Mount Everest valloitettu Nokia 808 PureView´llä

Carita 29.5.2012

Mount Everest 808 PureView3

Atte Miettinen on harrastanut vuorikiipeilyä jo pidemmän aikaa. Ensimmäisen kerran hän kiipesi yli kymmenen vuotta sitten Kilimanjarolle, joka on Afrikan korkein vuori. Viikko sitten hän yhdessä retkikuntansa kanssa valloitti Mount Everestin huipun, ja hänellä oli retkellä mukana Nokia 808 PureView.

Atte Miettisen tavoitteena on tehdä suomalaista vuorikiipeilyhistoriaa kiipeämällä jokaisen maanosan korkeimmalle vuorelle eli saavuttaa Seven Summit Challenge ensimmäisenä suomalaisena.

Hän voi ruksia listaltaan jälleen yhden vuoren valloitettuaan Mount Everestin 19. toukokuuta 2012. Se on maailman korkein vuori Nepalin ja Kiinan Tiibetin rajalla Himalajan vuoristossa. Atte on 15. suomalainen, joka selvittänyt tiensä maailman korkeimman vuoden huipulle.

Nokia Conversations -tiimin Boc haastatteli Attea matkan jälkitunnelmista Dubaista.

”Usein ihmiset eivät ymmärrä, että kymmenen viikon retki Mount Everestillä ei ole pelkästään kiipeilyä. Matka on sekä fyysisesti että psyykkisesti erittäin vaativa, mutta matkan aikana on kuitenkin paljon aikaa myös itselleen,” kertoo Atte.

”Vuorikiipeilyn aikana on vaikea hengittää, koska ilmakehä on ohuempaa. Joten emme puhu paljon retken aikana, mutta omille ajatuksille sen sijaan on tilaa. Matkan aikana tuleekin käsiteltyä erilaisia asioita mielessään. Kotiin tullessani huomaan, että minulla on paljon selkeämpi näkemys monista asioista,” jatkaa Atte.

Mikä saa sinut aina kiipeämään ja valloittamaan uusia vuoria?

”Se on mahtava tunne kun pääsen vuoren huipulle; istua siinä ja ihailla auringonlaskua, vaikka onkin ihan rättiväsynyt,” toteaa viimeisin suomalainen Mount Everestin valloittaja.

Vuorikiipeily tarjoaakin Atelle mahdollisuuden päästä hyvin ainutlaatuisiin paikkoihin maailmassa, joihin vain harvat meistä pääsevät.

Hänen ottamiensa kuvien avulla pääsemme hieman lähemmäksi vuorikiipeilyn maailmaa.

”Minulla oli kaksi kameraa mukana matkallani. Isompi järjestelmäkamera sekä pieni ja kompakti Nokia 808 PureView. Sitä oli huomattavasti helpompi kantaa haastavissa olosuhteissa,” hän toteaa.

Valokuvat ovat tärkeitä muistoja matkoista, ja hän haluaa jakaa ne perheensä ja ystäviensä kanssa. Kuviin on aina mukava palata ja ne tuovat esille muistoja siitä, mitä matkan varrella tapahtui.

Atte kertoi yllättyneensä positiivisesti 808 PureView’n kuvien laadusta. ”Uskon, että 808 PureView tulee menestymään hyvin kun ihmiset pääsevät ostamaan sitä kaupoista.”

Nokia 808 PureView -älypuhelimen myynti Suomessa alkaa kesäkuussa.

Nokia 808 PureView -älypuhelin voitti helmikuussa Barcelonassa MWC-messujen parhaan uuden mobiililaitteen palkinnon. Lisäksi Nokia sai huhtikuussa TIPA:n Best Imaging Innovation -palkinnon Nokia PureView -teknologialle.

Millaisia elämyksiä lukijamme haluavat 808 PureView´llä tallentaa kesältä tai lomamatkaltaan?

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Arska

   Nokia voisi ottaa mallia muista valmistajista, jotka ilmoittavat julkaisupäivän ja pysyvät siinä. Taas saimme epämääräisen ”kesäkuussa” -julkaisuajan.

 • APH

  Ei voi kuin ihailla kuvanlaatua.. Aivan mahtavaa.
  Itselle tosin riittää tämän Lumia 900:n kameran laatu. :)

 • 808

  Joko operaattorit voivat pian ottaa ennakkovarauksia, että pääsisi laittamaan oman tilauksen vetämään?

  • Carita

   Nokian Lippulaivan myymälästä Helsingistä kertoivat, että heille voi jättää ennakkotilauksia laitteesta.

 • Riku

  Jostain syystä minulla kuvat ei näy Firefoxilla. Konquerorilla näkyy onneksi.

  • Riku

    https-everywhere piti disabloida kokonaan niin johan toimii.

 • Pingback: Nokia 808 at Mount Everest, confirmed for June in Finland. : My Nokia Blog()

 • seuraavakin on nokialainen

  Onko myynti jo alkanut Venäjällä ja Intiassa? Luvattiin alkavan toukokuun aikana. Vielä on tietysti huominen päivä aikaa.

  • seuraavakin on nokialainen

   Ihan oikeasti, nyt siellä Nokiassa täytyy tapahtua ryhtiliike. Aikaisemmin uutisoitiin että myynti alkaa Intiassa ja Venäjällä toukokuussa. Nyt eletään kesäkuuta eikä noita ole käsittääkseni vielä missään myynnissä.

   Mistä johtuu nämä jatkuvat myöhästymiset? Miksi se on Nokialle niin vaikeaa kertoa tarkat ajat milloin laitteet on saatavilla? Muutkin puheinyritykset pystyvät sen tekemään ja vieläpä lyhyellä ajalla julkistuksesta myyntiin. Yrityksen luotettavuus kärsii asiakkaiden silmissä hirveästi tuollaisesta sähläilystä.

 • Mika Hanhijärvi

  Jes!! Nokia 808:n myynnin alkaminen kesäkuussa on paras uutinen Nokialta kuukausiin. 

 • Mika Hanhijärvi

  Kovia äijiä kyllä nuo vuorikiipeilijät, saa olla melkosen hyvässä kunnossa että moisesta selviää, ja huimata ei saa :).

  Olisi varmasti upeat maisemat Mount Everestin huipulta, mutta ööh… Sinne päästäkseen normaalipulliainen tarvitsisi hissin tai helikopterin :)

  • Carita

   Sama täällä ;-)

 • Arto_k_thn

  Mahtavia kuvia, puhdas ilma auttaa melko varmasti kuvan laatuun! :-)))

 • jees

  Ihme sähläystä kyllä näiden puhelinten julkaisu Nokialla. Tarkkoja päivämääriä ei saada, julkistamisesta myynninaloitukseen kuluu julmetusti aikaa ja lupauksista lipsutaan viitsimättä edes ilmoittaa. Sitten kun kysytään miksi näin kenelläkään ei ole selkärankaa edes vastata. Mikä tässä nyt on niin paljon vaikeampaa, kun kilpailijoilla?

  • seuraavakin on nokialainen

   Olen ihmetellyt tuota jo aiemminkin. Nokiassa täytyy alkaa tapahtumaan muutosta. Ei ole ihme että muut on menneet ohi kun asioita hoidetaan noin. Varmasti karkottaa ostajia kun ei tiedetä milloin laitteita saa.

   Pyyntönä Nokialle, kehittäkää ja valmistakaa laitteet niin valmiiksi että kun julkistatte ne, laitteet ovat ostettavissa max. kuukauden päästä julkistuksesta edes suurilla markkinoilla. Pienille voi tuoda hieman myöhemmin jos lokalisointi vie aikaa.

  • Spedez

   Samaa mieltä. Samsung ja varsinkin HTC saa luurinsa julkistuksen jälkeen jo parissa kolmessa viikossa kauppoihin päämarkkina-alueille. Nokian pitäisi ehdottomasti pyrkiä samaan.

   Itsekin odotan pureviewiä saapuvaksi ja kuvat näyttää hyviltä mutta näissä kuvissa kuten kaikissa aikaisemmissakin nähdyissä kuvissa on nähtävissä kehnohko kontrasti. Ihan sama juttu omassa n8:ssa eli kontrastia pitää lisätä 10% niin johan alkaa näyttämään hyvältä. Saiskohan tätä infoa sinne pureview säätäjille asti, että oikeasti nyt sitä kontrastia lisää noihin kuviin vaikka sitten ohjelmallisesti. Ei tarvitse paljoa vaan juuri se 10% on just sopiva ja värit ei enää näytä “pestyiltä”.

 • .

  Kertokaapas kuinka paljon yksi kuva vie muistia?