Uusia toimintoja ja sovelluksia tulossa Nokia Lumia 800- ja Nokia Lumia 710 -puhelimiin

Boc 27.6.2012

800_710_465

Tänään julkaistu ohjelmistopäivitys tuo Lumia 800- ja Lumia 710 –puhelimille uusia toimintoja ja mahdollisuuden käyttää sovelluksia, jotka taatusti ilahduttavat käyttäjiä.

Uusia toimintoja

Ohjelmistopäivitys tuo mukanaan kaksi mahtavaa uutta toimintoa: Internet-jaon (joka tunnetaan myös nimellä WLAN-tethering eli tukiasematoiminto) ja puhelimen vaimentamisen kiepauttamalla.

Internet-jaon ansiosta puhelimen WLAN-yhteyden voi jakaa jopa viiden laitteen tai tietokoneen kanssa. Käytännössä Nokia Lumia 800- tai Nokia Lumia 710 -puhelin toimii silloin WLAN-hotspottina.

Käyttäjän kääntäessä puhelimen etupuolen alaspäin kaikki tulevat puhelut ja hälytykset ovat äänettömiä.

Lisätoimintoja kameraan

Ohjelmistopäivitys tuo siis mukanaan nämä uudet ominaisuudet ja lisäksi mahdollisuuden ladata mahtavia uusia Nokia-sovelluksia Lumia 800- ja Lumia 710 -puhelimiin Windows Phone Marketplacesta heinäkuun aikana.

Yksi niistä on kameran lisätoiminnot, joka parantaa laitteen kameraominaisuuksia merkittävästi.

Kun laitteessa on asennettuna kameran lisätoiminnot –sovellus, tarjolla ovat esimerkiksi seuraavat toiminnot:

● Älykkään ryhmäkuvan avulla komeat ryhmäkuvat onnistuvat ensi yrittämällä. Kun laukaisinta painaa kerran, kamera ottaa viisi kuvaa, ja sovelluksen edistyneiden algoritmien ansiosta kuvat voi yhdistellä niin, että jokaisen ryhmäläisen kasvojen ilme on onnistunut.

● Toimintakuvan avulla saa upeita otoksia liikkuvasta kohteesta. Kun ottaa kuvasarjan, kuvia voi tarkastella päällekkäin ennen kuin valitsee mieleisensä.

● Itselaukaisimen ansiosta pääsee itse mukaan kuvaan. Kuvaaja kytkee ominaisuuden päälle, asettaa kameran tukea vasten ja liittyy kuvattavien joukkoon. Muistakaa sanoa muikku!

● Panoraama on ominaisuus, jonka avulla saa kauniita, laajoja maisemakuvia. Näytölle ilmestyvien yksinkertaisten ohjeiden avulla kuvaaja voi liikuttaa puhelinta, joka liittää panoraamakuvat yhteen äärimmäisellä tarkkuudella.

Näihin mahtaviin kameraominaisuuksiin palaamme vielä myöhemmin Nokia Äänessä.

Eikä tässä vielä kaikki…

Kameran lisätoiminnot on kuin monta sovellusta samassa paketissa, mutta se ei suinkaan ole ainoa sovellus, joka kamppailee käyttäjien huomiosta, kunhan ohjelmistopäivitys on asennettu.

● Osoitekirjan jako -sovelluksen avulla käyntikortit voi jakaa tekstiviestillä.

● Etätoisto mahdollistaa kuvien, videoiden ja musiikin jakamisen Lumia-puhelimesta muihin samaan verkkoon kuuluviin DLNA-yhteensopiviin laitteisiin. Sovelluksen voi jo nyt ladata ilmaiseksi Windows Phone Marketplacen Nokia Collection -valikoimasta.

Miten päivityksen saa

Nämä uudet sovellukset saa Nokia Lumia 800- ja Nokia Lumia 710 -puhelimiin vasta kun uusi Windows Phone 7.5 -ohjelmistopäivitys on asennettu.

Ohjelmistopäivitys on ladattavissa kesä-heinäkuun 2012 aikana, ja sovellukset julkaistaan maailmanlaajuisesti heinäkuun loppuun mennessä.

Ohjelmistopäivityksen saa liittämällä puhelimen tietokoneeseen USB-kaapelilla ja käynnistämällä Microsoft Zune-ohjelman tai Windows Phone 7 Connector -sovelluksen, jos käytössä on Mac.

Lisää tietoa aiheesta löytyy englanninkielisiltä Nokia Lumia tuki -sivuilta.

Nokia Lumia 900- ja Nokia Lumia 610 –puhelimien käyttäjillä Internet-jako ja puhelimen vaimentaminen kiepauttamalla ovat jo käytettävissä. Kameran lisätoiminnot ja osoitekirjan jako toiminnot julkaistaan heinäkuussa.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • http://www.facebook.com/Arthetzki Arttu Mikkola

  Silloin kun minä olin nuori, päivityksen julkistaminen tarkoitti sitä, että se oikeasti olisi ladattavissa. Riittää nää hehkutukset täällä teijän blogissa ja facebookissa asioista joita ei ole vielä meille tarjolla.

  • seuraavakin on nokialainen

   Tässä asiassa Nokialla on ryhtiliikkeen paikka. Asioita julkistetaan paljon ennen kuin ne on oikeasti saatavilla. Hyvänä esimerkkinä 808 pureview. Esiteltiin alkuvuodesta, oliko tammikuussa? Kauppojen hyllyllä se oli vasta nyt kesäkuussa ja silloinkin vain muutamia kappaleita.

   Tämä toistuu kerta toisensa perään. Yrittäkää ymmärtää Nokiassa että se ärsyttää asiakkaita.

   Koska tuohon lyhyeen julkaisun toimitusten väliseen aikaan pystyy muutkin valmistajat niin miksei myös Nokia? Kyllä ne muutkin joutuu hieromaan operaattoreiden kanssa sopimuksia ja tekemään lokalisointeja.

   Nokian täytyy kuunnella asiakkaita koska heitä varten niitä laitteita tehdään. Jos asiakas ei ole tyytyväinen laitteeseen tai yrtityksen tapaan toimia, hän siirtyy toiseen valmistajaan.

   • JPa

    Tässä olen täysin samaa mieltä eli laite pitää olla heti (tai ainakin hyvin pian) kaupassa saatavilla. Nyt Nokialla olisi hyvä sauma onnistua jos se pystyisi julkaisemaan WP8 puhelimen “hirviökameralla” heti kun Windows Phone 8 on saatavilla eikä vasta esim. jouluna.

 • Jeppe

  Mikä on etätoisto-ohjelman nimi?

  • APH

    Etätoisto suomenkielisessä marketplacessa. Löytyy Nokia Collectionsin alta.

  • Bored to Lumia…

   Etätoisto softa on ollut saatavilla jo pidempään. Ohjelman nimi on “Play to” (Nokian tekemä) eikä tarvitse mitään uutta päivitystä toisin kuin tekstissä annetaan ymmärtää.

   Tää jenkkityylinen hehkutus olisi paikallaan jos softa olisi tosiaan saatavilla.

 • Atte

  Vahvasti samaa mieltä Artun kanssa. Tätä päivitystä olen odottanut kovasti ja saan odottaa ilmeisesti julkaisun jälkeenkin.

 • Tommi

  Saakohan tuon Flip to Silence featuren pois päältä? Jää muutama puhelu vastaamatta jos puhelin pyörii taskussa tai kassissa..

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   Ilmeisesti sen ei pitäisi ihan niin herkkä olla. Meiltä on lähiaikoina tulossa juttu, jossa kerrotaan tarkemmin kuinka flip to silence toimii.

 • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

  Päivityksen saatavuutta omalle puhelimelle voi tsekkailla täältä: http://www.nokia.com/global/support/software-update/lumia/software-update-for-nokia-lumia/
  Eri maat/operaattorit/variantit saavat päivityksen hieman eri aikaan. 

  • Tuntematon

    Tuon sivun mukaan päivitys on jaossa, mutta eipä puhelimen tai zunen mielestä…

 • vieras

  Turha tosiaan mainostaa päivitystä, joka ei ole saatavilla.

 • Vieras

  Itsellä päivitys ilmestyi jo eilen, käytössä Lumia 800 cyan.

 • Vieras

  Zune väittää että on uusin versio lumia 710:ssa vaikka en ole päivittänyt. Ohjelmisto versio on 7.10 (8107). Johtuuko päivityksen viivästys Microsoftista vai Nokiasta??

 • Vaikeeta?

  Mahtavaa, puhelimeni product code (löytyy muuten sim-kortin “kelkasta”) 059N341 ja Nokian nettisivujen mukaan pitäisi olla saatavilla. Totuus on toinen.

  • Vieras

   Voi olla että Microsoft tarkistaa puhelinten päivitykset ennen kuin ne päästetään zunessa jakoon…

  • Jukka

   Itselläni on 059N6X7 ja päivityksen pitäisi olla saatavilla, mutta puhelin ei ole ilmoittanut mitään….

 • Juho

  Todella hyvä että nämä ominaisuudet tulevat Lumia 800n.
  :)

 • http://profiles.google.com/tesla.art Arttu Mikkola

  Miksi Magentan väristä Lumia 800:a syrjitään? Miksi valkoinen versio saa päivityksen ennen tätä, vaikka se on tullut myöhemmin markkinoille?

  • Riku

   Ihmettelin täysin samaa, kun tässä odottelen sen Magentan värisen päivityksen hyväksymistä ja julkaisua.

  • http://conversations.nokia.com/ Heidi Lemmetyinen

   Rehellisesti sanottuna: ei mitään hajua. En ole kahdeksan Nokia-vuoteni aikana saanut selville mikä on kaava siihen järjestykseen millä uudet softat jaellaan eri operaattoreille, maille ja varianteille. Lupaan tarjota ison juoman henkilölle, joka ensimmäisenä ratkaisee tämän salaperäisen koodin.

   Sillä välin en valitettavasti osaa ehdottaa muuta, kuin että nauttikaa kauniista kesäpäivästä ja tarkistakaa päivityksen tila myöhemmin. Kesä-heinäkuun aikana se jok tap on tulossa kaikille malleille. Kollegat paiskivat ankarasti töitä sen eteen, että kaikki softa saataisiin pian uunista ulos ja teidän kännyköihinne.

   • http://profiles.google.com/tesla.art Arttu Mikkola

    Ahaa okei : D Joo no eipä tässä mitään suurempaa hätää nyt ole. Ainakin siinä viimeisen akkupäivityksen jakelussa taisi olla viikon mittainen sykli jonka jälkeen tuli lisää tuotteita päivityksen piiriin, eli katellaan sitten.

 • Jan

  Taitaa olla menneen talven lumia tää mun känny. Päivitys missä?? Luottamus nokiaan, missä??Nyt firma sukeltaa ja pian uppoaa!!

 • Jake

  Jaha, päivitystä ei ole tullut. Zunen mielestä puhelin ei vaadi päivitystä (vanha versio) ja Nokian sivuilla lukee:
  059N341 mallille että päivitys on saatavilla…
  Onko mitään mahdollisuutta päivittää manuaalisesti ellei pian alla tulla?

  • Welmis

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1737907

 • vieras

  Nokian sivujen mukaan jo jaossa mutta silti puhelin väittää ettei oo :D way to go nokia!

 • Osmo Suominen

  Tosi loogista mun musta800 ei päivity vaikka on listalla ja vaimon punainen päittyi jo muutamapäivä sitten veikkei ole listalla

 • John Doe

  Voisi vasta alkaa mainostamaan “uusia” ominaisuuksia  kun ne menevät yli Nokian jo olemassaolevista tuotteista. Eikö nyt ole lähinnä kysymys korjauksista ohjelmistoon joka on vielä kesken.
  Ja ne pari tärkeähköä korjausta puuttuu:
    * puhelimen varmuuskopiointi omalle koneelle ( osoitekirja jne…)
    * tiedonsiirto suoraan omalle koneelle ilman zunea tai skydriveä.
    * kaikenlaisen etänä tapahtuvan puhelimen käyttäjän tarkkalu/vakoilu  
       estämismahdollisuus (kuulemma vakoilua tarvitaan tuotekehitystä varten)

  • *suosikkikohteisiin navigointi

 • Maikl

  Tässä voi nyt olla tyytyväinen, uutta on taas tulossa ja aivan “näillä näppäimillä”. Tai sitten voipi tulla tänne valittamaan, pitäis saada, mielellään eilen. Luurit teillä kaikilla varmaan pelaa, siitä ei voi olla kiinni. Monet noista ominaisuuksista Nokia on tuonut jo omilla softillaan aiemmin, nyt ne tulee MS:n tuotteeseen mukaan.

  Kaupasta ostitte tuotteen ominaisuuksilla x, eikä valmistajalla ole mitään velvollisuutta toimittaa siihen mitään uutta. Mutta niinpä vaan tuottaa ja se on upeaa, kaikki saatu on extraa, mistä ei ostaessaan tiennyt mitään. Minä olen todella tyytyväinen Nokian asiakas.

  • Osmo Suominen

   Juu mut mut ei voi olla tyytyväinen siihen että jos luvataan jotain pitää sen myös pitää. Luuri on upea siitä ole kyse vaan siitä että jos annetaan ymmärtää pitää myös ymmärtää antaa

 • Tippis

  onhan tää ihan syvältä mainostetaan päivitystä jota ei saa !
  kannattais ehkä jatkossa tehdä ne päivitykset ensin ja sitten alkaa mainostaa ja jakaa niitä

 • TommyBoy

  Lumia-päivityksen “pakottamista” voi kokeilla seuraavasti:

  – Laita puhelimen “lentotila” päälle
  – Kytke puhelin Zuneen
  – Paina Update ja disabloi sitten tietokoneen verkkokortti n. 3 sekunnin päästä
  (Zunen pitää saada verkkoyhteys päivityspalvelimelle ja muutaman sekunnin päästä tietokoneen verkkoyhteys pitää mennä poikki)
  – Zunen pitäisi nyt löytää päivitys, jos/kun näin tapahtuu, enabloi tietokoneen verkkokortti uudelleen
  – Aloita päivitys

  Tällä tavalla olen saanut Nokia Lumia 800 päivittymään vaikka “normaalitavalla” ilmoittaa että päivityksiä ei ole saatavilla.

  • Tuntematon

    En suosittele tätä menettelyä. Ainoastaan pohjakäyttis päivittyy osittain, mutta laitemallikohtainen Nokian ohjelmisto jää päivittymättä. Näin ainakin Lumia 800, johon tuotekoodin mukaan päivitys on jaossa, mutta joka ei ilman kikkailuita mielestään löytänyt päivitettävää

   • Tuntematon

    Toisin sanoen WLAN-tukiasema ja Flip to Silence ainakin jäivät tulematta… Samoin raivostuttava soittoäänen “alkumöläytys” jäi. Itse totesin parhaaksi palauttaa puhelin vanhaan versioon ja odottaa kunnes jakelu oikeasti toimii.

    • Abe

     Tulee ne, kunhan tekee saman 2 kertaa.

 • Teemu

  Kiitos TommyBoy! Tuolla tavalla päivitys asentui Lumia 710:n kiltisti, vaikkei sitä muuten vielä ollut saatavilla. Itsellä sopiva aika oli 7 sekuntia.

  • Teemu

   Tosin tämä ei kyllä ollut Tango-päivitys, vaan 7.10.8773.98. Laiteohjelmaversio on edelleen 11502.

   • Teemu

    Samalla kikalla löytyikin vielä toinen päivitys, jonka perään löytyi Nokian päivitys. Nyt on Tango ja Wifi-Tethering.

    • vieras

     mulla kans löys 710:iin vielä nuo kaks päivitystä ekan jälkeen

     • Miharin

      Eipä tule heti mieleen muita puhelimia missä päivitykset pitäisi tehdä yksi kerrallaan, vaikka päivityksessä lukeekin “sisältää myös kaikki aikaisemmat päivitykset”. Tällä hetkellä toinen päivitys menossa Lumia 710:n… Jospa se kolmas sitten tärppäisi :)

 • vieras

  mikä siinä on että päivitys ei ole saatavilla vaikka puhelin ilmoittaa että ON!

 • Theaaro

  Nokia laitesukeltaa Microsoftin välineillä syvimässä suossa.. Meego takad

 • Tuntematon

   Kiitos, tämä auttoi kun ei muuten tullut päivitystä. Verkkoyhteyden katkaiseminen oikea-aikaisesti on tärkeää, tuossa kannattanee käyttää jotain apuohjelmaa ettei summassa tarvitse arpoa. Omaan Lumia 710 tuli kaksi MS päivitystä ja kolmantena Nokia päivitys, joka löytyikin automaattisesti. MS päivitykset vaativat tuon verkkoyhteyden katkaisu tempun. Nyt kun vain saisi tuo Camera Extras paketin, mutta onhan tässä vielä pari viikkoa aikaa, jotta pysytään luvatussa aikataulussa.

 • Jessica

  Päivitys onnistunut. Toivottavasti saisi kohta tuon Camera Extras -sovelluksen…

 • http://www.facebook.com/people/Jarno-Kylander/836209559 Jarno Kylander

  Eipä löydy Zunella 800:seen vielä päivitystä…

 • Abe

  Jo vain onnistui hienosti 800:seen. Kiitos neuvoista TommyBoy!

 • Lumia käyttäjä

   Varmaan on hyviä uusia ominaisuuksia. Kun toi päivitys vain löytyisi, ehkä se tulee jo ennen joulua. En periatteessa ala pelleilemään Zunen ja nettikaapelin kanssa, odottelen uteliaana paljonko aikaa ehtii mennä.. Yhtään en ihmettele Nokia/MS-leirin ongelmia markkinoilla, kun päivitykset ja niiden saatavuus on tämmöistä pelleilyä ja selitettelyä.

  • Lumia käyttäjä

    Edelleen ei näy mitään, hienosti tulee nämä päivitykset käyttäjille. Nyt on about kuukausi mennyt siitä kun Nokia ilmoitti että on “available”..

 • Jakku Nekkula

  Mikähän ihme tässä nyt oikein on, kun ei vieläkään ole tullut päivityksiä mustaan Lumia 800-malliin? Operaattori on Sonera ja yritysliittymällä. Melko mielenkiintoista, että kuukausikaupalla saa odottaa päivitystä.

 • Miksi Zune väittää että puhelimeni on ajantasalla vaikka en ole päivittänyt sitä!!!

 • Joo mainostakaahan ja hehkuttakaa päivitystä jot EI OLE SAATAVILLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  KYLLÄ USKOLLISUUS NOKIAA KOHTAAN HORJUU!!

 • Lumia käyttäjä

  Tiukalle menee, äänen toimittajat. Nokian lupaukset päivitysten aikataulusta ovat kyllä mustan huumorin huippua. Jälleen uusi viiikko alkanut ja päivityksestä ei tietoakaan. Harvoin enää nykyään törmää yritykseen, joka näin aktiivisesti yrittää päästä eroon asiakkaistaan.

  • Lumia käyttäjä

    No tulihan se viimenkin, se update ilmoitus. Juuri ja juuri ennenkuin kuu loppuu..;). Yllättävän pitkä on tuo MS:n kiihdytysputki, ilmoituksesta meni yli kuukausi.. Nokian kannattaa ensi kerralla olla ilmoittamatta että “update available”, jos tuota aikaa ei saa puristettua vähän säällisemmäksi.

 • Tulihan se vihdoin!!!

 • vieras

  Eipä näy vielä kameran lisätoimintoja tai osoitekirjan jakoa mulella marketplacessa. Onko joku löytänyt?

  • toinen vieras

   Eipä näy… “kesä-/heinäkuussa 2012″ kuten on luvattu :-(

 • http://www.esphoneblog.com/ Jonne Eilimö

  Hei, Asiakas kyseli että miten tuo päivityksen yhteydessä ilmoitettu SIM-kortille vienti toimii? En itse löytänyt puhelimestani (8773 päivitetty) tuota toimintoa. Päivityksen yhteydessä siis Zune näyttää että SIM:lle vienti olisi mahdollista.

 • JPa

  Camera extras ja Contact share -sovellukset saa ladattua puhelimeen vaikka niitä ei vielä välttämättä marketplace-sovelluksessa näykkään. Lataus onnistuu jos puhelimen selaimella menee alla olevaan linkkiin ja klikkaamaan sivun alalaidassa olevia linkkejä:

  http://conversations.nokia.com/2012/07/28/get-camera-extras-and-contact-share-for-your-nokia-lumia/

  • toinen vieras

   ISO KIITOS! Toimii. :-)

 • Carita

  Suomessa sovellus löytyy Marketplacesta nimellä Kameran lisätoiminnot.

 • Deppeli

  Kuka tietää, miten uusi ominaisuus “Osoitekirjan jako -sovelluksen avulla käyntikortit voi jakaa tekstiviestillä” toimii? Ei ymmärrä :-).

 • http://www.korkalainen.net/dev Tomi Korkalainen

  Voi rähmä, vieläkään ei ole saatavilla omaan Lumia 800:een :-( Täytynee kohta kokeilla tuota pakottamiskikkaa.

  • Carita

   Oletko nyt tarkistanut Asetuksista? Asetukset – Puhelimen päivitys. Siellä vielä täpättynä Ilmoita, kun uusia päivityksiä löytyy.

   Sitten vaan yhdistämään Lumia tietokoneeseen USB-kaapelilla joko Microsoft Zune tai Windows Phone 7 Connector –sovelluksen avulla.

 • Carita

   No hyvä, että syy tälle selvisi.

 • Eero Lajolinna

  Uusi kuukausi alkoi taas vaan eipä kuulu päivitystä.Ehkä Nokian kuukaudet ovat pidempiä ,kuin muiden.Soitin tukeen …..vastaus oli ei tietoa.Ei kannattaisi julkistaa päivitystä jos sitä ei ole saatavilla.Nokia ei kommentoi.