Nokia Kauppa: 10 sovellusvinkkiä Nokia Belle- ja MeeGo-älypuhelimille

Adam 2.7.2012

Ten-apps-from-Nokia-Store-for-your-Nokia-Belle-and-MeeGo-smartphones

Nokia Kaupassa on tuhansia ja taas tuhansia sovelluksia, pelejä ja teemoja sekä runsaasti muuta mielenkiintoista sisältöä puhelimeesi.
Esittelemme seuraavassa kymmenen Nokia Belle- ja MeeGo-älypuhelimille tarkoitettua sovellusta.

Symbian

Belle Extra Buttons – 0,99 €
Belle Extra Buttons -sovellus lisää kaksi pikapainiketta näytön alareunan työkalupalkkiin.

Käyttäjä voi liittää pikapainikkeisiin haluamansa toiminnot, kuten tehtävänvaihdon, uudelleenkäynnistyksen tai virransäästötilan. Sovelluksessa on myös laajennettava osio, johon käyttäjä voi lisätä jopa 12 sovellusta tai ominaisuutta ja nopeuttaa näin älypuhelimen käyttöä.

2Do Free – maksuton
Kotona ja töissä on toisinaan niin paljon tehtävää, että kaikkea on vaikea muistaa. Pieni apu on joskus paikallaan. Tehtävälista on erinomainen työkalu näissä tilanteissa.

2Do Free on maksuton sovellus, jonka tehtävälistalle mahtuu kuusi tehtävää. Jos tämä ei riitä, 2Do Pro –sovellukseen voi ostaa lisätilaa tehtävien muistamiseen.

2Do Free -sovelluksessa tehtävät voi luokitella tärkeysasteen mukaan erittäin tärkeisiin (important), tärkeisiin (normal) ja vähemmän tärkeisiin (low). Näin tehtävät eivät pääse unohtumaan arjen ajoittaisessa kaaoksessa.

2Do Free -sovelluksessa tehtäville annetaan otsikko, johon voi liittää lisätietoja sekä määräajan tehtävän suorittamiselle. Kun tehtävä on suoritettu, sen voi poistaa helposti ja nopeasti listalta. Seuraava!

UCount – maksuton
Paistaako kukkaron pohja pahaenteisesti? UCount-sovellus auttaa taloudenpidossa, ennen kuin tili pääsee miinukselle.

Kirjanpitäjän palkkaaminen on kallista, mutta UCount on maksuton. Sovelluksen avulla käyttäjä voi seurata, mihin hänen rahansa kuluvat ja mistä rahaa on milloinkin tulossa. Hän näkee heti, onko taloudessa pelivaraa vai pitäisikö heräteostoksia hillitä ainakin seuraavaan palkkapäivään saakka.

Salasanasuojaus pitää mahdolliset muut uteliaat puhelimen käyttäjät loitolla.

One Contact – maksuton
One Contact -sovelluksen avulla käyttäjä voi lisätä aloitusnäytölle itselleen erityisen tärkeän ihmisen.

Valitulle henkilölle voi soittaa puhelun tai lähettää tekstiviestin yhdellä painalluksella.

Rock Paper Scissors – maksuton

Kivi, paperi, sakset -peliä voi nyt pelata NFC-ominaisuudella varustetuilla Nokia Belle -älypuhelimilla koskettamalla niitä toisiinsa.

Tässä hauskassa klassikkopelissä tarvitaan pikemmin tuuria kuin taitoa: sakset voittavat paperin, paperi voittaa kiven ja kivi voittaa sakset, sillä sakset leikkaavat paperia, paperi peittää kiven ja kivi tylsistyttää sakset.

Nokia Belle -puhelimien lähitunnistusominaisuus tuo peliin hauskan lisän.

MeeGo

Volume+ as Camera Button – 0,99 €
Nokia N9 -älypuhelimella saa aina laadukkaita kuvia. Osa käyttäjistä on kuitenkin kaipaillut perinteistä laukaisunäppäintä, jota on heidän mielestään helpompi käyttää kuin näytöllä olevaa kosketuspainiketta.

Nimensä mukaisesti Volume+ as Camera Button -sovellus muuttaa äänenvoimakkuuden lisäysnäppäimen kameran laukaisunäppäimeksi. Käyttäjän ei tarvitse enää hellittää otettaan kuvaustilanteessa painaakseen näytöllä olevaa kosketuspainiketta, vaan hän voi pidellä kameraa vakaasti ja käyttää kameran sivulla olevaa näppäintä.

FM Radio N9 (RDS) – 1,99 €
Tämä sovellus on omiaan käyttäjille, jotka kuuntelevat mielellään musiikkia mutta ovat jo ehtineet kyllästyä omiin kokoelmiinsa.

Nokia N9 -älypuhelimessa on FM-vastaanotin paikallisten radioasemien kuuntelua varten. Radion kuuntelu edellyttää kuulokkeiden käyttöä, koska ne toimivat samalla antennina.

Asemaa voi vaihtaa helposti ja nopeasti näyttöä pyyhkäisemällä, mutta käyttäjä voi halutessaan hakea asemat myös manuaalisesti.

ShotMee – maksuton
ShotMee-sovelluksella saa helposti kuvakaappauksia puhelimen näytöltä. Tällä sovelluksella on otettu esimerkiksi tässä blogissa käytettyjä kuvakaappauksia.

Kun sovellus on käynnistetty, se pienennetään taustalle. Kuvakaappaus otetaan näpäyttämällä kahdesti puhelimen sivua. Kuva tallentuu automaattisesti puhelimen galleriaan.

Tämän helpommaksi kuvakaappauksen ottaminen ei voi enää tulla.

Molome – maksuton
Mitä järkeä on ottaa kuvia, jos ne unohtuvat puhelimen galleriaan? Molome-sovelluksen tehosteet ja muut ominaisuudet antavat kuville uuden elämän.

Kuviin voi lisätä vaikkapa kehykset ja värejä voi säätää esimerkiksi niin, että kuvat huokuvat 1970-luvun tunnelmaa. Sumennetut reunat taas tekevät kuvista unenomaisia.

Kuvat voi jakaa yhteisöpalveluissa tai antaa Molome-yhteisön jäsenten arvioitavaksi.

Velocimeter – 0,99 €
Juoksunopeus, kulkunopeus tai putoamisnopeus. Nopeuden mittaaminen onnistuu myös älypuhelimella.

Velocimeter on GPS-pohjainen sovellus, jossa on sekä analoginen että digitaalinen nopeusmittari. Sovellus näyttää nopeudet kilometreinä, maileina ja solmuina. Se kertoo myös, mikä on käyttäjän keskinopeus ja miten korkealla hän matkustaa.

Artikkelissa mainitut sovellukset ovat englanninkielisiä. Sovellusten yhteensopivuuden Nokia Belle- ja MeeGo-älypuhelimille laitekohtaisesti voi tarkistaa Nokia Kaupasta.

Oletko jo kokeillut näitä sovelluksia? Lataa kiinnostavimmat puhelimeesi ja kerro mielipiteesi kommenttiosiossa.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • iPhonez

  10 sovellusvinkkiä Bellelle ja MeeGolle. Taidettiin Belle ottaa mukaan, koska MeeGolle ei ole noin montaa appista :DD

  • Jaahas

    iPhone-käyttäjät ovat varmaan tosi tyytyväisi’, että pilaat heidän kaikkien maineen tuommoisilla kommenteilla.

   • mandibela

    Olisin itse laittanut tuon kommentin jos et olisi ehtinyt. Tähänhän kuuluu kommentoida esim, että onko siitä iLuurista mitään iloa, jos sen omistamisesta ei kaikille kokoajan ole kertomassa. Pistää miettimään kyllä…

  • Sjallaatti

   MeeGolle löytyy ihan mukavati appeja, mutta kieltämättä mielikuvitus on jääny kehittäjillä pikkuse taka-alalle. Androidt-puhelimille ja iPhoneille on laidasta laitaan appeja, mutta 75% näistä on täysin käyttökelvottomia. PR 1.3 odotellessa! Harmi, että Meego jätettiin sivulle – vois olla tällä hetkellä osakkeen kurssi toisenlainen.

   • Cornelius

    No nyt ne entiset Nokian sepät aikovat jatkaa MeeGoon tekoa!

  • http://twitter.com/Elianora The Real Elianora

   Ihan hyvin on löytyny kaikki mitä tarvin Änysiin. Ollu julkaisusta lähtien käytössä enkä voisi olla tyytyväisempi Kaupan tarjontaan.

   Mielummin otan “vain” 10 hyödyllistä ohjelmaa kuin viis miljoona paskiletta joista ei oo mitään iloa. iTunes on ihan hirveetä roskaa ja korkeintaan 3 % sen tarjoamista appseista on oikeesti kelvollisia.

 • Vieras

  Hienoa, että välillä tulee jotain muitakin juttuja kuin pelkkää WP:tä. Varsinkin Meego lämmittää. Milloin julkaistaan pr 1.3, josta eräs ulkomaalainen nokiajohtaja twitterissä jo huhuilikin?

 • Anna

  N9 on paras puhelin mitä Nokia on ikinä tehnyt! Onko tietoa milloin PR 1.3 päivitys on tulossa?

  • tuomo

   Epävirallisen lähteen mukaan Nokialla olisi järjestetty jo lopulliset monttubileet kaikelle Meegoon liittyvälle. Eli ilmeisesti tuo pr 1.3 päivityskin haudattiin siinä samalla. Liikkuuhan näitä huhuja aina joka lähtöön, mutta jostain syystä uutinen vaan on tänä päivänä surullisen helppo uskoa.

   • Riku

    Tulossa on ja tullutkin jo ainakin joissain paikoissa. =) kts. nokia discussions

 • Riku

  Löytyykö Meegolle ohjelmaa millä saisi laitettua oman vesileiman kuviin?

  • mandibela

   Löytyy. Linkki jäi sensuuriin, mutta kaupasta löytyy kun etsit 
   “Qt Watermark”

   • Riku

     Kiitos vinkistä. Näköjään ilmestynyt ihan äskettäin. Nykyään löytyy myös toinenkin kaupallinen sovellus nimeltä Watermark Photo.

 • Jupo

   Vihdoin juttua belleen liittyen eikä kokoajan WP:tä! Lisää tätä!

  • Guest

    Ei taida vuoden päästä muuta ollakaan

 • mandibela

  N9:lle tässä muutama vielä: Meegopas, Hesan julkisen liikenteen reittioppaan suorakäyttösofta, (Nokian oma) Julkinen liikenne (hki) sekä Panorama, Sophie Cam, HDRCamera, ja Aura valokuvaukseen ja videointiin. Todella tarpeellinen on OBDAutoDoctor (pro). MeeCast näyttää tulevan sään lukitusnäytössä kellon alapuolella, erittäin mukava. Mapsi – osittain syy koko N9:n hankintaan, rasterikartat Suomesta. Recorder-pro ja Call Recorder, äänittelyhommiin, jopa konserttiäänityksiin kelvolliset nuo mikrofonit (stereomikit auttavat niissä hommissa). Musahommiin myös metronomeja löytyy.

  Osa noista on saatavilla vain nysille.

  • Belle

   Ainakin Meegopas, Nokian oma Julkinen liikenne. Panorama, Sophie Cam ja OBDAutoDoctor Pro löytyy myös Bellelle.metronomeja löytyy myös.

  • Belle

    Meegopas ja Nokian Julkinen liikenne eivät ole pelkästään Helsingin reittioppaita, vaan ne tukee koko pk-seudun julkista liikennettä Eli Espoo, Vantaa ja Kauniainen ovat myös tuettuina.

 • Anna

  Voisko Äänen toimitus listata N9:n PR1.3 päivityksen tuomat muutokset nyt kun päivitykset N9:lle ovat akaneet!

 • Mika Hanhijärvi

  Ihan hyviä vinkkejä. Tuo Leffaan -sovellus oli mainio ehdotus, jotain tuollaista olinkin etsinyt. Nyt kun kehittäjät lisäisi vielä mahdollisuuden varata/ostaa leffalippu. En tosin tiedä onko Finnkinolla ohjelmointirajapintaa moiseen, luultavasti ei.

  Vastaava sovellus Bio Rex-ketjun teattereille olisi kiva, koska itseäni lähin leffateatteri on Espoon Leppävaaran BioRex Sello.

   Pieni lipsahdus on listaa tehdessä käynyt. cuteTube on tosiaan hyvä YouTube-clientti, mutta listan lopussa se on jostain syystä virheellisesti toisen kerran, tuo DACP-sovellus on nimeltään cuteRemote, sitä tuossa varmaankin tarkotetaan..

  Ja hmm??? “tekevusio” on varmaankin televisio :-) Mukava nähdä etten ole ainut, joka typottaa välillä :)

 • Jagari

  Belleen liittyen:
  Millä tavalla puhelimen saa tyhjennettyä tehdastilaan? Ns. hard reset/full format -systeemiä haetaan. Annassa onnistui, mutta Bellessä ei samalla tavalla. Siis se systeemi jota ei suositella ja joka sekoittaa qt-kirjastot. Pelkällä puhelimen “Poista ja palauta”-optiolla tuo ei onnistu.

  Toimitus? Joku? Vastatkaa kiitos :)

 • Arhippa

  Aika outoa, että joka paikassa myydään jo nyt “ei-oota”. Siitä huolimatta, että puhelin on tarjouksessa (esim. Stockmann), sitä ei ole saatavilla… Mitään liittymiä en ottaisi kylkiäisenä vaan pelkän puhelimen, mieluusti sinisenä. Kaikissa liikkeissä ei oikein edes tiedetty mikä se on (luultiin Lumiaksi).

 • Pingback: 10 parasta MeeGo-sovellusta » Nörtin valtakunta()

 • Pingback: 10 parasta MeeGo-sovellusta » Nörtin Valtakunta()

 • maitkon

  N9 PR1.3 Sähköpostin liitetiedostoissa olevat valokuvat (.jpg) jotka
  tallennan kännykkääni tallentuvat johonkin /home/user tai
  /home/user/MyDocs/DCIM samoin tekevät jotkut kamerasovellukset (Front
  Camera) Ongelmani on se, että kuvat eivät näy Galleriassa kuten N9
  omalla kameralla otetut kuvat näkyy. Alkuun luulinkin ettei tallennus
  s-postista onnistu enää ollenkaan. Fileboxilla selailin noita ed.
  mainitsemiani hakemistoja ja löysin kuvatiedostot sieltä. Miten saisin näkymään ne Galleriassa?