Nokia Drive kaikkiin Windows 8 -älypuhelimiin

Ian 11.7.2012

Nokia-Drive-for-OEMs-star

Sijaintipohjaiset palvelut ovat yhä olennaisempi osa Nokian strategiaa. Haluamme myös tuoda palvelumme yhä laajemmin saataville. Olemme päättäneet antaa Nokia Drive -navigointisovelluksen Windows 8 -puhelinkumppanien käyttöön, jotta käännös käännökseltä opastava navigointi yli 110 maassa tulee mahdollisimman laajasti saataville.

Helppokäyttöinen Nokia Drive on yksi Lumia-älypuhelimien keskeisistä ominaisuuksista. Vahva kokemuksemme sijaintipohjaisten palvelujen kehittämisestä tekee autonavigoinnista vaivatonta Windows 8 -puhelimissa.

Nokia Drive on yksi Nokian sijaintipohjaisen palvelualustan tärkeimmistä sovelluksista. Tänään annamme tämän alustan sekä sen ylivoimaisen tietopohjan ja monipuoliset ominaisuudet kaikkien Windows 8 -puhelinkumppanien käyttöön. Päätöksemme myötä Nokian sijaintipohjaisesta palvelualustasta tulee olennainen osa mobiilikäyttäjien Windows 8 -kokemusta. Tavoitteenamme on kehittää älypuhelimia, jotka tarjoavat edistyksellisiä sijaintipalvelujen käyttökokemuksia. Windows 8 -puhelinkumppanit ja kehittäjät voivat hyödyntää asiantuntemustamme luodessaan huippulaadukkaita sijaintipohjaisia palveluja ja kokemuksia.

Nokialla on enemmän laadukasta tietoaineistoa kuin yhdelläkään toisella älypuhelinvalmistajalla. Alustamme on maailman edistyksellisin sijaintipohjaisten mobiilipalvelujen alusta. Se toimii täydellisesti myös offline-tilassa (on toiminut jo kuuden vuoden ajan), ja kartat piirtyvät nopeasti käyttäjän laitteelle (50 kuvaa sekunnissa). Lisäksi se vie vain kymmenen prosenttia kaistanleveydestä perinteisiin palvelinpään kartta-alustoihin verrattuna.

Nokian sijaintipohjainen palvelualusta on maailman suurin:

 • Kartastomme kattaa yli 190 maata yli 50 kielellä. Navigointi on saatavilla yli 110 maahan.
 • Keräämme tietoa Nokia Drive -sovelluksen käyttäjiltä ja paikallistason viranomaisilta, jotta voimme antaa liikennevaroituksia 26 maassa ja tarjota dynaamisen uudelleenreitityksen.
 • Meillä on kartat yli 5 000 kohteesta, kuten ostoskeskuksista, rautatieasemista, lentokentistä ja urheilupaikoista yli 35 maassa.
 • Alustamme tukee monimuotoista reititystä autoilijoille, jalankulkijoille (esim. kävelytiet ja oikotiet yli 400 kaupungissa) ja julkisen liikenteen käyttäjille (yli 100 kaupungissa).

Nokian sijaintipohjaisia tietoja ei hyödynnetä ainoastaan tietokoneilla ja älypuhelimilla. Neljä viidestä autoon sisäänrakennetusta navigointijärjestelmästä käyttää Nokian sijaintitietoja. Asiakkaitamme ovat teknologiateollisuuden ja autoteollisuuden kärkinimet kuten Bing, Yahoo!, BMW ja Ford.

Näistä osatekijöistä syntyy sijaintipohjainen palvelu, joka yhdistää ihmiset heitä ympäröivään maailmaan. Teemme jatkuvasti töitä palvelukokemuksen kehittämiseksi, jotta voimme tarjota asiakkaille uudenlaisia ja mielekkäitä sovelluksia, sisältöjä ja vuorovaikutteisia palveluja.

*Kuvat: Samsung ja HTC. Luonnos siitä, miltä Nokia Drive voisi näyttää eri Windows 8 -puhelimissa.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • seuraavakin on Nokialainen

  Hieno homma. Nyt vielä sellainen pyyntö Nokian suuntaan, että tuokaa ne WP8- laitteenne markkinoille nopeammin kuin markkinat odottaa. Yllättäkää kerrankin positiivisella tavalla ja kertokaa että saamme hakea Nokian WP8 puhelimen lähiaikoina. Ja lähiajalla tarkoitan vielä tämän kesän aikana.

 • http://twitter.com/fincooper Karl Ots

  Conversations-blogin puolella puhutaan Windows Phone 8:sta. Onko suomenkielinen brändi tosiaan “Windows 8 -puhelin”?

 • Teemu

  Tässä käytetään verbiä “antaa”. Saavatko muut valmistajat tämän siis ilmaiseksi käyttöönsä? Ja miten tämä hyödyttää Nokian asiakkaita, jos yksi Lumia-puhelinten valtti löytyy jatkossa kaikista puhelimista? Tarjoaako Nokia asiakkailleen kenties enemmän ominaisuuksia sisältävän version tms.?

  • Guest

    Mielenkiintoinen puheenvuoro. Tuo blogikirjoituksen sisältö ja viesti on tosiaan hassu; se ohjaa itseasiassa katsomaan muita WP-puhelimia, kun yksi kilpailuvaltti on poissa pelistä. Ymmärrän kyllä, että Nokian nykyisen strategian suhteen tuo on olennainen asia ja Microsoftin kannattaa käyttää tuota myyntivalttina. Miksi kuitenkaan pitää ensisijaisesti Nokian omia asiakkaita noin tietoisina navigoinnin saatavuudesta muille toimittajille.

   Muuten, voisitteko antaa Qt-pohjaiset kartat ja navigaattorin myös Jollan käyttöön ;)

   • Marsu

    Taas toiset puhelinvalmistajat saavat käyttää Nokian aarteita! Saako Nokia jokaisesta WP-leiriin kuuluvan puhelinvalmistajan myydystä puhelimesta kunnon korvausmaksun?

    • Guest

      Ei ainakaan Nokian virallisessa taloudellisessa raportoinnissa ole siitä mitään viitettä. Kuulunee siihen platform paymentin osaksi. MS on ilmeisesti jo entuudestaan ostanut navteqin karttadatan.
     Muilla pääplatformeilla on jo navigaatio tai tulossa, joten siinä mielessä tuon ymmärtää. Mutta siinäkin tapauksessa MSn pitäisi tuosta maksaa.

 • Aleksi

  Tarkoitatteko liikennevaroituksilla niitä erivärisiä viivoja, jotka piirtyvät tiehen, vai niitä onnettomuustietoja, jotka eivät Suomessa toimineet Symbian-puhelimilla ainakaan vielä 3kk sitten? Ainakaan niiden viivojen perusteella Symbianin navigaattori ei osannut uudelleenreitittää, vaan yritti ohjata täysin tukkiutuneen tien läpi. Toivottavasti myös kävely- ja julkisenliikenteen navigointi sekä kameratolppavaroitukset saadaan pian myös WP-puhelimiin.

  Julkisen liikenteen ääniopastuksella tarkoitan vähän dynaamisempaa opastusta, kuten ääniohjeina “Jää pois seuraavalla pysäkillä, Keskustori C” tai “Linja-auto kohteeseen Itäkeskus saapuu tälle pysäkille 5 minuutin kuluttua”.

 • Erkko

  Hienoa! Toivottavasti Nokia pysyy nimessä, vaikkakin se olisi toisen valmistajan kapulassa. Tämä hyödyttää Nokiaa monella tavalla, kun WP8 yleistyy.
  Nokian tulevaisuuden myyntivaltti on paras kamera- ja äänitekniikka, niin kuvissa, videoissa, kuulokelähdössä yms. Siihen tehokas rauta, hieno design, hyvä näyttö, laadukkaat ohjelmistot… Loputon lista asioita miksi Nokia ja Microsoft tulee menestymään erittäin hyvin. Esimerkkinä voisin sanoa, että 808 myy erittäin hyvin. Kaikkialta lopussa. Hyvä Nokia!

 • http://www.buysellbacklinks.net/ buy backlinks

  Great