10 syytä ottaa Nokia Lumia mukaan töihin (osa 1)

Dinesh 20.6.2012

office2_465

Nokia Lumiasta ja sen viihdeominaisuuksista sekä yhteisöpalveluista on puhuttu paljon. Lumia on kuitenkin myös mainio työväline.
Seuraavassa viisi hyvää syytä ottaa Nokia Lumia mukaan työpaikalle.

1. Outlook Mobile
Moni meistä tarkistaa sähköpostinsa vähän väliä. Itse laitan uudessa puhelimessa sähköpostiasetukset ensimmäiseksi kuntoon – kaikki kolme tiliäni. Onneksi tämä vie Nokia Lumia -puhelimissa vain muutaman sekunnin, sillä ne tukevat POP/IMAP-tilejä ja ActiveSync-tilejä.

Sähköpostitilin luominen edellyttää yleensä vain osoitteen ja salasanan antamista. Joissakin tapauksissa on syötettävä myös käyttäjänimi ja palvelimen osoite. Nokia Lumia synkronoi postilaatikot automaattisesti. Käyttäjä voi sillä aikaa keskittyä vaikkapa Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-yhteisöpalvelujen asetuksiin tai sovellusten lataamiseen.

Sähköpostitilit voi linkittää niin, ettei viestien lukeminen edellytä erillisten ruutujen napauttamista. Kaikki tilit ovat yhden ruudun takana, samassa keskustelunäkymässä. Myös eri sähköpostitileihin liittyvät tapaamiset ovat yhdessä näkymässä, ja ne voi merkitä värikoodein, eli niiden hallinta ei edellytä useamman kalenterin käyttöä.

2. Sovellukset
Kun olen saanut sähköpostiasetukseni kuntoon, siirryn älypuhelimen ytimeen eli sovelluksiin. Windows Phone Marketplace -palvelussa on jatkuvasti kasvava valikoima yrityssovelluksia esimerkiksi viestimiseen, tuottavuuden parantamiseen, asiakirjojen hallintaan ja selaamiseen, uutisten lukemiseen, tiedon hakemiseen, asiakkuudenhallintaan ja kenttähenkilöstön hallintaan.

Toukokuussa julkistettiin esimerkiksi LinkedIn-sovellus, joka on toiminnoiltaan monipuolisempi kuin iOS- ja Android-versiot, sekä Prontoforms-lomakesovellus, joka korvaa hitaat, kalliit ja virheille alttiit paperilomakeprosessit.

Huhtikuussa julkistettu Good Technology -yhtiön Good for Enterprise -sovellus tarjoaa turvalliset yhteydet yrityksen sähköpostiin, yhteystietoihin ja kalenteriin. Windows-puhelimien suosio kasvaa koko ajan, joten valikoima täydentyy suosituilla yrityssovelluksilla myös tulevaisuudessa.

3. Ihmiset-toiminto ja tapahtumaruudut
Kukaan ei pärjää yksin. Yhden miehen tai yhden naisen yrityksilläkin on asiakkaita, kumppaneita ja yhteistyösuhteita. Niiden hallintaa helpottaa Ihmiset-toiminto.

Kun käyttäjä on tehnyt työsähköpostiin ja yhteisöpalveluihin liittyvät asetukset, Lumia lisää osoitekirjaan yhteystiedot Facebook-, LinkedIn- ja Twitter-palveluista. Sen jälkeen kaikki tärkeät ihmiset ovat tavoitettavissa samasta ruudusta.

Käyttäjä voi myös luoda yhteystiedoista ryhmiä ja antaa niille mieleisensä nimet. Ryhmät voi kiinnittää aloitusnäyttöön, jolloin käyttäjä voi seurata päivityksiä ja saapuneita viestejä reaaliajassa. Käyttäjä voi myös lähettää kaikille ryhmän jäsenille yhteisen tekstiviestin tai sähköpostin. Tämä on huomattavasti helpompaa kuin yhteystietojen siirtäminen yksitellen osoitekirjasta jokaiseen viestiin.

Aloitusnäyttöön voi kiinnittää myös ihmiset, joihin käyttäjä on yhteydessä päivittäin. Sen jälkeen ei tosin voi enää selitellä pomolle sopivasti naureskellen, ettei yhteystietoja jotenkin kummallisesti löydy puhelimesta…

4. Office-toiminto: Office Mobile, OneNote, SharePoint ja SkyDrive
Office-toiminto käynnistyy Office-kuvakkeen napautuksella ja tarjoaa suoran yhteyden hyödyllisiin yrityssovelluksiin. Käyttäjä voi esimerkiksi luoda, lukea ja käsitellä Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoja. Microsoftin kehittämä Office Mobile tekee sovellusten työkäytöstä turvallista, ja se on täysin yhteensopiva tietokoneelle tarkoitettujen sovellusten kanssa.

OneNote-muistikirjasovellus pitää käyttäjän ajan tasalla sekä työssä että vapaa-ajalla. Se tuo myös väriä elämään: muistiinpanojen ei enää tarvitse olla tylsiä merkintöjä valkoisella paperilla.

OneNote-muistiinpanoihin voi liittää valokuvia suoraan puhelimen kamerasta tai Kuvat-toiminnosta. Lisäksi niihin voi liittää äänitiedostoja, jotka voi tallentaa myöhempää käyttöä varten tai jakaa välittömästi työkavereiden kanssa. Tiedostot voi tallentaa myös SkyDrive-pilvipalveluun tai yrityksen SharePoint-palveluun, jossa ne ovat tiimin muiden jäsenten käytettävissä.

5. Pilvipalvelut
Liikemaailmassa syntyy lähes päivittäin uusia muotisanoja. Pilvipalvelut eivät kuitenkaan ole pelkkää puhetta, vaan niistä on todellista hyötyä. Office 365 -ohjelmisto tuo Nokia Lumia -puhelimiin pilvipohjaiset Microsoft Exchange-, Lync- ja SharePoint-palvelut.

Microsoftin SkyDrive -pilvipalvelu mahdollistaa tiedostojen tallentamisen, jakamisen ja käytön sekä älypuhelimesta että tietokoneelta.

Pilvipalvelut pienentävät yritysten kuluja, koska palvelimia ei enää tarvita. Windows-puhelimille tarkoitetut Microsoftin pilvipalvelut ovat turvallisia ja täysin yhteensopivia muiden versioiden kanssa. Ei hassummin palveluilta, jota ei voi edes nähdä.

Huomenna kerromme loput viisi syytä ottaa Lumia mukaan töihin.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • APH

  Täysin totta. Office sovellus on mahtava ja se yhdistettynä erinomaiseen Skydriveen on täydellinen pari.

 • Keijoo

  Sellainen lista olisi myös mukava nähdä mitä lumialla pystyy tekemään, mutta androidilla tai iphonella ei pysty.

  Kontribuoin sen verran, että esim. katsomo (silverlight) ei toimi, kuin lumialla.

 • Pizzatrukki

   Mitä noista, tai samantapaisista toiminnoista ei löytyisi androideista?

 • Jaakko

  Juttu on vitsi

 • Juha

  Ja muutama syy, miksi ei kannata ( pienyrittäjän näkökulma )

  1. Outlook Mobile. Ainakaan minun Lumia 800:ssa ei voi sähköpostiin liittää helposti, kuin kuvia ja nekin yksi kerrallaan.  Liitteitä ei voi myöskään tallentaa.
  Yrittäkääpä lähettää viesti forwardina ja liittää siihen jokin office tiedosto.

  Keskeneräinen sananarvausohjelmisto muuttelee sanoja, joita se ei osaa ja sen tekemiä muutoksia pitää jatkuvasti vahtia ja kirjoittaa sanoja uudestaan.

  “rikkoo” forwardina lähetettyjä pdf tiedostoja, jolloin vastapuoli ei saa niitä auki.
  erästäkin dokumenttia yritin lähettää 3 kertaa ja kertaakaan vastapuoli ei onnistunut avaamaan. Kun lähetin saman läppärillä, niin onnistui kerrasta.

  2. sovellukset….
  Office dokumentteja ei voi tulostaa pdf:ksi eikä tulostimelle.
  Omaan facebookkiini onnistun laittamaan kuvia, mutta en yritykseni naamakirjasivulle.

  3. kalenterin kuukausinäkymästä ei näe lukea yhtään merkintää, viikkonäkymää ei ole, joten merkintöjä joutuu selaamaan päivänäkymästä.
  Viikkonumerot puuttuvat.
  pyhäpäiviä ei ole merkitty.

  4 Pilvipalvelut.
  Laite pienentää valokuvat siirtäessään ne pilvipalveluun, joten käytännössä ne pitää siirtää koneellekin.
  Aiemmin office 2007:n excell toimi skydrivestä. Nyt herjaa, että pitää olla 2010.
  Eli varautukaa, että teillä on uusimmat versiot ohjelmista, mitä aiotte käyttää.
  Eräs excell tiedostoni tuhoutui tallennuksessa. Tallentui kyllä, mutta 0 kt, eikä aukea.

  5. Helppoa oli siirtää osoite, ym tiedot vanhasta symbianista. Takaisin siirrettävyys ei vaan onnistukkaan, kun pitäisi viedä puhelin takuukorjaukseen huonon mikrofonin vuoksi. Kontakteja ei pysty myöskään siirtämään sim kortille.
  Huollon sijaispuhelimena vain vanhoja symbianeja

  Huolto/korjaus kestänee n. kuukauden.

  vaihtoehtoina
  – ostaa uusi lumia, jotta voi kopioida siihen yhteystiedot.
  – kirjoitella paperille yhteystiedot ja naputella ne toiseen puhelimeen käsin.

  Varmasti jollekin ihan lyömätön peli, mutta en ihan hirveästi hehkuttaisi.

  • Juha

   Unohtui listasta, että pdf dokumenttien vieritys on jotain surkean ja toimimattoman välimaastosta.
   Joo, saa siirrettyä sormella mutta, kun se ehtii lataamaan dokumenttia sen verran, että se voi sen näyttää, niin siirtää noin puolet takaisinpäin. sitten pitää taas yrittää rullata, odottaa ja taas se nyppäisee hiukan takaisin……. Luokittelisin ko. pdf readerin täysin toimimattomien joukkoon. Ei tuollaisella voi mitään dokumenttia katsella, jos ei ole aivan välttämätön pakko.