Nokia 808 PureView näyttää kykynsä

Ian 12.7.2012

NOKIA100

Nokia 808 PureView -kamerapuhelimen ominaisuuksia esittelevä englanninkielinen tuotevideo kannattaa ehdottomasti katsoa koko näytön tilassa YouTubessa. Videota on tähän mennessä katsottu yli puoli miljoonaa kertaa. Pyysimme tuottaja James Heathia kertomaan, miten video tehtiin.

Lontoolainen Hugo & Cat -toimisto tuottaa suuren osan Nokian verkkosivustoilla nähtävästä materiaalista, kuten kuvista, videoista ja taustoista. Toimisto on tehnyt yhteistyötä Nokian kanssa noin puolentoista vuoden ajan. James kertoo seuraavassa yhteistyön taustoista ja tuloksista.

Nokian edustajat ottivat meihin yhteyttä vuoden 2011 lopulla ja pyysivät tutustumaan yhtiön uuteen kamerapuhelimeen,” James kertoo.

”Kun he tulivat esittelemään puhelinta, heidän käytöksestään huomasi, että laitteessa oli jotain erityistä. Meillä oli pari tuntia aikaa tutustua puhelimeen. Kuvausominaisuuksiin pystyimme tutustumaan ensimmäisellä kerralla vain etsimen välityksellä. Nokian edustajat jättivät tarkoituksella kertomatta, että kamerassa on 41 megapikselin sensori.”

Seuraava tapaaminen pidettiin vuoden 2012 alussa. Vasta tuolloin Hugo & Cat -toimiston tiimi tajusi, millainen tuote heillä oli käsissään.

”Saimme kokeilla uutta kamerapuhelinta parin päivän ajan. Sen zoomausominaisuudet tekivät meihin vaikutuksen. Nokian edustajat tarkensivat etsimeen kuvauskohteen ja pyysivät meitä zoomaamaan. Yhä uudelleen ja uudelleen,” naureskelee James.

”Oli suorastaan hämmentävää huomata, kuinka paljon yksityiskohtia kamera pystyi tallentamaan.”

Hugo & Cat -toimiston tiimi alkoi suunnitella Nokia 808 PureView -kameran esittelyvideota. Jamesin lisäksi tiimiin kuuluivat taiteellinen johtaja Chris Tozer ja valokuvaaja Patrick Harrison. Aluksi heidän suunnitelmiinsa kuului yli kymmenen kuvauspaikkaa eri puolilla maailmaa. Suunnitelmat osoittautuivat kuitenkin aikataulujen ja budjetin kannalta liian suurellisiksi, joten ne pantiin uusiksi.
”Lopulta vaikutti siltä, että voisimme kuvata vain Lontoossa”, James sanoo.

”Saimme kuitenkin mahdutettua Rion karnevaalit budjettiin ja aikatauluihin vähän pienemmällä tiimillä ja kovalla työllä”.
Kolmen ammattilaisen tiimi löysi Riosta sopivat kuvauspaikat paikallisen järjestäjän avulla. Esittelyvideota kuvattiin viisi päivää aamusta iltaan.

”Osa videon kommenteista on herättänyt meissä hilpeyttä. Ihmiset kuvittelivat, että meillä oli Riossa valtava kuvaustiimi, näyttelijöitä ja massiiviset valaistusjärjestelyt”, James jatkaa.

”Todellisuudessa kuvasimme ihmisiä, jotka sattuivat olemaan paikalla. Osa heistä osallistui karnevaaleihin ja osa oli paikallisen sambakoulun oppilaita.”

Jamesin tiimi käyttää työssään yleensä uusimpia digitaalisia järjestelmäkameroita. Millaista oli kuvata Nokia 808 PureView -kameralla?

”Tulokset puhuvat puolestaan. Täytyy kyllä myöntää, että oli hämmentävää nähdä, kuinka loistavaa jälkeä saa aikaan niin pienellä laitteella, joka on kaiken lisäksi puhelin”.

”Etukäteen meitä huoletti eniten akun kesto. Teimme pitkää päivää ja kuvasimme paljon materiaalia, mitä tavallisten kamerapuhelimien akut eivät olisi missään nimessä kestäneet. Nokia 808 PureView selvisi urakasta mainiosti.”

”Kamerapuhelimen avulla saimme kuvia, joita emme olisi pystyneet ottamaan digitaalisella järjestelmäkameralla. Ihmiset eivät jännitä kamerapuhelinta samalla tavalla kuin järjestelmäkameraa, joten sen avulla pääsee lähemmäs ihmisiä ja syvemmälle tilanteisiin,” toteaa James.

Nokia 808 PureView oli videota kuvattaessa huippusalainen tuote.

Pelkäsimme suorastaan vainoharhaisesti, että salaisuutemme paljastuu, mutta ihmiset eivät kiinnittäneet meihin erityistä huomiota. Kamerapuhelimella kuvaaminen karnevaalihumussa ei ole mitenkään epätavallinen näky.”

”Nokia 808 PureView -älypuhelimen ostoa harkitseville sanoisin, että älkää keskittykö 41 megapikselin sensoriin. Kiinnittäkää huomiota loistaviin viiden megapikselin kuviin. Käytimme tätä resoluutiota kaikissa hämäräkuvissa.”

Ihmiset ovat ihmetelleet, miksi esittelyvideon voi katsoa YouTubessa korkeintaan 720p-versiona, vaikka Nokia 808 PureView -kameralla voi kuvata 1080p-videota.

”Esittelyvideo kuvattiin alun perin tiettyä Nokian webbisivua varten, ja kyseisellä sivustolla 720p on suurin mahdollinen resoluutio. Vasta myöhemmin päätimme laittaa videon nähtäville YouTube-palveluun, koska se sai niin hyvää palautetta,”,James toteaa haastattelun lähentyessä loppuaan.

”Full HD -version tekeminen olisi viivästyttänyt videon valmistumista kuukaudella, eikä se olisi enää vastannut tarkoitustaan ennakkokiinnostuksen herättäjänä.”

Kiitokset koko tiimille erinomaisesta työstä. Video tekee upeasti oikeutta Nokia 808 PureView -kamerapuhelimen huippuominaisuuksille!
Suomessa Nokia 808 PureView -älypuhelin tulee myyntiin kesäkuun aikana.

Lue lisää Nokia 808 PureView -puhelimesta ja PureView-teknologiasta Nokian webbisivuilta.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Mika

  Muuten hyvä ja kiinnostava juttu mut toi pisti silmää et puhuttii futuuris et 808 PureView tulee myyntii Suomes kesäkuun aikana ja ny mennää jo pitkälä heinäkuus eikä puhelinta vaa kauppojen hyllyllä näy….

  • Tero

    Johtuu luultavasti siitä, että juttu on kierrätystä. Ilmeisesti Nokialla ei ole enää henkilökuntaa tekemään blogiin edes uusia juttuja(paitsi Lumia aiheisia).

 • aina sama juttu

  Eletään jo heinäkuuta mutta missäs se puheln on

  • Fataali

   Gigantissa.

 • Repo

  En näköjään ole ainoa, joka malttamattona odottaa 808:aa. Minun pitää vielä teknisistä syistä hankkia se Soneran kautta, joten käyn kaksi kertaa päivässä tarkastamassa tilanteen netissä. Jospa ensi viikolla… :)

  • Mika

   Joo kyllähän sitä on jo odotettu siitä kesäkuun puolesta välistä ku joskus aikasemminki on ilmotettu et tulis myyntii kesäkuun aikana : )

 • Erni80

  Puhelinta on tullut hyllyille, mutta menekki on suuri… Hyvä Nokia!!! Toivottavasti saamme pian nauttia Pureview Lumia WP8 puhelimista joissa tuo sama 41Mpix kenno. Takuu varma hitti joulumarkkinoille.