Nokia Windows Phone 8 -julkistuksessa

Ian 21.6.2012

wp8_banner

Nokian älypuhelimien tuotekehityksestä vastaava johtaja Kevin Shields kertoi eilen San Franciscossa pidetyssä Windows Phone -tapahtumassa Nokian ja Microsoftin yhteistyöstä, jonka myötä syntyy entistäkin menestyksekkäämpi Windows Phone -ekosysteemi ja uusia ominaisuuksia Lumia-puhelimiin.

Microsoft esitteli tilaisuuden aluksi Windows 8 -käyttöjärjestelmän, joka julkistetaan myöhemmin tänä vuonna. Yhtiö paljasti myös sen uusia ominaisuuksia, joita ovat esimerkiksi NFC-lähitunnistusteknologia, moniydinprosessorit ja entistä parannettu näyttöresoluutio.

Nokia on innoissaan mahdollisuudesta kehittää NFC-teknologiaa Windows-puhelimissa. Yhtiöllä on vuosien kokemus NFC-teknologiasta Symbian-alustalla ja Nokia N9 -puhelimessa sekä viimeksi Nokia Lumia 610 NFC -puhelimessa yhteistyössä Orange-operaattorin kanssa. Nokia Play 360 on mainio NFC-teknologian monista mahdollisuuksista: kaiuttimen voi yhdistää mobiililaitteeseen langattomasti NFC-teknologian välityksellä.

Lisäksi Kevin kertoi, että Nokia aikoo edelleen tuoda Windows 8 -puhelimiin ainutlaatuisia ja innovatiivisia laiteominaisuuksia, palveluja ja sovelluksia.

Nokia Lumia -käyttäjille uusi Windows Phone 8 -kokemus

Johtavalla Windows Phone -kumppanilla on muitakin suunnitelmia: Lumia-puhelimen Windows 7.5 -version käyttäjät voivat päivittää laitteeseensa uusia Windows 8 -ominaisuuksia, kuten aloitusnäytön. He voivat myös ladata esimerkiksi Zyngan sovelluksia, joista Words with Friends ja Draw Something tulevat saataville elokuussa.

Microsoft ilmoitti, että Windows Phone Marketplace -palvelussa on ylitetty 100 000 sovelluksen raja, ja miljoonien kehittäjien työ Windows-ekosysteemissä jatkuu myös Windows 8 -puhelinten myötä. Lumia-puhelimille on siis odotettavissa tuhansia uusia sovelluksia.

Nämä julkistukset alleviivaavat Nokian edistymistä kaiken kattavan ekosysteemin luomisessa Lumia -tuoteperheelle yhteistyössä Microsoftin kanssa.

Uusia sovelluksia ja toimintoja Lumian omistajille

Nokia täydentää Lumia-puhelimille suunniteltujen sovellusten valikoimaa esimerkiksi Camera Extras -sovelluksella, jonka ominaisuuksia ovat panoraamakuvat, ajastin, liikkeessä otetut kuvat ja useammasta kuvasta koostetut ryhmäkuvat. Nokia Drive-, Nokia Transport- ja Nokia Kartat -sovelluksia täydennetään uusilla ominaisuuksilla, ja tulevia päivityksiä ovat myös WIFI-tethering eli tukiasematoiminto ja flip to silence -ominaisuus eli puhelimen vaimentaminen kiepauttamalla.

Päivityksistä ja uusien sovellusten julkaisuajoista Windows Phone Marketplace -palvelussa on lisätietoja täällä. Pidämme lukijamme ajan tasalla myös muiden jännittävien Lumia-uutisten suhteen.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Tee

  Ovatko kaikki Marketplace-sovellukset yhteensopivia alaspäin WP8:n julkistamisen jälkeen? Vai romahtaako uusien puhelimien sovellusmäärä kun ostaa WP8-puhelimen? 

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   WP7.5:lle tehdyt sovellukset toimivat WP8:ssa (ja sama myös toisin päin, ellei sovellus tarvitse jotain rautaan liittyvää ominaisuutta, kuten NFC:tä).

   • Tee

    Kiitos tiedosta. Hirvittää vähän, että vanheniko Lumia 900 kertaheitolla viime yön aikana? Eilen se tuntui vielä hienolta ja uudelta laitteelta, mutta nyt…

    • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

     Ei vanhentunut. Lumia 900 saa uuden aloitusnäytön, visuaalisen ulkoasun ja muitakin WP8:n herkkuja, joista kerromme tarkemmin myöhemmin. Tässä artikkelissa on tietoa siitä, mitä kaikkea on luvassa jo lähiaikoina: http://aani.nokia.fi/2012/06/21/lumia-puhelimiin-luvassa-uusia-nokian-sovelluksia-ja-zyngan-peleja/

     • Epätietoinen

      Kai Lumioihin tulee IE 10?
      Tuo Skype integrointikin olisi mukava,

     • Lumia käyttäjä

       Ei taatusti tule. Skype voi tulla jonkin sortin applikaationa..

 • Mikko L

  Tuli juuri hankittua Lumia 900 ja innolla odotan että tuo uusi aloitusruutu saadaan siihenkin. Nykyinen toiminnallisuus on muuten ok, mutta muokattavuus on tärkeä juttu koska sillä saa puhelimen muokattua paremmin omaan käyttöön sopivaksi!

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   Hyvä homma, toivottavasti aloitusruutu vastaa toiveitasi! Kuvassa hieman esimakua siitä miltä se tulee näyttämään.

 • Veccio

  Terve! Onkos Nokian Oma Blogille mobiiliversiota, jota vois lukea luurista, tai onko semmoinen tulossa?

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   Vastailinkin sinulle juuri tuonne Ota yhteyttä -puolelle, mutta sama tiedoksi muillekin kiinnostuneille: Ääni-blogista ei ole toistaiseksi mobiilisovellusta, mutta englanninkielinen Nokia Conversations -sovellus olisi nyt tarjolla Marketplacessa: http://www.windowsphone.com/en

   Emme ole tehneet sovellusta itse, vaan se on ulkopuolisen kehittäjän kirjoittama. Tämän vuoksi sillä on hintaa €0,99. Oikein näppärä sovellus, käykäähän tsekkaamassa!

   • Hannu

     Mites tuolta marketplacesta saa asennettua symbian tai meego-puhelimeen tuon sovelluksen?

 • daos

  mitenkäs, kun tuon lumian päivittää 7.8 niin häviiäkö ne sovellukset sieltä

 • iPhonez

  Tämän takia ostin iPhone 4S:n — ei tarvitse huolehtia, että vanheneeko luuri heti ostohetken jälkeen käsiin.

 • ei voi olla totta!

  NAURETTAVAA ETTÄ NYKYISILLE LUMIOILLE EI SAA WP8!!!!!

  • JPa

   Mielestäni tämä ei ole yhtään yllättävää saati naurettavaa. WP8:ssa on paljon uudistuksia jotka tarvitsevat alleen aivan toisenlaisen raudan kuin mitän nykyisissä lumioissa on. Moniydintuesta ei paljoa ole iloa jos laitteessa ei ole kuin yksi ydin jne.

 • Terop

   Innolla odotan moniajoa wp-puhelimiin.

 • AP

  Tämä oli valitettava päivä Lumiani (900) suhteen: Akkuvirta vähissä ja usb lataa mielettömän hitaasti. En silti voi manuualisesti hakea sähköpostejani vaikka puhelin toisin väittääkin. Mutta ei siinä vielä kaikki, masennuttavin fakta on se että saapunutta sähköpostia ei voi muokata mikäli sen haluaa välittää kolmannelle osapuolella. Sähköposti on ammattini elinehto vuorokaudenaikaan katsomatta ja joudun välittämään useinmiten postit eteenpäin kolmannelle osapuolelle poistaen tai muuttaen niitä. Tätä nyt ei vain voi Lumialla tehdä. Muuten niin hyvä puhelin muuttui tämän päivän aikana puhelimeksi joka ei palvele päätarpeitani. Office 365 ei taida sekään asiaa muuttaa. Olen todella, todella pettynyt. Tämän ei pitäisi olla enää mahdollissa näin monennen sukupolven älypuhelimissa. Vaihtoonhan tämä taitaa mennä…uskomatonta!

  • AP

   No niin, sitten otetaankin takaisin eilistä purkautumista. Office 365 mahdollistaa välitetyn viestin muokkaamisen ja on itse asiassa aivan loistava. Synkkaa Outlookin kalenterien ja osoitteistojen kanssa joten Lumia ei mene vaihtoon! Mut joka tapauksessa oon edelleen sitä mieltä et defaultti eemeliapplikaatiossakin sen pitäisi jo tomia! :)