OP-mobiili kaikille Nokia Lumia -laitteille kesäkuussa

Arttu 30.5.2012

OP-mobiili

Pankkiasioiden hoitaminen verkossa on jo pitkään ollut arkipäivää suomalaisille. Nykyisin, älypuhelinten yleistyessä, pankkipalveluita on mahdollista hoitaa myös matkapuhelimella – kätevästi ajasta tai paikasta riippumatta. Olemmekin iloisia voidessamme ilmoittaa, että OP-Pohjolalta on tulossa oma mobiilisovelluksensa kesäkuussa ladattavaksi kaikille Nokia Lumia -laitteille.

Helppo, innovatiivinen ja turvallinen tapa hoitaa pankkiasioita

OP-mobiili tarjoaa periaatteessa kaikki pankkiasioinnin perustoiminnot: sovelluksella voi tarkastella tilejä, maksaa laskuja, tehdä siirtoja omien tilien välillä, seurata osakemarkkinoita ja ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Lisäksi sovelluksessa on toiminto, jolla voi selvittää lähimmän Osuuspankin konttorin tai Otto-automaatin sijainnin kartalta.

Innovatiivisimpana ja käytännöllisimpänä ominaisuutena OP-mobiili tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden lukea lasku ja sen tiedot suoraan viivakoodista. Innovatiivisuus huokuu myös sovelluksen Windows Phone -alustaa hyödyntävästä käyttöliittymässä, johon ainakin sovelluksen kehittäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä.

Halusimme panostaa siihen, että teemme sovelluksen nimenomaan Windows Phone -alustalle. Se on todella kaunis ja visuaalinen käyttöliittymä ja itse pidän myös sen navigointiparadigmasta. Iso kiitos myös Nokian ja Microsoftin työkaluille siitä, että saimme sovelluksen valmiiksi vain kahdessa ja puolessa kuukaudessa, kommentoi OP-mobiilisovelluksen kehityksestä vastaava Kristian Luoma.

Mobiilisovellus tuo oman lisänsä pankkiasiointiin

Pankkiasioiden hoitaminen mobiilisovelluksella eroaa hieman normaalista pankkiasioinnista verkkopalvelussa: mobiilisovellus on kevyempi ja kätevämpi tapa tarkistaa vaikkapa tilin saldo tai tehdä nopeita siirtoja omalta tililtä toiselle. Lisäksi mobiilisovellus on syvempi ja integroidumpi kuin selaimella käytettävä mobiilisivusto.

Ero varsinaiseen verkkopalveluun syntyy siinä, missä ihminen käärii hihat. Jos tarvitsee tehdä vaikkapa vahinkoilmoitus, on luonnollisempaa, että se tapahtuu verkkopankissa. Mobiilikäyttö on erilaista ja tiheämpää, kommentoi Luoma.

Älypuhelimien markkinaosuus Suomessa alkaa olemaan jo 50 prosenttia koko laitekannasta, joten se heijastuu myös siihen, että ihmisillä on mahdollisuus käyttää mobiilipalveluita, Luoma jatkaa.

Mobiilisovellus ja op.fi-palvelu täydentävät toisiaan, vaikkakin pankkiasioiden mobiilikäyttö on kasvussa.

OP-Pohjolalla on vankka tausta digitaalisten pankkipalveluiden kehittäjänä

OP-Pohjolalla on vahva ja uskottava tausta digitaalisten pankkipalveluiden kehittäjänä. Tänä päivänä yhtiöllä toimii Oulussa kokonaan digitaalisiin palveluihin keskittynyt yksikkö.

Op-Pohjola toi pankkipalvelut internetiin vuonna 1996 ensimmäisenä Euroopassa ja toisena toimijana maailmassa Olimme ensimmäinen pankki Suomessa jolla oli oma verkkopalvelu. Sittemmin olemme satsanneet paljon myös mobiilikehitykseen ja perustaneet Ouluun oman kehitysyksikön, jossa kehitetään nimenomaan verkkomyyntiä, kommentoi Laura Hinkkanen OP-Pohjolan viestinnästä.

OP-mobiili kehitettiin Windows Phone -alustalle siksi, että yhtiössä haluttiin palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin. Samalla sovellusta on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaista ja yhteistyökumppaneista koostuvassa testiryhmässä.

Markkinoilla on paljon asiakkaita, joilla on Windows Phone ja haluamme palvella heitä mahdollisimman hyvin. Saimme myös paljon pyyntöjä tehdä mobiilisovellus nimenomaan Windows Phonelle, Luoma kertoo.

Olemme tehneet satoja haastatteluja, ja mobiilisovellusta testaa tällä hetkellä oma beta-ryhmänsä. Joukkoon mahtuu OP-Pohjolan omia työntekijöitä sekä ystävällisiä ihmisiä Microsoftilta ja Nokialta. Pääasia on, että sovellus tehdään asiakkaalle, Luoma lisää.

OP-mobiili on turvallinen ja helppokäyttöinen sovellus hoitaa pankkiasioita sijainnista riippumatta. Tarvitset ainoastaan Osuuspankin verkkopalvelusopimuksen ja henkilökohtaiset verkkotunnukset. Sovellus on tulossa ladattavaksi kaikille Nokia Lumia -laitteille kesäkuun aikana.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Anna

  Milloin vastaava sovellus tulee Nokia N9:lle?

 • Jerppa

  Vai että navigointiparadigma..

 • http://www.facebook.com/people/Vesa-Matti-Karvinen/548977003 Vesa-Matti Karvinen

  Vihdoinkin. Tämä sovellus on todella odotettu ja sen poissaolo sovellusvalikoimasta on ollut yksi este siirtymiselleni Lumia puhelimiin. 
  Nyt vielä heiaheia sovellus näihin Lumioihin ja muille windows puhelimille niin hankin vihdoin sen Lumian.

  • Anttu

   Heiaheiaa odottelen minäkin, mutta onneksi m.heiaheia.com on melko kätevä kännylläkin.

 • petri

  Itsekkin toivoisin vastaavaa sovellusta n9:lle. Onko muuten n9 pr 1.3 päivityksestä tietoja? 

 • Jaska

  Eiköhän kannattaisi jo unohtaa nuo N9 päivitysten huutelut ja tyytyä mitä on, ja parempaa ei tule ennekuin vaihtaa puhelinta

  • Terho Ilo

   Surkea pankki! Nordea toimii kaikilla puhelimilla ja selkeästi.

 • Pekka

  niin milloin n9 lle tulee seuraava päivitys ????

  N9 EI SAA UNOHTAA

 • Mikko L

  Yes, tätä odotellessa! Kokeilin muutamaan otteesen OP verkkopankkia Lumia 900 :lla ja selainkäyttö on kieltämättä hankalaa. Mutta tarvittaessa siis pärjää silläkin :-)

 • Vieras k.

  “Halusimme panostaa siihen, että teemme sovelluksen nimenomaan Windows Phone -alustalle”  –  Kuitenkin ulkoasu ja ominaisuudet ovat lähes 100% samanlaiset kuin android vastaavassa. Mikä tässä sitten on niin uutta että on pitänyt sitä venyttää jo monia kuukausia, androidille samainen sovellus kuitenkin tuli jo aikaa sitten.

 • Olankila

  Viivakoodimaksaminen ei onnistu Lumian uusimman päivityksen jälkeen!

 • Norppa

  Saako tämän Nokia E7 Bellelle?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, valitettavasti tämä toimii ainoastaan Windows Phonella.

   • Norppa

    Tuleeko koskaan?

    • http://aani.nokia.fi/ Anna

     Moikka, valitettavasti en osaa sanoa tuohon mitään, pyynnön voi toki välittää suoraan myös OP:lle.

 • Samoevaari

  Minulla on Nokia Lumia 800 ja en pysty asentaa OP-mobiilia. Inttää vastaavaa :
  Tämä sovellus ei ole saatavilla puhelimeesi. Saat lisä tietoja napauttamalla tätä.
  Ja kun napauttaa:
  Sovellusta ei ole saatavilla
  Tämä saattaa johtua siitä, että puhelimesi ohjelmisto on päivitettävä, että kyseessä on toisen matkapuhelinoperaattorin yksinomainen sovellus tai että kyseinen sovellus ei ole saatavilla alueellasi.

  Päivityksiä ei ole saatavilla enempää mitä jo olen päivittänyt , Avopuolisolla on Soneran operaattori kunte minullakin ja hän pystyy vanhempaan Lumia malliin asentamaan sovelluksen, joten ei todennäköisesti vika ole kahdessa viimeisessä vika-ehdotuksessa. Jelppivä?

  • Friida

   Heips! Kuulostaa kummalliselta, sovelluksen pitäisi nimittäin toimia normaalisti myös Lumia 800 -puhelimessa. Mikäli laitteessasi tosiaan on viimeisimmät päivitykset asennettuna, kannattaa sovelluksen lataamista kokeilla uudelleen myöhemmin. Kyseessä voi olla joku hetkellinen häiriö.

   • Manuel

    Hei. Täällä sama vika. Mulla kans lumia 800 win 7.8:lla. Aiemmin mulla oli op mobi ja toimi loistavasti mutta puhelin kävi takuuhuollossa eikä op mobia saa enää asennettua. S-pankin vastaava toimii mutta OP:lle ilmottaa vaan tuon ylläolevan virheilmotuksen. Eilisestä asti yritetty saada asennettua muttei toimi.

    • Pekka

     Samaa vikaa täälläkin kahdessa eri 800:ssa. Ratkaisua?

   • a

    Täällä myös yksi Lumia 800 ja win 7.8. Ei onnistu op-mobilen asennus.