Hyviä uutisia Nokia Lumia-älypuhelinten käyttäjille

Boc 12.9.2012

Viime viikolla Nokia esitteli ensimmäiset Windows Phone 8 -alustalle pohjautuvat Lumia-älypuhelimet, mutta meillä on hyviä uutisia myös nykyisille Lumia-käyttäjille.

Nokia tukee jatkossakin Lumia-älypuhelimia tuomalla päivityksiä käyttöliittymään, uusia ominaisuuksia ja sovelluksia. Näin Lumia-puhelimesi pysyy kehityksessä kiinni ja ystäväsi saavat jatkossakin kadehtia sen hienoja ominaisuuksia.

Päivityksiä alusta alkaen

Aina ensimmäisten Lumia-älypuhelinten esittelystä lähtien Nokia on tuonut Lumia-laitteisiin useita päivityksiä, jotka ovat parantaneet niin akun toimintaa kuin tuoneet uusia käteviä ominaisuuksia. Hiljattain toimme kaikille markinnoilla oleville Lumia-puhelimille Internet-jakamisen, kameran lisätoimintoja ja mahdollisuuden vaimentaa puhelin kiepauttamalla se ympäri.

Mukana oli myös Osoitekirjan jako-sovellus ja Etätoisto, joka mahdollistaa kuvien, videoiden ja musiikin jakamisen Lumia-puhelimesta muihin samaan verkkoon kuuluviin DLNA-yhteensopiviin laitteisiin. Päivityksiä ovat saaneet myös Nokian oman sovellukset Nokia Navigointi, Nokia Kartat, Nokia Julkiset ja Nokia Musiikki.

Tulossa seuraavaksi

Uusia, mahtavia päivityksiä on luvassa myös jatkossa. Viime viikolla julkistettu Nokia City­-opas -sovellus mahdollistaa ympäristöön tutustumisen entistä helpommin ja on jo saatavilla Windows Phone Marketplace -palvelusta Lumia 710-, Lumia 800- ja Lumia 900 -älypuhelimille. Saatavana on nyt myös Nokia Laskurit -sovellus, joka auttaa pitämään silmällä puhelimen käyttöä.

Tuomme nykyisiin Lumia-laitteisiin myös Cinemagraph -sovelluksen ja päivityksiä Älykäs ryhmäkuva-toimintoon, joiden avulla kuvien ottaminen ja niiden jakaminen on entistäkin helpompaa. Eikä tässä vielä kaikki. Lisäksi tuomme kaikille Lumia-laitteille seuraavia ominaisuuksia:

 • Uutta ilmettä puhelimen näyttöön Windows Phone 8 -alustalta tutulla uudenlaisella aloitusruudulla
 • Päivityksiä Osoitekirjan jako -sovellukseen, jonka avulla käyttäjä voi lähettää yhteystietoja Bluetooth -teknologian avulla tekstiviestin ja sähköpostin lisäksi
 • Mahdollisuuden siirtää mediatiedostoja Bluetooth-teknologian avulla Lumia-älypuhelimesta toiseen puhelimeen

Päivitykset tuodaan vaiheittain Lumia 610-, Lumia 710-, Lumia 800- ja Lumia 900 –älypuhelimiin. Kerromme lisätietoja lähempänä.

 

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Tonikuu

  Jeps, toi soittoääni sais olla niinkuin ennenkin

 • Ajii

  Vois se Wi-fi Hotspot tulla joskus kanssa.

  • http://suomiwp.com/ Jesse Leskinen

   Se on ollut jo alkukesästä asti, päivitä Lumias…

 • Kimmo

  Torkun aikavälin muuttaminen, tekstiviestiksi oma ääni, soittoäänet, kalenteriin viikkonäkymä jne. PIkku juttuja.

 • SMV

  Tuo olisi hyvä päivitys, että saisi oman soittoäänen, vaikkapa sen biisin niin kuin tähänkin asti on saanut. Edellinen puh. oli N97, nyt Lumia 900 ja oli melkoinen pettymys tuo puute :/ :(

  • SMV

   Mikaah!!!!!!!!! “ja tiedän että voi jo nyt hirveellä säätämisellä vaihtaa” siis voiko vaihtaa? MISTÄ, voisin vaikka säätääkkin!!!

   • Nimi

    Se pitää tehdä tietokoneen kautta. Eli Windows Phone Connector (jos Mac) tai Zune (Windowsilla) ja sen kautta asettaa sopivat kappaleet soittoääniksi. Pitää olla tosiaan alle megan kokoinen ja max 40 sekkaa, ja kategoriana “ringtone” jne jne. Ohjeet löytyy joko ohjelmasta tai netistä. Kaikki kun on kohdallaan niin synkkaa ne vaan puhelimeen, ja presto. Itsellä ollut “oma” soittoääni alusta asti.

    • Andi

     Korostan vielä tuota sanaa “ringtone” koska se ilmeisesti pitää olla juuri se eikä esim. tuotteen ohje sivulla mainittu “soittoääni”. Ihme ja kumma, suomenkielistä versiota Zune ei hyväksy. Asensi omaan puhelimeen oman soittoäänen ja em. asia hankaloitti alussa asennusta. Loppujen lopuksi ei se niin vaikeata ole vaikka Zune ei kyllä mielestäni ole Nokia Suiten veroinen.

   • http://suomiwp.com/ Jesse Leskinen

    Lataa YouRang ja laita soittari sillä

 • Guest

  Wifi hotspot on ollut jo pidemmän aikaa…. Jos ei näy niin tee päivitys.

 • Oskari

  Te ketkä valitatte soittoäänestä, niin käyttäkää markettia ja hakekaa sovellus millä voitte ladata minkä tahansa biisin soittoääneksi. 2 klikkausta ja teillä on uusi soittoääni.

  • http://www.facebook.com/masa.rinne Masa Rinne

   Oskari,kerrohan marketin haku ohjelmasta millä kahdella klikkauksella saa soittarin omasta piisistä. Saako txt äänen samalla sovelluksella.

 • Lumia800

  Lataa yourang sovellus kaupasta ja saat helppo käyttöisen soittoääni sovelluksen.

 • anonyymi

  Free ringtones sovelluksella saa soittareita etittyä

 • Oscar

  se screenshot toiminto vois myös tulla

 • Kake41

  Älkää unohtako uskollisia Symbian-älypuhelinkäyttäjiä.

 • Andi

  No niin. Jos WP 8 on valmis niin 7.8 päivitys jakoon mahdollisimman pian ja ennen kuin uudet puhelimet tulevat myyntiin!!

  • Ville

   Ei ole mitään mahdollisuutta, että saataisiin 7.8 jakoon ennen uusia puhelimia. Nokia ei koskaan tekisi tuollaista “virhettä”. Uudet puhelimet tulevat ensin, jotta kärsimättömät ihmiset ostaisivat ne, eivätkä odottaisi vanhoihin puhelimiinsa päivityksiä.

   • Andi

    Luulisin, että tuosta “virheestä” ei koituisi isoa vahinkoa uuden myyntiin koska kärsimättömät ostavat sen uuden joka tapauksessa. Softauudistukset vanhaan puhelimeen jää ilmeisesti aika pieniksi ja rauta on joka tapauksessa uudessa huomattavasti parempi. Uskoisin että vanhaa saisi hieman paremmin myytävän vaikka ilman kylkiäisiä ennen kuin uudet tulevat kauppoihin. Näitä päivityksiä voisi alkaa jakaa ensin vaikka suomeen ja muihin ei markkinoiltaan niin merkittäviin maihin.

    • Ville

     Eihän siitä merkittävää vahinkoa olisi, mutta yksikään voittoa tavoitteleva yritys ei tuollaista erehdy tekemään.

     He näkevät asian niin, että vanhat päivitetään vasta uusien jälkeen, jotta asiakkaat suuntaavat ensin uusiin eivätkä jää vanhoilla laitteilla odottamaan päivityksiä. Vanhojen päivittäminen ei kuitenkaan tuo firmalle penniäkään rahaa.

     Nokialta ei koskaan ole tullut päivityksiä vanhoihin laitteisiin ennen uusien julkistamista (esim. kaikki Belle-päivitykset tulivat saataville vanhoille laitteille vasta uusien laitteiden oltua jo markkoinalla vähän aikaa).

     • Andi

      Totta, rahaahan se ei tuo mutta lohdutusta kylläkin niille jotka ostivat jo myyntiin tullessaan “vanhan puhelimen”. Applehan laittoi uuden käyttiksen jakoon vaikka uusia saa vasta muutaman viikon päästä lukuunottamatta niitä jotka ehti ensin.

     • Ville

      Siis itse olen erittäin tyytyväinen N8 -puhelimeeni, johon tuli vähän aikaa sitten uusi päivitys, joka korjasi useimmat Bellen mukana tulleista ongelmista. Itse en ole heti tuota vaihtamassa, koska se on niin erinomainen. Siinähän se ongelma piileekin.

      Työkännykkänä minulla on WP 7.5 -puhelin, johon toivoisin saavani 7.8:sin, jotta sen mukautettavuus nousisi uusiin ulottuvuuksi. En odota saavani sitä, ennen WP 8 puhelimia, koska Nokian osakkeenomistajia ei kiinnosta miten tyytyväinen olen puhelimeeni vaan se, miten hyvin Nokia tuottaa rahaa.

      Apple julkaisi käyttiksen käytännössä samaan aikaan kun iPhone 5 tuli markkinoille (mikä oli yllättävää). Mutta Applen kohdalla uusi iPhone on käytännössä sama tuote, kunhan järjestelmän päivittää, joten uuden ostaminen on lähinnä status-kysymys, eikä kyse ole niinkään tyytyväisyydestä.

 • Andi

  AnandTechin julkaiseman testin mukaan WP7.5 selain on testin hitain. Testissä useita puhelimia mm. iPhone 5 joka oli nopein. Sehän on kerrottu että uusi WP8:n selain on nopeampi kuin edellinen mutta entä päivitys WP7.8?

 • Gamer

  Mites kaikki nuo uudet pelit, jotka tulevat WP 8:siin, Toimivatko 7.8?

 • Veikko Pekki

  No SE olisikin jotain, kun tuo kummallinen bluetooth-sensuuri poistettaisiin. Suuri miinus onkin tuo, ettei mediaa voi siirtää lainkaan kaverin luuriin/luurista Lumia 900:aani. Eikä puhelimeni kommunikoi bluetoothilla lainkaan tietsikan kanssa.

  Mikä lie sensuurin syynä ollutkaan, HYVÄ jos tilanne muuttuu!

 • Pingback: Nokian Lumioiden uudet huippuedulliset hinnat | Mr. Windows Phone Finland()

 • Mikko T

  Miten kauan 7.8:aa pitää odottaa? Entä koska julkaisette 7.10.8779 päivityksen Lumia 800:lle? 900:lle se on jo tullut. Korjaa kuulemma ainakin kameran toiminnallisuutta.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Heippa, liittyen 7.8:aan: kerromme lisää aikataulusta lähempänä päivitysten aloitusajankohtaa. 7.10.8779 päivityksestä:
   Olemme julkaisseet 7.10.8779 päivityksen Lumia 800:n käyttäjille niissä maissa joissa julkaistiin Marketplace uutena kesän aikana, ja 7.10.8773 ohjelmistoversio pitää sisällään samat uudistukset kuin tuo .8779.

   • Klapi

    Ostin hölmö Lumia 720 suurin odotuksin. Miten voi olla mm. kalenterin/herätysten/kaiken asettaminen JOKA KERRAN ERIKSEEN näin monivaiheista kikkailua, ja samaa mieltä että soittoäänet, saati sitten niiden omista äänistä valitseminen todella SYVÄLTÄ. Marketinkin ringtonesit jotain pieru-piip-petrinygård-tasoa. Eikö Lumioita käytä aikuisetkin? Kyllä vanhoissa peruspuhelimissa vaan oli toiminnat kohdallaan. Jatkossa Nokialle iso NO!!! Applen ilahduttavan Ipodin käytön myötä myös IPhone here I come!

 • Katsuni

  Venaan innolla 7.8-päivitystä. Olisi hienoa saada Filmonin, Viddyn ja Instagramin sovellukset Lumiaan – tämä ei tietenkään riipu Nokiasta, vaan sovelluskehittäjistä.

 • jo

  Screenshot ois aika kiva ja kans 7.8

 • ff

  tahdon instagramin heti vauhtia kiitos:)))))))

 • mrp

  kun on puhe Bt:stä, niin alkaako minun E71:ssä, Sportstrackerissä käyttämä sykevyö toimia Lumia 800:ssa?

 • Jani

  moron, onko windows phoneen vaihdettavissa tekstiviestin merkki ääni johonkin omaan ääneen? tarviis pitkään hälyttävän äänen. vai onko jokin sovellus millä saa ääniä lisättyä?

 • juke

  oma tekstiviestiääni mahdolliseksi laittaa. Puhelimen omat on niin paskoja

 • Ansu

  Parannuksia kyllä löytyi heti ensi käyttämällä useita. Ehdottomasti tekstiviestin äänen muuttaminen omaksi ääneksi, sekä herätyksen torkun muuttaminen ja herätysäänen muuttaminen esim. joksikin itse valitsemaksi biisiksi! Lisäksi kalenteri- äänen/ muistutuksen äänen muuttaminen pitkään soivaksi! Kun on esim. lääkemuistutuksia, niin pian lääke unohtuu, kun kalenterin merkkiääni piippaa tyyliin vain kahdesti. Erityisen huono tämä muutos verraten vanhaan Nokiaani! Myös olisi hyvä, että saa valita haluaako muistutuksen/ merkinnän hälyttävänä vai ei- hälyttävänä. Kiiitooos!

  • Ansu

   Ja kyseessä on siis lumia 800.

 • Thompson

  Lumia 710:een Sportstrackerin sykevyö toiminta, kiitos

 • EEE

  Lumiat eivät sovellu käytettäväksi työpuhelimena, mikäli toimenkuva edellyttää muutakin, kuin puheluun vastaamista tai tekstiviestien lähettelyä.

  Eri toimintoja ei ole mitetitty loogisesti ja niiden suorittamiseen kuluu liikaa aikaa, verrattuna I Phoneen. Yksittäisenä esimerkkinä käy kalenteriohjelma, josta puuttuu kaikkein tärkein, eli viikkonäkymä. Päivitykset näyttävät keskittyvän monilta osin viihdetoimintoihin, joten puhelimen kohderyhmä lienee enemmän nuorison puolella.

 • oona

  milloin instagram tulee windows phoneen?

 • maito223

  auttaako lumian akkuun?

 • juha

  olisko txt ym. viesti ääniin tulossa jo mahdollisuus laittaa omavalintainen ääni ja saisiko värinän kestämään kauemmin

 • Mrä

  Wp8. kalenteripäivitys… koska tulossa? Kalenterin hälytysääni pitäisi voida valita ja siihen pitäisi saada mahdollisuus useampaan hälytyksen toistoon.. Kuvatun videon leikkaaminen ei onnistu.

 • Jarza

  Koska tulee päivitys että saisi laitettua oman viestiäänen nokia lumia 820:aan ei luulisi olevan hankala homma.

 • mika aalto

  milloin bluetooth sykevyö toimisi endomondon tai sport trackerin kanssa?
  koska voin muuttaa tekstiviesti äänen johonkin muuhun kuin piippaukseen?