Lisää Nokia Kartat verkkosivullesi

Adam 20.7.2012

map_plugin

Nokia Kartat on erittäin monipuolinen työkalu. Se opastaa käyttäjiä paikasta toiseen sekä älypuhelimissa että verkossa osoitteessa maps.nokia.com. Nyt palvelun voi lisätä myös verkkosivulle. Nokia Maps & Places –lisäosan avulla omalla palvelimella toimivan tai maksullisen WordPress-blogin pitäjät voivat lisätä verkkosivuilleen interaktiivisia Nokia-karttoja.

Miksi verkkosivuille kannattaa lisätä karttoja? Tässä muutama hyvä syy:

• Kartan avulla voi helposti näyttää, missä tapahtumat järjestetään.
• Kartan avulla asiakkaiden on helpompi löytää yritys tai tapahtuma.
• Käyttäjä voi jakaa suosikkipaikkojaan muiden kanssa.

Alla on esimerkki siitä, miltä interaktiivinen kartta näyttää verkkosivuille lisättynä.

Nokia Kartat on mielestämme blogin lukijoiden kannalta paras karttavaihtoehto. Lukijat eivät ainoastaan näe kohteen sijaintia kartalla, vaan he voivat hakea reittiohjeet ja jakaa sijainnin Facebook- tai Twitter-palvelussa tai suorana linkkinä.

Miten kaikki sitten tapahtuu käytännössä? Alla olevassa englanninkielisessä videossa kerrotaan, miten kartan voi lisätä verkkosivulle. Esimerkissä on käytetty aiempaa versiota, mutta käytäntö on edelleen sama.

Sivuston omistajan on ensin ladattava Nokia Maps & Places -llisäosan viimeisin versio. WordPress-palvelussa on selkeät ohjeet oikean lisäosan (plugin directory) löytämiseksi ja asentamiseksi.

Blogin otsikkokentän ja tekstikentän välissä on sijaintikuvake, joka avaa Nokia Maps & Places -ikkunan. Ikkunassa käyttäjä voi hakea haluamansa sijainnin mistä päin maailmaa tahansa.

Jos haettua paikkaa – esimerkiksi puiston tiettyä osaa – ei löydy listalta, sen voi valita klikkaamalla karttaa hiiren oikeanpuoleisella painikkeella.

Kun käyttäjä on valinnut sijainnin, hän voi mukauttaa verkkosivulle tulevan kartan kokoa sekä tietoja ja ominaisuuksia, kuten hallintapainikkeita, yhteystietoja ja toimintoja.

Ulkoasun voi valita laajasta valikoimasta, joten käyttäjä saa verkkosivulleen juuri omalle kohdeyleisölleen sopivan kartan. Jos valitusta sijainnista on saatavilla kuva, sen avulla voi elävöittää kartan ulkoasua.

Kun käyttäjä on valinnut ja vahvistanut haluamansa vaihtoehdot, kartta on valmis käytettäväksi.

Omalla palvelimella toimivan tai maksullisen WordPress-blogin pitäjille tarkoitettu Nokia Maps & Places -lisäosa on maksuton.

Käytätkö Nokia-karttoja verkkosivuillasi? Kerro meille kokemuksistasi.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Matti Pulsa

  Muuten mukava kartta mutta näkyy puuttuvan kohteita. Esim Takajärvi Rovaniemellä Unarijärven lähellä puuttuu. Tiet sinne on kyllä merkitty mutta siihen se sitten loppuu. Koskahan lie saadaan tähänkin puutteeseen korjaus?

  • Riku

    Nokian kartat taitaakin olla enemmän tiekarttoja, paljon puuttuu pieniä lampia koko suomesta.

 • Ukkeli

  Puutteita on aika paljon. Esim. nopeimman tai lyhimmän reitin valinta. kameratolpat jne… Jahka näihin saataisiin joskus korjausta.