Nokian puhelimet valkokankaalla

Adam 19.7.2012

Nokia-phones-on-the-big-screen

Nokia on valmistanut suosittuja puhelimia jo vuosikausia. Yleensä puhelin on piilossa taskussa tai käsilaukussa, josta se otetaan esille tarvittaessa. Toisinaan nämä taidokkaasti työstetyt laitteet pääsevät kuitenkin parrasvaloihin elokuvissa, televisiosarjoissa ja musiikkivideoilla.

Kokosimme tietoja Nokia-hetkistä valkokankaalla ja televisioruudussa. Niitä on paljon, ja varmasti paljon jäi myös huomaamatta.
Tässä kuitenkin katsaus elokuvien, televisiosarjojen ja musiikkivideoiden tunnetuimpiin sekä tuoreimpiin Nokia-hetkiin.

Ensimmäinen elokuvassa esiintynyt Nokia-älypuhelin on tietääksemme Nokia Communicator 9000. Val Kilmer käytti sitä vihollisen pysäyttämiseen elokuvassa Pyhimys (The Saint) vuonna 1997.

Vuonna 1999 Keanu Reeves näytteli Neota, joka otti kirjekuoresta Nokia 8110 -puhelimen elokuvassa Matrix. Neo avasi puhelimen tuunatun liukukannen ja kävi ensimmäisen keskustelunsa Morpheuksen kanssa. Nokia 8110 esiintyy elokuvassa useita kertoja: Neo pitää sen avulla yhteyttä kapinallisiin.

Christian Bale sekoitti vihollisen turvallisuusjärjestelmän Nokia 5800 XpressMusic -puhelimen avulla Batman-elokuvassa Yön ritari (The Dark Knight) vuonna 2008.

Vuotta myöhemmin nuori James T. Kirk vastaa autopuhelimeen, joka soittaa tunnettua Nokia-soittoääntä elokuvassa Star Trek. Nokian konseptipuhelin vilahtaa kuvassa takaa-ajokohtauksen aikana.

Dexter käyttää Nokia-puhelinta hittisarjan ensimmäisen tuotantokauden jaksossa. Puhelin näyttäisi olevan Nokia 6101 -taittopuhelin, mutta jos lukijoillamme on parempaa tietoa, sen voi kertoa kommenttiosiossa.

Nokia-puhelin näkyy myös Dexter-sarjan viidennen tuotantokauden jaksossa. Tällä kertaa puhelin on helposti tunnistettavissa kuvassa näkyvästä kameraosasta: kyseessä on 12-megapikselin kameralla varustettu Nokia N8.

Suosittu Nokia N8 esiintyi ensimmäisen kerran valkokankaalla elokuvassa Tron: Perintö (Tron: Legacy) vuonna 2010. Elokuvassa Sam Flynn onnistuu murtamaan ovijärjestelmän puhelimeensa asennetun ohjelman avulla, ja hetkeä myöhemmin hän siirtyy digitointisäteen välityksellä Matriisiin.

Syaaninvärinen Nokia Lumia 900 nähtiin Tim Kringin luoman Touch-televisiosarjan ensimmäisen tuotantokauden päätösjaksossa. Puhelin näkyi ruudussa hyvän tovin, kun pääosaa esittävä poika uppoutui sovelluksen maailmaan.

Nokia Lumia 710 nähdään Flo Ridan ja Sian Wild Ones – musiikkivideolla.

Nokia Lumia 800 ja Nokia Musiikki -palvelu näkyvät elektronista rockia soittavan ruotsalaisen Gravitonas-yhtyeen Call Your Name -musiikkivideolla.

Nokia Lumia 800 on mukana myös M83-yhtyeen scifi-henkisellä Reunion-musiikkivideolla, jossa Nokia Navigointi opastaa viranomaiset telekineettisten muukalaislasten luo.

Lisäksi magentanvärinen Lumia 800 näkyi brittiläisessä Hollyoaks-sarjassa.

Huomenna ensi-iltansa saa Batmanin päätöselokuva Yön ritarin paluu (The Dark Knight Rises). Nokia-puhelimia ei tässä eeppisessä toimintaelokuvassa nähdä, mutta sen sijaan The Dark Knight Rises –sovellus on tulossa ladattavaksi Windows Phone Marketplace –kauppapaikkaan.

Oletko nähnyt Nokia-puhelimia viime aikoina televisiossa tai valkokankaalla? Tai tuleeko sinulle mieleen kotimaisia elokuvia, tv-sarjoja tai musiikkivideoita, joissa näkyy Nokia-puhelimia? Kerro havaintosi kommenteissa.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Vieras

  Yksi hienoimmista Noksun konseptipuhelimista oli tämä http://mynokiablog.com/wp-content/uploads/2011/05/FUTURE-NOK-600×351.jpg Real Steel leffassa näkynyt puhelin. Puhelimessa oli mukavasti käytössä vielä Elisan liittymä. Käyttöliittymäkin näytti hienolta ja eikä kovinkaan etäiseltä Meegoon / Symbianiin.

 • Pekka Karvonen

  Ja onhan tuo mukana tuossa uudessa Batman-leffassa.. vai eikö?!? =)

  http://www.youtube.com/watch?v=ufw4CQyOLfw

 • Vieras

  Housessa on myös ollut useita Nokian puhelimia.

 • Vieras

  Huomasin juuri että Flo Ridan kappaleessa Whistle, näkyy jonkinlainen Nokian puhelin. En ole varma, mutta lieneekö Nokia Lumia 900?

 • Jari A Niemela

  T3

 • Tee

  Jossain CSI-sarjassa (NYC?) on ainakin yhdellä tutkijoista Lumia 900.

 • Bluecode234

  Nokian X7 puhelinhan esiintyi uusimassa Transformers elokuvassa