Lumia-puhelimiin luvassa uusia Nokian sovelluksia ja Zyngan pelejä

Ian 21.6.2012

camera465

Lähiviikkoina julkaistaan Nokian sovelluksia, jotka täydentävät ja terästävät Lumia-älypuhelimien ominaisuuksia. Nokian ja Zyngan yhteistyön myötä Lumia-puhelimille on tulossa myös suosikkipelejä, kuten Words with Friends ja Draw Something.

Nokian uudet sovellukset tulevat saataville vaiheittain tästä viikosta alkaen. Porrastettu aikataulu voi vaatia hieman kärsivällisyyttä, mutta näitä sovelluksia kannattaa ehdottomasti odottaa!

Uudet sovellukset tuovat Lumia-puhelimiin uusia ominaisuuksia ja monipuolistavat käyttökokemusta. Uutuuksista on lisätietoja seuraavassa:

Camera Extras

Camera Extras -sovellus täydentää merkittävästi puhelimen kuvausominaisuuksia. Käyttäjä voi ottaa aivan uudenlaisia kuvia seuraavien asetusten avulla:

Smart Group Shot: käyttäjä voi koostaa ryhmäkuvan parhaista otoksista.
Action Shot: kuvausnopeus paranee merkittävästi, ja liikkuvan kohteen kuvaaminen onnistuu kerralla.
Panorama: sovellus auttaa kohdistamaan kameran oikein ja ottamaan upeita panoraamakuvia.
Self-timer: käyttäjä voi laittaa Lumian alustalle, käynnistää ajastimen ja mennä itse kuvaan.

Sovellus tulee saataville Yhdysvaltojen ja Kiinan Windows Phone Marketplace -palveluihin 22.6.2012 mennessä. Muissa maissa se tulee saataville heinäkuussa.

Contact Share

Tekniikan harppauksista huolimatta yhteystiedot ja puhelinnumero kirjoitetaan usein paperilappuselle. Contact Share -sovelluksen avulla yhteystiedot voi jakaa helposti ja nopeasti tekstiviestin tai sähköpostin välityksellä.

Counters

Counters tarjoaa innovatiivisen tavan monitoroida Lumiasi käyttöä, ja sillä voi jopa asettaa käytölle rajoja. Tämä on hyödyllistä erityisesti maissa, joissa soittoaikaa tai siirrettävän datan määrää on rajoitettu operaattoreiden toimesta, sillä voit sovelluksen avulla varmistaa, ettei sinulle tule lisäkustannuksia.

Sekä Contact Share ja Counters tulevat saataville Kiinan Windows Phone Marketplace -palveluun 22.6.2012 mennessä. Muissa maissa heinäkuun alkuun mennessä.

PlayTo

PlayTo-sovellus mahdollistaa kuvien, videoiden ja musiikkikappaleiden jakamisen Lumia-puhelimesta muihin samaan verkkoon kuuluviin DLNA-yhteensopiviin laitteisiin, kuten televisioon tai Blu-ray-soittimeen.

Sovellus tulee saataville Windows Phone Marketplace -palveluun maailmanlaajuisesti 22.6.2012 mennessä.

Zynga-pelit

Lumia-puhelimille julkaistaan paitsi hyödyllisiä myös hauskoja sovelluksia.

Syksystä alkaen Lumia-puhelimien käyttäjät voivat ladata Zyngan hittipelejä, joita ovat esimerkiksi Words with Friends ja Draw Something.

Ne ovat parin kuukauden ajan saatavilla vain Windows Phone Marketplace -palvelun Nokia-valikoimasta. Sen jälkeen ne tulevat kaikkien kauppapaikan käyttäjien saataville.

Tarkatelemme Zyngan pelejä tarkemmin lähiviikkoina.

Lumia 800- ja Lumia 710 -puhelinten ohjelmistopäivitys

Nokia Lumia 800- ja Nokia Lumia 710 -puhelimille julkaistaan Zune-palvelun kautta ohjelmistopäivitys vaiheittain 27.6.2012 alkaen. Monien edellä esiteltyjen sovellusten käyttö edellyttää ohjelmistopäivityksen lataamista.

Päivitys tuo Lumia-laitteisiin odotettuja ominaisuuksia, kuten Internet-jaon ja mediasisällön suoratoiston sekä flip to silence -ominaisuuden eli puhelimen vaimentamisen kiepauttamalla.

Lisäpäivityksiä luvassa

Moni on jo ehtinyt lukea Windows 8 -puhelimesta. Miten käyttöjärjestelmän uusi versio vaikuttaa Lumia-laitteisiin? Niitä ei ole unohdettu: Lumia-puhelimiin on luvassa päivitys, joka tuo niihin Windows 8 -ominaisuuksia, kuten uuden aloitusnäytön. Päivityksiä julkaistaan säännöllisesti jatkossakin.

Pysykää kuulolla!

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Teemu

  Nokian etusivulla lukee “Uusi päivitys saatavilla” ja tässä puhutaan taas 27. päivästä. Hieman harhaanjohtavaa…

  • Welmis

    No eipä tuota päivitystä näy vaikka 27.6 onkin :D

   • Perttu Hietanen

    Vaiheittain alkaa päivitykset 27.6, voi tulla siis tänään, huomenna tai viikon päästä :)

    • Dsj9

     tai sitte heinäkuun viimenen päivä

     • Perttu Hietanen

       Alkaa tuntua todennäköiseltä :P

 • mitämitä

  Eikös draw something ole omgpopin peli??

  • http://suomiwp.com/ Jesse Leskinen

   Oli joo, mutta Zynga osti OmgPopin vuoden alussa

 • Juha

  Jippii, upeaa, nyt en tarvitse enää paperilappuja ja postimerkkejä, jotta voin lähettää puhelinnumeron ( käyntikorttina kaverille ).

  näen vision, että joskus tulevaisuudessa ei tarvitse edes avata erillistä sovellusta, vaan puhelinmuistiossa olisi valinta lähetä käyntikorttina. ah se olisi niin helppoa….  No kehitys kehittyy, ehkä lapseni kokevat tämänkin ihmeen

  Vielä kun saisi tietokoneen ja puhelimen synkronoitua langattomasti, niin….  No ehkä joskus tulevaisuudessa.

  • Mattu

   Tämä lähetä käyntikortti suoraan osoitekirjasta – toiminto oli jo iät ja ajat Symbianeissa , mutta sitten tuli elop ja halusi vaihtaa wintoosaan

  • Jari

    ??? Ainakin oma N8 antaa mahdollisuuden automatisoida yhteys tietokoneella olevan Nokia Suiten kanssa automaatisesti käyttäen bluetoothia ??? ( toki edellyttää että molemmat ovat päällä ja riittävän lähellä toisiaan ). Lisäksi olen määritellyt, mitä kaikkea synkataan ( kuvat, osoitteet, musiikki, sähköpostit, jne )

 • Juhis

  Lumia 900 ostettu ja siihen tässä nyt tutustunut, oikein hyvältä vaikuttaa ja päivitysten myötä muuttuu vielä paremmaks! Uusi aloitusnäyttö vaikuttaa oikein hienolta.

  Mutta yksi kysymys olisi, kuinka saisi alareunassa olevien paluupainike, aloituspainike ja hakupainike värinän pois kun niitä koskettaa?

 • APH

  Kertokaas että kai nämä mahtavat pelit toimivat myös sitten WP7.5:llä ja 7.8:lla ettei ole vain WP8:n herkkuja..!