Nokia Lumia 900: rajattomasti tilaa mediatiedostoille

Jeppe 14.5.2012

SkyDriveOnLumia900White

SUNNYVALE – Nokia Lumia 900 on tyylikäs älypuhelin, jonka paksuus on vain 11,5 millimetriä. Sisäistä muistia on kuitenkin peräti 16 gigatavua, eli laitteeseen voi tallentaa melkoisen valikoiman sovelluksia, kuvia, musiikkia ja videoita.

Lisäksi tallennustilaa voi laajentaa merkittävästi.

Pilvipalvelujen ja suoratoistopalvelujen nopean yleistymisen myötä Nokia Lumia -älypuhelinten käyttäjillä on aina jotain katseltavaa ja kuunneltavaa.

Esittelemme seuraavassa sovelluksia tai palveluja, jotka tarjoavat lähes rajattomasti tallennustilaa, mutta vaativat vain muutaman megatavun lataustilaa, eivätkä kuormita tiedonsiirtoyhteyttä.

Spotify
Spotify-palvelussa on miljoonia musiikkikappaleita, joita voi kuunnella WLAN-, 3G- tai 4G-yhteyden välityksellä. Musiikkia voi kuunnella myös offline-tilassa. Käyttäjän ei siis tarvitse enää tallentaa musiikkikokoelmaansa älypuhelimeen. Hän voi synkronoida kulloinkin haluamansa soittolistan Lumia 900 -laitteelle, jolloin musiikki kuluttaa vain pienen osan siitä tallennustilasta ja mobiilidatasta, jonka koko musiikkikokoelma vaatisi.

Latauksen vaatima tila: 1 megatavu.

SkyDrive
Microsoftin äskettäin uudistettu SkyDrive-pilvipalvelu tarjoaa 25 gigatavua ilmaista tallennustilaa Windows-älypuhelimen käyttäjille. Palveluun voi tallentaa esimerkiksi kuvia ja tiedostoja. Jos 25 gigatavua ei riitä, tallennustila on laajennettavissa 100 gigatavuun maksua vastaan.

Latauksen vaatima tila: 3 megatavua.

Flickr
Windows-puhelimille tarkoitettu virallinen Flickr-sovellus antaa käyttäjälle mahdollisuuden katsella parhaita otoksiaan korkearesoluutiokuvina. Sovellus vie vain megatavun Nokia Lumia 900 -älypuhelimen 16 gigatavun sisäisestä muistista. Kun käyttäjä on sijoittanut sovelluksen kuvakkeen puhelimen aloitusnäytölle, hän pääsee katsomaan kuviaan yhdellä napautuksella.

Latauksen vaatima tila: 1 megatavu.

BoxFiles for Dropbox
Jos Lumia 900 -älypuhelimen 16 gigatavun sisäinen muisti ja SkyDrive-pilvipalvelun 25 gigatavun tallennustila eivät riitä, BoxFiles-sovellus tuo Dropbox-palveluun tallennetut tiedostot käyttäjän ulottuville. BoxFiles on yhteensopiva SkyDrive-palvelun kanssa ja tarjoaa alustasta riippumatonta tallennustilaa. Dropbox-kansiot voi sijoittaa puhelimen aloitusnäytölle.

Latauksen vaatima tila: 2,4 megatavua.

7Digital
7Digital on virkistävän vaihtoehtoinen musiikkikauppa. 7Digital-sovellus Windows-puhelimille tuo käyttäjän ulottuville 18 miljoonan musiikkikappaleen valikoiman ja säästää tallennustilaa toistamalla ostetut kappaleet pilvipalvelusta.

Latauksen vaatima tila: 1 megatavu.

Pulse
Kiitellyn Pulse-sovelluksen Windows-puhelimille tarkoitettu versio säästää tilaa Lumia 900 -laitteen kovalevyltä kokoamalla uutiset käyttäjän suosikkilähteistä – verkkosivustoista, blogeista ja sosiaalisista verkostoista – yhteen näkymään.

Latauksen vaatima tila: 1 megatavu.

Tonido
Moni tallentaa edelleen suurimman osan tiedostoistaan kotikoneelle vanhasta tottumuksesta. Se ei ole ongelma – ellei kovalevy hajoa ja vie mennessään töitä, kuvia ja muistoja kymmeneltä viime vuodelta. Tonido-sovelluksen avulla käyttäjä voi toistaa musiikkikappaleita ja elokuvia kotikoneensa kovalevyltä. Sovellus tukee yleisimpiä tiedostomuotoja.

Latauksen vaatima tila: alle 1 megatavu

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • N9 on > Lumia 900

  Ei tuollainen 16G muisti itse laitteessa riitä nykyään yhtään mihinkään. Ja yritäpä toistaa työpäivän ajan musiikkia noista pilvipalveluista, niin huomaat akun valahtaneen tyhjäksi ja puhelimen pitää olla kokoajan kiinni laturissa. Sopivat vain satunnaiseen tarpeeseen ja tiedostojen siirtämiseen Lumia 900:n kaltaisen rajoittuneen laitteen ja muiden laiteiden välillä. N9:llä voin vaihtaa kahden laitteen välillä tiedoston voin koskettamalla toista puhelinta.

  Minulla N9:n 64G muisti riittää juuri ja juuri, kun omaa musiikkikokoelmaa vähän karsii. Toivottavasti Nokia tulee jatkossa myös tekemään puhelimia josta löytyy vähintään tuo 64G sisäistä tallennusmuistia, mielellään vielä erillisellä microSD korttipaikalla höystettynä. Keskenräistä WP7.5 tai WP8 puhelinta en kuitenkaan tule ostamaan, joten toivottavasti Nokialla on myynnissä oikeitakin älypuhelimia, kun N9:stä aika jättää.

  • Akex

    ..Eipä tuohon ole mitään lisättävää. Seuraava lyhyen tähtäimen pullonkaula mobiililaitteissa (4G:n yleistymisen jälkeen) on akun kesto.
   Se valimistaja, joka ensimmäisenä ratkaisee virrankulutukseen liittyvät ongelmat on vahvoilla lyhyen aikavälin tähtäimellä.Jos huhut kahdesta halvasta “karvalakki”-MeeGosta Intian ja Kiinan markkinoille halpaan hintaluokkaan pitää paikkansa, voimme aina spekuloida ajatuksella, että
   elintaso nouseekin lähivuosina, noiden maiden MeeGoa käyttävän kansanosa keskuudessa. Näin ollen näillä ihmisillä olisi varaa maksaa MeeGo-laitteista, joissa on kalliimat speksit. Ok’, puhdasta spekuliintia mutta elintaso on nousemassa näissä maissa..

 • vieras

   N9 > Lumia 900
   Itselläni oli peräti 4 vuotta 2Gt muistikortilla varustettu puhelin ja tilaa löytyy yhä (nyt käytössä Lumia 800), joten 16Gt on enemmän kuin tarpeeksi. ;)

 • pekka

  ihan totta kun n9 stä aika jättää niin toivotaan että nokia osaa valmistaa puhelimia vielä itse ostin noin viikko sitten N9  ja on loistava puhelin omaan käyttöön ja muutenkin

 • Anna

  N9 omistajana odotan jatkossa Nokialta MeeGo-puhelimia