Uusittu Nokian lippulaivamyymälä on avattu

Mona 7.9.2012

Perjantaina 7. syyskuuta Nokian lippulaivamyymälä Aleksanterinkadulla avattiin uudella konseptilla yleisölle. Uudistetussa lippulaivamyymälässä eli tuttavallisemmin flägärissä on muun muassa mahdollista kokeilla laitteita ja tekniikoita sekä testata demoja entistä inspiroivammassa ympäristössä. Alla on muutama tutustumisen arvoinen esimerkki uudistetun lippulaivamyymälän lukuisista palveluista.

Kiinnostaako Nokian PureView -teknologiat, mutta jo nimikin tuntuu liian…tekniseltä? Vai odotatko innolla tekniikoihin perehtyneen myyjän vinkkejä käyttöön? Uudistetussa lippulaivamyymälässä on mahdollista käydä kokeilemassa PureView -tekniikoiden toiminnallisuutta käytännössä kuvaamalla minimaailmassa ystävällisen myyjän avustuksella. Minimaailman kuvista paljastuu yksityiskohtia, joita silmä ei näe.

Connected Home -alueella voi testata esimerkiksi Xboxia Lumia 900 -älypuhelimen avulla. Kokeile vaikkapa digitaalisen graffitin tekemistä säkkituolin syvyyksistä. Flägärin olohuoneessa viihtyy pidempäänkin.

Navigaation helppokäyttöisyyttä on mahdollista simuloida lippulaivamyymälässä polkupyörän ja Nokia Lumia 900 -älypuhelimen avulla. 3D -kartat opastavat pyöräilijän perille.  Kuntoiluhetken ajaksi oman laitteen voi jättää lataamaan akkua.

Studion puolella voi pyörähtää kuvaamassa vaikkapa uuden kuvan Facebookia varten. Taustan voi valita erilaisista vaihtoehdoista, valinnaisuutta löytyy rokkitähdestä zombieksi.

Perjantaina ja lauantaina lippulaivamyymälässä tapahtuu sekä liikkeessä että lavalla liikkeen edustalla.

Äänen menovinkit perjantaille:

 • Musiikkia liikkeen edustalla lavalla kello 10.00 lähtien, Karri Koira ja JVG esiintyvät kello 17.00 – 19.30.
 • Avajaistarjouksia, vinkki: etsi promoottoreita keskustasta.
 • Demoja liikkeessä, DJ soittaa musiikkia.

Äänen menovinkit lauantaille:

 • Avajaistarjoukset jatkuvat, mahdollisuus voittaa 5 kpl Lumia 900-älypuhelinta. Vinkki: etsi promoottoreita keskustasta.
 • Demoja liikkeessä, DJ soittaa musiikkia.
 • Flow-Mo breakdance-ryhmä esiintyy kello 13.00, 15.00 ja 17.00 lavalla liikkeen edustalla.

Kävitkö avajaisissa? Kerro mitä pidit uudistetusta liikkeestä ja demoista alla.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • dfs

  Ei voisi vähempää kiinnostaa joku auringonlaskun firma surkeinen tuotteineen.

  • Prodigy1

   Kiinnostaa sen verran kuitenkin, että Nokian sivuilla täytyy roikkua kommentoimassa?

   • http://nikosite.net/ Niksuski

    epic win

 • Jehu

  Ihailtavaa tämä suomalaisten asenne… Jos jollakulla menee huonosti, niin potkitaan vähän lisää, että menisi vielä huonommin. Nokia on tähän maahan tuonut kohtuullisen potin veroeuroja ja työllistää edelleen tuhansia. Jos on tämänkin verran kotimainen vaihtoehto tarjolla uuteen tekniikkaan, niin ei pitäisi kenellekään olla epäselvää, kannattaako sijoittaa siihen vai esim. korealaiseen tuotteeseen. Nokian T&K-rahoista suuri osa käytetään edelleen Suomessa. Kannattaa tutustua ainakin tuotteisiin, ennenkuin väittää jotakin “auringonlaskun firmaksi”. Käsittämätöntä on välillä tämä oman pesän likaaminen.

  • http://nikosite.net/ Niksuski

   Vaikka tuo onkin totta, niin en kuitenkaan suinpäin menisi ostamaan pelkästään suomalaisuuden takia. Yritykset joutuvat kilpailuttamaan hankintansa, joten eivät hekään hommaa puhelimia välttämättä suomalaiselta valmistajalta, jos ne ovat kalliimpia kuin esim juuri sen korealaisen kilpailijan vastaavat.

   • pdexter

    Nyt meni kyllä ihan ohi.

    Kukaan valmistajista ei valmista Euroopassa puhelimiaan, nyt ei myös Nokia.

    Mutta luuletko oikeasti että Samsungilta virtaa enemmän rahaa Suomeen kuin ostamalla Nokia puhelin?

    Juurihan se on nähty kun Nokiaa ei enää osteta maailmalla ja Suomessa niin sen vaikutus Suomen BKT:n on arvioitu olevan 0.4% luokkaa potkujen jälkeen.
    Kokonais vaikutus Suomeen on arvioitu olevan edelleen 1.6%.

    Ei tämä mitään korkea matematiikka ole.

    • http://nikosite.net/ Niksuski

     Meni mulla kyllä ohi ihan saman verran, ellei enemmän. Et kyllä tajunnut lainkaan mistä puhuin.

     Tarkoitin, etten osta puhelinta vain sen takia, että suomalainen yritys on sen valmistanut. Lähinnä sen perusteella mitkä on ominaisuudet jne jne.

     Ymmärrän kyllä, ettei Nokia paljoa suomeen tuota mitään, mutta sepä on ihan Nokian itsensä syy. Mitäs ei laita sille Elopille sanoja vähän tarkemmin suuhun. Saattais komeilla se N9 niiden myyntilistojen kärjessä sen kilpailijan luurin sijaan.

 • Tee

  Täytyy sanoa, että menisin, ellei musiikki olisi noin luotaantyöntävää. Onko Nokialaisille musiikki yhtä kuin tekno? Muutenkin tuo nykyinen Nokian imago on totaalisen tekourbaania. Onneksi laitteisiin voi vielä sentään kopioida rock-musiikkia.

  Ehkä noita laitteita voi kokeilla rauhassa kunhan superhype laskeutuu.

  • pdexter

   Ei me kaikki kuunnella pelkkää rokkia. ;) Varsinkaan kun pääsee tältä jäiseltä thundralta.

   Pänvastoin noissa accessory julkaisuissa on kehuttu kuinka hyvä Nokian musiikki aina on.
   Kuka Nokialla koskaan tekeekään tuon musiikin noihin vidoeoihin ainsaitsee palkkansa.

 • Mitä sanoin

  Suomalaisten asenne Nokiaa kohtaan on kyllä ihmeellinen. Kuten herra Jehu asian ilmaisi, on Nokia edelleen merkittävä työllistäjä Suomessa. Verotuloja ei Nokian puolelta taida hetkeen tulla, mutta jos – ja toivottavasti kun – Nokia taas voitolliseksi palaa, virtaavat verotulot tähän maahan.
  Itse eläkepäivät taitaa itselleni kustantaa Suomen valtio. Niin kauan kun eläkerahastoilla on Nokiassa rahaa kiinni niin tottakai ostan nokialaisen.
  Ei siinä mitään jos Nokia on paska ja Samsung/Apple niin maan perusteellisen hyvä, mutta olisihan se mukava jos perustelujakin kuulisi. S60 oli hirveä se tiedetään. Apple on uskonto se tiedetään (sitä se on, perkele jo pelkkä patterilaturi pistää massat liikkeelle, GOTTA GET THAT). Samsung.. no siitä en tiedäkään mitään.
  Mitähän mä ny loppujen lopuks sanoin, en varmaan mitään.

  • Tee

   Itselläni on tarttumapintaa noiden kaikkien kolmen firman tuotteisiin ja komppaan Apple-tulkintaasi täysin. Appleisteille on turha perustella mitään järjellä. Samsungista taas on tulossa hyvää vauhtia imagoltaan kopioita tekevä monitoimiyhtiö. Ja jäljelle jää..?

 • UncleLaLa

  ovatko uudet 920 ja 820 jo näytillä?

 • Pingback: Uusittu Nokian lippulaivamyymälä avattiin Helsingissä | N8FIN()

 • Tuomas

  Nähty, ihan tykkäsin kyllä, jokseenkin moderni ilme. Ja kyllä 920 ja 820 olivat paikalla, tosin lasikuvun alla, mikä on hieman hämmentävää.

  • Justihi

   Justihi? Uutisen perusteella olisi luullut, että siellä voisi vähintäänkin räpläillä uusia puhelimia. Mikä siellä sitte niin “amazing” oli?

 • jerppa

  Tietääkö joku syytä sille miksei laitteita saada kauppoihin nopeammin julkistusten jälkeen? Erilaisia spekulaatioita nyt aina riittää, mutta onko Nokia koskaan kommentoinut tätä virallisesti?

 • MjP

  Nyt ne on nähty ja eivät saaneet kääntämään kelkkaa Nokian suuntaan. Experia V on minun uusi luurini. Kiitos ja hyvästi!

 • Aleksi

  Hyvä! Yllättäkää ihmiset ja avatkaa flägärit myös vaikka Tampereelle ja Ouluun. Tampereella ainakin Koskikeskuksesta on varmaankin laajennuksen jälkeen vapautumassa uutta tilaa. Odotamme innolla!

 • Joni

  Hienolta näytti uusi tila ja paljon oli uteliaita paikalla! Ihan mukavaa on, että pääsee kokeilemaan erilaisia oheislaitteita helposti käytännössä. Uudet luurit olivat sentään näytillä, olisi ollut tietysti kiva päästä kokeilemaan. Eiköhän kohta pääse… Nokia 920 taitaa olla seuraava puhelimeni, siinä on kaikki mitä kaipaan.

 • seuraavakin on Nokialainen

  Laitteet on hienoja mutta miksi niitä ei tehdä valmiiksi ennen esittelyä? On todella ärsyttävää kun esitellään laite mutta ei kerrota milloin niitä saa tai mitä ne maksaa.

  Tämä on Nokialle perisynti joka toistuu kerta toisensa perään. Lisäksi tällainen on selvä strateginen virhe. Osakkeen omistajana en näe mitään etua siitä että laitteet esitellään kuukausia ennen myynnin alkua. Tällöin suurin “pöhinä” laitteen ympärillä hiipuu. Kilpailijat pääsee vielä välissä esittelemään, ja pahimmassa tapauksessa jo myymään omia laitteitaan.

  Jos viivästyminen on tällä kertaa kiinni Microsoftista niin toivon taas osakkeen omistajana että Nokialla on sopimuksessaan sakkopykälä jolloin rahaa virtaa Nokian laariin myöhästyneen järjestelmän takia.

  Niin, sitten haluan vielä sanoa että suomalaisten tulisi olla rehellistä kansaa myös mainonnassa!