Karttoja tarvitaan myös offline-tilassa

Pino 8.6.2012

Maps-and-the-importance-of-offline

Nokia on panostanut vahvasti offline-karttojen kehittämiseen siitä lähtien, kun yhtiö toi navigointiominaisuudet älypuhelimiin. Olemme käyttäneet vektorikarttoja vuodesta 2006 alkaen. Älypuhelinta ei voi pitää täysipainoisena navigointilaitteena, jos kartat ja karttaominaisuudet eivät toimi myös offline-tilassa.

Offline-käyttäjäkokemus

Offline-kartat ovat olennainen osa navigointitarjontaamme (yhdessä Nokia Navigointi -sovelluksen kanssa), ja olemme kehittäneet asiantuntemustamme aktiivisesti kuuden viime vuoden ajan. Karttojen käyttö offline-tilassa ei tarkoita vain tietojen tallentamista välimuistiin, vaan se viittaa koko käyttäjäkokemukseen.

Kartat voivat olla valmiiksi ladattuina älypuhelimissa, jolloin ne ovat käytettävissä välittömästi, tai käyttäjälle voidaan kertoa, miten hän saa kartat ladattua helposti puhelimeensa offline-käyttöä varten. Tämä helpottaa karttojen hallintaa: ne ovat aina käytettävissä verkon kattavuudesta riippumatta. Lisäksi offline-karttakokemus sisältää reittitiedot, hakutoiminnot ja ääniopastuksen.

Tiukasti pakattua tietoa

Laitteelle ladatut offline-kartat vievät muistitilaa, johon käyttäjät yleensä suhtautuvat varsin suojelevasti. Siksi olemme pakanneet kartat pieneen tilaan. Käyttäjä voi ladata kokonaisten maiden karttoja (esim. Yhdysvallat 1,8 GB, Kiina 862 MB ja Iso-Britannia 203 MB) tai tiettyjen alueiden karttoja (esim. Kalifornia 147 MB, Englanti 166 MB ja Peking 63 MB).

Kaikki tiet vievät maailmalle

Mihin offline-karttoja sitten käytetään? Yksi yleisimpiä käyttötarkoituksia on autonavigointi älypuhelimen avulla kotikaupungissa, kotimaassa tai lomalla ulkomailla. Kaukana kotoa olisi kurjaa huomata, että offline-kartoista ei olekaan apua, koska opastus puuttuu. Siksi Nokian ääniopastus on saatavilla yli 110 maahan, eli maailman rajat eivät tule vastaan heti Ruotsissa tai Norjassa.

Karttoja kaikkiin tarpeisiin

Täydellisillä offline-toiminnoilla varustettu Nokia Navigointi on saatavilla Nokia Lumia-, Nokia N9- ja Nokia Belle -älypuhelimiin. Jopa vuonna 2007 markkinoille tulleessa Nokia N95 -älypuhelimessa on offline-navigointi. Offline-kartat eivät kuitenkaan ole vain kalleimpien älypuhelinten ominaisuus.

Esiladatut kartat ja reittitiedot kuuluvat myös monien Nokia Asha -mallien ominaisuuksiin, joten ne ovat kuluttajien saatavilla esimerkiksi kehittyvillä markkinoilla. Android- ja iOS-laitteiden käyttäjät ovat jo vuoden ajan voineet ladata karttoja mobiiliselaimensa välimuistiin maps.nokia.com -palvelussa.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • iPhonez

  Nokia, tämä on jo aika epätoivoista. Ette selvästikään pärjää Googlen 3D-kartoille ja tuo offline-ominaisuuskin löytyy pian Googlelta. Applekin viipottaa omilla kartoillaan pian ohi.

  Ehkää  teidänkin pitäisi alkaa innovoimaan?

  • alex

    Voisitko hieman tarkemmin eritellä miltä osin, mistä näkökulmasta tuo epätoivoista? Jos tarkoitat epätoivoisuudella sitä, että myös muidenkin ekosysteemeiden käyttäjät päästetään Nokian karttoihin käsiksi, niin silloin sinulla on puutteita strategisessa ajattelussasi. Nokiahan on jo tätä ennen saanut yhteistyö kumppaneita suurista uutistaloista kartoillensa (oliko tuo nyt CNN). Yritetäämpä nyt keskittyä olennaiseen, tässä karttojen kanssa ei ole kaikkein tärkeimpänä *ylä tavoitteena* “pärjätä” jotain ominaisuuksia vastaan, vaan kasvaa suureksi. Ja valmis vastaus väitteeseen, että tuotteella pitäisi olla hyviä ominaisuuksia, voidakseen nousta valta-asemaan: näin ei ole. Tekniikan historia on täynnä standardeiksi päässeitä ratkaisuja, sovelluksia, jotka ovat syrjäyttäneet paljon itseään paremmat ratkaisut, sovellukset (mms: Beta~VHS, MeeGo~Windows).

   • Sanna

     Mä palasin juuri kahden viikion automatkalta Keski-Euoopasta. Mulla oli mukana sekä TomTom että N9. N9 Vaikka TomTom navigoi helposti ja osuvasti, Nokia karttapohjat olivat älykkäämmät ja monipuolisemmat. ElbeCampiin, joka on mielenkiintoinen leirintäalue, oli hiton vaikea löytää ja TomTom ei pystynyt minua neuvomaan, mutt N9 onneksi pystyi. Käyttelin ja hain etukäteen valittuja paikkoja (museoita, kirkkoja, matkakohteita, campingeja, arkkitehtuurikohteita, kauppoja jne)  N9:llä offline-tilassa ja hyvin skulasi.

  • Mika

   iPhonez,
   tämä se vasta onkin epätoivoista. Applesti tulee Nokian blogiin esittämään
   epämääräisiä mielipiteitä. :) Jokainen tietää, että Nokian kartat ovat ylivoimaisesti
   parhaimmat käyttää. Tämän ovat kertoneet kaikki, jotka ovat käyttäneet Nokian
   ja Googlen karttoja. Milloin Google on tuomassa Offline-tilan ja miten se
   toimii jenkkien ulkopuolella? Tällä hetkellähän Googlen Online-tilakaan ei
   toimi maksutta muualla kuin Yhdysvalloissa, joten muiden kuin heidän kannattaa
   edelleen ostaa nokialainen, jos tarvitsee navigaattoria. Ja mitä tulee tuohon
   mahdolliseen Applen omaan karttapalveluun, niin se tulee luultavasti olemaan
   epätoivoinen kopio Nokian palvelusta. Ja jos se vielä on Applen laatua, niin se
   toimii erittäin rajoittuneesti, mutta maksaa maltaita. Mutta Applen
   mainostoimisto luultavasti onnistuu myymään sen ihmisille sillä tavoin kuin
   Apple olisi keksinyt koko karttapalvelun. ;)

 • Markku

  Kumpa vielä navigointi toimisi suoraan kartasta määränpäätä näpäyttämällä. Nyt osoitteen kirjoittaminen turhauttaa, kun aina ei edes tiedä oikeaa osoitetta, mutta kartalta löytää oikean paikan. Varsinkin ulkomailla, jossa hankalia kirjaimia ja heittopilkkuja.

 • Teemu

  Olisi hienoa, jos Lumian Nokian karttasovellus osaisi käyttää myös navigointisovellukseen ladattuja offline-karttoja. Esim. kävellessä ulkomailla kaupungilla ilman mitään yhteyttä tuo tavallinen karttasovellus olisi kätevämpi kuin navigointi.

 • Kiisseli

  Milloin saan vesistökartat nokialaiseen?
  NAVICORE:n kartoissa vm 2005 näkyi myös pikkusaaret.
  Nykyisissä kartoissa Kallavesikin on yhtä isoa selkää.

 • Leonardo

  Kuinka ja mistä voin ladata Nokia here offline kartat Windows 7 kannettavaani? Voiko niitä vielä ladata Windows 7:ään vai pitääkö W7 päivittää Windows 8.1:een? Tiedosta kiitollinen. Leonardo