Nokia mukana juoksemassa Itämerta puhtaammaksi

Juuso 25.5.2012

jme

WWF Suomi aloitti keskiviikkona Juokse meresi edestä -juoksutapahtumien sarjan, jonka tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta Itämeren suojelutyöstä sekä kerätä varoja Itämeren suojelutyöhön. Myös Nokialla on toimijoita yrityksistä yksityishenkilöihin yhteen kokoavassa tapahtumassa vahva edustus.

Juokse meresi edestä -juoksutapahtumat koostuvat viidestä juoksulenkistä, jotka juostaan Helsingissä keskiviikkoisin 23.5.-20.6. Juoksemaan ovat tervetulleita niin aloittelevat kuin kokeneetkin liikkujat. Ensimmäinen juoksu järjestettiin Lauttasaaren Kasinonrannassa 23.5.

Tapahtumissa on myös mahdollista oppia lisää juoksemisesta, sillä paikan päällä osallistujia valmentavat urheilun ammattilaiset sekä innokkaat harrastajat, muun muassa entinen pika-aituri ja näyttelijä-kirjailija Manuela Bosco, juoksuvalmentajat Ilkka Järvimäki ja Kirsti Valasti sekä toimittaja-juontaja Mikko ”Peltsi” Peltola.

Nokia on yksi tapahtumasarjan tukijoista ja Nokian työntekijöitä on mukana juoksemassa. Avaustapahtumassa paikalla oli myös kierrätyspiste, johon osallistujat voivat tuoda vanhat puhelimensa ja lisälaitteensa kierrätettäväksi. Viimeisimmän tutkimuksen mukaan vain 9 prosenttia vanhoista matkapuhelimista päätyy kierrätykseen, vaikka 100 prosenttia niiden materiaaleista voidaan ottaa talteen ja hyödyntää uusissa tuotteissa tai energiana, joten kannattaa kerätä kotoa vanhat kännykät pölyttymästä ja laittaa ne hyötykäyttöön.

Tapahtumat juhlistavat samalla 10 vuotta täyttävää Operaatio Merenneitoa, joka on WWF Suomen suurkampanja Itämeren pelastamiseksi. Operaatio Merenneito käy kiinni Itämeren polttaviin ongelmiin, kuten rehevöitymiseen, öljykuljetusten riskeihin ja saaristoluonnon suojeluun.

Juokse meresi edestä -tapahtuman osallistumismaksuista saatavat varat käytetään WWF:n Itämeren suojelutyöhön. Tekemällä yhteistyötä WWF:n kanssa pyrimme edelleen vahvistamaan työtämme ympäristön hyväksi, tukemaan WWF:n ympäristönsuojelutyötä ja kehittämään molempia osapuolia hyödyttäviä kestävää kehitystä edistäviä toimia. Juoksemaan voi ilmoittautua tapahtuman verkkosivuilla.

Aikovatko lukijamme liittyä juoksijoiden joukkoon?

Kuva: Kalle Erkkilä / WWF

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
  • Mika Hanhijärvi

    Hienoa. Ihminen on liannut Iämeren niin perusteellisesti, että kaikki tälläiset tempaukset ihmisten herättelemiseksi on tarpeen.

  • Nomad

    Entäs järvialueet sitten?
    Sinne mereen ne järvien vedet lopulta päätyy!