Nokia Lumia 920 ja Nokia Lumia 820 julkistettiin New Yorkissa

Ian 5.9.2012

Nokia Lumia 920 and Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 920 ja Nokia Lumia 820 ovat Nokian ensimmäiset Windows Phone 8 -alustaan pohjautuvat Lumia -älypuhelimet.

Nokia Lumia 920 tarjoaa roppakaupalla uusinta teknologiaa, laitteessa on poikkeuksellisen tyylikäs muotoilu sekä Windows Phone 8 -alustan tuomat edut. Nokia Lumia 920 on Nokian uusin lippulaivatuote, ja meidän mielestämme maailman innovatiivisin puhelin.

Kuvausominaisuudet vailla vertaa
Kamera on paras, jonka olemme koskaan laittaneet älypuhelimeen. PureView -teknologiat mahdollistavat valokuvauksen paljon hämärämmässä valaistuksessa kuin koskaan aikaisemmin millään älypuhelimella. Tämä on mahdollista aidon optisen kuvanvakaimen avulla, mikä vähentää epätarkkuutta ja liikettä merkittävästi.

Nokian Smart Devices -yksikön johtaja Jo Harlow’n sanoin: “Nokia Lumia 920 -älypuhelimen PureView -teknologiat mahdollistavat sellaiset kuvat älypuhelimella, joita on yleensä otettu vain järjestelmäkameralla.”

Nokia Lumia 920 -älypuhelin tarjoaa myös PureMotion HD + -näyttöteknologian. Sen 4,5-tuumainen näyttö on markkinoiden nopein, kirkkain, herkin ja suurimman resoluution näyttö.

Enemmän tehoa, enemmän nopeutta
Nokia Lumia 920 -älypuhelimessa on Nokian puhelinten tehokkain akku (2000 mAh). Langaton lataus sekä Nokia Lumia 920 ja Nokia Lumia 820 -laitteissa takaa nopeamman ja helpomman akun tankkauksen kuin koskaan aikaisemmin, niin kotona ja toimistossa kuin kahviloissa tai lentokenttien odotustiloissa.

Nokia Lumia 820 on toinen Windows Phone 8 -alustaan pohjautuva älypuhelin. Myös tämän älypuhelimen avulla voit kokea kaikki uudet käyttöjärjestelmän ominaisuudet napakasti ja kauniisti suunnitellussa kokonaisuudessa. Nokia Lumia 820 -älypuhelin tarjoaa fantastista suorituskykyä 1.5GHz kaksiytimisen Snapdragon S4 -prosessorin myötä. Sama prosessori on myös Nokia Lumia 920 -älypuhelimessa.

Windows Phone 8 -alusta tuo mukanaan muun muassa Internet Explorer 10 -selaimen ja entistä paremman yhteensopivuuden Windows 8 -alustaan rakennetun tietokoneen kanssa, huippuluokan turvallisuusominaisuuksia sekä yritys- että yksityiskäyttöön, ihmiskeskeisen lähestymistavan näyttää ja käyttää tietoa. Ominaisuuksia, joista Lumia -älypuhelinten käyttäjät ovat nauttineet jo aikaisemminkin.

Tulevaisuutta löytämässä
Molemmissa laitteissa on Nokialle tunnusominainen paikannuspalvelusovellus Nokia Kartat. Sovellusta on kehitetty entistä tehokkaammaksi:

• Nokia Karttoja Windows Phone 8 -alustalla voi käyttää offline -tilassa, Karttoihin sisältyy kävelynavigointi ja lisätyn todellisuuden näkymä, jonka avulla käyttäjä voi tarkastella rakennusten kohdalla tietoa niissä olevista ravintoloista, kaupoista, hotelleista ja monista muista palveluista.

• Olemme uudistaneet myös Nokia Julkiset -sovellusta. Sovellus muistaa käyttäjän hakuhistorian ja tarjoaa automaattisesti OTA-päivityksiä, sovellus on entistä käyttäjäystävällisempi ja siihen sisältyy myös Nokia Kartat -sovelluksen kävelynavigointipalvelu.

• Lisätyn todellisuuden sovellus, Nokia City Lens on aikaisempaa parempi Windows Phone 8 -alustan ansiosta.  Sovelluksen avulla käyttäjä voi hakea tietoa lähiympäristöstä ja merkitä kiinnostavia kohteita aloitusnäyttöön tapahtumaruuduiksi.

Molempien laitteiden paikkatietopalvelut ovat saaneet laitteistopohjaista lisäpotkua Assisted GPS ja GLONASS -vastaanottimien kautta. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että käyttäjä voi nähdä itsensä kartalla sekunneissa offline-tilassakin. Uusimmat Lumia -älypuhelimet tulevat markkinoille raikkaissa uusissa väreissä. Nokia Lumia 920 -älypuhelimen värivaihtoehdot ovat keltainen, punainen, harmaa, valkoinen ja musta. Nokia Lumia 820 -älypuhelin saa kaksi lisäväriä: yllämainittujen lisäksi valikoimassa ovat sekä syaani että purppura.

Molemmat puhelimet tulevat saataville sekä viiden taajuuden LTE että HSPA+ -variantteina. Kerromme myöhemmin hinnoista ja myynnin alkamisajankohdasta.

Tässä olikin paljon uutisia. Uusia, käännettyjä artikkeleja on tulossa lisää ainakin aiheista PureMotion HD + sekä lisätystä todellisuudesta.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • pena

  Onkos tuossa 920:ssa muistikorttipaikkaa?

  • Aleksi

   Ei ole.

 • Mikkoh

  *heittää rahaa Nokialle* HALUAN!

 • Nerotmi

  Verkkokauppa sanoo:
  Muisti: 16 Gt sisäinen massamuisti, 1 GB RAM, microSDHC-muistikorttipaikka

  • http://suomiwp.com/ Jesse Leskinen

   Verkkokaupan tiedot molemmille puhelimille on täysin pielessä…

 • peezzi

  920: 32GB muistia, ei microSD:tä…820: 8GB muistia + 32GB microSD ja molemmissa se skydrive vielä päälle. 820:ssa sama näyttö kuin Lumia 900:ssa…

 • Hemmo

  Hyvältä näyttää !!! Itse pidän väreistä niin hyvä että valikoimaa löytyy, kun nykyään puhelimet alkaa olla vain mustia ja valkoisia. :)

 • Miharin

  Ostaisin Lumia 820 heti jos siinä olisi ihmisten resoluutio, eikä vuodelta 2010!! 4,3″ näytöllä kuva näyttää aivan kamalalta mössöltä niinkuin Lumia 900:ssa. Lumia 920 maksaa kuitenkin paljon enemmän, ja vieläpä hyvä matta puhelin on pilattu nyt glossylla joka kerää sormenjälkiä ja lipsuu käsistä. Miksi pitää kaatua näihin virheisiin…

  • http://www.facebook.com/antti.pihlajamaki Antti Pihlajamäki

   Milläs ilveellä luulet että niihin puhelimiin saataisiin hinta ero jos ne olisi samoilla spekseillä? aina halvemmissa on jotain karsittu mitä kalliimmasta löytyy..

  • Guest

   Tiesitkö, että Lumia 920:ssä on tarkempi näyttö kuin esim. Galaxy S3:ssa tai iPhone 4:ssa? Galaxyn näyttö 720×1280, Lumiassa 768×1280 ja iPhonessa 640×960. iPhonen näyttöä on kehuttu koska sen pikselitiheys on 326 pikseliä tuumaa kohti… entäs Lumia 920:n? Siinä pikselitiehys on peräti 332 pikseliä tuumaa kohti.

   Puhelinta voi myös käyttää kirkkaassa auringonpaisteessa, toisin kuin kilpailijoiden puhelimia, lisäksi Lumia 920:n näyttöä voi käyttää kynsillä, hanskoilla jne…

   Mitä vielä? Nopein näyttö mitä markkinoilta löytyy, näyttö on ns. “superkosketusnäyttö” joka on noin 2,5 kertaa nopeampi kuin minkään muun valmistajan näyttö.

   Että niin huono on uuden Lumian näyttö! :)

   • Aleksi

    Lisään vielä, että Samsungin näyttö on Nokiaa suurempi, joten Nokiassa pikselikoko on huomattavasti pienempi, joka näkyy terävyytenä.

   • 820222

    juu tässä puhuttiin kyllä lumia 820:sta että juu, ei muuta

 • Aleksi

  Ihmettelen tuota kurssiromahdusta, nämähän ovat aivan loistavia!! N9 taitaa lähteä vaihtoon. Jäi kuitenkin paljon kysymyksiä.

  1. Toimiiko LTE Suomen täyden 4G:n verkossa, vai vain DC:ssä?
  3. Onko kummassakin NFC?
  4. Minkäkokoinen SIM-kortti?

  • http://suomiwp.com/ Jesse Leskinen

   1. Toimii, nelitaajuus, joten toimii myös Suomessa.
   2. On.
   3. MicroSIM.

 • Aleksi

  Tuleeko puhelimen mukana langaton laturi, vai ostetaanko se erikseen? Sen hinta?

 • Ess

  Milloin Suomessa myynnissä?

  • Aleksi

   Neljännen neljänneksen aikana, eli loka-joulukuussa. Jos Nokialla mitään järkeä on, niin toivottavasti lokakuun alussa.

 • Cyan_love

  Olisipa kiva jos tuon Lumia 920:n saisi syyanina myös. Onko tulossa?

 • http://www.facebook.com/mikko.leppaaho Mikko Leppäaho

  Olen ollut todella tyytyväinen Lumia 900 -luuriin ja hyvältä näyttää myös nämä uudet mallit! Näytön ei tarvitse todellakaan olla isompi, sillä kapula ei enää isommalla näytöllä mahdu kätevästi käteen. Kunhan softa puolella jengi innostuu samalla tavalla kuin Sympparin aikoihin niin alkaa tulemaan todella hyviä softia, sekä maksullisia että ilmaisia saataville! Tästä on hyvä jatkaa, Nokia!

 • Tiluliii

  Nokia, tehkää retropuhelin ilman kosketuksia ja älyä ! Me aikuiset ihmiset tarvitsemme vain PUHELIMEN jolla voi soittaa eli valita numerot oikeista nappuloista ja jossa akku kestäisi valmioustilaa koko viikon.Doroa ei viitsisi ostaa mutta pian ei ole muita vaihtoehtoja.

 • Tee

  Empire Strikes Back!

  Siis toimiiko molemmissa puhelimissa myös Glonass? Sehän olisi huikeata, tarkkuus paranisi nykyisestä olellisesti.

  • http://suomiwp.com/ Jesse Leskinen

   Kyllä toimii molemmissa.

 • FM

  Onko tosi että radio puuttuu???

 • Teemu

  Lumia 820 ei sitten tule myyntiin Suomeen lainkaan? Näin ainakin Nokian kartta väittää.

  • Aleksi

   Kyllä sen pitäisi tulla, mutta mistä löysit 820:n kartan?

   • Aleksi

    Löysin itsekin nyt karttaversion 820:sta. Suomihan ei ole listassa, mutta sivun alareunassa lukee “Not finding your country in the list? Nokia Lumia 820 product page is currently unavailable” eli “Jos asuinmaasi ei ole listalla, Nokia Lumia 820 -tuotesivu ei ole vielä saatavilla kielelläsi.”.

    Kartalta puuttuminen ei siis vielä ratkaise mitään.

    • Teemu

     Hmm, mielenkiintoista. Se kartta, jonka kansainvälisiltä sivuilta löysin ja tänne linkkasin (ei näemmä kelvannut julkaistavaksi) on kadonnut. Siinä luki selkeästi, että jos maan nimeä ei ole listassa (Suomea ei ollut), niin tuotetta ei ole tulossa myyntiin ko. alueelle.

 • Näin

  Upeeta! Lumia 920 menee kyllä ostoon! :)

 • Ropi

  Antakaa POTKUT koko syyskuun 5 järjestäneelle porukalle.
  Kuka vuoti Lumioiden myyntilukuja. POTKUT
  Kuinka kesti vuorokauden korjata myyntiluku virhe POTKUT
  Joko tyhmiä tai kilpailijoiden leivissä. Siis kaikille isolla julkisuudella
  POTKUT

 • Ropi

  Antakaa POTKUT koko syyskuun 5 järjestäneelle porukalle.
  Kuka vuoti Lumioiden myyntilukuja. POTKUT
  Kuinka kesti vuorokauden korjata myyntiluku virhe POTKUT
  Joko tyhmiä tai kilpailijoiden leivissä. Siis kaikille isolla julkisuudella
  POTKUT

 • Jokke

  Voisiko blogin ylläpito kertoa miten video/ääninauhuri kaappaa ääntä? Onko N8:aa vastaava stereomikki vai käytetäänkö rich recording systemiä?

  • Jokke

   Tarkennan etttä Lumia 920 -mallissa

  • Aleksi

   Käytössä on joku uusi nauhoitusteknologia, joka ei kuitenkaan ole sama kuin 808:ssa. Siitä ei ole tarkempaa tietoa.

 • Riri

  Kukas vastaa väärennetyistä kuvista ja videoista kampanjassanne. En oikein tiedä, miten tähän pitäisi suhtautua. Aika vaikea on luottamusta palauttaa tämän jälkeen, vaikka haluaisin uskoa…

  Meillä on takana kuitenkin parikymmentä vuotta yhteistä taivalta. Tunnen itseni petetyksi! Aiotteko edes pyytää anteeksi?

  • http://twitter.com/n8fin N8FIN

   Yhtään väärennettyä kuvaa ei ole julkaistu. Median aikaansaannosta koko hössötys. Damian Dinning on asian Nokialta vahvistanut, kuvat ovat aitoja ja otettu Nokia Lumia 920 protopuhelimella.

   Myöskin video jossa mainostettiin uutta OIS -tekniikkaa ei ollut millään tavalla huijaus. Ehkä videon olis voinut esitellä toisella tavalla jottei siitä olisi jäänyt väärinkäsitystä. Videolla esitellään Nokian uutta kuvanvakautustekniikkaa (OIS) eikä videolla mainita missää kohtaan, että video olisi kuvattu Lumia -puhelimella. Lopussa ainoastaan viitataan siihen, että tekniikka löytyy Lumia puhelimesta.

   Media hakemalla hakee Nokiasta vain ja ainoastaan negatiivista sen vuoksi, koska Nokia uutiset kiinnostavat ja mitä kauheampia otsikoita saadaan kirjoitettua, sitä enemmän lehdet saavat lukijoita.

 • Pelle

  Lumiaa ja City Lens’iä voisi täydentää silmänäytöllä, jossa olisi vielä oma kamera. Melkoinen apu turistille tai yleensäkin liikkuvalle ihmiselle, kun näytössä (silmäkulmassa) näkyy kaikki tieto ja navigaattorin ohjeet kunhan päätä kääntelee.

 • Pelle

  Windows Phone 8:n ja Windows 8:n myötä ovat känny ja tietsikka nyt lähempänä toisiaan kuin koskaan. Jos oma data, asetukset ja sovellukset tallentuu kännykkään (tai pilveen), niin työpöytä kulkee mukana kaikkialle. (Lumialla voisi bootata tietokoneen omalla datalla)

 • Andi

  Entäs 7.8 päivitys? Tuleeko samaan aikaan uusien puhelimien myötä vai ennen tai jälkeen? Eikö päivitys vanhoihin puhelimiin olisi hyvä saada ennen kuin uudet tulevat niin “vanhoja” malleja saisi paremmin myytyä ennen uusien saapumista markkinoille?

 • RexMundi

  Milloin Nokia saa tehtyä Lumioihin fyysisen qwerty-näppäimistön vanhaan kunnon e7 (tai hyllytettyyn meego-lauta) -tyyliin? Kosketusnäyttö on kiva, mutta paljon kirjoittavalle näytön näppäimistö on vaan liian hankala, ja vie lisäksi aivan liian suuren osan kuva-alasta. Valtavia kosketusnäyttöjä on kaikien valmistajien mallistoissa, mutta kunnollisia näppäimistöjä ei tällä hetkellä kellään. Eikö tässä olisi taas yksi erottautumisen paikka?

 • Juho

  Rakkautta ensisilmäyksellä! :)
  Todella upeita puhelimia molemmat!

  Onko Nokialla tulossa mitään “kierrätyskampanjaa” jossa pystyisi vaihtamaan “vanhan” Lumian uuteen?
  Tuo 920 on kyllä pakko hankkia vaikka 800 jo löytyykin :D

 • Sejunior

  185 g! Kun muilla paino on 130-140 g jopa isommalla näytöllä ja akulla, niin Nokian suuntana on 200 g. Veikkaan että osasyy on muotoilussa ja muovimateriaalissa. Muotoilusta puheenollen, sama kuin N9:ssä jonka käytettävyys ei ole lopuun asti ajateltua.

 • seuraavakin on Nokialainen

  Nokian pitäisi saada tietovuodot ehdottomasti kuriin. On harmillista kun julkistuksissa laitteet ei tule enää yllätyksenä. Jättäkää vaikka mainoskuvien kuvaaminen julkistuksen jälkeiseen aikaan.

  Toinen asia on että tehkää laitteet valmiiksi ja järjestäkää julkistus vasta sen jälkeen. Ei kutsuja tarvitse lähettää kuin viikkoa ennen tilaisuutta. Eli, laitteet valmiiksi, sitten julkistus ja seuraavana päivänä lähetys myyntikanaviin. Kaksi viikkoa ja kuluttajilla on laitteet kädessä.

  Nyt ei edes tiedetä milloin saadaan ostaa 920. Pahimmassa tapauksessa huhujen mukaan menee kaksi kuukautta. Siinä välissä Apple kerkiää viemään monen kuluttajan mielenkiinnon jos vielä alkaa myymään uusi laitteita ennen Nokiaa.

  • Tee

   Just noin!!! Julkistuksen ja myynnin aloittamisen väliin jää aivan liian pitkä aika. Jos halutaan saada omppufirmalta käyttäjiä pois, pitää olla puhelin valmiina ennen kuin se uusi iPuhelin tulee. Kukaan iUskovainen ei vaihda viikon-parin päästä tulevaan WP-luuriin, jos uusi iPhone julkaistaan ensin.

 • Fail

  Se projektiryhmä sieltä helsinkiläisestä mainostoimistosta :D Harmittas olla juuri nyt niiden saappaissa. Kusi nimittäin aika pahasti tämän julkistuksen ja siihen liittyvät mainosvideot. Periaatteessa hommahan hoitu samalla tavalla, kuin kaikissa muissakin julkistuksissa, mutta tiimi kusi sen silleen, että siitä syntyi kohu. Nokiana hakisin korvausta menetetystä brändiarvosta. ps. Ei ole Nokiaa vastaan mitään, ihmetyttää ja harmitttaa jopa, kun puhelimet jää tuollaisen kohun varjoon täysin. Kohun, joka oli nyt käytännössä kolmannen osapuolen syytä.

 • Kigeman

  Onko tietoa, etta pystyyko uusilla lumia laitteilla asettamaan omat soittoaanet? entapa bluetooth-tiedoston siirto?

 • Pingback: Muutamia ajatuksia Lumiasta, Nokiasta ja sen sellaisesta()

 • Tapani

  Varmasti hienoja puhelimia, mutta ilmeisesti näistäkin puhelimista puuttuu esperanto-näppäimistö (tai paremminkin kirjaimet Ĉĉ Ĝĝ Ĥĥ Ĵĵ Ŝŝ Ŭŭ), joten minun ei kannata näihin puhelimiin siirtyä. Tietojeni mukaan tulevaan Android-käyttöjärjestelmän versioon 4.2, joka julkaistaneen vuoden 2013 alussa, esperanto-näppäimistö on tulossa. Sitä odotellessa kirjoittelen esperantotekstejä läppärilläni. – Mutta, mutta toivottavasti myös Nokian puhelimiin näppäimistö saadaan, sillä ihan mielelläni siirtyisin ”kotimaiseen” puhelimeen.

  • Tapani

   Todettakoon nyt vielä, että olisi ainakin kaksi tapaa hoitaa asia:

   Ensimmäinen tapa (ehkä paras) olisi laittaa suurin osa ”hattukirjaimista” tarkenäppäimen taakse:

   q w e r t y u i o p

   a s d f g h j k l ŭ

   z x c v b n m ^

   jossa esperanton hattukirjaimet ĉ Ĉ, ĝ Ĝ, ĥ Ĥ, ĵ Ĵ ja ŝ Ŝ saataisiin painamalla tarkenäppäin ^ (sirkumfleksi) ja joku kirjaimista c C, g G, h H, j J ja s S peräkkäin. Ŭ-kirjaimelle olisi oma näppäimensä (huomaa: ŭ = u + lyhyysmerkki, engl. breve).

   Toinen tapa olisi sijoittaa

   – ĉ-kirjain c-kirjaimen taakse

   – ĝ-kirjain g-kirjaimen taakse

   – ĥ-kirjain h-kirjaimen taakse

   – ĵ-kirjain j-kirjaimen taakse

   – ŝ-kirjain s-kirjaimen taakse ja

   – ŭ-kirjain u-kirjaimen taakse.