Nokia Kartat: Reittien suunnittelu on entistä sujuvampaa

Pino 3.8.2012

WP_GROUPON_UP_ANGLE_HERO

Kesän aikana on julkaistu Nokia Pulse -viestintäohjelman uusi betaversio, Nokia Julkiset -sovelluksen uusi versio ja Nokia Navigointi –sovelluksen päivitys. Nokia Lumia -puhelimiin on jo saatavilla monipuolinen valikoima sijaintipohjaisia sovelluksia, ja lisää on luvassa: reittien suunnittelu on nyt entistäkin sujuvampaa.

Nyt on mahdollista nähdä päivät parhaat diilit reitin varrelta Nokia Karttojen Groupon Now! –palvelun avulla. Karttaa tutkimalla käyttäjä näkee samalla paikalliset tarjoukset., jotka merkitty vihreällä G-kirjaimella. Tätä palvelua saamme vielä Suomessa odottaa, sillä se otetaan ensimmäisenä käyttöön Yhdysvalloissa. Sen sijaan Nokia Kartat –sovellus saa uuden erään paljon toivotun ominaisuuden jo tämän päivityksen yhteydessä.

Matkusta mukavasti ja mielekkäästi

Helppokäyttöinen reittisuunnittelu on ollut yksi toivotuimmista ominaisuuksista Nokia Lumia -puhelimien Nokia Kartat -sovellukseen. Sen uudessa versiossa matkareitit voi suunnitella etukäteen.

Kun käyttäjä on valinnut lähtöpisteen ja määränpään, hän voi valita haluamansa matkustustavan: jalankulku, auto tai julkinen liikenne (saatavuus vaihtelee alueittain). Reitin voi jakaa ystävien kanssa sähköpostitse tai esimerkiksi Facebookissa.


Nokia Kartat -sovellus kuuluu seuraavien puhelinmallien ominaisuuksiin: Nokia Lumia 610, Nokia Lumia 710, Nokia Lumia 800 ja Nokia Lumia 900. Windows Phone Marketplace -palvelu ilmoittaa käyttäjille, kun päivitys on saatavilla. Päivityksen voi myös ladata palvelun Nokia kokoelmasta.

Tärkeä huomautus: Päivityksen julkaisu Windows Phone Marketplace -palvelussa voi tapahtua pienellä viiveellä (1–2 päivää) maasta riippuen. Nokia Kartat -sovelluksen uusin versio on 2.5. Tarkista, että olet lataamassa oikeaa versiota. Jos versionumero on 2.1.0.0, odota Windows Phone Marketplace -sivun päivittymistä.

Lataa Nokia Kartat

Nokia Maps QR code

  • Paina Nokia Lumian hakupainiketta (oikeanpuolinen näppäin) ja sen jälkeen Bing-hakunäytön alareunassa olevaa visuaalinen haku -painiketta.
  • Skannaa näytöllä näkyvää koodia.
  • Sen jälkeen napauta näytölle ilmestyvää linkkiä.
  • Asenna sovellus Windows Phone Marketplace -palvelusta

  Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Miika Rajakallio

  Kiitos Nokia näistä karttapäivityksistä! Muutamaa asiaa vielä kaipaisin jotta navigointi olisi täydellinen.

  1. Nokia Kartat ja Nokia Navigointi sovelluksilla tulisi olla “yhteiset” suosikit. Siis siten että kun teen suosikin kartta sovelluksessa, se näkyisi myös navigointi sovelluksessa. Nykyisellään saman suosikin tekeminen kahteen eri paikkaan on melko kankeaa.

  2. Näiden kahden sovelluksen (kartat & navigointi) tulisi “keskustella” enemmän keskenään. Siis nyt kun pystyn suunnittelemaan reitin kartta puolella, niin yhdellä painalluksella pystyisin aloittamaan navigoinnin navigointi puolella. Siis esim. siihen reittiohjeiden alle tulisi nappi “Aloita navigointi” jota painamalla navigointisovellus käynnistyisi ja aloittaisi navigoinnin.

  Muuten tämä Lumia 710 on aivan mahtava ja ehdottomasti paras puhelin jota olen ikinä käyttänyt!

  • Andi

   Olen samaa mieltä Miikan kanssa. Itse haluaisin myös reittipisteet mukaan sekä merikartat.

 • Mikko T

  Vapaa reitinsuunnittelu oli  kyllä todella paha puute. Ihme että sitä ei ollut Maps:ssä alusta alkaen.

  Pikkuhiljaa päästään Google Mapsin tasolle. Vielä kun olis paremmat satelliittkartat ja jonkinlainen street view kopio.

  • pekkap

   Tää oli vitsi?!?

   • Mikko T

     Ei ollut vitsi. Google Maps (Android) on karttasovellusten mittatikku ja sitä kohti pääästään / pitää päästä.

    Miten olis jos kannustaisit suomalaista yritystä? Itseäni jatkuva Nokian tuotteisiin liittyvä kitinä on alkanut “hatuttamaan”.

 • Rankkankka

  Miika Rajakallion kanssa samaa mieltä olen myös minä. Navigointi- ja Kartat-sovellusten tulisi tehdä yhteistyötä. Myös reittipisteet olisi hyvä lisä.

 • jazz

  Oulun reittiohjeet ovat jo google transitissa, joten ei varmaan ole mikään mahdottomuus nokialle saada niitä myös toimimaan?