Nokia Lumia: viisi parasta kuvankäsittelyohjelmaa

Adam 28.5.2012

Comic-Adam

Kamerapuhelimien kasvavan suosion myötä muistojen tallentaminen ja jakaminen on helpompaa kuin koskaan aiemmin. Käyttäjä voi jakaa kuvansa esimerkiksi yhteisöpalvelujen välityksellä: ystävät ovat aina vain muutaman napautuksen päässä. Esittelemme viisi kuvankäsittelyohjelmaa, joista on mielestämme eniten hyötyä kuvien käsittelyssä ja jakamisessa.

Creative Studio

Nokian kehittämä Creative Studio on Nokia Lumia -puhelimille tarkoitettu maksuton kuvankäsittelysovellus. Siinä on kolme erilaista kuvankäsittelytilaa: Face Warps, Live Styles ja Panorama.

Live Styles -ominaisuudessa on kuusi erilaista suodatinta, jossa kuvia voi ottaa tai jälkeen päin käsitellä niin, että se näyttää esimerkiksi 70-luvulta otetulta valokuvalta, luonnokselta tai sarjakuvatyyliltä. Face Warps -suodattimien avulla voi puolestaan leventää kuvattavan suuta, antaa kuvattavalle pitkän nenän tai muuttaa täysin kasvojen mittasuhteita.

Panorama-vaihtoehto mahdollistaa nimensä mukaisesti panoraamakuvien ottamisen. Sovellus ottaa automaattisesti neljä kuvaa, kun etsin on kohdistettu oikein. Sen jälkeen sovellus yhdistää kuvat panoraamakuvaksi, jonka käyttäjä voi tallentaa tai ladata Facebook-, Twitter- tai Flickr -palveluihin.

Fhotoroom

Fhotoroom-sovelluksen täysversiossa on yli 130 laadukasta suodatinta, joten käyttäjä löytää helposti suodattimen joka tarkoitukseen.

Tilt Shift saa kuvan kohteen näyttämään pienikokoiselta, vaikka se ei sitä luonnossa olisikaan. Tekstuurien avulla kuvaan voi luoda erilaisia pintavaikutelmia, kuten puupintaa. Oma suosikkini on Vignette, joka pyöristää ja tummentaa kuvan reunat – ikään kuin kuvan kohdetta katsoisi kurkistusaukosta.

Sovelluksessa on myös monia muita ominaisuuksia. Kameran voi esimerkiksi ajastaa, mikä on kätevää omakuvia otettaessa.

Kun käyttäjä on ottanut ja käsitellyt kuvan, hän voi ladata sen SkyDrive-, Flickr-, Facebook-, Twitter- tai Tumblr -palveluihin.

Fhotoroom on maksuton sovellus.

Apict

Joskus käyttäjä tarvitsee vain yhden suodattimen. Apict-sovellus muuttaa otokset Polaroid-kuvien näköisiksi.

Apict on mukavan simppeli sovellus. Käyttäjän tarvitsee vain ladata sovellus, valita kameratila ja ottaa kuva. Sen jälkeen kuvan kokoa voi muuttaa ja kuvaan voi lisätä tekstin. Lopputuloksen voi ladata ystävien nähtäväksi Facebook-, Flickr- tai Twitter-palveluun.

Tietysti kuvan voi myös tallentaa puhelimelle.

Apict maksaa 0,99 euroa, ja se on saanut hyviä arvioita Windows Phone Marketplace -palvelussa.

Phototastic Free

Tämä sovellus poikkeaa jonkin verran muista kuvankäsittelysovelluksista: se tekee kuvista kollaaseja.

Kun käyttäjä on valinnut mieleisensä pohjan, hän valitsee puhelimen galleriasta kuvat, joista hän haluaa kollaasin koostuvan. Ylimmäksi kuvaksi voi valita vaikkapa perhekuvan ja sen alle kuvia yksittäisistä ihmisistä.

Jokaiselle kuvalle voi valita eri suodattimen tai kuvat voi käsitellä ryhmänä samalla suodattimella.

Lataaminen Facebook-, Twitter-, Flickr-, Photobucket- tai Tumblr-palveluun onnistuu yhdellä napautuksella.

Phototastic on maksuton sovellus.

MyComic

Yleensä suurin osa kuvista jää puhelimen galleriaan keräämään digitaalista pölyä. MyComic herättää vanhat kuvat eloon.

MyComic -sovelluksen avulla vanhoihin – tai uusiin – kuviin voi lisätä erilaisia puhekuplia. Niiden avulla kuvassa esiintyvät henkilöt saa sanomaan jotain hauskaa tai yllättävää.

Käsitellyt kuvat voi ladata nähtäville MyComic-galleriaan. Kun MyComic-palvelu on hyväksynyt kuvan, sen voi jakaa ystäville Facebook- tai Twitter-palvelussa.

MyComic on toistaiseksi maksuton sovellus, mutta saattaa muuttua maksulliseksi lähiaikoina. Kannattaa siis toimia nyt.

Kaikki edellä esitellyt sovellukset ovat saatavilla Nokia Lumia 610-, Nokia Lumia 710-, Nokia Lumia 800- ja Nokia Lumia 900 -puhelimiin.

Oletko jo kokeillut jotain näistä sovelluksista? Mitä pidit niistä? Onko sinulla suosikkisovellus, jota meidänkin kannattaisi kokeilla?

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Vieras

  Löytyykö yhtään josta olisi oikeasti hyötyä, eli voisi tehdä merkintöjä kuviin?

  • Manteli

   Fantasia Painter on ihan huippu. Sillä saa vaikka mitä aikaa. Tarjolla on kaksi versiota, toinen mainoksilla, toinen ilman.

  • Tommi Ratamaa

   Itse käytän Fantasia Paintia myös. Sillä saa tehtyä kaikki tarvittavat perusjutut, kuten kuvien droppaukset, kierrot, kontrasti/kirkkaus/värisäädöt, noita efektejä löytyy paljon ja lisäks sillä voi piirtääkin aika näyttäviä kuvia. Käyttöliittymä on tosi pitkälle hiottu ja vaikka käytän ilmaisversiota, niin en muista edes kiinnittäneeni huomiota mainoksiin. Siihen nähden tuo Nokian oma Studio tuntui nopealla kokeilulla todella kankealta.

 • http://www.facebook.com/kimmo.pukkila Kimmo Pukkila

  Pictures Lab on yksi vaihtoehto, mutta en enää ole täysin vakuuttunut, että se tarjoaa kolmen euron hinnalleen vastinetta, kun näitä muita vaihtoehtoja katsoo. Se sisältää kuitenkin melko paljon erilaisia filttereitä (voimakkuduet säädettävissä) ja reunuksia. Kuvia voi myös rajata ja jakaa. Kaipaisin mahdollisuutta kirjoittaa kuviin tekstiä…

 • iPhonez

  Ei löydy Instagrammia WP:lle :D