Lataa langattomasti Nokia Gearin avustuksella

Jason 11.9.2012

Nokia julkisti Nokia Lumia 920 ja Nokia Lumia 820 -älypuhelimien lisäksi New Yorkissa uusia lisälaitteita. Niiden avulla puhelin muuntuu musiikkikeskukseksi, puhelimia voi ladata uudella tavalla ja lisälaitteet toimivat myös Bluetooth-teknologian avulla.

Langatonta lataamista

Puhelimesta loppuu akku aina huonolla hetkellä. Uusi Nokian langattoman latauksen tuoteperhe tekee latauksesta yhtä helppoa kuin laitteen laskemisesta pöydälle. Katsotaanpa tarkemmin uusia tulokkaita.

Aloitetaan Nokia Lumia 820 -älypuhelimelle tarkoitetusta Nokia langattoman latauksen suojakuorista. Nämä värilliset kuoret piristävät ja tuovat vaihtelua laitteeseen sekä mahdollistavat langattoman latauksen lisälaitteilla.

Fatboyn langattoman Nokia-lataustyynyn avulla käyttäjä voi asettaa älypuhelimen tyynyn päälle lataukseen.

Nokia DT-900 langaton latausalusta edustaa muodoltaan perinteisempää linjaa. Aivan kuten Fatboyn lataustyynyssä, Nokia DT-900 langattoman latausalustan avulla voit yksinkertaisesti asettaa puhelimen levylle ja ladata älypuhelinta. Latausalusta on suunniteltu mahdollisimman tehokkaaksi. Levyyn syttyvät valot latauksen merkiksi ja valot kertovat lataustilan. Nokia DT-900 langaton latausalusta on saatavilla samoissa väreissä kuin tuoreet Lumia -älypuhelimet.

Nokia DT-910 langattoman lataustelineen avulla käyttäjä näkee älypuhelimen näytön telakasta samalla kun puhelinta ladataan langattomasti. Nokia Accessory -sovelluksen avulla käyttäjä voi käyttää sovelluksia samalla kun puhelin on latauksessa.

Rokkaa samalla kun puhelin lataa

Yhteistyö JBL:n kanssa on tuottanut kaksi lisälaitetta. Ensimmäinen tuote PlayUp julkistettiin elokuun lopussa.

Toinen tuote on Langaton JBL PowerUp -latauskaiutin. Tämän kaiutinsarjan voi liittää älypuhelimeen NFC-lähitunnistusteknologian avulla. Käyttäjä voi kuunnella musiikkia Nokia Musiikki -sovelluksesta ja samalla ladata langattomasti Nokia Lumia 820 tai Nokia Lumia 920 -älypuhelinta.

PowerUpin käyttäminen on helppoa. Puhelin asetetaan lisälaitteen päälle, jolloin lataus ja musiikki alkavat. Nokia Accessory -sovelluksen avulla käyttäjä voi määritellä mikä sovellus käynnistyy, kun laite asetetaan PowerUpin päälle.

Uusi Nokia Luna Bluetooth -kuuloke tulee markkinoille

Nokia Luna julkistetiin viime vuonna. Tällä upealla Bluetooth-kuulokkeella on jo lukuisia faneja. Nyt Lunaa on päivitetty uusilla väreillä ja langattomalla latauksella. Lunan värivaihtoehdot ovat syaani, punainen, keltainen, valkoinen ja musta.

Nokia Luna tukee NFC-lähitunnistusteknologiaa. NFC -toiminnolla varustetun älypuhelimen ja Nokia Luna -lisälaitteen voi liittää helposti yhteen. Myös kaikki edellä mainitut langattomat laturit toimivat Nokia Lunan kanssa.

Miksi Nokia langaton lataus erottuu

Nokia valitsi langattomaan lataukseen tunnetun alan standardin, Qi -käyttöliittymän. Olemassa olevia langattomia ratkaisuja hyödyntävät käyttäjät voivat käyttää laitteitaan myös Lumia -älypuhelimen kanssa. Tällä ratkaisulla Nokia on osoittanut kumppaneiden ja alan standardin tärkeyden.

Mikä näistä on sinun suosikkisi?

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

  Oisko hyvä saada suomeenkin noita langattomia latauspisteitä vaikka Heseihin tai mäkkäreihin jos siitä yritetään tehdä suuri sensaatio ? Tai vaikka puhelin liikkeisiin tai kahviloihin?

 • http://www.facebook.com/people/Mikko-Tenhunen/100000483796448 Mikko Tenhunen

  Hetkonen Lumia 920 on 4G eikä tästäkään mainittu ??

 • Aleksi

  Aivan loistava juttuhan tämä on! Toivottavasti näitä tosiaan saadaan julkisille paikoille, jossa lataaminen helpottuisi siten merkittävästi.

  Tuolla latauslevyllä olisi kyllä hyvä olla magneetti, joka pitäisi laitteen paikoillaan, ilmeisesti pinta on suht. liukas?

  Jutussa muuten puhutaan Luna-kaiuttimesta, vaikka kyseessä on kuuloke. Voiko näitä muuten parittaa vastaavalla tavalla kuin Play 360 -kaiuttimia, jos haluaa molempiin korviin?

  • http://aani.nokia.fi/ Mona

   Hei Aleksi! Mekin olemme innoissamme näistä lisälaitteista! Latauslevyn pinta on aika iso ja materiaali ei ole liukas, joten magneetti ei ole tarpeen. Kiitos huomiosta, korjasinkin tekstin kuulokkeen osalta. Tarkoititko viimeisellä kysymyksellä Luna-kuuloketta?

 • Ekin

  Voiko kännykkää ja kuulokketta ladata yhtä aikaa?

  • http://aani.nokia.fi/ Mona

   Hei Ekin! Latauslevyllä voi ladata vain yhtä laitetta kerralla.

 • Juho

  Nokan muotoilu on uskomattoman upeaa! =)
  Onko “vanhoille” Lumioille enään tulossa uusia lisävarusteita?

 • Janne

  Esim. tuo DT-910. Jos akku on ihan tyhjä, puhelin sammunut, ja laitan puhelimen telineelle, niin alkaako latautumaan vai pitääkö puhelin herättää langallisen laturin kanssa? Entä paljonko tuo DT-910 antaa virtaa ulos jos puhelin on telineessä? 1A? Tai onko antaa jotain latausaikoja vrt. esim. AC-10E -laturiin?

 • Eemeli

  Toimiiko latausalustat vanhoilla Lumioilla?