Yhdeksän syytä hankkia Nokia Lumia 610 (ja ehkä kymmeneskin)

Dinesh 13.6.2012

nokia-lumia-610-colors_465

Nokia Lumia 610 on tähän mennessä edullisin Windows Phone -puhelimemme. Se tuo Windows-alustan hyödyt laajan käyttäjäjoukon ulottuville (opiskelijat, yrityskäyttäjät, jalkapalloäidit ja kaikki siltä väliltä). Se mahdollistaa älypuhelimen hankinnan myös markkinoilla, joissa muut älypuhelimet ovat käyttäjille yksinkertaisesti liian kalliita.

Nokia Lumia 610 on herättänyt viime viikkoina vilkasta keskustelua ja mielipiteitä puolesta ja vastaan – lähinnä siksi, että se ei tue tiettyjä sovelluksia (esim. Skype ja Angry Birds).

Mitä käyttäjä sitten saa hankkiessaan Nokia Lumia 610 -älypuhelimen? Tai mitä hän ei saa?

Seuraavassa ainakin yhdeksän syytä hankkia Lumia 610:

1. Helppo ja nopea tietojen hallinta. Tapahtumaruudut tuovat aloitusnäytölle elämää ja ruutujen ansiosta käyttäjä voi lukea viestit, muistutukset, käynnistää sovelluksia ja löytää tarvitsemansa tiedot nopeasti.

2. Täysi tuki sähköpostille. Nokia Lumia tarjoaa uskomattoman monipuolisen sähköpostikokemuksen. Se tukee esimerkiksi Hotmail-, Gmail- ja Yahoo Mail -sähköpostipalveluja ja Exchange Server -viestintäratkaisua sekä tietysti käyttäjän oman palveluntarjoajan sähköpostitiliä.

3. Sosiaaliset verkostot. Sisäänrakennettujen sovellusten avulla sosiaalisiin yhteisöpalveluihin kirjautuminen, statuksen päivittäminen, kuvien lataaminen ja ystävien seuraaminen on helppoa, myös suoraan aloitusnäytöltä, avaamatta kyseistä palvelua tai sovellusta.

4. Ainutlaatuiset sijaintipalvelut. Nokia Lumia -puhelimissa on valmiiksi ladattuna Nokia Kartat -sovelluksen viimeisin versio, ääniopastuksen sisältävä Nokia Navigointi -sovellus sekä joukkoliikenteessä opastava Nokia Julkiset -sovellus.

5. Nokian maksuttomat viihdepalvelut. Nokia Mix Radio tarjoaa mm. satoja valmiiksi räätälöityjä ja jatkuvasti päivittyviä kanavia, joita voi kuunnella myös offline-tilassa

6. Upea muotoilu. Nokia Lumia 610 on näyttävä laite, joka edustaa perinteistä ja luotettavaa Nokia-laatua. Käyttäjän valittavissa on neljä värivaihtoehtoa, valkoinen, musta, syaani ja magenta (tulossa myyntiin Suomessa myöhemmin).

7. Hyvä kamera. Laitteessa on 5 megapikselin kamera, jonka ominaisuuksiin kuuluvat automaattinen tarkennus, suuri aukkokoko (f2.2) ja LED-salama. Kamera tekee erinomaista jälkeä myös vähässä valossa. Nokian kehittämä Creative Studio -ohjelma muuttaa valokuvat pieniksi taideteoksiksi.

8. Office-yhteensopivuus. Nokia Lumia 610 -älypuhelimen työkäyttö ei rajoitu sähköpostin lukemiseen. Käyttäjä voi lukea, luoda ja muokata asiakirjoja, taulukoita ja esityksiä Office-ohjelmilla. SharePoint tehostaa yhteistyötä, ja SkyDrive, joka laajentaa puhelimen muistia useilla gigatavuilla. Pienten ja keskisuurten yritysten sähköpostiliikenne ja muut asiat hoituvat kätevästi ja turvallisesti Office 365 -ohjelmiston avulla.

9. Yli 80 000 sovellusta. Windows Phone Marketplace -palvelun laaja sovellusvalikoima mahdollistaa Nokia Lumia -puhelimen toimintojen laajentamisen ja mukauttamisen tarkasti käyttäjän tarpeisiin.

10. Edullinen hinta (tarkista hinta). Nokia Lumia 610 on edullinen älypuhelin – joidenkin mielestä ehkä epäilyttävän edullinen. Sen hinta on vain kolmanneksen Nokia Lumia 900 -puhelimen hinnasta. Mistä ominaisuuksista käyttäjä joutuu tinkimään?

Suurin ero on RAM:in eli keskusmuistin määrä. Keskusmuisti on älypuhelimen työmuisti. Sen lisäksi puhelimessa on tallennusmuisti esimerkiksi asiakirjoja, kuvia, musiikkikappaleita ja sovelluksia varten. Nokia Lumia 610 -älypuhelimessa on 256 megatavun keskusmuisti, kun muissa saman tuoteperheen puhelimissa on 512 megatavun keskusmuisti.

Miten tämä vaikuttaa puhelimen toimintaan? Peruskäytössä ja edellä lueteltujen ominaisuuksien osalta ei mitenkään.

Nokia Lumia 610 on yhtä nopea ja monipuolinen laite kuin Lumia-tuoteperheen muut älypuhelimet. Se on vain huomattavasti edullisempi.

Pienempi keskusmuisti tarkoittaa kuitenkin sitä, että tiettyjen kolmannen osapuolen sovellusten käyttö ei ole mahdollista. Tällaisia sovelluksia on erittäin vähän, alle viisi prosenttia Windows Phone -kauppapaikan tarjonnasta. Näitä ovat esimerkiksi Skype-sovelluksen betaversio sekä paljon muistia vievät pelit, kuten Angry Birds.

Siinä kaikki. Puhelimen valinta perustuu käyttäjän tarpeisiin ja budjettiin. Nokia Lumia 610 ei sovi käyttäjille, jotka eivät millään tule toimeen ilman Skype-sovellusta ja Angry Birds -peliä. Lumia-tuoteperheen seuraavaksi edullisin malli on Nokia Lumia 710 (tarkista hinta), jossa on 512 megatavun keskusmuisti

Nokia Lumia 610 sopii käyttäjille, jotka haluavat kestävän, monipuolisen ja hyvännäköisen älypuhelimen, jossa on ainutlaatuisia ja erittäin hyödyllisiä ominaisuuksia. Eikä maksa paljon.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • oho

  Löytyykö näistä windows-puhelimista tuki google calentereille? Siis useille kalenterille? Samaan tapaan, kuin N9 puhelmesta löytyy? Oudosti Symbianeista ei löydy CalDav tukea.

  • Edvin Ingman

   Tuki kaikenlaisille kalentereille löytyy, samaan tapaan kuin meegossa.

 • Tee

  Lumia 610 on aivan loistava konsepti. Jos tahtoo WP-käyttiksen edut eikä halua maksaa paljoa, hankkii varmasti tuon puhelimen mielummin kuin mitään a-alkuisella mantereella suunniteltua laitetta.

  Hyvä, ettei sitä enää mainosteta ‘nuorison puhelimena’, sillä sen kohderyhmä on ilman muuta aikuinen henkilö, joka käyttää eri puhelinta kotona ja töissä.

 • HPK

   Onko tähän jossain vaiheessa saatavilla nokia tv:tä?

 • Vesa

  “Peruskäytössä ja edellä lueteltujen ominaisuuksien osalta. Ei mitenkään.” Hyvin muotoiltu! Kuitenkin tuo “alle viisi prosenttia” marketin sovelluksista taitaa sisältää suurimman osan käyttäjien mielestä tarpeellisista sovelluksista :). Normaalissa käytössä tämä siis vaikuttaa merkittävästi puhelimen käyttöön.

 • Markus

  Hiukan tuntuu, että tuo 610 jää väliin putojaksi tuon muistin vähyyden takia. 50e enemmän ja saat jo 710:n missä toimii kaikki ja samat sisuskalut kuin 800:ssa.

 • NoksuTV

  “5. Nokian maksuttomat viihdepalvelut. Nokia Musiikin
  mp3-kauppa tarjoaa miljoonien kappaleiden valikoiman. Nokia Mix Radio
  puolestaan tarjoaa mm. satoja valmiiksi räätälöityjä ja jatkuvasti
  päivittyviä kanavia, joita voi kuunnella myös offline-tilassa.”

  Eikai maksullinen mp3-kauppa voi mennä tämän Nokian maksuttomat viihdepalvelut otsikon alle?

  • Carita

    Totta, mutta Mix Radio on ilmainen.

 • Olegs1960

  But to write SMS with this phone is not good at all, it´s only for baby´s fingers ;)

 • jees

  Kymmenen syytä kiertää 610 kaukaa:
   
  1. vähän muistia
  2. WP tango
  3. ei (tod. näk.) WP8 päivitystä
  4. tärkeimmät sovellukset eivät toimi (skype jne)
  5. 5mp kamera
  6. sovelluskauppa (vrt istore, android market)
  7. muovinen yleisilme
  8. hidas prosessori
  9. ei etukameraa, muistikorttipaikkaa jne
  10. väliinputoaja hintaluokassaan (vrt lumia 710 tai android puhelimet)

  • Ari

   Ja unohdit mainita sen 11. Valitsemalla esim: mainitsemasi Android puhelimen ja morkkaamalla Nokian malleja niin kiihdytät Nokian myynnin laskua ja siten myös lisää irtisanomisia.

   • jees

    En kyl osta luuria sen takia, et Nokian myyntikäyrä näyttäis paremmalta, mut kaikki tyylillään.

  • Aleksi

    Kyllä listasta saadaan aika samannäköinen jollekin Galaxy Acelle tai One V:lle.

 • Jukkis

  Milloin tulee Lumia 800:seen internet tethering -toiminto eli milloin uusin päivitys julkaistaan? Lumia 610:ssä ja 900:ssa on jo.

 • Ristok

  Elopille kenkää ja heti!

 • seuraavakin on nokialainen

  Huh huh. Kyllä on Elop saanut karmeaa jälkeä aikaan Nokiassa ollessaan. Hän on tuhonnut symbianmyynnin täysin ja aiheuttanut kymmenien tuhansien irtisanomiset. Hän on tuonut järjestelmän joka ei myykään niin hyvin kuin on ollut oletus.

  Kuitenkin hän saa edelleen jatkaa tehtävässään.

  Tällainen pyörremyrsky oltasiin voitu välttää kahdella asialla:

  1) Ei olisi tapettu ja haukuttu symbiania ennen kuin on korvaava järjestelmä.

  2) Tuomalla myös Android valikoimiin.

  Kyllä tämänkertaisella oven avauksella olisi myös Elop voinut läheä.

  • Kierovieras

   “Tällainen pyörremyrsky oltasiin voitu välttää kahdella asialla:
   1) Ei olisi tapettu ja haukuttu symbiania ennen kuin on korvaava järjestelmä.
   2) Tuomalla myös Android valikoimiin.”

   Ei olisi tarvittu edes tuota kakkosvaihtoehtoa. Sympparin myynti oli kasvussa ennen 11.2.2011 ja sitä edeltänyttä burning platform muistiota.Windows on hyvä alusta, mutta ei niin hyvä, että vain lupaus siitä tulevaisuudessa pitäisi firmaa pystyssä. Meegoa olisi pitänyt jatkaa ainakin toisen puhelimen verran. N9 myi viime syksynä enemmän kuin uudet Lumiat yhteensä, vaikka oli tappotuomio niskassa. Aika hyvin. Symppariakin olisi voitu tunkea siihen asti, että WP oikeasti myy enemmän kuin se, mutta kun ei niin ei…

   Turha haukkua vain jälkiviisaudeksi kun asiasta nousi meteli silloin heti, vielä olisi voinut yrittää vetää sanojaan takaisin.

   • Aleksi

     En tajua mikä siinä Androidissa viihdyttää.

 • Vieras

  En voi ymmärtää miksi kuvassa olevan henkilön annetaan jatkaa.

  • Mika Hanhijärvi

    En minäkään ymmärrä. Kuvan tyyppi on onnistunut vuodessa tuhioamaan Nokian. Vaatii todellista “taitoa” ajaa Nokian kokoluokan yritys vuodessa markkinajohtajan asemasta täyteen katastrofiin. Tyyppi voitaisiin kääriä pakettiin johon liimataan riittävä määrä postimerkkejä, jotta paketti varmasti menee postissa Kanadaan asti.

   • TodaySymbian

    Ai miksikö annetaan jatkaa? Sen takia ettei Nokialta näytä löytyvän sellaista henkilöä joka sanoisi että nyt riitti.  Usko  joulupukkiin on vieläkin liian vahva. Katsotaan syksyllä kolmannen kvarttaalin jälkeen mihin uskotaan. Epäilen että ei enää joulupukkiin vaikka joulu onkin silloin jo lähellä.

 • Mika Hanhijärvi

  Kuuluuko niihin syihin myös Salon tehtaan sulkeminen ja muut vastaavat uutiset joita tänään on taas kuultu?

  Oikeasti antakaa sille Elopille jo potkut, muuten Nokiasta ei ole kohta enää mitään jäljellä :P

  • seuraavakin on nokialainen

   Hyvä esimerkki siitä että Nokiassa ollaan pahasti sekaisin on juuri tämä Lumia 610. Markkinoidaan nuorisopuhelimena ja siinä ei toimi kuitenkaan nuorison suosikkipeli Angry Birds.

   Jos ruohonjuuritason asiat on näin pahasti ristissä niin en ihmettele jos isotkin linjat on vedetty “vapaalla kädellä”.

   Ihmettelen minäkin, miten Elop saa vielä jatkaa. Minä en tiedä mitä hyvää hän on tehnyt Nokialle, sen työntekijöille, Suomelle ja osakkeenomistajalle.

   Jos haluttiin Microsoftin kelkkaan lähteä niin sen olisi tehnyt ihan kuka tahansa vähintään yhtä hyvin kuin Elop on nyt tehnyt. Koska en keksi että miten tämä asia olisi voinut näin nopeasti vielä huonommin mennä.

   Pitäisikö mennä vain hattu kourassa herra Googlen luo ja paiskata kättä ja sanoa että miten on jos laitetaan Android Lumian kuoriin. Jos tämä oltaisiin tehty reilu vuosi sitten, olisi Nokia ihan erilaisessa tilanteessa kuin se nyt on.

   • http://www.facebook.com/jarski Jari Nieminen

     Omalla kohdalla Nokian on käynyt yrityksenä juuri niin kuin kävi puhelimille. Aluksi oli loistavia, kestäviä peruspuhelimia. Olivat joka suhteessa vähän kilpailijoitaan etevämpiä.

    Sitten tuli N95, joka oli aikansa uskomattomin monitoimikone. Omani on edelleen käytössä pienen tauon jälkeen. Vaimolle jättämäni N8 nimittäin hajosi kokonaan. Mutta N95 porskuttelee vielä. Hyvä kone ja myi hyvin.

    N95:n ja N8:n välissä oli minulla surullisen kuuluisa huippumalli: N97. Sen keskeneräisempää konetta tuskin olisi toimivan N95:n jälkeen voinut markkinoille tuupata. Ei toiminut kuin osittain, vaikka sitä huollettiin monet kerrat.

    N97:n aikoihin alkoi kaikki mennä muutenkin vähän alamäkeä. N8 oli oikeastaan ainoa kiinnostava ja toimiva luuri pitkään aikaan. Loistavalla kameralla varustettuna siitä tuli lemmikkini vähäksi aikaa. N9:n julkaisusta olin innoissani, Kuvittelin siitä alkavan Nokian ylämäen. Mutta näköään tekivät kaikkensa, ettei N9 leviä kovin paljon maailmalle. Laitteessa ei muuten mitään isompaa vikaa olekaan. Paremman kameran olisin Nysiini tosin halunnut.

 • n9

  lumiat ovat ihan huonoja puhelimia, kokeilin itse ja pitänyt ollenkaan. no n9 on helppo ja paras puhelin ikinä. Windows-taktiikka on epäonnistunut. Meego/ja androidi olisivat pelastaneet nokian.

 • Hannak

  Uskaltakaa jo myöntää, että ihmiset eivät halua Windows-puhelimia. Vaikka Nokia tekisi huippupuhelimen mutta siinä on Windows Phone niin silti en ostaisi sitä. Haluan MeeGo-puhelimen!

 • JR

  Tähän loppuu mun ja toivottavasti monen muunkin yhteistyö Nokian (luetaan nykyisin mikrosoft) kanssa. Kaikki, mikä ei ole mennen talven LUMIA on ajettu alas ja tämä kertoo kelle firmaa räätälöidään. Hinta vaan pitää saada vieläkin alemmaksi ja pian tulee ostotarjous.

  Onhan tämän huomannut jo pitemmän aikaa, kun kaikki resurssit on laitettu ihmisten ja operaatorian hyljeksimään käyttöjärjestelmään. Kaikki Symbian päivitykset on olleet mitäänsanomattomia ja pelkkiä yrityksiä kääntää mielipiteitä Symbiania vastaan. Joku virhe sattui 808-kamerakännyn kanssa, kun se Symbianiksi tuli.

  Nokia lla on paljon samaa, kuin muutamalla suomalaisella nousevalla naistähdellä. Ekaks ollaa suosiossa ja kaikki haluais olla suhteessa nousevaan tähteen. Sitten alkaa tapahtua ja suhteita on. Viimeks huomataan, että maine on mennyt ja jälkeen jäänyt iso määrä exiä, jotka yrittää salata entisen suhteen entiseen tähteen ;)

  Millonkans se yhtiökokous oli? Saisko joku valtakirjoja tarpeeksi pelastaakseen vielä Nokian, vai onko se R.I.P Nokia?

  • seuraavakin on nokialainen

   Suurin virhe suomalaisilla on nyt alkaa boikotoimaan Nokiaa. Suomessa on kuitenkin vielä vähennysten jälkeen käsittääkseni yli 6000 työntekijää. Jos Nokiaa boikotoidaan, kohta ei ole niitäkään.

   Tosin Nokian johdon pitää viimeistään nyt nöyrtyä ja kuunnella asiakkaita. Asiakkaalle ei voida sanoa että hän tarvitsee tietynlaisen puhelimen. Asiakkaalle pitää tarjota puhelin jonka hän haluaa. Muistakaa Nokian johtajat ja työntekijät; asiakas on aina oikeassa!

  • pdexter

   En ymmärrä tätä mielentilaa? Mitä tuo nyt sitten hyödyttää? Lisää potkuja ja sitten lisää valitusta.

   Nokian voisi vihdoinkin 4 vuoden jälkeen älytä tehdä oikean high end puhelimen sinne 500-700 euron luokkaan. Eivät ihmiset osta 900 joka on puhelin käytännössä 2011 alusta.

   Nokia vain on nyt siinä jamassa että sen pitää käytännössä tehdä Galaxy S:t tai iPhonet. Nokia 910 Nokia Worldissä jossa on Qualcomm MSM8960 (S4) sisällä, 4.5″ näyttä HD resoilla, samalla ala-arvoisella Lumia 800 ja 900 kameralla ja 900 kuorella ei tule myymään mitään.

   Samsung ja HTC tulevat valmistamaan samaa puhelinta myös Android puolella ja myyvät luultavasti 10 kertaisesti tuota versiotaan. Rauta tulee myös olemaan parempaa heillä. Nokia voi myydä puhelintaan halvemmalla, mutta porukkaa haluaa parasta, ei ALE puhelinta. 

   Toivon todella että Nokia Worlin julkistukset oikeasti räjäyttävät pankin raudallaan mikä on Nokian heiniä. Joskus kaksi vuotta sitten ajattelin että Nokia pystyisi haastamaan Samsungin raudassa kunhan softan saisi kuntoon, enää en usko tuohon, mutta toivon todella että olen väärässä.

   Sillä “halo” laitteella on brändille niin isoja ulkoisia positiivisia vaikutuksia. Tuota pääomaa Nokia on hienosti tuhonnut jokaisella omalla high end puhelimillaan N95:n jälkeen.

 • http://www.facebook.com/jarski Jari Nieminen

  Minulla on Nokia N9 puhelin. Se on “Made in Finland” ja olen siitä ylpeä. Onko yhtään Lumiaa, joka olisi Suomessa tehty? Semmoisen voisin varastoon ostaa, ennen kuin lappu laitetaan kokonaan luukulle?

 • Salanen83

  Toivoisin ekassa päivärissä tähän malliin lisää ääntä kuulokkeeseen softan kautta:)
  Olen päivittäin lumioitten kanssa paljon tekemisessä ja tämä on ainut
  Ns vika jonka olen huomannut 610 mallissa.

 • Vieras

  Eikö Angry Birdsiä ollakaan enää suunnittelemassa 610:lle. Kyseisen luurin juuri ostin, yhtenä perusteena tuleva Angry Birds.

 • pöyristynyt

  Tämä puhelin on aivan naurettava! SIINÄ EI TOIMI ANGRY BIRDS!!!
  En ymmärrä…

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   Angry Birds on tulossa, Rovio koodaa Lumia 610:lle parhaillaan omaa versiota. Ilmoitamme jahka se on saatavilla.

 • Lumia 610 arvosana 7 1/2

  Itselläni Lumia 610 ollut käytössä runsaan viikon. Angry Birdsin puuttuminen ei haittaa pätkän vertaa, mutta äänikomentojen tuki ainoastaan englanninkielelle harmittaa ->suomenkielisten hakujen, tekstiviestien yms. lähettäminen puheen avulla mahdotonta. Navigointi vähän epävarmaa sillä puhelimen hukatessa nettiyhteyden laite on täytynyt käynnistää uudelleen. Windows-pohjainen käyttöliittymä kyllä käytettävyydeltään parjauksia parempi.

 • jaska

  Olen pettynyt Lumiaa 610!

  Mitä kaipaan tosipaljon Suite tyyppistä ohjelmaa, missä sais laittaa kaikki tiedot kerralla kokeelle…?   Tuleeko sellaista???

 • Hyvästit Nokialle eilen

  Minä olen käyttänyt Nokiaa vuodesta 1998 alkaen, vain yksi syrjähyppy oli mutta se oli lyhyt. Nyt maaliskuussa tein 24kk sopimuksen Lumia 710-puhelimesta erään operaattorin kanssa. Halusin niin vahvasti tukea kotimaista ja uskoin, vaikka muut haukkuivat.
  Puhelin vietti noin 2kk keväästä huollossa, kolme eri kertaa eri maissa. En saanut uutta tilalle, joten jatkoin elämääni sen kanssa, omaa tyhmyttänihän tuo sopimus on. Ei siinä ollut mitään tehtävää kuluttajalla. Puhelinta lähetettiin huoltoon ja se palasi mykkänä takaisin. Ei löytynyt vikaa, mutta mitään siitä ei kuulunut, jos yritti jollekin soittaa tai vastata puhelimeen. Kolmannen kerran jälkeen vika poistui ja palasi pari viikkoa sitten: jos vastaan puhelimeen, en kuule mitään. Minut kuullaan mutta minä en kuule. Ja menenkö neljännen kerran liikkeeseen huoltoa pyytämään? En enää jaksa. Ostin eilen Samsungin puhelimen ja jo nyt olen niin tyytyväinen ÄLYpuhelimen uusi käyttäjä, että Lumiaharmit jo unohtuu. Tuossa tuo 6kk vanha leikkikalu nyt odottelee, josko lähettäisin sen jonnekin. Ei sitä voi edes kenellkään antaa. Yöllä tyhjentää akun ja katkaisee virrat latauksessa. Ei soi herätyskello sitten ja akku on tyhjä, “lataa akku” sanoo hän :D Piuha seinässä ja kaikki.
  Kalliiksi todellakin tuli tämä. Mutta ei tarvitse kuin kysyjille vastata, että “miten Lumia toimi”.. ja eivät mene sitä ostamaan kun sanon, että huollossahan tuo oli kesään asti ja huoltoon on hänen jälleen menevän.

 • Sari

  Miksi vanhat kalenterimerkinnät poistuvat puhelimesta omia aikojaan? Nokian asiakaspalvelusta vastattiin, että loppuvuodesta on tulossa asiaan korjaava päivitys, vielä ei ole näkynyt. Vai onko vika vain tässä puhelimessa? Hotmailin kalenterissa merkinnät pysyvät, mutta tuntuu, että synkronointi ei toimi…