Camera Extras: näe maailma laajemmin Lumian linssin läpi

Boc 5.7.2012

panoramic-phone465

Camera Extras -sovellus tekee Nokia Lumiasta entistäkin monipuolisemman kamerapuhelimen. Sovelluksessa on neljä kuvaustilaa, jotka tehostavat Nokia Lumia -puhelimen ominaisuuksia. Sovelluksen Panorama-tila suorastaan laajentaa käyttäjän maailmankuvaa.

Smart Group Shot

Onnistuneiden ryhmäkuvien ottaminen on vaikeaa. Kuvaushetkellä kaikki näyttävät hymyilevän kauniisti, mutta lopullisessa kuvassa joku on aina silmät kiinni tai katsoo muualle. Smart Group Shot -kuvaustilan ominaisuudet mahdollistavat onnistuneet ryhmäkuvat yhdellä otoksella.

Smart Group Shot

Alla oleva video havainnollistaa Smart Group Shot -kuvaustilan toimintaa. Käyttäjän tehtävänä on vain painaa laukaisinta ja antaa Camera Extras -sovelluksen tehdä taikojaan.

Näin se toimii: kun käyttäjä painaa laukaisinta, Nokia Lumia -puhelimen kamera ottaa viisi kuvaa peräkkäin lyhyessä ajassa. Sovelluksen edistykselliset algoritmit valitsevat ryhmäkuvaan parhaan otoksen kustakin kuvassa olevasta henkilöstä. Lopullinen kuva koostuu näistä otoksista.

Smart Group Shot on the Lumia

Käyttäjä voi myös kumota sovelluksen valinnat ja poimia omasta mielestään parhaat otokset kuvassa olevista henkilöistä. Näin käyttäjä voi toteuttaa esimerkiksi kuvia, joissa kuvattavat katsovat toisiaan tai kaikki katsovat kaukaisuuteen.

Smart Group Shot on sekä äärimmäisen käytännöllinen että erittäin hauska apuväline, joka laittaa kuvaajan luovuuden liikkeelle.

Action Shot

Yleensä vain ammattilaiset osaavat ottaa pikajuoksijoista, autoista ja muista liikkuvista kohteista kuvia, jotka ilmentävät elävästi liikettä ja vauhtia. Tällaisten kuvien ottaminen on myös edellyttänyt jykevien ja kalliiden järjestelmäkameroiden sekä erikoislinssien käyttöä.

Action Shot -kuvaustila auttaa kaikkia kamerapuhelimen käyttäjiä ottamaan yhtä vakuuttavia kuvia liikkuvista kohteista. Kuvat voi ottaa suurella kuvausnopeudella tai sarjoina.

Action Shot on the Lumia

Parhaan kuvan valinta on yhtä hauskaa kuin kuvaaminen. Käyttäjä voi käydä kuvat läpi yksitellen osana kuvasarjaa. Edelliseen tai seuraavaan kuvaan voi siirtyä pyyhkäisemällä näyttöä sormella. Koko kuvasarjan hahmottaminen jatkuvan liikkeen osina helpottaa parhaan otoksen valintaa.

Self-Timer

Ystävistä on kiva ottaa kuvia, mutta kuvaaja ei pääse koskaan mukaan kuvaan.

Camera Extras -sovelluksen ajastin korjaa tämän puutteen. Kun käyttäjä on asettanut Nokia Lumia -puhelimen vakaalle alustalle ja painanut laukaisinta, hän ehtii hyvin kuvaan ystäviensä kanssa.

Tämäkin ominaisuus on erinomainen osoitus siitä, että Nokia Lumia -älypuhelimen käyttäjä ei tarvitse erillistä digikameraa.

Panorama

Ihmisellä on hämmästyttävän laaja näkökenttä. Siksi on turhauttavaa, että kamerat eivät pysty toistamaan upeita maisemia sellaisina kuin kuvaaja ne näkee.

Camera Extras -sovelluksen Panorama-tila laajentaa kuvaajan maailmaa. Sen avulla upeiden panoraamakuvien ottaminen on helpompaa kuin koskaan aiemmin.

Kun käyttäjä siirtää kameraa kuvattavassa maisemassa, näytön ohjeet auttavat kohdistamaan panoraamakuvan osat täsmällisesti. Lopputuloksena on saumaton ja vääristymätön kuva, joka näyttää kerralla otetulta.

Lataa Camera Extras Lumia-puhelimeesi

Nokia Lumia 710- ja Nokia Lumia 800 -puhelimien käyttäjien on ladattava uusin ohjelmistopäivitys ennen kuin he voivat asentaa Camera Extras -sovelluksen puhelimeensa. Nokia Lumia 610- ja Nokia Lumia 900 -puhelimien käyttäjien ei tarvitse ladata ohjelmistopäivitystä.

Camera Extras

Camera Extras on jo saatavilla Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Sovellus tulee saataville maailmanlaajuisesti Windows Phone Marketplace -palvelusta heinäkuun loppuun mennessä.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Mika

  Nää ku näkis sitte viäl tos 808:sis nii sit……

 • Ilkka

  Harmi että ei tosiaan vielä taida Suomen marketplacesta löytyä..
  Onko tietoa Counters ohjelman julkaisusta..tai kuvia siitä?

  • Jussi

   Löytyy hakusanalla
   “kameran lisätoiminnot”

 • Jugi

  Ei löydy Marketplacesta!

  • Vieras

   Luitko loppuun vai oletko muuten tyhmä.

   “Sovellus tulee saataville maailmanlaajuisesti Windows Phone Marketplace -palvelusta heinäkuun loppuun mennessä.”

   • Nokia viestii…

    Kiinalaiset ja amerikkalaiset lukee Ääni-blogia?

    • Guest

     Me is america and i read this

   • vieras

     On 31.7.2012 ei näy kamera extroja markkinapaikassa. Tosin eipä yllättänyt. Hyvä kun lomat on ohi, nyt ei ole enää kiirettä noilla… ja onhan kesä-heinäkuu ensivuonnakin. Jospa silloin nämä on saatavana.

    • Carita

     Suomessa Camera Extras löytyy Marketplacesta nimellä Kameran lisätoiminnot.

     Sitä ennen kannattaa ladata uusin ohjelmistopäivitys, jos olet Nokia Lumia 710- tai Nokia Lumia 800 –puhelimen käyttäjä.

    • Vieras

     Engadgetin sivuilla on ollut melkein heinäkuun alusta linkki jolla sen voi ladata. Ei näy jostain syystä nolkia kokoelmassa.

 • HK

  Hyvä Nokia. Siirryin tuotteistanne pois kun iPhone julkaistiin ja nyt satun saamaan käsiini Lumia 800 -puhelimen kun iPhone 4:lle tapahtui vappu. Olen päivittänyt Lumiaa nyt enemmän kuin aikaisempia iPhonejani yhteensä sen lisäksi luen täältä mahtavista ominaisuuksista (jotka Apple ymppäsi mukaan perusominaisuuksina), joita en saa edes ladattua!? En enää ihmettele nykyistä osakekurssianne ja pudonnutta markkinaosuutta. Huomenna menen ostamaan uuden iPhonen ja nakkaan tämän Lumian mäkeen.

 • Carita

  Cameras Extras löytyy Windows Marketplacesta nimellä Kameran lisätoiminnot, jos olet Nokia Lumia 610- tai Nokia Lumia 900 -puhelimen käyttäjä.

  Sen sijaan Nokia Lumia 710- tai Nokia Lumia 800 –puhelimen käyttäjien tulee ladata sitä ennen uusin ohjelmistopäivitys, ja sen jälkeen Kameran lisätoiminnot on ladattavissa Marketplacesta.

  Kannattaa käyttää hakua, sillä Nokia kokoelma –kansion alla sitä ei näy ainakaan minun Lumia 800 –puhelimessani.