Näin otat käyttöön Nokia 808 PureView -puhelimen

Jason 2.8.2012

808pureview_groupshot465

Nokia 808 PureView on uudenlainen tuttavuus käyttäjille, joilla ei ole aiempaa kokemusta Symbian-käyttöjärjestelmästä. Nokia 808 PureView -kamerapuhelimen käyttöönotto on kuitenkin helppoa ja nopeaa. Käymme seuraavassa läpi tarvittavat vaiheet.

Nokia-tili

Kun laitat uuteen Nokia 808 PureView -puhelimeesi virran päälle, näytölle tulee ilmoituksia, joissa pyydetään asettamaan sijainti, käyttökieli ja aikavyöhyke. Tämän jälkeen voit antaa Nokia-tilisi asetukset.

Jos sinulla ei vielä ole Nokia-tiliä, voit avata tilin osoitteessa account.nokia.com. Nokia-tilin avulla voit esimerkiksi ostaa sovelluksia Nokia Kaupasta sekä synkronoida paikkatietosi Nokia Kartat -sovelluksessa.

Sähköposti ja yhteisöpalvelut

Nokia 808 PureView on muiden älypuhelinten tapaan suunniteltu henkilökohtaiseksi viestintäkeskukseksi. Sähköpostiasetukset kannattaa tehdä jo käyttöönoton yhteydessä.

Paina valikkonäppäintä ja valitse ”Sähköposti”. Näin pääset sähköpostiasetuksiin ja voit luoda laitteeseen sähköpostitilejä. Nokia 808 PureView tukee Gmail-, Hotmail- ja Yahoo Mail -palveluja sekä käytännössä kaikkien Internet-palveluntarjoajien sähköpostitilejä.

Omalla laitteellani on kaksi Gmail-tiliä sekä työkäyttöön tarkoitettu Exchange ActiveSync -sähköposti. Myös työkalenterini ja yhteystietoni päivittyvät jatkuvasti, joten pysyn ajan tasalla myös toimiston ulkopuolella.

Yhteisöt-palvelu yhdistää puhelimesi Twitter- ja Facebook-palveluihin. Kun olet tehnyt Facebook-asetukset, voit ladata Nokia 808 PureView -kameralla ottamiasi upeita kuvia perheen ja ystävien nähtäväksi yhdellä kosketuksella.

Valitse sovellusluettelosta Yhteisöt. Näytölle ilmestyvät ohjeet kertovat vaihe vaiheelta, miten yhteisöpalvelujen asetukset tehdään. Kun olet ottanut kuvan tai katselet kuvia puhelimen Galleria-sovelluksessa, voit ladata kuvan Facebook- tai Flickr-palveluun valitsemalla Valinnat > Lähetä.

Aloitusnäytöt

Nokia 808 PureView tukee kuutta aloitusnäyttöä, joille voit sijoittaa haluamasi sovellukset ja widget-pienoissovellukset. Voit sijoittaa ensisijaiselle aloitusnäytölle esimerkiksi yhteystietoja ja viestintävaihtoehtoja tai vaikkapa sähköpostin ja säätiedot.

Omalla ykkösnäytölläni on eniten käyttämiäni sovelluksia ja yhteystietoja sekä eri viestintävaihtoehtojen pikavalintoja. Kakkosnäytölle olen kiinnittänyt sähköpostitilini.

Voit muokata aloitusnäyttöä pitämällä sormeasi aloitusnäytön tyhjällä alueella, kunnes näytölle ilmestyy valikko, jonka kautta pääset tekemään esimerkiksi pikavalintoihin, taustakuvaan ja widget-pienoissovelluksiin liittyviä asetuksia.

Ohjelmistopäivitykset

Nokia päivittää jatkuvasti sovelluksiaan ja palvelujaan.

Nokia 808 PureView -puhelimessa ohjelmistopäivitysten tarkistaminen on helppoa: valitse sovellusvalikosta ”Päivitykset”. Tämän jälkeen näet saatavilla olevat ohjelmisto- ja sovelluspäivitykset. Ohjelmiston päivittäminen voi edellyttää laitteen uudelleenkäynnistystä.

Muista tallentaa avoinna olevat sähköpostit ja muut viestit, ennen kuin käynnistät laitteen uudelleen.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • APH

  Nuo aloitusnäytöt ovat kyllä ainoa asia jota Lumia 900 käyttäjän jäi ikävä. Tosin on live tileilläkin puolensa, mutta yleisesti ottaen aloitusnäytöt olivat paremmin muokattavissa. Tilet tosin ovat toistensa kesken samankaltaisempia, joten mitään rumaa sekasotkua niistä ei oikeen millään saa.

 • http://twitter.com/JJNippala Jari-Jukka Nippala

  Kyseessä lienee mielikuvituskäyttöönotto, koska ko. laitetta ei ole kaupan hyllyllä näkynyt.

  • Riku

    Itse haluaisin ottaa hh-23 tripod-adapterin käyttöön (tosin N9:n kanssa) vaan eipä sitäkään missään näe.

   • http://twitter.com/JJNippala Jari-Jukka Nippala

    Sama sovitin on hankintalistalla.

    En ole jaksanut käydä paikallisessa liikkeessä kyselemässä luurin perään, kun jätin yhteystiedot ja lupasivat ilmoitella.
    Voi toki olla, että kuponki on hukkunut kesän mittaan.

    Olen seurannut Verkkokauppa.comiin tipahdelleita yhden ja viiden kappaleen toimituseriä vetäen johtopäätöksen, ettei noista määristä varmaan tänne maalle riitä laitteita.

    Harmittaa, kun kesä alkaa olla finaalissa, eikä ole päässyt kuvaamaan 808:lla :/

    • http://twitter.com/JJNippala Jari-Jukka Nippala

      Artikkelin innoittamana kävin paikallisessa Sonera kaupassa tarkistamassa onko kyse unohtamisesta.
     Ei ollut.

     • Carita

      Kysyntä on ollut paljon odotettua suurempaa, joten vielä joutuu laitetta odottelemaan, mutta kyllä se sieltä tulee.

     • http://twitter.com/JJNippala Jari-Jukka Nippala

      Kiitos väliaikatiedoista.

     • tripodi

      Toimiiko tuo Nokia HH-23 Tripodi Nokia N9:n kanssa vai pelkästään 808:n kanssa?

  • Tane

   Itse onnistuin puhelimen hankkimaan kolme viikkoa sitten. Ehkä oli onnea mukana.

 • Aleksi

  “Nokia 808 PureView tukee kolmea aloitusnäyttöä…” Tarkoitus oli ilmeisesti sanoa kuusi…

 • Kolme aloitus näyttöä????!!!?!!!?!

 • Carita

  Olettte oikeassa. Tänä viikonloppuna sain vähän leikkiä 808 PureView´n kanssa, ja kuusi aloitusnäyttöä siinä totta tosiaan on eikä kolme kuten virheellisesti aikaisemmin kerroin.

 • Edvard9

  Midare verkkokaupassa näyttää olevan.

 • Lasse

  Loka, marraskuulla aloin katsella uutta puhelinta jossa kunnollinen kamera.
  Netistä löytyi huhuja N8 seuraajasta, joten jäin odottelemaan. Ja suurin rummutuksin uusi 808 esiteltiinkin. Toimitukset piti alkaa toukokuulla sitten kesäkuulla ja niin edelleen. Kyseistä laitetta en ole vielä nähnyt missään.  Mikä siellä Nokiassa oiken mättää, eikö ole varaa ostaa komponentteja vai miksi tavaraa ei saada hyllyihin? Luulisi että persaukisen firman pitäisi tuottaa sitä mikä menisi kaupan.

  • Lasse

   No niin, tänään oli sitten se  päivä kun kyseinen laite oli ensimmäisen kerran kädessä.
   Laite oli sirompi mitä olin kuvitellut netin kuvista ja itse asiassa kameran kohouma oli etu, tukemassa otetta etusormen päällä. Näyttää siltä että kannatti odottaa.