Tee tutkimusmatkoja maps.nokia.com -palvelussa

Pino 26.6.2012

Toronto-Menu

Digitaaliset kartat ovat muuttaneet tapaamme käyttää karttoja. maps.nokia.com -verkkopalvelusta etsitään yleensä tiettyä osoitetta tai esimerkiksi ravintolan nimeä, ja käyttäjä syöttää tarvittavat tiedot hakukenttään.

Aiemmin karttoja selailtiin myös huvin vuoksi: oli kiva seurata teitä sormenpäällä ja pysähtyä lukemaan kiinnostavien tai eksoottisten paikkojen nimiä. Nyt tuomme tämän kiehtovan kokemuksen digitaalisille kartoille maps.nokia.com -palvelussa. Kartat heräävät eloon, kun hiirtä kuljettaa niiden päällä. Käyttäjällä on entistä enemmän vaihtoehtoja: hän näkee kunkin kaupungin kohdalla, millaisia lisätietoja kyseisestä kaupungista on saatavilla.

Kuten jo aiemmin kerroimme, maps.nokia.com on paljon muutakin kuin karttoja ja kulkureittejä. Haluamme, että käyttäjä pääsee kaupunkien tunnelmaan.

Näin se toimii

Olemme lisänneet viime kuukausina maps.nokia.com -palveluun uusia ominaisuuksia, joiden avulla käyttäjä voi tutustua kaupunkeihin entistä tarkemmin. Alla on käytetty esimerkkikaupunkina Torontoa.

Kartat – perustuu Nokian Location & Commerce -yksikön kartanpiirtäjien laatimiin tarkkoihin karttoihin.

Navigointi – kerromme parhaat reitit jalankulkijoille, autoilijoille ja julkisten liikennevälineiden käyttäjille.

Liikenne – paikallisten viranomaisten ja Nokia Navigointi -palvelun käyttäjien antamien tietojen perusteella kerromme, missä on ruuhkaa ja missä matka sujuu jouhevammin.

Julkisen liikenteen reitit – käyttäjä hahmottaa helposti julkisen liikenteen reitit.

Lämpökartat – olemme koonneet miljoonia paikkatietoja, jotta hakutulokset olisivat mahdollisimman kattavia ja jotta käyttäjä löytäisi lämpökarttojen avulla kaupungin parhaat ravintolat, baarit, kulttuurikohteet ja menopaikat.

Matkaoppaat– asiantuntijoilta (esim. Lonely Planet) matkaoppaita, menovinkkejä ja sääennusteita.

3D-kartat – yli vuosi sitten julkistamiemme kolmiulotteisten kuvakarttojen avulla käyttäjä voi tutustua 25 kaupunkiin eri puolilla maailmaa. Nämä kuvankauniit kartat ovat myös erittäin hyödyllisiä: käyttäjä voi etsiä ja suunnitella reittejä ja katsoa reittiohjeet kolmiulotteisena animaationa.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. maps.nokia.com -palvelussa voi valmistautua unelmamatkaan lukemalla matkaoppaita, perehtymällä liikenteeseen, tutustumalla julkisen liikenteen järjestelyihin ja valitsemalla paikat, joissa haluaa käydä.

Nokia Kartat -sovellus tekee älypuhelimesta monipuolisen navigaattorin: se opastaa käyttäjän perille riippumatta siitä, onko hän liikkeellä kävellen, omalla autolla vai julkisilla kulkuvälineillä. Sovelluksesta näkee myös reaaliaikaiset liikennetiedot, ja maps.nokia.com -palveluun tallennetut suosikit voi synkronoida älypuhelimen kanssa. Kun käyttäjä pääsee perille matkakohteeseensa, hän voi lisätä kartalle kuvia ja arvosteluja suoraan Nokia Lumia -puhelimesta.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Aleksi

  Olisi kätevää, jos navigaattori osaisi itse väistää tai edes kysyä ruuhkien välttämisestä. Suomessa (ainakin puhelimella) oikeassa alanurkassa on vieläkin kuvake, joka viittaa “Liikennetiedot eivät ole käytettävissä tällä alueella”. Onkohan tähän tulossa parannusta?

 • palokärki

  Jos Google kuvaa karttoja autosta, niin Nokian tulisi kuvata niitä helikopterista. Maailma hahmottuu paremmin hieman korkeammalta. http://www.youtube.com/watch?v=qbNJT0xiiKo&feature=share

 • Jussi

  Miksei löydy Kyproksen karttaa?
  Lomamatka tulossa ja tarkoitus ajella ympäri saarta.