”My Commute” – Mukavaa työmatkaa!

Pino 20.7.2012

My-Commute-with-traffic-incident-on-car-holder

Nokia Navigointi on yksi Nokia Lumia -puhelimien suosituimmista sovelluksista. Sen ominaisuuksiin kuuluu erinomainen ääniopastus, joka vie käyttäjän perille käännös käännökseltä, vaivattomasti ja turvallisesti. Ääniopastus toimii myös ilman tiedonsiirtoyhteyttä.

Kerroimme hiljattain, miksi annamme Nokia Navigointi -sovelluksen kaikkien Windows 8 -puhelinkumppanien käyttöön. Kerroimme myös, että Nokia on käytännössä maailman suurin karttayhtiö. Se kehittää sijaintipohjaisia sovelluksiaan jatkuvasti ja nopeasti.

Tänään meillä on ilo esitellä Nokia Navigointi-päivitys, joka tuo kaikkiin Nokia Lumia -puhelimiin seuraavat uudet ominaisuudet:

”My Commute” tekee työmatkasta sujuvamman

Kuten yllä olevassa videossa kerrotaan, My Commute oppii käyttäjän ajomieltymykset ja auttaa valitsemaan reitit käyttäjän yleisimpiin kohteisiin liikennetietojen perusteella. Se myös muistaa käyttäjän tavallisimmat lähtöajat ja antaa matkan varrella liikennekatsauksia. Näin käyttäjä tietää, onko odotettavissa viivytyksiä vai onko hänellä aikaa poiketa kotimatkan varrelle avatussa uudessa kahvilassa.

Tämä täysin uudenlainen ominaisuus otetaan käyttöön vaiheittain saatavilla olevien liikennetietojen perusteella.Kehitämme palvelua saamiemme kokemusten perusteella. My Commute tulee ensin saataville Yhdysvalloissa.

Automaattinen yö- ja päivätila: paras mahdollinen näkyvyys

Lapissa on kesällä aina valoisaa, mutta muualla navigaattorin asetuksia on yleensä vaihdeltava näkyvyyden mukaan. Nyt Nokia Navigointi vapauttaa kuljettajan jatkuvasta säätelystä: sovellus valitsee automaattisesti yö- tai päivätilan valon määrän perusteella, ja kuljettaja voi keskittyä täysipainoisesti ajamiseen.

Kiinnitä suosikkikohteet aloitusnäytölle

Käyttäjä voi kiinnittää suosikkikohteensa Nokia Lumia -puhelimen aloitusnäytölle, jolloin reittiohjeet saa yhdellä napautuksella. Tämä oli yksi käyttäjien eniten toivomista uudistuksista, ja saimme sen mukaan jo tähän päivitykseen. Uudistus on mielestämme myös erinomainen esimerkki Windows Phone-käyttöliittymän ruutujen käytännöllisyydestä:  käyttäjän ei tarvitse selata ja hakea jatkuvasti eri vaihtoehtoja ja valikkoja, vaan yksi napautus aloitusnäytölle riittää. Navigointi ei voisi olla enää helpompaa.

Nokia Navigointi on saatavilla seuraaviin puhelimiin: Nokia Lumia 610, Nokia Lumia 710, Nokia Lumia 800 ja Nokia Lumia 900. Ilmoitus päivityksestä tulee Windows Phone Marketplaceen lähiaikoina.

Tärkeää: Päivityksen julkaisu Windows Phone Marketplace -palvelussa voi tapahtua pienellä viiveellä (1–2 päivää) maasta tai alueesta riippuen.Nokia Navigointi -sovelluksen uusin versio on 3.0.0.0. Tarkista, että olet lataamassa oikeaa versiota. Jos versionumero on 2.0.0.0, odota Windows Phone Marketplace -sivun päivittymistä. Kiitämme kärsivällisyydestä.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • APH

  Kiva että näitä sovelluksia päivitetään ja lisätään uusia ominaisuuksia..! :)

  • Benefon

   Totta. Toivottavasti uudet ominaisuudet saapuvat myöskin Belle-versioon.

 • Eeben

  “Omat lähimatkat -sovellus ei vielä tue SIM-Korttisi maata.” 

  Nyyh. Camera Extras ois kiva saada myös.

 • Markku maalta

  Kunpa vielä määränpään voisi asettaa suoraan kartasta sormella näpäyttämällä! Nyt täytyy tietää tarkka osoite minne haluaa. Usein kartalta löytää halauamansa paikan, esim P-paikan tai tien risteyksen, mutta osoitetta ei tiedä.  Tämä ominaisuus on Symbian-pohjaisissa puhelimissa, joten luulisi olevan helppo lisätä myös Lumiaan.

  • 900

   Tuota ominaisuutta minäkin todella kaipaisin. Symbianilla tuohon tottuneena drive tuntuu jotenkin vajaavaiselta. Yksinkertainen mutta todella tärkeä ominaisuus.

 • Lasse Kaila

  Älypuhelin kun on kyseessä, niin olisi myös aika tärkeää saada osoitekirjassa olevat osoitteet jollain ilveellä tuohon navigointiin (esim. kuten Navigonin sovelluksissa). Eli tyyliin navigoi suoraan kontaktin X.Y. kotiosoitteeseen, kiitos.

 • Aleksi

  Hieno homma. Nyt nopeasti muuallekin ja nopeustolppavaroitukset sitten WP8-versioon kiitos.

 • Andi

  Toivoisin ominaisuutta jotta voisi etukäteen määrittää reitin. Tällä voisi myös tarkistaa matkan sekä siihen kuluvan ajan. Haku koordinaattien mukaan myös. Voisipa tuohon lisätä myös merikartat. Eipä olisi muissa ennen ollut.

 • pyöräilijä

  Tämä ei suoraan liity yllä olevaan juttuun, mutta navigointiin kylläkin. Onko tietoa mistä voisi hankkia polkupyörään kiinnitettävän älypuhelintelineen. Käyttöä olisi esim. kuntoilutilanteissa, sykkeen, reitin ja nopeuden seuraaminen ym.

  • Vieras

    ht tp://www.verkkokauppa.com/fi/product/42359/cxrbj/Nokia-CP-532-universaali-kantolaukku-musta
   ht tp://www.verkkokauppa.com/fi/product/42403/cxrcb/Nokia-DC-14-polkupyoralaturisarja

   • Vieras

     Kun ei kerran linkit toiminut, niin hae mallinumerolla suoraan jostain Gigantista tjs: DC-14 ja CP-532.

 • Ben Gronroos

  Aika köyköisiä lisäyksiä kun ei perustoiminnot toimi. Muistan jo aikanaan Nokialla että jos eivät “basic requirements” ole täytetty on turha kehittää “competitive advantages. Tässä on käynt juuri päivastoin. Yritetään tehdä jotain mitä muilla ei ole vaikka perustoiminnallisuus on vakavasti puutteellinen. Tässä jo esitetyt kommentit ja muutamat muut ovat suuria puutteita: Määränpään asettaminen kartasta, priorisointivaihtoehdot, tivalinnat (maksullinen tie, mootoritie, soratie jne) reitin määräminen jonkun pisteen kautta, kameratolpat. Tässä ne tärkeimmät. Ja vielä se että vanhoja suosekkeja ei voi synkronoida OVI palvelun kanssa !! Todella pettynyt ja kaipaan kovasti Symbian versiota joka toimi täydelliseti !