Nokia Julkiset: kiinnitä suosikkikohteesi aloitusnäyttöön

Adam 18.7.2012

Journey-Planner

Julkinen liikenne on usein paras tapa liikkua kaupungin sisällä – myös silloin, kun käytettävissä olisi oma auto. Viime kuussa esittelemämme Nokia Transport Beta -sovellus on nyt edennyt betaversiosta lopulliseen julkaisuun. Nokia Julkiset -sovellus on ladattavissa Windows Phone Marketplace -palvelusta.

Joukkoliikenteen käyttäjät tietävät, että bussin odottelu pysäkillä on tylsää ja lopullisen määränpään löytäminen eli vierailla kulmilla pyöriminen bussimatkan jälkeen voi olla turhauttavaa.

Nokia Julkiset hakee julkisen liikenteen reitit käyttäjän sijainnista minne tahansa saman kaupungin sisällä. Sovellus näyttää havainnollisesti, milloin käyttäjän kannattaa lähteä kotoa ja kuinka kauan kävelymatka bussi- tai junapysäkille kestää. Lisäksi se näyttää julkisilla liikennevälineillä tehtävän matkan eri vaiheet sekä arvioidun saapumisajan käyttäjän valitsemaan kohteeseen.

Kuten yllä oleva englanninkielinen video osoittaa, Nokia Navigointi opastaa käyttäjän tarvittaessa perille bussimatkan jälkeen. Käyttäjä voi myös lisätä suosikkikohteensa aloitusnäytölle, jolloin reittiä ei tarvitse hakea uudelleen.

Jos käyttäjä haluaa poiketa suunnitellulta reitiltä, lähistön julkiset -toiminto etsii lähimmät pysäkit ja asemat.

Nokia Julkiset etsii parhaat reitit ja sopivimmat lähtöajat yli sadassa kaupungissa ja kaupunkikeskittymässä. Reittivaihtoehdot ilman aikatauluja ovat saatavilla yli 450 kaupungissa. Sovelluksen kattavuutta myös laajennetaan.

Maksuton Nokia Julkiset -sovellus on saatavilla seuraaviin puhelimiin: Nokia Lumia 610, Nokia Lumia 710, Nokia Lumia 800 ja Nokia Lumia 900.

Nokia Transport QR code

Lataa Nokia julkiset

 • Paina Nokia Lumian hakupainiketta (oikeanpuolinen näppäin) ja sen jälkeen Bing-hakunäytön alareunassa olevaa visuaalinen haku -painiketta.
 • Skannaa näytöllä näkyvää koodia.
 • Sen jälkeen napauta näytölle ilmestyvää linkkiä.
 • Asenna sovellus Windows Phone Marketplace -palvelusta.
 • Jaa artikkeli
   

  Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

  Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

  Ota yhteyttä Nokia-tukeen
  Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

  Lue kommentointiohjeet

   
  • Jussi S

   Koska Nokia Julkiset ohjelmaan saadaan mukan myös Tampere?

   • http://aani.nokia.fi/ Anna

    Hei Jussi, selvittelen asiaa ja palaan!

  • dawning82@gmail.com

   kiitti päivä pilaamisesta, lähtöaikana linja 106 su yönä luki 1:50, oikea lähtöaika oli 1:46, seuraava bussi tulee tunnin päästä, oli tasan viimenen kerta kun käytän tätä.

  • JL

   13.2.13 klo 6.40 katsoin Hietalahdenrannassa 9 ratikan pysäkillä ( länsilinkki) aikoja, väitti bussi 23:n pysähtyvän siinä. 23 kulkee Ruskeasuolta Pasilan kautta Rautatientorille, eikä käy lähelläkään Hietalahdenrantaa. Eikä näyttänyt yhtään ratikka koko listassa. Näin on tapahtunut ennenkin.