Arnold Schwarzenegger kävelee prätkäjätkien baariin hakemaan vaatteita. Enpä silloin olisi arvannut, että vielä jonain päivänä kirjoittaisin tästä teknologiasta.

Nokia City Opas ei kuitenkaan liity mitenkään Skynetiin tai John Connoriin, vaan se on erinomainen sijaintiin perustuva lisätty todellisuus (augmented reality) -palvelu, joka laajentaa entisestään valikoimaamme vain Nokia-laitteisiin tarkoitetuista sovelluksista Windows Phone -alustaan. Jos käytössä on Nokia Lumia 710, Nokia Lumia 800 tai Nokia Lumia 900, Nokia City -oppaanvoi käydä lataamassa Nokia Beta Labsista, jossa voi myös lähettää palautetta ja osallistua sovelluksen parantamiseen.

Parasta sovelluksessa on mielestäni se, että sitä voi käyttää pää pystyssä. Sen sijaan, että jotakin paikkaa katsoisi älypuhelimensa kartalta, Nokia City Oppaan avulla voi katsella ympäröivää maailmaa älypuhelimensa kautta.

Digitaaliset kartat ovat erittäin hyödyllisiä, ja me käytämme niitä päivittäin. Niiden avulla löydämme etsimämme kohteet ja saamme reittiohjeet.Siksi Nokia Kartat on kehitetty. Toisinaan on kuitenkin löydettävä uusi tapa suunnistaa ja tunnistaa paikat lähiympäristössään. Silloin tulee avuksi Nokia City Opas.

Mitä Nokia City Oppaan beta -sovelluksella sitten tarkalleen ottaen voi tehdä Nokia Lumia -laitteessa?
• Ympäristön paikat näkee yhdellä silmäyksellä:maamerkit, ravintolat, hotellit, kaupat ja joukkoliikenteen asemat visuaalisesti suoraan puhelimessa
• Kiinnostavat paikat voi valita monesta eri kategoriasta:Nokia City Opas näyttää paikat valinnan mukaan
• Lisätiedot yhdellä kertaa:näpäyttämällä pääsee lukemaan arvioita, kuvauksia ja kohdetietoja
• Yhdellä näpäytyksellä paikkaan voi soittaa tai saada reittiohjeet
• Paikan voi jakaa ystävilleen sähköpostilla, tekstiviestillä tai Windows Phone -laitteen sisäänrakennetun jako-ominaisuuden avulla

Nokia City Opas on niin visuaalinen sovellus, että parhaiten siitä saa käsityksen konkreettisen esimerkin avulla. Siksi teimme tämän englanninkielisen videon. Joko asensit Nokia City Oppaan betan Lumia-puhelimeesi?

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • http://twitter.com/NokiaPirateShip Nokia Pirate Ship

  Aivan mielettömän siisti sovellus! Latasin sen heti Nokia BetaLabsista ja voi pojat miten jees se on! :) Toivottavasti saadaan äkkiä se myös Windows Marketplaceen, jotta kaikki Lumia-puhelinten omistajat pääsevät nauttimaan tuosta sovelluksesta.

  • http://arttusilvast.com/ Arttu

   Moikkis! Itseasiassa sovellus on myös Nokia Lumia -laitteille, ei vielä marketplasessa tosin. 

 • Ari

  Laittakaapa City Lens toimimaan sisätilanavigoinnissa, niin löytää perille ostoskeskuksissa, lentokentillä ym..

  Futuristisempia kehitysideoita olisi heijastaa kohteet auton tuulilasiin tai silmälasien pinnalle.

 • Pingback: Tallinna pilven silmin / Viro / BN4F suomeksi | Baltic News for Finns()

 • Simpe

  Hieno palvely, pitää testata, mutta Twitter-linkki on liian pitkä.

 • Digitaali Ihgu

  Nokia City Lens sovellukseen saa lisättyä oman firmansa tiedot. Mistä lähtreestä yhteystiedot otetaan? Navtekin kaivostako.

 • Pingback: Nokia Lumia 820 pre-oders begin in Finland -- Available from January 10 • e's Phoneblog()

 • Pingback: Apple Inc. sai lisätyn todellisuuden patenttisalkkuunsa : Mobiili.fi()