Televisiota voi katsella paikasta riippumatta

Carita 24.5.2012

ACE Start Screen Cyan

Huhtikuussa kerroimme Nokia TV –sovelluksen tulemisesta ensimmäisenä Suomeen ja uutinen sai hyvin innostuneen vastaanoton lukijoidemme keskuudessa. Nyt meillä on ilo kertoa, että sovellus on ilmaiseksi ladattavissa Windows Marketplacesta Nokia Lumia 800 ja 710 -puhelimiin. Perjantaina 25. toukokuuta kauppoihin tulevassa Lumia 900 -puhelimessa sovellus on jo valmiiksi esiladattuna.

Uusi Nokia TV -sovellus tuo Internetin suomalaiset TV-sisällöt Nokia Lumia –älypuhelimiin.

Nokia TV-sovelluksen myötä Nokia Lumia -älypuhelinten viihdetarjonta Suomessa laajenee Nokia Musiikki -palvelusta televisiopalveluihin. Sovelluksen käyttöönotto on vaivatonta, eikä edellytä kirjautumista tai rekisteröintiä.

Käyttäjät voivat katsella YLE:n, MTV3:n, Nelosen, Urhotv:n ja Voicen ohjelmia. Tarjonta kasvaa jatkossa muilla kotimaisilla ja ulkomaisilla ohjelmien tarjoajilla.

“Olemme erittäin iloisia voidessamme innovoida ja kokeilla uusia viihdepalveluita tärkeiden yhteistyökumppaneidemme kanssa, ja tuoda tämän sovelluksen ensimmäisenä Nokia Lumia -älypuhelinten käyttäjille Suomessa. Nokia TV on käyttäjille ilmainen sovellus, joka tarjoaa pääsyn Internetin TV -palveluihin. Käyttäjä voi etsiä ja selailla yhdestä paikasta ohjelmia suomalaisten TV-kanavien Internet TV-palveluista ja katsoa ohjelmia Nokia Lumia -älypuhelimestaan”, sanoo Nokian viihdepalveluista vastaava johtaja Jyrki Rosenberg.

Nokia TV –palvelu tarjoaa uusimmat ja katsotuimmat sisällöt vain parilla sormen painalluksella. Ohjelmisto päivittyy automaattisesti, joten sieltä löytää uusimmat sisällöt helposti lajiteltuina. Palvelu toimii sekä 3G-matkapuhelinverkossa että langattomassa lähiverkossa.

Alla yhteistyökumppanimme kertovat tarkemmin kanavien sisällöstä ja uusista viihdepalveluista, jotka on suunnattu varta vasten mobiililaitteiden käyttäjille.

“Juuri uudistunut YLE Areena on Internetissä TV-palveluiden kärkituote. Panostamme nyt erityisesti mobiiliin käyttöön ja siksi on hienoa, että Areena saavuttaa tänään myös Nokia Lumian käyttäjät”, toteaa Ylen Internet-päällikkö Jari Lahti. “Mobiililaitteilla katsotaan sisältöjä laaja-alaisesti uutisista lastenohjelmiin. Yle Areena monipuolisuudessaan vastaa siksi mobiilin käytön kasvuun hyvin.”

“TV-sisältöjen käyttö mobiililaitteilla kasvaa voimakkaasti. Tällä hetkellä MTV MEDIAn nettitv-palvelu Katsomon katsotuimpia sisältöjä ovat mm. kotimainen draama, uutiset ja lastenohjelmat. Katsomo tarjoaa tulevaisuudessa yhä enemmän vain netissä esitettävää, TV-ohjelmia taustoittavaa ja rikastavaa materiaalia. Tällaisia ovat esimerkiksi Salattujen elämien nettidraama Tuuliranta sekä Idolsin koelaulut ja esitykset, joita ei näytetä TV-lähetyksessä”, sanoo verkkojohtaja Henrik Laine MTV MEDIAn Internet- ja kuluttajaliiketoiminnasta.

Nelonen Median Ruutu-palvelusta katsotaan erityisesti kotimaisia Nelosen, Jimin ja Livin ohjelmia. Tarjolla on myös paljon ulkomaisia sarjoja, draamasta dokumentteihin. Ruudun tavoitteena on olla saatavilla kaikissa merkittävissä kuluttajalaitteissa. Ruudun mobiilikäyttö on ollut voimakkaassa kasvussa ja siten Nokian TV-sovellus on luonteva paikka Ruudun sisällöille. Katselijoiden kannalta yksi sovellus, josta löytyy kaikkien tv-kanavien sisällöt, tekee katselun ja sisältöjen löytämisen helpommaksi”, toteaa Nelosen kanavapäällikkö Iina Eloranta.

The Voice on viihteellinen monimediabrandi, jonka sisältöä halutaan jakaa kaikissa mahdollisissa jakeluteissä ja siksi on hienoa olla mukana uudessa Nokia TV –sovelluksessa”, kertoo SBS Median sisältöjohtaja Jussi Suvanto.

“Uskomme vahvasti Nokia TV:n kaltaisten palveluiden suosion kasvuun ja URHOtv:n sisältöjen tuominen Nokian Lumia-älypuhelimille on toivottu lisäys palvelutarjontaamme”, sanoo Arttur Kulvik, Verkkoliiketoiminnan johtaja URHOtv:stä. “Kuluttaja haluaa yhä useammin katsoa sisältöjä muualla kuin perinteisesti olohuoneessa television välityksellä. URHOtv haluaa tarjota kesän aikana Lumian käyttäjille mahdollisuuden seurata sisältötarjontaamme missä vain ja milloin vain, vaikka kesämökin laiturin nokassa. Siksi tarjoamme kaikki URHOtv:n esittämät Veikkausliigan ottelut tallenteena katsottavaksi Nokia TV -sovelluksen kautta veloituksetta pian ottelun päätyttyä.

Minkälaisia tv-ohjelmia lukijamme ajattelevat kesän aikana katsoa Lumia-laitteistaan vaikkapa kesämökin laiturinnokasta?

Jälkikirjoitus

Suomen ensimmäinen televisiolähetys esitettiin 24.toukokuuta 1955.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • seuraavakin on nokialainen

  Nyt vain nopeasti se Windows tabletti markkinoille niin tuossa olisi oivaa viihdykettä lapsiperheiden automatkoille. Takapenkillä lastenohjelmaa Nokia TV:stä ja jos ohjelma kyllästyttää niin väliin Angry Birdsiä ja nettipelejä.

 • Miksu28

  Hö, miksen löydä vielä Nokia TV:tä marketplacesta :(? Laitteena Lumia 800.

  • Carita

   Huomisen aikana Nokia TV -sovellus pitäisi olla ladattavissa.

   • Anttu

    Eikös olekin viestintä vaikeaa ;)
    “että sovellus on ilmaiseksi ladattavissa Windows Marketplacesta ” – Antaa ymmärtää että on jo…
    Kiitos kuitenkin tästä tiedosta, ettei tarvii turhaa ettiä vielä :)

   • http://www.facebook.com/people/Timo-Poijarvi/725938200 Timo Poijärvi

    ei vieläkään ole ladattavissa… nyt on pe klo 14:33…

 • APH

  Kiitos tuhannesti, Nokia!
  Tuleva Lumia 900:n yksi suurimpia käyttökohteita varsinkin kesällä tien päällä tulee olemaan juurikin Nokia TV -palvelu, kun aina ei ole aikaa katsella suosikkiohjelmia.

 • Carita

  Nokia TV -sovellus on tulossa huomenna Marketplace-kauppan eli samana päivänä kun Lumia 900 tulee kauppoihin.

 • http://www.esphoneblog.com/ Jonne Eilimö

  Hienoa kuulla julkaisusta! Lumia 610 jää ilmeisesti nuolemaan näppejään tämän suhteen?

  • Carita

    Tosiaan, Nokia TV ei toimi Lumia 610:ssä. 

   • Lumia610

    Olen pettynyt lumia 610 ostaja… nokia tvtä mainostettiin että toimii lumia puhelimissa… jääkö viimeiseksi nokiaksi. Voisiko joku järkevämpi sanoa miten on mahdollista että lumia 610.llä voi katsoa videoita esim youtubesta, mutta tällä nokian omalla ohjelmalla ei????? Pettetty olo

    • http://juhaniha.fidisk.fi/ Jussi H

     Moi toiselle pettyneelle! On tosiaan harmi, jos tv-sovellus ei jatkossakaan toimi 610:llä. Jos yhtään lohduttaa, niin huomasin, että TV-kaista (kylläkin koekäytön jälkeen maksullinen) toimii erinomaisesti 610:llä, ja myös Viron ETV toimii. ETV:n sovelluksen voi ladata markkinapaikalta hakemalla se esim. merkkisarjalla ERR (Eesti Riigi Raadio). Mukana on myös tukku radiokanavia.

     • Jussi H

      Ja sen verran korjausta, että ERR ei ole Eesti Riigi Raadio vaan Eesti Rahvusringhääling. Näillä tiedoilla ainakin kyseinen tv-sovelus löytyy markkinapaikalta.

     • Lumia610

      Moi! pitääpä tutkia

   • Seaf

    Olisi hienoa jos tämän Lumia 610:lle tosiaan saisi. Pientä joustoa ja optimointia vaatisi Nokia puolelta mutta ei luulisi tämän olevan niin suuri asia. Toimiihan nuo muutkin nettistriimit mainiosti niin miksipäs tämä ohjelma on niin huonosti tehty ettei toimisi. Ja taas Nokia petti :(

 • pettynyt

  Miksi sitä ei ole marketplcessa!!

 • Donald

  Mahtaa “mopo” 610 Lumian  erehdyksessä ostaneita ottaa pattiin. Ei skypeä, Angry birdsiä tai Nokia TV:tä. Hienoa, huomata, että Windows pirtaloituu alustana jopa nopeammin kuin Android.

 • http://www.esphoneblog.com/ Jonne Eilimö

  Nyt löytyy Suomen marketplacesta :) Mahtavaa!

  • Carita

    Minusta oli mukavaa katsoa Hupipätkiä ennen yöpuulle menoa.

  • Asterix

   Viitsitkö linkata, en itse löytänyt millään.

   • Lumia 800

    juu itseäkin kiinostais mistä tuo löytyy ??

 • Kaljunen3

  Missä tv viipyy ?? >:(

 • Juho

  Itse latasin tämän yli viikko sitten omaan Lumia 800n marketplacesta o.O
  Kuitenkin, mahtava sovellus! :)

  Itseänikin kiinnostaa Nokian tabletti :)

 • Putte

  Tänään löytyy, itse juuri latasin ja on loistava sovellus. Ainakin wifin kanssa toimii ripeästi ja kuva on todella tarkkaa (esim- Urho tv:n lätkäkoosteet). Lumia 610:n ostajat pettyvät varmasti kun ei ole muistia/rautaa pyörittää tätä, mikä on hieman outoa kun vanhoilla iPhoneilla samalla muistin määrällä kuitenkin monet softat pyörivät hienosti.

  Nokia saisi laittaa tämän appin Marketplacen etusivulle ja isolla, tuo pelkkä haku kun ei ole kovinkaan hyvää promoa.

 • Pingback: Lumia 900 Finland Launch Party + Nokia TV Launch : My Nokia Blog()

 • Aleksi

  Kieltämättä mahtava sovellus!

  Toivoisin kuitenkin että sovelluksen julkaisemista harkittaisiin myös N9:lle, sillä onhan se kuitenkin vajaan vuoden takainen lippulaiva ja Suomessa melko suosittu malli.

 • lumia 610?

  Windows Phonelle ei muutenkaan ole sovelluksia iOS:n tai Androidin tapaan, joten Lumia 610:n ostaneille ikävä homma. Jatkossa varmaan sorsitaan vielä lisää, sillä WP8 päivitystä lienee turha 610:lle odottaa. Herääkin kysymys kuinka järkevää tommosen karsitun version tekeminen oli, kun suurin osa 610:n ostajista luulee saavansa täysverisen WP:n.

 • http://www.facebook.com/people/Timo-Poijarvi/725938200 Timo Poijärvi

  ei vaan löydy….

  • http://www.esphoneblog.com/ Jonne Eilimö

   Koitappa avata toi linkki puhelimella.

  • http://www.esphoneblog.com/ Jonne Eilimö

   Ja, onhan sulla Live tili (Marketplace) perustettu Suomeen?

 • Juba_Lumia

  TV-ksi ´tätä sovellusta voisi kutsua ehkä sitten, kun näkyy myös lähetykset reaaliajassa – ei tämä nyt ole Youtube sovellusta kummosempi – vähempi tarjontaa. No se Hyväpuoli, että nyt näkyy myös Katsomo ja Ruutu.fi – kun aiemmin ei.

 • Markku

   Tällä sivulla on QR-koodi, jonka avulla löytyi!

  http://mynokiablog.com/2012/05/17/video-nokia-tv-released-for-finland/

 • Pingback: Weekend Read: NokiaTV – Random Articles : My Nokia Blog()

 • Fdaf31

  I don’t know what any of this says, but thank you Finland for my Nokia Lumia 900 in the U.S.A.!! I love it!! Best smartphone ever !!! Finnish women are beautiful by the way.

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   Thanks, great to hear you like your Lumia (as well as my fellow countrywomen ;-)

 • BigR

  Se että Voddler, youtube toimii 610:ssa. On outoa ettei TV muka mahdu puhelimeen. Heikkoa suunnitteluako?

 • Juha

  Smurffeista ei näy, kuin uusin… kaikista muista tulee joku errori….
  Olisiko päivityksen paikka ????

 • http://mk96.1g.fi/kuvat/ Mie

  Vielä kun olisi saatavilla Lumia 610-malliin tämä sekä Photosynth -sovellukset.