Suurkaupungin sykettä: Nokia City Scene -päivitys Nokia N9 -puhelimiin

Adam 22.8.2012

Nokia-City-Scene

Nokia City Scene on kolmiulotteinen karttapalvelu, jonka avulla on helppo suunnistaa suurkaupungeissa. Nokia Beta Labs -palvelussa julkaistusta sovelluksesta on nyt ilmestynyt päivitys Nokia N9 -älypuhelimen käyttäjille.

Nokia City Scene -sovellus näyttää hieman erilaiselta kuin Nokia Kartat. Navigointi on tuttua huippulaatua ja kartat havainnollisia ja helppokäyttöisiä, mutta niiden lisäksi Nokia City Scene tarjoaa kaupungeista kolmiulotteisia panoraamanäkymiä.

Kun käyttäjä valitsee kohteen, sovellus näyttää visuaalisia välietappeja, jotka päivittyvät matkan edetessä. Aitojen kaupunkikuvien ansiosta käyttäjä näkee tarkan sijaintinsa yhdellä silmäyksellä, eikä hänen  tarvitse tuhlata aikaa kartan tutkiskeluun. Käyttäjän on helppo suunnistaa sovelluksen näyttämien kiintopisteiden avulla.

Sovellus näyttää myös suurissa rakennuksissa sijaitsevat pienemmät kohteet, kuten ostoskeskusten kaupat. Lisäksi sovellus näyttää kartalla ystävien sijaintipäivitykset Foursquare- ja Facebook-palveluissa. Jos ystävän sijaintipaikasta on saatavilla kuva, käyttäjä voi tarkastella sen yksityiskohtia aivan kuin olisi itse paikan päällä. Hän voi halutessaan myös suunnistaa tapaamaan ystäväänsä.

Panoraamanäkymät voi myös ladata etukäteen Nokia N9 -laitteelle, jolloin käyttäjä voi suunnistaa ilman Internet-yhteyttä. Tämä pitää tiedonsiirtokustannukset kurissa, ja käyttäjä voi keskittyä nauttimaan matkasta.

Nokia City Scene kattaa tällä hetkellä seuraavat kaupungit: Lontoo, Chicago, Dallas, Denver, Detroit, Fort Lauderdale, Las Vegas, Los Angeles, Louisville, Miami, New York, Newark, Jersey City, Orlando, Philadelphia, Portland, San Francisco, San Jose ja Seattle. Sovellukseen tullaan lisäämään kaupunkeja myöhemmin.

Nokia City Scene yhdistää Nokian ylivoimaisen navigointikokemuksen upeisiin 360 asteen kaupunkinäkymiin. Nokia Beta Labs -palvelun sovellukset eivät kuitenkaan ole kaupallisia täysversioita, vaan niissä voi olla vielä ohjelmointivirheitä. Sovelluksia kehitetään edelleen palautteen perusteella. Kannattaa siis kertoa mielipiteensä, sillä mitä enemmän palautetta saamme, sitä parempia sovelluksia pystymme kehittämään.

Oletko jo kokeillut Nokia City Scene -sovellusta? Kerro mielipiteesi kommenttiosiossa.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
  • Riku

    Kaupunkiluettelossa vain yksi kaupunki yhdysvaltojen ulkopuolelta ja käsittääkseni N9:ä ei virallisesti edes myyty yhdysvalloissa. Turisteillehan tämä onkin enemmän hyödyksi.

    Olisi tietysti kiva jos olisi kaupunkeja myös suomesta.