Lumia toimii myös Mac-maailmassa

Jason 3.7.2012

WPC_header

Nokian Lumia 710-, Lumia 610-, Lumia 800- ja Lumia 900 -puhelimissa on Windows Phone -käyttöjärjestelmä. Niiden ominaisuuksien hyödyntäminen ei kuitenkaan edellytä Windows-tietokonetta.

Windows Phone 7 Connector for Mac -sovelluksen avulla Lumia-puhelimet ja niiden iTunes-sisällöt voi päivittää myös Mac-tietokoneelta.

Ohjelmistopäivitykset

Windows Phone 7 Connector -sovellusta käytetään useimmiten puhelimen päivittämiseen. Mac-tietokoneen käyttäjän ei siis tarvitse etsiä Windows-tietokonetta, jossa on Microsoft Zune-sovellus.

Windows 7 Phone Connector -sovelluksen voi ladata App Store -palvelusta. Sovelluksen käyttö edellyttää vähintään OS X 10.6.6 -käyttöjärjestelmää.

Kun sovellus on asennettu, Lumia-puhelin yhdistetään Mac-tietokoneeseen USB-kaapelilla. Lumia-puhelimen päivitykset voi tarkistaa valitsemalla sovelluksesta Laiteasetukset > Tarkista päivitykset. Ohjelmistopäivitys on esitetty havainnollisesti seuraavalla videolla:

Kuvien ja videoiden siirto

Minulla on pieniä lapsia, joten otan paljon kuvia ja kuvaan usein videoita. Kuvat ja videot voi siirtää iPhoto- ja iMovie-sovelluksiin Windows 7 Phone Connector -sovelluksen välityksellä. Siirto aloitetaan valitsemalla sovelluksen vasemmanpuoleisesta valikosta Selaa laitetta -vaihtoehto.

Tämän jälkeen sovelluksessa näkyy luettelo Lumia-puhelimelle tallennetuista kuvista ja videoista. Tiedostoissa on esikatselu, ja ne voi kopioida tietokoneelle ja poistaa tarvittaessa puhelimesta.

Itse poistan videot puhelimesta tietokoneelle kopioinnin jälkeen vapauttaakseni muistitilaa. -videot vievät kuin huomaamatta yllättävän paljon tilaa, kun niitä alkaa kertyä puhelimeen.

iTunes-synkronointi

Windows 7 Phone Connector -sovelluksen avulla voi myös käyttää tietokoneen iTunes-sovellukseen tallennettuja musiikki- ja mediatiedostoja. Musiikkikappaleet, elokuvat, podcast-lähetykset, sekä soittoäänet voi synkronoida Mac-tietokoneen ja Lumia-puhelimen välillä.

Windows 7 Phone Connector -sovellus mahdollistaa seuraavien sisältöluokkien erillisen hallinnan:

 • Musiikki
 • Valokuvat ja videot
 • Elokuvat ja TV-ohjelmat
 • Podcast-lähetykset
 • Soittoäänet
 • Etsi laitteesta

Käyttäjä voi päättää, mitkä musiikkikappaleet ja sisällöt hän haluaa siirtää puhelimelleen. Itse siirrän Lumia-puhelimeeni kaikki lataamani podcast-tiedostot mutta en videoita. Käyttäjä voi säätää asetukset mielensä mukaan.
Käytätkö Windows Phone 7 Connector -sovellusta Lumia-puhelimesi kanssa? Mikä on mielestäsi paras tapa hyödyntää sovellusta?

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Aleksi

  Mites Linux-koneet?

 • Jukka

  Macissani on juuri tuo 10.5.8 eli eipä toimi. Muutaman kerran yrittänyt päivittää tietokonetta, mutta eipä päivity vaikka pitäisi – Applen syy, ei siis Nokian. 

 • Toni

  Juuri ostin Lumia 610:n maanantaina, ja hyvin pelittää Windows Phone 7 Connector päivityksien tarkastuksessa ja kuvien siirrossa. Mutta ihmetyttää minkä ihmeen takia tämä ei tue suoraan kalenterin synkronisointia puhelimen ja tietokoneen välillä. No, sain siirrettyä osoitekirjan Lumiaan – Googlen kautta, sillä sekä Lumia että Mac onnistuivat sinne synkkaamaan.

  @0825fa90962e2c0da4d49e2bbf6c4af4:disqus , päivitys Leopardista Snow Leopardiin ei onnistu verkon kautta etsimällä päivityksiä, vaan vaatii 10.6:n asennuslevyn, jota saattaa olla nykyään vaikea löytää. Tosin tämä päivityshän ei onnistu ollenkaan jos on käytössä vielä vanha PPC-pohjainen Mac.

 • iPhonez

  Windows-vehkeita ei pidä sekoittaa Mäcceihin. iPhone se olla pittäää

 • Juha

  En tiedä mikä on vikana, mutta Mountain Lion:n jälkeen en pysty enää tuolla synkkaamaan omaa Lumia 800:sta. Softa jää vaan totaalisesti jumiin kun se käynnistyy

 • linux

  Homman voi hoitaa Linuxissa vartissa. Linux ympäristössä USB-piuhalla
  liitetty WP-puhelin avautuu kiltisti massamuistina. Eikä mitään
  ylimääräisiä zune kikkailuja tarvita. Zunea Windowsissa testanneena voin todeta sen olevan maailman huonoin softa.